Şimdi Ara

Windows ile airpods deneyimi (inceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz göz attım bilgisayar başında kullanan ve bunun incelemesini yapan kimseyi göremedim.

3 aralık günü almış olduğum airpods kulaklıkları bilgisayar başında windows 10 usb 4.0 bluetooth dongle ile yoğun şekilde kullanmaktayım.

Öncelikle Audio Technica ATH-CKS90 + FiiO E10 USB DAC kullanan biriyim o yüzden kulaklıklar ve ses kalitesi deneyimi konusunda fena değilimdir.

tekrar airpods gelecek olursak ses kalitesi detayı normalde 150 200 lira civarına alacağınız kulak içi kulaklıklar kadar kalite sunuyor yani 600 700 liralık kablolu bir kulaklıkla karşılaştırılmaz asla. ses kalitesi olarak sizi kesinlikle tatmin ediyor orası kesin fakat bu tarz kulaklıklarla çok fazla ses aldığı için memnun etmez, ev içinde gürültülü ortam olmadığı için benim açımdan sorun yaşanmadı bu konuda.

Tam olarak kullanma şeklim kulaklık kutusu kendi kablosu ile bilgisayara bağlı, hiç çıkar tak yapmıyorum bu sayede kutu bilgisayar açıkken şarj oluyor, bilgisayar kapalıyken enerjisi kesilmiş oluyor o yüzden hiç şarj durumunu takip etmiyorum, kutuda sürekli şarjda kalmamış oluyor.

Genelde tek kulakta olacak şekilde kullanıyorum bazen 4 5 saat hiç çıkarmadığım oluyor varlığını bir süre sonra unutturuyor, sanırım benim kulak yapımdan sağ kulağıma çok iyi otururken sol kulağımda aynı sıkılıkta oturmuyor, kulaklık kulağımdayken yemek yerken çiğneme esnasında sol kulağımdan bir süre sonra düşüyor, fakat sağ kulakta böyle bir sorun yaşamıyorum.

mikrofon özelliğini kullanmak için kayıttan yürütme aygıtlarından airpods hands free seçmek gerekiyor bu modu seçince 16 bit 16000hz düşüyor kalite (teyp kaydedici kalitesi)

airpods stereo seçildiğinde 16 bit 44100hz (Cd kalitesi) oluyor

işin pratik yönü kulaklıkları kutusuna koyduğunuzda otomatik kablolu kulaklığınıza ses geçiyor, airpods kutusundan çıkardığınızda tekrar ses bu kulaklığa geçiyor bu yönden çok pratik.

Şarj konusuna gelirsek ortanın biraz üstü seviyede müzik dinlediğinizde 4 saat civarı aralıksız dinletiyor, %40 50 civarında 5 saat kadar, kısık seste 5.5 6 buluyor yani apple 5 saat diyerek ideal süreyi size söylüyor, ayrıca batarya zayıf uyarısı kulağa bir ses bildirimi ile geldikten sonra yüksek sesle kullanıyorsanız 30dk daha çalışıyor, ses kısık ise 1 saat kadar daha kullanılıyor.
    Bir anda sizi yarı yolda bırakmıyor bu yönden kapandı kapanacak endişesi yaratmıyor.
    Bu durumda tek kulak kullanıyorsam diğerine geçiyorum veya 10 15 dk kutuda bırakınca 2 3 saat çalışacak kadar hemen şarj oluyor.

hiçbir ses kaynağı açık değilken tıss şeklinde dip sesi yok bu yüzden birşey açık değilken kafa şişirmiyor, dış sesi izole etme özelliği olmadığı için kulağa tıpa takmış gibi uzun kullanım rahatsızlığı yapmıyor.

Tek yaşadığım sorun cs go ile 16 bit 44100hz (Cd kalitesi) modunda çalışmıyor, airpods hands free moduna aldığımda çalışıyor ama kalite düşüyor, aynı sorunu samsung level u bluetooth kulaklık ile de yaşamıştım sanırım bu oyunla alakalı.
    gta 4, pes, age of empires gibi oyunları oynuyorum onlarda böyle sorun olmuyor.

Sonuç olarak amaç fiyat ses kalitesi orantısı ise asla almayın çünkü o fiyat bandının performansı yok.
    Amaç konfor + kalite ise bence en iyisi bu tür bağımsız kulaklıklar, enseden kablo geçen kulaklıklar ile kıyas bile edilemez bence.

Şuan tek rakibi Sony WF-1000X

• merhaba benim masa ustu bilgisara var toplama airpods var nasıl bağlayabilirim oyunlarda filan kulaklık ve mikrofon görevi için yapabilirmiyim ne gerekiyor bunun için bilgisaray orjinal windows 10 surum 1809
  • emrah0755 E kullanıcısına yanıt
    usb bluetooth dongle alacaksınız, mikrofon ile kulaklığı eş zamanlı kullanmak isterseniz bilgisayara hands free modunda tanıtmak gerekiyor o zaman ses kalitesi düşüyor. sadece kulaklık olarak kullanacaksanız dongle alın
  • Merhaba.
    Hangi usb dongle'ı kullanıyorsunuz?
    Usb dongle'ların bazıları Airpods'la uyumsuzmuş. Windows 7'de driver sorunları da çok oluyormuş.
    Ben windows 7'li bilgisayarda Airpods kullanmak istiyorum da işin içinden çıkamadım.
  • Eger Windows icin kullanmayi dusunuyorsaniz ve mikrofon sizin icin onemliyse almanizi onermem. Ben Apple cihazlarim icin kullaniyorum fakat sirket bilgisayarina Windows ile kullandigimda arkadasin dedigi gibi hem mikrofon hem kulaklik ayni anda kullanildiginda ses kalitesi cok kotu oluyor.
  • Kuray K kullanıcısına yanıt
    Ben de iPhone’la kullanırken memnunum fakat Windows’ta da aynı rahatlıkta kullanmak istiyorum, kablosuza alışınca kablolular zulüm gibi geliyor.
    Mikrofon hiç önemli değil. Dersler için ses kaydı ve bazen de müzik dinlemek için kullanacağım sadece.
    Laptopum biraz eski, bt vericisi yok, windows 7 yüklü. Buna uygun bir dongle bulamadım gitti
    Bulduklarımın da driver sorunu var falan yazmışlar hep.
    Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Belief -- 18 Mayıs 2020; 15:52:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

usb bluetooth dongle alacaksınız, mikrofon ile kulaklığı eş zamanlı kullanmak isterseniz bilgisayara hands free modunda tanıtmak gerekiyor o zaman ses kalitesi düşüyor. sadece kulaklık olarak kullanacaksanız dongle alın
    selam bende şu Schulzz Rocketek USB Bluetooth Adaptör Csr V4.0 Mni Dongle var sorun olur mu acaba AirPods 2. Nesil Bluetooth Kulaklık alsak?
    www.hepsiburada.com
    Schulzz Rocketek USB Bluetooth Adaptör Csr V4.0 Mni Dongle Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/schulzz-rocketek-usb-bluetooth-adaptor-csr-v4-0-mni-dongle-p-HBV00000LK63F?magaza=Elitsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Mayıs 2020; 8:26:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eline sağlık
  • Bende yaklaşık 4 5 aydır windowsta kullanıyorum. Eğer ki mikrafonda açarsanız ses kalitesi berbat oluyor. Mikrafon kapatınca ses kalitesi iyi. Birde zamanla kulakta sanki ısınma yapıyor
  • hocam bende ise airpoods baglanıyor 1 dakika sonra baglantıyı kesiyor nedendir acaba

• aksot54 A kullanıcısına yanıt

şimdi ise bağlantıyı bi kesiyor bi baglıyor

• windows bilgisayarla kullanamayan arkadaşlar için şöyle bir önerim var. Ses çıkışınızı airpods stereo olarak ayarlayın. mikrofon ayarlarında ise giriş aygıtı olarak airpods handsfree modunu seçin. ben bu şekilde denediğimde herhangi bir problemle karşılaşmadım. deneyip görüşlerinizi aktarabilirsiniz.

@Gkn89 @SAMET/ @Kuray

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulkerfurkan -- 13 Kasım 2020; 16:34:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulkerfurkan

windows bilgisayarla kullanamayan arkadaşlar için şöyle bir önerim var. Ses çıkışınızı airpods stereo olarak ayarlayın. mikrofon ayarlarında ise giriş aygıtı olarak airpods handsfree modunu seçin. ben bu şekilde denediğimde herhangi bir problemle karşılaşmadım. deneyip görüşlerinizi aktarabilirsiniz.

@Gkn89 @SAMET/ @Kuray

Kullanilamiyor degil fakat mikrofonu da ayni anda kullanmak istediginizde kulaklik ses kalitesi cok dusuyor.

• Kuray K kullanıcısına yanıt

Siz bu şekilde denediniz mi acaba? Ben şu anda böyle kullanıyorum ve sıkıntı yok gibi görünüyor. Şöyle bir ayar yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulkerfurkan -- 13 Kasım 2020; 18:55:46 >
  • bu mikrofonu açınca ses bozulma olayı sadece windows bilgisayarlarda mı oluyor? neden olabilir böyle birşey?

• ulkerfurkan U kullanıcısına yanıt

W200 BT kulaklıkta sağ alt tarafta ses simgesinden direkt hands free seçince ses bozuluyor ancak ilettiğiniz görselde ki gibi olunca ses kalitesinde bozulma yok. Akşam evde deneyeceğim ancak W830BT de mikrofon hiç görünmüyordu sanki bu altta ki mikrofon seçeneğinde, sadece bilgisayar mikrofonu çkıyordu.

• İşte aradığım konu, ekledim ben de w10’u bağlamaya çalışıyordum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bluetooth ayarlarını açınca airpods gözükmüyor benimle aynı sorunu yaşayan var mı

• Carlsén kullanıcısına yanıt
    AirPods'u eşleme moduna alıyor musunuz? Kapak açık ve kulaklıklar içindeyken arkasındaki düğmeye 2 saniye basılı tutun, ışık beyaz yanıp sönmeye başladığında Windows'tan cihaz ekleme menüsüne girin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Şimdi deniyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.