Şimdi Ara

XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAK (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
914
Cevap
99
Favori
95.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En kolayı bu oluyor sanırım. Oyun indirirken veya update ederken GamePass hesabı ile login oluyorsun. İndirme bitince çıkış yapıp kendi Xbox hesabın ile login olup oradan oynuyorsun. Hatta bu sisteme birde Xbox Console eklenebiliyor sanırım

• arkadaslar acil yardiminizi rica ediyorum.

arkadasim dying light 2 oyununu kendi hesabi icin satin almis. beraber coop oynamak istiyoruz

butun yontemleri denedim ama oyunu actigimizda x zaten bu oyunu konsolunda oynuyor benzeri bir uyari geliyor.

tam olarak ne yapmamiz gerektigini yazarsaniz hora gecer. simdiden tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oryuken -- 16 Şubat 2022; 9:54:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gamepass'te pc ve konsol arasında kardeşlik nasıl yapıyoruz? Rehber var mı?

• Arkadaşlar şimdi biz fiyatı bölüşerek Diablo 3 aldık. Benim konsolda birkaç tane P2'li oyun var. Bir tane arkadaşla da benim ana hesabı (gamepass ultimate sahibiyim) ortak yaptık. Onun hesabı bende giriş xboxı olarak kayıtlı, benim de hesabım onda giriş xbox'ı. Diablo 3'ün çakışmaması için hesapları nasıl yapmamız lazım? Ben henüz konsola girmedim Diablo hesabını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Bu kardeşliğin içine pc nasıl giriyor bunu öğrenmek istiyorum bende

• mrcnn1987 kullanıcısına yanıt
    XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAKtechnopat sosyal
    Rehber: Game Pass'i Xbox ve PC arasında kardeşlik yapma
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/game-passi-xbox-ve-pc-arasinda-kardeslik-yapma.1865945/#post-14601538
  • Merhaba. Bir sorum olacak. Kardeşim yeni xbox alacak. Bende de 1 yıldır var. Benim hesabımda gpu ve yıl içerisinde aldığım oyunlar var. Benim xboxta oğlumun ve benim iki ayrı profili var ve oyun ilerlemeleri bu şekilde. Oğlumun profilinde saat ve satın alım kısıtlamaları falan var. Çok oynadığı oyunlardaki ilerlemelerini de kaybetmek istemiyorum. Kardeşimin xboxuna benim hesabı giriş xboxı yaptığımda ve onun hesabını (yeni ve boş) benim cihaza giriş xboxı yap dersem kardeşlik olacak ve benim hesaptaki oyunlara ikimizde erişebileceğiz diye anlıyorum. Bu durumda oğlum hala kendi profilinden aynı gpu olan hesabımdaki oyunları benim cihazdan oynayabilir mi? Yani kardeşlikte cihaz üzerinde profil limiti var mıdır?

Bir diğer sorum da, gpu olan hesabımı kardeşimin yeni cihazına giriş xboxı olarak tanımladıktan sonra kaldırırsam, yeni oyunları hala oyunlarım alanından görüp indirmeye devam edebilir mi? Yani kaldırılan hesaba sonra alınan oyunlarda bu giriş xboxu olan cihazda gözükmeye devam eder mi? (Sanırım sadece ea play indirmeyi başlatmak için hesabın açık olması gerekiyormuş. Eğer böyleyse sorunun cevabı da kaldırmamak olmalı sanırım)

Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 20020228 2 kullanıcısına yanıt
    Herşeyi sizin kadar doğru anlayan bir başkasını görmemiştim.. Tam da anlattığınız gibi yapın hiçbirinde sorun yaşamayacaksınız.

Zaten giriş xbox'ım yaptıktan sonra o hesabı silin gitsin.

Biz Eaplay'de de hiç sorun yaşamadık bu güne kadar, sizin de yaşayacağınızı sanmıyorum.

İyi eğlenceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomluekiz -- 5 Mart 2022; 17:35:19 >
  • cimbomluekiz C kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumunuz ve cevabınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • P1 -P2 ve Kardeşlik ile oyun paylaşımının nasıl olduğunu biraz araştırınca aslında konunun daha farklı olduğunu kendi adıma öğrendim. Microsoft'un bu özelliği ne amaçla yaptığını ve öğrendiğim kuralları aşağıda benim gibi merak edenler için yazıyorum. P1-P2 ve Kardeşlik oyun paylaşım yöntemlerinin daha kolay anlaşılması için sadece belirli iki yöntemi açıkladığını ve nedenini belirtmediği için bu yazının faydalı olacağını düşünmekteyim.

Öncelikle oyun paylaşımı Microsoft'un sözleşmelerine aykırıdır. Bu işlem için banlanabilirsiniz. Şuana kadar hiç yapmadılarsa bile ileri de olmayacağı anlamına gelmiyor. Youtube üzerinde bir çok videoda tamamen yasal gibi cümleler geçiyor. Bunlara itibar etmeyin. Bu yöntemin sadece aynı evde iki Xbox Cihazı olanların satın aldıkları tek üyelikle (GamePass Ultimate, Gold Live vb.) veya oyun oynamasını sağlamak üzere sunulduğunu belirtmem gerekir.

Tanımlar:

Hesap: Oyun oynamak için Xbox Cihaz'da kullandığınız Microsoft @hotmail.com veya @outlook.com benzeri epostanıza bağlı hesabınız. İnternet üzerinden birden fazla açılabilir. Profil, Gamertag, Live id benzeri ifadeleri eski nesillerden itibaren kullanılan diğer adlarıdır.

Xbox Cihaz: Xbox Live servisleri aktif olan ve MS Store üzerinden satın alım yapabildiğiniz tüm Xbox nesillerine ait cihazlardır. Günümüz itibarıyla; Xbox One, Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S, Xbox Series X

Giriş Xbox'ım: Bir Hesabın tek bir Xbox Cihaz'ına bağlanmasıdır.

1. Bir Xbox Cihaza birden çok Hesap eklenebilir.
    2. Bir Hesap ile birden çok Xbox Cihaza bağlanılarak lisanslarına sahip olunan oyunlar internete bağlı olundukça (Giriş Xbox'ım seçilmesi haricinde bkz. madde 4) oynanabilir. Aynı anda birden fazla Xbox Cihazda sadece tek bir Hesap online olabilir. Aynı Hesap ikinci bir Xbox Cihazında bağlanırsa, ilk bağlı Hesap hata alır ve oyun oynayamaz.
    3. Bir Hesap sadece bir Xbox Cihaz'da, Giriş Xbox'ım olarak seçilebilir. Giriş Xbox'ım seçeneği Hesaba ait bir özeliktir ve Xbox Cihaz ile Hesabı ilişkilendirir.
    4. Bir Xbox Cihazda aynı anda birden çok Hesap için Giriş Xbox'ım seçilebilir. Hesap bazında bir özellik olduğunu unutmayın. Örneğin 5 farklı Hesap aynı Xbox Cihaza Giriş Xbox'ım seçimi ile işaretlenebilir.
    5. Giriş Xbox'ım yapılan Hesap ile alınan oyunlar (lisanslar) oyun açılışında internet üzerinden kontrol edilmez. Giriş Xbox'ım özelliğinin esas amacı budur. Giriş Xbox'ım seçeneği seçilmeyen bir Hesaptaki oyunun açılması için internetten lisans kontrolü yapılacağı için Xbox Cihazınızın internete bağlı olması gerekir. Bu yüzden P2 Hesapla oynayan kişilerin internet bağlantısı kesilirse oyunu açamazlar.
    6. Bir oyuna (lisansına) sahip Hesaba Xbox Cihazda bağlanılması ve arka planda açık tutulurken, aynı cihazdaki diğer Hesaplardan biriyle açık Hesaptaki oyun/oyunlar oynanabilir ve oyunlardaki ilerleme (save) veya gamerscore kendi Hesaplarına kaydedilir.
    7. Bir Hesap için Giriş Xbox'ım seçimi bir takvim yılı içerisinde sadece 5 kez tanımlanabilir. Her tanımlama da bir hakkınız düşer.
    8. Bir Hesap için Giriş Xbox'ım seçimi yapıldıktan sonra, Hesap (dikkat edin Hesabın silinmesinden bahsediyoruz) Xbox Cihazdan kaldırılsa (Ayarlar -> Genel -> Kişiselleştirme -> Giriş Xbox'ım olarak kaldır) dahi lisanslar hala durmaya devam eder. Tanımlandığı gibi aynı ekran üzerinden kaldırılması gerekir. Ayrıca Xbox Cihaz fabrika ayarlarına döndürüldüğünde cihazın sonrasında online olması şartıyla Hesaptaki Giriş Xbox'ım ayarının kaldırıldığı internette belirtilmektedir. (https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/lzjdx5/game_pass_sharing_without_using_home_xbox_switch/gq2hq9d) Yine de Xbox Cihazı fabrika ayarlarına çevirdikten sonra alan kişinin hiç internete bağlamamasına karşı şansa bırakmamak için satmadan önce hesabınızdan bu ayarı kaldırmanızı tavsiye ederim.
    9. Satın alınan Xbox Cihaza ilk tanımlanan Hesabın Giriş Xbox'ım seçimi cihaz tarafından otomatik yapılır.

Son olarak, tanımadığınız bir kişinin Xbox Cihazına girmek için Hesap bilgilerinizi paylaşırsanız ve eğer iki faktörlü doğrulama açık değilse Hesap bilgilerinize erişebileceğini ve isterse değiştirebileceğini bilmelisiniz. Yanı sıra, Hesabınızda kredi kartınız tanımlıysa sizin adınıza MS mağazasından alışveriş de yapabilir. İnternette okuduğum kadarıyla Xbox cep telefonu uygulaması ile Hesabınıza bağlı cihazınızı kapatabilir veya resart edebilir. Xbox Cihazınızı tanımladığınız ve kullandığınız Hesapları kimseyle paylaşmamanızı öneririm.

Yukarıdaki 8 kuralı anladıktan sonra neden iki yöntem olduğu (P1-P2 ve Kardeşlik) daha net anlaşılıyor. P1 olarak adlandırılan Hesap, oyun alınan Hesap ve Giriş Xbox'ım seçeneği aktif edilendir. Dolayısıyla Giriş Xbox'ım seçilen cihazdan Hesap silinse bile (bknz. madde 8) oyun o Xbox Cihazdaki diğer Hesaplar ile oynanabilir. P1 satmak için Giriş Xbox'ım seçeneğini kaldırmanız (bknz. madde 3) gerekir. Yoksa yeni Xbox Cihaza hesap Giriş Xbox'ım olarak seçilemez. P2 olarak adlandırılan Hesap ise oyunu indirmek için ve girmeden önce mutlaka açılarak arka planda bırakılır (bknz. madde 2) ve başka Hesapla oyun oynanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20020228 -- 6 Mart 2022; 1:43:34 >

• Arkadaşlar selam. Ben arkadaşımın hesabı ekledim oyunları da oynadım fakat aynı anda elder ringe giremiyoruz sadece bir kişi oynar diyor bunun çözümü var mı ?

• Fifa 22 için var mıdır bize de kardeşlik verecek :) XBOX Series X

• Arkadaşlar bir şey soracaktım sizlere. Hesap işlerinden anlarsınız. Bende xbox s x vardı onu satıyorum bugün. Microsoft hesabı benim normal mailime bağlıydı. Bende yeni mail açtım onu ekleyip birincil adres yaptım. Benim kullandığım maili kaldırdım. Ama artık Ulaşamıyorum hesabı tamamen sildim galiba geri nasıl alabilirim var mı bilgisi olan. Böyle Microsoft hesabı yok diyor mil felan hic buseye girilmiyor artik

• Gyu kullanıcısına yanıt

Tek konsolda split screen olarak oyunlar oynayamiyor muyuz hocam ? Ben yeni konsol aldim 1 tanede kol aldim evde eşimlede oynayabileyim diye

• recep054gs kullanıcısına yanıt
    Birçok oyunu splitscreen oynayabilirsiniz

Google'da aratabilirsiniz, 100e yakın oyun çıkacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomluekiz -- 24 Nisan 2022; 16:25:31 >
  • cimbomluekiz C kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam cok saolun

• P1 hesapta kaç giriş hakkı kaldığını nasıl anlarız arkadaşlar?

• stalker7777 kullanıcısına yanıt
    Ayarlar kısmında kişisellsştirme vardı.oradan yardım kısmına tıklayımca solda kac hak kaldıgıylaa ilgili bır buton cıkıyor

• Merhabalar, Xbox One S üzerinde p2 hak sahibiyim game pass oyunlarından Battlefield 5 ve hitman 3'ü kendi hesabımdan girip oynayamıyorum nedeni ise oyuna sahip olmadığımı ve satın almam gerektiğini söylüyor. Game pass'in satın alındığı hesaba girince oynayabiliyorum tabi buda p1 sahibinin oyun oynamasını engelliyor. Bunun bir çözümü var mıdır ?

Arkadaşlar birde p2 hesabı giriş xbox'ım yapacak mıyız yapmayacak mıyız ? Bazı yerlerde yapılacak bazı yerlerde yapılmayacak deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lametamorfosis -- 30 Nisan 2022; 21:5:47 >
  • Merhaba

Karışık bir sorum olacak:

Game Pass Ultimate'ı (GPU) ve örneğin GPU'da olmayan çokoyunculu (GPU Xbox Live Gold'u da içerdiğinden) Battlefield 2042 gibi online oynanan bir oyunu ortaklık ile almak istiyorum, yani GPU da oyun da ortaklıkla alınacak. Bu durumda GPU'yu p1 ya da p2; oyunu p1 ya da p2 almam fark eder mi?

1. GPU'da p2 olursam ortak hesapta oturum açmam lazım, oyunu online oynayabilmek için mecbur bu GPU hesabına mı almam lazım (p1) yoksa oyunu farklı bir hesaba (p2) alıp GPU hesabından farklı bir hesapta da online olarak oynayabilir miyim?
    2. GPU'da p1 olursam ortak hesabı açmama gerek olmaz, ve oyunu online oynayabilmek için ister bu GPU hesabına (p1) ister farklı bir hesaba (p2) alıyım farketmez mi?
    3. Tüm bunlara vereceğiniz cevaplar GPU'da olduğu gibi Xbox Live Gold ortaklığı olmasında da geçerli midir?

Teşekkürler.

@Fatic @cimbomluekiz @K.Oze @QRX

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.