ama sen görmesende bunu engelleyecek teknoloji varken kullanmamaları ve bunda apple öncü... bataryalarda valf olurdu gaz çıkarttığından ama Li-ion için koyamıyorlar o gaz yanıcı... lityum jet yakıtıydı... Li-po ile patlama devri bitti apple niye Li-po kullanmıyor niye metal çerçeveli kılıflı batarya kullanmıyor?... |
Xiaomi'nin patronu neden iPhone kullandığını açıkladı (6. sayfa)

-
-
Açıklama olayın kendisinden daha rezilmiş.
Şirketin en tepesindeki adam mı yapıyor bu kontrolleri? Bir ekibi yok mu koskoca Xiaomi'nin. Hadi tepedeki adam da merak ediyor bakmak istiyor o zaman alır bir tane kendine ofisinde, evinde ikinci telefon olarak kurcalar dener.
Sen patron olarak iPhone kullanırsan kim niye senin telefonunu alsın?
-
Yaklaşik 10 yıl önce Windows Phone'un başındaki kişi de Iphone kullaniyordu ve savunması " rakibi yakından tanımak" olmuştu. 😁 Bazen Apple'ın boşuna reklama para harcadığını düşünüyorum. SAMSUNG , HUAWEI gibi rakipleri zaten istemeyerek Apple'ı yüceltiyor😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yav adam ağır fanboy işte görmüyon mu yoksa bugui ile iPhone 11 karşılaştırmak komedidir,bu arada bende android kullanıcısıyım ama bu şayomici tayfa çok değişik,bir telefonda donanımdan da önemli yegane konu yazılımdır önce,bir anlamadılar bunu..aha Ceoları bile ayponcu işte,ötesi yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütün veriler çine gittiğinden tırsıyo
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://www.youtube.com/shorts/OtZtdLVNWDM?feature=share
Bak bakalım LiPo da patlıyor muymuş? Ayrıca bunun bu konuyla ne alakası var. Xiaomi kullandım diyorum. İstersen faturasını da atarım buraya. Üstelik öyle fi tarihinde de değil. Telefon ben kullanırken 10’dan fazla güncelleme aldı. Görüşme esnasında ekranın açılması olayını 10 güncellemede çözemediler. Bir telefon düşün en temel işlevi sorunlu ve üstelik bu sorun Xiaomi’de kronik. Gördüğüm her 3 Xiaomi’nin 2’sinde bu sıkıntı var ve yıllardır çözemiyorlar. Aynı şekilde yıllardır GCAM stok kamera uygulamasından daha iyi. Düşünün farklı bir firmanın kendisi için geliştirdiği uygulama doğrudan Xiaomi tarafından geliştirilenden daha iyi çalışıyor. Ben demiyorum ki Xiaomi çöp, beş para etmez. Çok iyi yönleri de vardı. Ancak her ikisini de kullanmış biri olarak söylüyorum iPhone farklı bir seviye.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
at yalanını diye bir söz vardır ya ahanda tam buna cuk diye oturdu. böylelikle xiaomi telefonların çöp olduğu en üst perdeden onaylanmış oldu.
-
çinli bir markanın herhangi başka bir marka ile aynı fiyata ürün satması mümkün değil.elektronik,otomotiv,tekstil,kozmetik hiç farketmez.kağıt üstünde istediği kadar daha üstün gözüksün.zaten dünyanın en ucuz arge maliyetli ülkesi.tabi ki telefonun tüm maliyetleri rakiplerin çok altında.made in china alıyorsan paran fazlasına yetmediğindendir.bu kadar basit.
-
Aslında öyle demiş oluyor 😀
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
işin içinde roket yakıtı varsa patlar normaldir demen için kaç batarya patlattın?... giriş seviyesi ile üst sınıfı kıyaslamanda komik...
-
Giriş seviyesi ile üst seviyeyi kıyaslamıyorum. Herhangi bir model ismi yazdım mı? Xiaomi'nin tüm telefonlarında MIUI var. Xiaomi'nin yazılım yönünden Apple'a yetişebilmesi için Apple'ın geliştirmeyi durdurması Xiaomi'nin de en az 5 sene boyunca durmadan devam etmesi lazım. Yazılım olmadan da donanımı hiçbir kıymeti yok.
Bak diyorum ki bir telefonun en temel işlevi olan "arama", Xiaomi'de düzgün çalışmıyor. Çünkü MIUI proximity sensörünü doğru düzgün kontrol edemiyor. Bunun giriş seviyesi üst seviyesi yok. Bugün gidip nokia 3310 da alsan ilk beklentin arama işlevinin sorunsuz çalışması olur. Xiaomi daha bunu becerememiş diyorum.
Evet onlarca güzel tarafı var MIUI'ın ve evet Xiaomi uygun fiyata iyi bir donanım da sunuyor. Ama sunduğu şeylerin yarısı doğru düzgün çalışmıyor. Ben beta aşamasında cihaz kullanmak istemiyorum. Kamerasını düzeltmek için ayrı, aramayı düzeltmek için ayrı, güncellemeyle bozulan karanlık modu düzeltmek için ayrı, reklam engellemek için ayrı uğraşmak istemiyorum. Bugün bir iPhone sana ne vaadediyorsa aşağı yukarı tamamı %100'e yakın bir kararlılık ve performansla doğru şekilde çalışır. Xiaomi belki daha çok şey vaadeder. Ama vaadettiklerinin yarısı doğru düzgün çalışmaz, çalışanın da bir sonraki güncellemede akıbeti belli olmaz.
Bakın tüm bunlara rağmen bence f/p olarak iyi Xiaomi. Ama sıradan son kullanıcı için uygun değil. Xiaomi alan adamın en az ortalama teknoloji merakı ve bunlarla uğraşacak vakti olmalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ya bu XIAOMIlere Hayvan gibi snapdragon işlemcisi koyuyorlar.
Piyasanın en üst seviye hızlı yeni nesil belleklerini koyuyorlar.
Yani teknik olarak oldukça üst seviye telefonlar.
Iphone ile kıyaslandıgında fiyat olarak da neredeyse 5te1 fiyat.
Ama muhtemelen bir yerlerde yanlış yaptıkları birşeyler var sanırım.
Belkide android yazılımını stabil kullanamıyordur xiomi ve o hayvani güçteki yeni nesil bileşenlerden yazılım yüzünden faydalanamıyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 14 Aralık 2022; 11:46:10 > -
quote:
Lei Jun yaptığı açıklamada, şirketin telefonlarını iPhone ile kıyaslama cesareti ve kararlılığı olmasaydı, Xiaomi'nin yüksek kaliteli cep telefonları üretemeyeceğini belirtti.
Yani iPhone olmasa ortaya kaliteli bir ürün çıkmayacak. Yani iPhone kalite standartlarını belirliyor. Yoksa Xiaomi'de bu kopyalama hastalığı olmasa telefon üretme cesareti ve kararlılığı olmayacak yani? Hatta pardon kopyalama olmasa dedim, kopyalama olmadığında bu cesaret ve kararlılık zaten hiç olmamış demektir. Aga bunlar nasıl açıklamalar, ben okurken utandım adam CEO bir de böyle konuşmuş tabi editörler yanlış çevirip yanlış aktarmadıysa. Bu resmen rakip firmayı övüp kendi şirketini gömmektir. Sen bu açıklamayla Apple'a prestij katıp kendi çalıştığın firmanın prestijini yerle yeksan ediyorsun. Bu açıklamayı yapmamış olsan daha iyiydi. Resmen sıvamışsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Her ne kadar konuda Xiaomiyi eleştirmiş olsamda Ceo'ya olan tepkiyi ve ayıp yapmış gibi mazeretli savunmasını anlamsız buluyorum bu arada. Android ve iPhone - iOS farklı ekosistemler, mentaliteleri farklı.
Xiaomi'nin en yüksek fiyatlı, donanımlı telefonu iPhone'nun tepe seviyesinden her alanda inanilmaz farklar ile geride kalma, başarısız olma durumu olabilir mi? Yarın öbür gün Apple'da her hangi bir departmanının en üst konumuna bir nerd, niş sever bir yazılımcı alsa o kisi de android telefonda custom yazılım hatta donanım modifiyesi gibi şeylerden hoşlanıp imkanları dahilinde extreme takılsa bu iPhone'nun başarısızlığını mı gösterir?
Her ne kadar ikisi de benzer türden iletişim araçları olsada Android modifikasyona açık yarı on yari off-roada uygun suv ise iPhoneda modifikasyona kapalı, kaymak asfaltta konforlu sedan gibi görmek lazım. Bugün eski Land Rover Defender, Lada Nivalar en kötü dağ - araziler için inanılmaz başarılı araçlar ama kaymak asfaltta, otobanlarda, şehir merkezlerinde konforsuzlukları ile insanı hayattan bezdirecek araçlardır aynı zamanda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 14 Aralık 2022; 13:4:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
iPhone kazık telefon özellik yok ama alıcısı çok keriz nasıl silkelenir Apple bunu öğretse yeter ????
-
Bazen düşmanını tanımak için ve ona göre hamleler yapmak için cebinde gezdirirsin Lei Jun da bunu yapmış akıllı adam.
-
Android ve iOS geliştiricisi olarak diyorum, iki platform da aşağı yukarı aynı mantığa sahip ama bir çok iOS kolaylığı Android'e daha yeni geliyor ve acayip sancılı bi dönemden geçiyor geliştiriciler. İleride Android iOS'dan daha iyi olur mu? Belki aynı seviyede olurlar ancak bunun tek yolu işletim sistemine dokunmadan ham Android ile devam edilmesi ile geçer. Geliştiricilerin sadece launcher ve bir kaç özel app dışında ayrıntılı açık kaynak kodlarını değiştirememesi lazım.
-
Olabilir yani ama xioami bu şekilde devam ederse batar müşteri kaybı sadece yaşar kullanabilir kişisel tercihtir xioami eğer kazanmak istiyorsa iPhone benzeri kasa yerine içindeki çekirdekleri kaliteli yapıda yapacak kamera yı sabit görünüm vermeyecek photoshop tadında özellik vermesi gerekiyor 3 4 kamera yerine 1 tane kamera gözüne tüm dünyayı sığdıracak ve çözünürlüğü yükseltecek şekilde ayarlaması gerekiyor günümüzde telefon kullanıcılığıda düşüyor artık sebebi ise yüksek fiyatlara satılan telefonlar yüzünden işletim sistemi yüksek telefonları ucuza satacak inceleme ve kullanma hakkı tanıması gerekir öyle ordan söylemekle müşteri kazanılmaz önce dost sonra ticaret yapcan dost müşteri getirir ilgi getirir
-
Aga iPhone de kullandım Xiaomi de kullandım Samsung da kullandım Sony de kullandım ben çok tel değiştiren biriydim şuan marka olarak Xiaomi den başkasını tercih etmiyorum ha bu şu demek değil iPhone kötü hayır oda gayet güzeldi ama kullanışı garip geldi alışamadım android de yaptığım çoğu şeyi onda yapamıyor dum ben termux kullanan kod yazan biri olduğum için tercih etmedim üstelik fotoğraf kalitesine de önem veren biriyim android de en beğendiğim Xiaomi bide adam kullana bilir kullanamaz diye bir kural yok bence zevkler ve renkler tartışılmaz belki adam ömürlük olsun istemiştir iPhone da bu konuda oldukça başarılı bizim arkadaşta iPhone vardı top gibi kullanıyorduk teli bazen canımız sıkılınca oynuyorduk bir kere kapıştırılacak pistte değiller çünkü biri android platformu biri ios Xiaomi kendi içinde diğer android telefonlar ile kapıştırılabilir ama iPhone ile olmaz işletim sistemi farklı işlemleri çok farklı o yüzden ha ama telefon mu telefon ikiside çoğu insan bu yüzden kıyaslıyor ama saçma
-
üst seviye dediğinizi adamlar giriş seviyesi diye sayıyorda...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X