Şimdi Ara

Windows 11 kullanıcı sayısı yükselmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11 kullanıcı sayısı yükselmeye başladı
    Statcounter’ın son raporuna göre, Windows 11 çıkışından bu yana tüm zamanların en yüksek kullanım oranına ulaştı. Windows 11 kullanım oranı %33’ü geçti.

Ayrıca Bkz.Microsoft, tüm bilgisayarlar için Windows 11 24H2 çıkış tarihini açıkladı

Windows 11, Eylül 2024’te pazar payını 1.74 puan artırdı. İşletim sistemi her ay istikrarlı bir şekilde kullanıcı sayısını artırırken, Windows 10’un popülaritesi yavaş yavaş azalıyor. Windows 10 pazar payı Eylül 2024’te 1.35 puan düştü. Ancak, hala halefini ikiye bir oranında geride bırakıyor. Statcounter, Windows 10’un %62.79 pazar payına ulaştığını söylüyor.

Windows 10’un ana akım desteğinin son yılına girmesiyle bu eğilimin devam etmesi bekleniyor. Intel ve AMD’nin yeni işlemcilerini tanıtmasıyla birlikte Microsoft’un Ekim ayı içinde Windows 11 için büyük bir özellik güncellemesi yayınlaması bekleniyor.

Windows kullanım oranı

Windows 10 ve 11 toplamda pazarın %96.16’sını elinde tutuyor. Kullanım oranları şu şekilde:

• Windows 10: %62.79 (-1.35 puan)

• Windows 11: %33.37 (+1.74 puan)

• Windows 7: %2.85

Kaynak:https://gs.statcounter.com/os-version-market-share/windows/desktop/worldwide

• Aslında çok büyük başarısızlık göstergesi. E her kullanıcı zaten format çekme olsun, işletim sistemi değiştirme olsun bilmiyor. Özellikle laptoplarda dahili win11 geliyorsa, adam win10 bile istiyor olsa, kaçı win kaç olduğunu biliyor, bilenlerinde kaçı lisanslı win11 i silip win10 yüklemeye çalışıyor. Yani bunca senedir zaten win11 ile satılan laptoplar dolayısıyla bu oranlara ancak çıkabilmesi ne kadar beğenilmediğini gösterir. Onun dışında defalarca, ücretsiz tek tuşla win 11 e yükseltsene diye çıkan tam ekran uyarıları da eklersek, buna rağmen ulaşılan %33 ler rezalet.

Daha modüler bir masaüstü yapmaktan bi haberler. Hala kullanıcılar ile başlat tuşu olsun mu olmasın mı, olacaksa nerede olsun tartışmasına giriyorlar. Stardock gibi microsoft dan kat kat küçük bir firmanın Start 11 ve Fences gibi programlarının kattığı özellikleri dahili olarak vermekten acizler. Sanane kardeşim isteyen başlat tuşuna kendi logosunu koyar, isteyen kaldırır, isteyen ortaya koyar, klasörleri gruplandırır, sınıflandırır, hareketli masaüstleri, grafikli masaüstleri oluşturur. Stardock un senelerdir yaptığını Windows 15 e falan belki eklerler.

Sen bu özellikleri ekleme, sadece kullanıcı policy kısmında, tüm dosyalarını kontrol edebilirim, ekran görüntünü alabilirim, yazı kayıtlarını tutabilirim, hatta kafama eserse senin bilgisayarından bir dosya dahi silebilirim, bunları kabul edip onayladığını beyan et diye policy ekle. Sonra hadi win 11 e geçsenize de.
  • Ortalama kullanıcı hangisini kullanıyor bu işin altın standartı tarayıcılardaki useragent istatistikleri bence.

Ama mazide kaldı gibi Çünkü şu an Win11 mi Win10 mu olduğu anlaşılamıyor Windows NT 10 olarak geçiyor. (ChatGPT de katıldı gibi, konuşma geçmişi burada: https://chatgpt.com/share/66fbcc5e-ba60-8006-b7fb-2fecaedead87 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 1 Ekim 2024; 13:22:11 >
  • copdows

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Aslında kendi kendine cevap verdin de :)

Demekki user agent string lere bakılmıyor :) ... Başka türlü tespit ediliyormuş...

• Win11 hataları sebebine kanım ısınmadı ama Güncel sormak istedim .

Yeniden Sistem yüklücem sizce Win10 mu Win11 mi yükliyim :)

Sistem Anakart Z690 + 13600k + RTX 4080 Super

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Başka türlü tespit edilmediğini söylemedim ki? Bugüne kadar useragent iyi bir ölçümdü ve Win11 ile birlikte Win10 karıştı dedim.

Komik veya mantık dışı bir şey yazsam sırıt da böyle havada kaldın şimdi.

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    Win 11 eskiye göre şuan daha iyi en azından benim gözüme büyük sorunlar çarpmadı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında çok büyük başarısızlık göstergesi. E her kullanıcı zaten format çekme olsun, işletim sistemi değiştirme olsun bilmiyor. Özellikle laptoplarda dahili win11 geliyorsa, adam win10 bile istiyor olsa, kaçı win kaç olduğunu biliyor, bilenlerinde kaçı lisanslı win11 i silip win10 yüklemeye çalışıyor. Yani bunca senedir zaten win11 ile satılan laptoplar dolayısıyla bu oranlara ancak çıkabilmesi ne kadar beğenilmediğini gösterir. Onun dışında defalarca, ücretsiz tek tuşla win 11 e yükseltsene diye çıkan tam ekran uyarıları da eklersek, buna rağmen ulaşılan %33 ler rezalet.

Daha modüler bir masaüstü yapmaktan bi haberler. Hala kullanıcılar ile başlat tuşu olsun mu olmasın mı, olacaksa nerede olsun tartışmasına giriyorlar. Stardock gibi microsoft dan kat kat küçük bir firmanın Start 11 ve Fences gibi programlarının kattığı özellikleri dahili olarak vermekten acizler. Sanane kardeşim isteyen başlat tuşuna kendi logosunu koyar, isteyen kaldırır, isteyen ortaya koyar, klasörleri gruplandırır, sınıflandırır, hareketli masaüstleri, grafikli masaüstleri oluşturur. Stardock un senelerdir yaptığını Windows 15 e falan belki eklerler.

Sen bu özellikleri ekleme, sadece kullanıcı policy kısmında, tüm dosyalarını kontrol edebilirim, ekran görüntünü alabilirim, yazı kayıtlarını tutabilirim, hatta kafama eserse senin bilgisayarından bir dosya dahi silebilirim, bunları kabul edip onayladığını beyan et diye policy ekle. Sonra hadi win 11 e geçsenize de.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

o kadar da degil bence, stardock benzeri seyler kaynak yer, bu isletim sistemi sadece son kullanici bilgisayarinda calismiyor, onun icin farkli surum bile hazirlamaya calismazlar yani o dedigin biraz abarti olmus oyle seyleri ek yazilimla istege gore dahil edersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Ekim 2024; 18:0:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Komik oldum o zaman Windows 11 kullanıcı sayısı yükselmeye başladı 

• windows 10 desteği bitene kadar direneceğim sonrasına bakarız.

• Ford geçti o zaman 11'e, yani NX ile CATIA stabil o zaman 11'de.

• Güzelim sistemi ... ettiler ya, yetinmediler Office'in de içinden geçtiler. Bu ara yüz tasarım hastalığından ve reklam düşkünlüğünden ne halt ettiklerinin farkına varamadılar hala. W 8'den sonra hiç bir sisteme gönül rahatlığı ile güvenilmez artık. Bakalım ne zaman elimizde kalacak, ben Federal Hükumetin yerinde olsam Intel'e cpu için yaptığımın aynısını, Microsoft'a Windows için yapardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 2 Ekim 2024; 11:01:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.