Şimdi Ara

WD40 ile başım dertte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 6 ay önce kardeşimin aracının camı kırılmış. Yolda oldukları için koli bandı ile bagaj camını komple kapatmışlar. Daha sonra cam değişti ama kaporta üzerinde baya bant izi kalmış.koli bandı lekesini wd40 ve fiber bez ile temizledim. Daha sonra bu bezi kendi aracımda kullandığım diğer fiber bezler ile yıkadım ama bu koli bandının yapışkanı temizlediğim bezden wd40 lekeleri çıkmamış. Bu yüzden kendi bezlerimi, tekrar yıkadım ve kirli bezi kenara koydum. Arabanın yağlı yerlerini silerim diye.

Daha sonra aradan 6 ay geçti, eşim wd40 ile koli bandı temizlediğim fiber bezi, benim kendi aracımın içinde kullandığım bezler ile birlikte makina da yine yıkamış, bende fark etmedim. wd40 olan fiber bezi kullanmadım ama kendi bezlerim ile bu hafta sonu arabanın iç plastiklerini ve koltukları güzelce sildim temizledim.

ilk sorum: makina da yıkanınca wd40 çıkar mı?
    ikinci sorum; wd40 etkili olduğu zaman ne kadar?
    asıl öğrenmek istediğim; wd40 olmuş bez ile yıkanan diğer fiber bezlere, wd40 bulaşmış mı? Eger bulaştıysa aracın plastik aksamlarına ve koltuklara zarar verir mi veya aracın içine tekrar başka fiber bez ile temizlemem gerekir mi?

• Dostum bu kadar düşünmek yerine Bimde 5 tane fiber bez 10 lira al kullan yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Dostum bu kadar düşünmek yerine Bimde 5 tane fiber bez 10 lira al kullan yahu
    evdeki bütün fiber bezleri attım dün, yenisi alım o sıkıntı değil. önemli olan şimdi aracın plastik kısımları zara görür mü? yada ne yapmalıyım şuan.
  • Ben kendimi pinpirikli sanırdım meğerse gayet normalmişim sayende öğrendim teşekkür ederim

Konuya gelirsek, hiçbişey olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç yakında tepkimeye girecek ve erimeye başlayacak! gibi cevaplar bekleme sakın hiçbir şey olmaz. WD40 yağ sökücü gibi düşün, 2 defa yıkanmış tertemiz olmuştur. keşke atmasaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Ben kendimi pinpirikli sanırdım meğerse gayet normalmişim sayende öğrendim teşekkür ederim

Konuya gelirsek, hiçbişey olmaz
    Hiç önemli değil Aslında bu kadar pimpirikli değilim, kimyacı bir arkadaşım ben olsam yinede baştan arabanın iç kısmını temizlerim dedi, biraz da olsa bulaşmıştır wd40 dedi, o beni tedirgin etti. yoksa ben wd40 etkisini yitirmiştir diye düşünüyordum.Aradan 6 ay geçmiş iki kere yıkanmış, bu wd40 ne kadar güçlü olabilir ki diye düşünüyordum.Arkadaş beni tedirgin etti kimyacı olduğu için.

• bu kadar yazıyı bez içim okuduğuma şaşırıyorum :D
    plastik kırımlara o yağ zarar vermez sadece üzerinde kaygan bir tabaka oluşur süngerli kısımlar yağı çeker içerisinde tutar yine zararı olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEYZELERLE BAŞIM BELADA
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umgaca

araç yakında tepkimeye girecek ve erimeye başlayacak! gibi cevaplar bekleme sakın hiçbir şey olmaz. WD40 yağ sökücü gibi düşün, 2 defa yıkanmış tertemiz olmuştur. keşke atmasaydın
    bende aynı şeyi söyledim ilk başta. Yav yıkandı çıkmıştır en azından etkisi gitmiştir diğer fiber bezlere bulamaz, bulaşsa da etkisi olmaz dedim , kimyacı arkadaşıma yok wd40 güçlü hemen çıkmaz etkisi geçmez deyince bende tedirgin oldum.hatta su itici wd40 suyu iter su fazla etki etmez dedi o yüzen deterjan ile olmaz dedi.
    ama anladığım kadarıyla,sorun olmaz.peki bu wd40'ın etkisi ne kadar nasıl temizleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

bu kadar yazıyı bez içim okuduğuma şaşırıyorum :D
    plastik kırımlara o yağ zarar vermez sadece üzerinde kaygan bir tabaka oluşur süngerli kısımlar yağı çeker içerisinde tutar yine zararı olmaz.
    Bu kadar yazı bez için değil ki. Bez dediğin kaç paralık şey.Benim aslında ilk başta o bezi atmam gerekiyordu aslında, hep de öyle yapardım ama nasıl olduysa bu sefer atmamışım .Ama bez umurumda değil önemli olan, makina da yıkanma esnasında diğer temiz fiber bezlere, wd40 ile kirlenmiş olan bezden wd40 bulaşıp bulaşmaması. Çünkü o temiz bezle arabanın plastik kısımları su ile ıslatıp sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zor yaşam -- 24 Haziran 2019; 16:22:9 >
  • ön göğüse fazla miktarda bulaştıysa güneş altında kalınca plastiklere zarar verebilir ama siz bulaşıp bulaşmadığından bile emin değilsiniz demekki eser miktarda bulaşmış, bulaştıysada. sorun olmaz. ama kafanıza takılıyorsa genel araç temizleyici var valet pro all purpose cleaner diye alın onu, seyreltip araç içinde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. yağıda pisliğide söker.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ve de kırk defa düşün ki işin içinden çıkabilesin..
  • Hocam kızma ama tam entry-nick uyumu olmuş.

Ceba gelirsek, hiçbir şey olmaz, rahat olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zor yaşam

Hiç önemli değil Aslında bu kadar pimpirikli değilim, kimyacı bir arkadaşım ben olsam yinede baştan arabanın iç kısmını temizlerim dedi, biraz da olsa bulaşmıştır wd40 dedi, o beni tedirgin etti. yoksa ben wd40 etkisini yitirmiştir diye düşünüyordum.Aradan 6 ay geçmiş iki kere yıkanmış, bu wd40 ne kadar güçlü olabilir ki diye düşünüyordum.Arkadaş beni tedirgin etti kimyacı olduğu için.

Alıntıları Göster
    Kendi aracımın içi sert plastik. Üzerine wd40 ve balata spreyi de damladı. Hiçbir sıkıntı yok.

• Bant lekesini tinerle çıkarabilirsiniz mümkünse selülozik tiner olsun daha kuvvetli olur.

• ne bezmiş arkadaş ..
  • Allah Allah Allah Allaaaahh

• İçini rahatlatması açısından söylüyorum,
    Yağ bakımından sonra usta motor kapağı ve her biryere bir kutu wd 40 boca etti, heryer pırıl pırıl oldu.

Sonra toz topladı tabi, ıslak bezle siliyorum plastiklerde sorun yok. Öyle damlama falan değil bildiğin bir kutuyu bitirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

ön göğüse fazla miktarda bulaştıysa güneş altında kalınca plastiklere zarar verebilir ama siz bulaşıp bulaşmadığından bile emin değilsiniz demekki eser miktarda bulaşmış, bulaştıysada. sorun olmaz. ama kafanıza takılıyorsa genel araç temizleyici var valet pro all purpose cleaner diye alın onu, seyreltip araç içinde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. yağıda pisliğide söker.
    Aracı temizlerken fark etmedim , zarar verecek kadar buluşsaydı fark ederdim diye düşünüyorum.Dün elektronik işleriyle uğraşan bir arkadaşımla konuştum, bence bir şey olmaz yıkanınca gres bile çözülüyor dedi.Ama için rahat etsin istersen o kirli bezi temiz a4 kağıdına sürt a4 kağıdına bir şey bulamıyorsa zaten hiçbir şeye de bulaşmaz, zaten solvent kalıcı bir madde değil dedi, a4 kağıdına denedim sürttüm kirli bezi a4 kağıdına bir şey bulaşmadı ve sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

ön göğüse fazla miktarda bulaştıysa güneş altında kalınca plastiklere zarar verebilir ama siz bulaşıp bulaşmadığından bile emin değilsiniz demekki eser miktarda bulaşmış, bulaştıysada. sorun olmaz. ama kafanıza takılıyorsa genel araç temizleyici var valet pro all purpose cleaner diye alın onu, seyreltip araç içinde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. yağıda pisliğide söker.
    Sn Duratorq selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Sn Duratorq selamlar

Alıntıları Göster
    Sayın esmerce selamlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.