Bildirim
VW UZMANLARI...TDİ YAZISININ Dİ VEYA SADECE İ YAZISI KIRMIZI
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
BIRDE Dİ YAZISI YESIL OLAN VAR....
-
Sadece "i" harfi yada "di" yazısının kırmızı olması, o aracın motor gücünü gösterir. İki harfi kırmızı olan daha güçlü bir dizeldir.quote:
Orijinalden alıntı: GUCLUGSM
BIRDE Dİ YAZISI YESIL OLAN VAR....
Aracınıza illada euro dizel koymak zorunda değilsiniz. euro-dizel, çeşitli katkılarla dahada inceltilmiş bir yakıttır. Kükürt oranı normal dizele göre çok azdır. yanma odasında, daha az tortu bırakır. Yakıt sistemini temiz tuttuğu gibi, çevreyi daha az kirletir. Normal dizele göre daha az kurum yapacağından, motorun ömrünü uaztır. Fakat normal dizelden daha çok yakıt harcar.
-
TDI Bu şekilde yazıyorsa en düşük motor gücü oluyor ve sanırım 86 beygir..quote:
Orijinalden alıntı: KADİRREİS
Sadece "i" harfi yada "di" yazısının kırmızı olması, o aracın motor gücünü gösterir. İki harfi kırmızı olan daha güçlü bir dizeldir.
Aracınıza illada euro dizel koymak zorunda değilsiniz. euro-dizel, çeşitli katkılarla dahada inceltilmiş bir yakıttır. Kükürt oranı normal dizele göre çok azdır. yanma odasında, daha az tortu bırakır. Yakıt sistemini temiz tuttuğu gibi, çevreyi daha az kirletir. Normal dizele göre daha az kurum yapacağından, motorun ömrünü uaztır. Fakat normal dizelden daha çok yakıt harcar.
Alıntıları Göster
TDI Bu şekilde olunca 130 beygir küsür oluyor..
TDI Buda 176 beygirlik olsa gerek..
--------
Yanlışzam düzeltiniz lütfen..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lazarotti
TDI Bu şekilde yazıyorsa en düşük motor gücü oluyor ve sanırım 86 beygir..
--------
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: mRcOLL
--------
Leon fr da TDI nin hepsi kırmızı yazılıyor. 2.0 tdi 170 hp.
-
modellere göre değişim gösterir mesela transporteri düşünürsekquote:
Orijinalden alıntı: Lazarotti
--------
Alıntıları Göster
tek kırmızı 1.9 105 hp
iki kırmızı 2.5 130 hp
üç kırmızı 2.5 174 hp
lupo için durum nasıl bilmiyorum dostum ama aracın dizel olan bütün seçeneklerini bulup (ki en fazla 3 tanedir) ona göre yorum yapılabilir
-
Araya bir soruda ben ekleyim,quote:
Orijinalden alıntı: Loopquote:
Orjinalden alıntı: mRcOLL
--------
Leon fr da TDI nin hepsi kırmızı yazılıyor. 2.0 tdi 170 hp.
Alıntıları Göster
vw 1,9 dizel motorların teknolojisi 2,0 dizellerle aynımı?
Saygılarımla,
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ebu Zer Gıfari
Araya bir soruda ben ekleyim,
Saygılarımla,
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Ebu Zer Gıfari
Saygılarımla,
evet aynıdır ancak 1.9 lar 8v, 2.0 lar 16v dir
-
quote:
Orijinalden alıntı: Başar AKTENquote:
Saygılarımla,
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: agiegas
quote:
Saygılarımla,
1.9 110 hp, 115 hp, 130hp ve 160 hp likler de 8 valve mi?
-
bizim komsuda 1.8 TDI PASSAT VAR BİZDE 1.9 TDI CADDY var kapıştırsak ne olur...tartışma ortamı yaratmak deil maksatım yani hangi motor daha performasnlıdır diye sorum..quote:
Saygılarımla,
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Loopquote:
quote:
Saygılarımla,
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Loop
quote:
quote:
Saygılarımla,
öyle olması lazım dostum zaten biliyosundur o hp farkları yazılımdan ve turbo basıncından kaynaklanıyor
-
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
quote:
quote:
Saygılarımla,
öyle olması lazım dostum zaten biliyosundur o hp farkları yazılımdan ve turbo basıncından kaynaklanıyor
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==
bizim komsuda 1.8 TDI PASSAT VAR BİZDE 1.9 TDI CADDY var kapıştırsak ne olur...tartışma ortamı yaratmak deil maksatım yani hangi motor daha performasnlıdır diye sorum..
dostum passat ta 1.8 TDI yok diye biliyorum ben acaba 1.8 Turbo mu demek istedin ya da 1.9 TDI?
-
aga valla bende bilmiyom bu passatları arkasında galiba 1.8 T yazanlar senin dediğin TURBO oluyo ama bununkinde bişi yazmıyki sağ tarafta sadece PASSAT yazıyo bu tarafta da TDI yazıyo I kırmızı şekilde..quote:
bizim komsuda 1.8 TDI PASSAT VAR BİZDE 1.9 TDI CADDY var kapıştırsak ne olur...tartışma ortamı yaratmak deil maksatım yani hangi motor daha performasnlıdır diye sorum..
dostum passat ta 1.8 TDI yok diye biliyorum ben acaba 1.8 Turbo mu demek istedin ya da 1.9 TDI?
Alıntıları Göster
ya bizim caddy ne oluyo arkasında TDI yazıyo ama hiç bi harf kırmızı deil bu araba 50 HP mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlker Yıldız -- 16 Mayıs 2007; 16:12:28 >
-
Teşekkürlerquote:
Saygılarımla,
Alıntıları Göster
quote:
quote:
Saygılarımla,
-
quote:
Orijinalden alıntı: İlker Yıldız
aga valla bende bilmiyom bu passatları arkasında galiba 1.8 T yazanlar senin dediğin TURBO oluyo ama bununkinde bişi yazmıyki sağ tarafta sadece PASSAT yazıyo bu tarafta da TDI yazıyo I kırmızı şekilde..
ya bizim caddy ne oluyo arkasında TDI yazıyo ama hiç bi harf kırmızı deil bu araba 50 HP mi
Alıntıları Gösterquote:
aga valla bende bilmiyom bu passatları arkasında galiba 1.8 T yazanlar senin dediğin TURBO oluyo ama bununkinde bişi yazmıyki sağ tarafta sadece PASSAT yazıyo bu tarafta da TDI yazıyo I kırmızı şekilde..
anladım hocam senin söylediğin 1.9 TDI 110hp
aman diyim kapışmaya falan kalkma senin caddyi feci yer
bu arada senin caddy de 105hp
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başar AKTEN -- 16 Mayıs 2007; 16:15:52 >
-
SORUMA CEVAP VEREN TUM ARKADSLARA TESEKKUR EDERIM ANCAK SORUMUN KARSILIGINI ALAMADIM.SORDUGUM ARAC VW LUPO 2004 MODEL TDİ 75 BEYGIR SADECE İ KIRMIZI YANI MOTORUN SISTEMI NASIL 2000 Lİ YILLARDA URETILEN MOTORLARLA FARKLILIK VARMI NE TIP TEKNOLOJI KULLANILMIS ONU SORMAK ISTEMISTIM...quote:
Orijinalden alıntı: İlker Yıldız
Alıntıları Göster -
benim bildiğim 3 silindirli pompa-meme sistemli bir motor 2000 yılındaki 1.4 TDI den bi farkı yok yanılıyorsam düzeltinquote:
Orijinalden alıntı: GUCLUGSM
SORUMA CEVAP VEREN TUM ARKADSLARA TESEKKUR EDERIM ANCAK SORUMUN KARSILIGINI ALAMADIM.SORDUGUM ARAC VW LUPO 2004 MODEL TDİ 75 BEYGIR SADECE İ KIRMIZI YANI MOTORUN SISTEMI NASIL 2000 Lİ YILLARDA URETILEN MOTORLARLA FARKLILIK VARMI NE TIP TEKNOLOJI KULLANILMIS ONU SORMAK ISTEMISTIM...
Alıntıları Göster
-
dostum bu arada eğer senin araba lupo 3L ise durum farklı, çok daha teknolojik çok güzel bir motoru varmışquote:
Orijinalden alıntı: Başar AKTEN
benim bildiğim 3 silindirli pompa-meme sistemli bir motor 2000 yılındaki 1.4 TDI den bi farkı yok yanılıyorsam düzeltin
Alıntıları Göster
http://www.arabadergisi.com/sv/vw/vw-lupo3.htm
-
Golf IV-Boraquote:
Alıntıları Göster
Düz gümüş yazar genelde. 1.9TDI 8V motor vardır, 90 ve 110hp'lik
Eski kasa Passat. DI kırmızı olanları 1.9 16V 130hp motora sahiptir. TDI kırmızı olanlar 2.0 16v 140hp'ydi sanırım. Ama ülkemizde genelde 1.9'luklar var. I'si kırmızı olan 1.9 8V 110hp'lik de vardır ama fazla görünmezler.
Yeni kasa Golf ve Jetta'larda 1.9 olanları düz gümüş TDI, 2.0 olanları ise düz gümüş 2.0TDI yazar. 1.9'luk motor 8V 105hp'dir ve Caddy ile Touran'da da bulunmaktadır. Caddy'de bir de 69hp'lik motor vardır, onda SDI yazar.
Yeni kasa Passat'larda da TDI olarak yanlızca 2.0 motor vardır, onda da 2.0TDI yazar.
Transporter'lara bakıcak olursak, onlarda da düz gümüş olanlar 1.9 8V 86hp, I'si kırmızı olanları 1.9 8V 105hp, DI'si kırmızı olanları 2.5 4 silindir 133hp, TDI kırmızı yazanlar ise 2.5 5 silindir 174hp'lik R5 TDI'a sahiptirler.
Seat'lardaysa 1.9 TDI 16V 130 ve 170hp'dir. 130'luk olanı Ibiza'da, 170'lik olanı Leon'dadır. Bu 1.9 8V 105hp ve 2.0 16V 140hp motorlar Skoda ve Seat'ların küçük sınıf hariç diğer modellerinde bulunur.
teşekkürler joushkun
-
quote:
Orijinalden alıntı: smuggler88
Golf IV-Bora
Eski kasa Passat. DI kırmızı olanları 1.9 16V 130hp motora sahiptir. TDI kırmızı olanlar 2.0 16v 140hp'ydi sanırım. Ama ülkemizde genelde 1.9'luklar var. I'si kırmızı olan 1.9 8V 110hp'lik de vardır ama fazla görünmezler.
Yeni kasa Golf ve Jetta'larda 1.9 olanları düz gümüş TDI, 2.0 olanları ise düz gümüş 2.0TDI yazar. 1.9'luk motor 8V 105hp'dir ve Caddy ile Touran'da da bulunmaktadır. Caddy'de bir de 69hp'lik motor vardır, onda SDI yazar.
Yeni kasa Passat'larda da TDI olarak yanlızca 2.0 motor vardır, onda da 2.0TDI yazar.
Transporter'lara bakıcak olursak, onlarda da düz gümüş olanlar 1.9 8V 86hp, I'si kırmızı olanları 1.9 8V 105hp, DI'si kırmızı olanları 2.5 4 silindir 133hp, TDI kırmızı yazanlar ise 2.5 5 silindir 174hp'lik R5 TDI'a sahiptirler.
Seat'lardaysa 1.9 TDI 16V 130 ve 170hp'dir. 130'luk olanı Ibiza'da, 170'lik olanı Leon'dadır. Bu 1.9 8V 105hp ve 2.0 16V 140hp motorlar Skoda ve Seat'ların küçük sınıf hariç diğer modellerinde bulunur.
teşekkürler joushkun
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: smuggler88
Golf IV-Bora
teşekkürler joushkun
1-2 düzeltme yapayım eski kasa passatta 2.0 TDI yok sadece 1.9 TDI var onların 3 kırmızı olanlarından neredeyse hiç görmedim ama sanırım 160hp olması lazım
seatta da 170 dediğin 160 olucak dostum iyi forumlar
Benzer içerikler
- bagaj kapağı ayarı nasıl yapılır
- ford kuga alınır mı
- akü yeşil ışık yanıyor ama marş basmıyor
- dizel yakıt göstergesi arızası
- sahibinden ilan açıklaması örneği
- citroen c4x shine özellikleri
- volkswagen tayron 2025
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
- jetour türkiye
- ami buggy
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X