Şimdi Ara

Yağmurlu havada hız düşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vodafone hattımda normalde 100-200 mbit arası değişen hızın yağmur yağınca aşırı düşüyor. Turkcellde şebeke gittiğini bile gördüm. Yaşayan oldu mu benzer sorunu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sinyal alıp bağlantı gidiyorsa yada yavaşlıyor ise baz istasyonunda fiber yoktur, karasal hava linki vardır, komple sinyal gidiyorsa ekipman su alıp kendini korumaya alır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 17 Haziran 2020; 23:7:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Turkcellde komple şebeke gidiyordu, Vodafone full çekiyor ancak kuru havada 150 mbit iken yağmurlu havada 20 lere kadar düşüyor.

• Üst mesajda cok açık ve net sorunun nedenini yazdım

• Vodafone acil durumlarda çok çok iyi performans sergiliyor. Geçen sağanak yağdı İstanbul'a 10-15 dakika sürdü, hız gene aynı.

• Evet hocam farkındayım acil durumda iyi olduğunun. 3 operatörden de hattım var. Geçen sene deprem olduğunda turkcellde telekomda pert oldu ülkenin diğer ucunda yaşamama rağmen. Ama vodafone hattımı kesintisiz kullanabilmiştim.

Bu baz istasyonundan baz istasyonuna kurulan yönlü link antenlerinin önündeki muhafaza bariyeri yırtıldığında ve su aldığın da hassasiyeti çok düştüğü için özellikle yağmurlu havalar da telefon full çekiyor görünse bile veri link bağlantısı zayıfladığı için internette kesilmeler ve yavaşlamalar oluyor, hatta ses bağlantısının bile düzgün kurulamadığı oluyor. Yani haklısınız, yağmurlu havada kesintilerin genel sebebi karasal linkler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vodafone acil durumlarda iyi iş çıkarıyor umarım nazar değmez..

önemli olan internet hızı değil acil durumlarda iletişimin kopmaması..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtgfb

Vodafone acil durumlarda iyi iş çıkarıyor umarım nazar değmez..

önemli olan internet hızı değil acil durumlarda iletişimin kopmaması..
    Bu dediğinize 3 defa şahit oldum vf gerçekten Zor zamanlarda iyi iş çıkarıyor.
    Tt'luyum taahhüt bitince ( 4 Ay) geçmeyi düşünüyorum.
    Turkcell'i böyle bilirdim ama yanılmışım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu dediğiniz tamamen tesadüf bir durum, vodafone hiç bir ciddi yatırım yapmıyor, abone sayısı yoğunluğu büyük kent merkezlerinde daha düşük olduğu için şansına yoğunluklarda az etkileniyor, sakın öyle acil durumlara yönelik bir yatırım yaptıklarını fln zannetmeyin, söz konusu operatör daha aşırı şarj tüketimi ve müşteri hizmetlerinin olmamasını bile çözememiş bir firma, acil durumları mı çözecek, zaten teknik olarak gsm için böyle bir durumda mümkün değil...
    Yatırım yapmadığını nereden biliyorsun?
    Ben daha önce turkcell kullanmış biri olarak birini ararken teli açık ve full çekerken ulaşamıyordum ikinci kez aradığımda ulaşıyordum

Vodafone geçtiğimde asla böyle bir durum olmad devamlı ulaşım sağladım ayrıca, istanbul genelinde bir çok noktasında internet hızları arttı.

Silivri Depreminde Kadıköy de ses kesintisi 20 dk gibi sürdü internet çalıştı dünkü fırtınada iki operatör servis yok verdi vodafone çalıştı.

Lütfen araştırmadan deneyimlemeden olumsuz yazmayın.
  • mrtgfb M kullanıcısına yanıt
    Sana öyle denk gelmiştir. Yatırım yapsa yoğunluk olmadığı saatlerde gece 4 te tam çekerken 0,5 mbps hız verir mi? Bende de elazig depreminde turkcell, TT çalıştı. Vodafoneden ne arayabildim, ne aranabildim. Mhsi iPhone 11 4.5G desteklemiyor, 4G destekliyor ekranda öyle yazıyor diyen. YouTube-gamer paketindeki oyun videoları 480p izleniyor bu detayı neden söylemiyorsunuz dediğimde bu detayları ne yapacaksınız diyen. 4gb + 750dk + 250sms li tarifeye 60 TL fiyat söyleyen bu kadar fiyat olur mu dediğimde DÜNYADAN HABERİNİZ YOK HERHALDE YIL OLMUŞ 2020 60 TL YE 4 GB VERİYORUM YANINDA DK SMS DE VAR DAHA NE OLSUN diyerek konuşan. 4G (4.5G) de 2G veriyorsunuz hız 1 mbps geçmiyor dediğimde 1 mbps her şeye yeter 4K bile açar diyen. Bu arada adam 1 MEGAPİKSEL diye konuşuyor. Fotoğraf makinesi mi satıyorsun sen! Daha neler var neler............

• mrtgfb M kullanıcısına yanıt
    Mevcut kullanıcı deneyimlerimden burası dahil bir çok forumda gelen şikayetlerden biliyorum, hatta az bile söylüyorum Vodafone kullanmaktansa dumanla haberleş daha az sorun yaşarız, İzmir merkezde araç ile orta hızlarda kesintisiz beş km mesafede görüşme yapılmıyor vodafoneda Konak ykm de cekmiyor sen ne yatırımından bahsediyorsun...

• Vodafone > Türk Telekom

(İstanbul için, diğer şehirleri bilmiyorum ve Yurt Dışı'da öyle çok çok iyi performans veriyor yurt dışında. Özellikle Vodafone'un olduğu ülkelerde.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 24 Haziran 2020; 21:30:45 >
  • SINIRSIZ İNTERNET

Merhaba Arkadaşlar;

Bugün sizlere çok önemli bir konuya değineceğim,
    malum evde kalıyoruz, canımız sıkılıyor, bazen arkadaşlarımızın bizlerin yanında
    olmasını çok istiyoruz. Yüz yüze görüşemediğimiz bu pandemi durumunda size en büyük
    deteği ben sağlayacağım. Öncelikle herkes ister ki evinde sabit bir internet bağlantısı
    olsun işte bende size tam olarak bunu suncağım. Malum Türkiye'deki Telekom şirketlerinin
    verdiği fiyatlar çok can yakıcı... Bu sorunu ortadan kaldırmak için yazıyorum.
    Bir VPN Programı sayesinde çok makul bir fiyata VPN programı ayarlarını yapıyoruz.
    Ama talep ettiğimiz miktar sadece o programa ait Üyelik sistemini karşılamak için,
    bizim bu işten komisyonumuz çok düşük, dağıtımı kendi sunucularımızdan yapıyoruz.
    Öncelikle yasal olup olmadığını siz değerli dostlarımda araştırabilirisiz.
    Üstelik Mobil Veri İle Çalıştığı İçin Heryerde Kullanım Sağlarsınız.

[[[ VPN programı kullanmak suç mu?
    Öncelikle bir fiilin suç sayılabilmesi için “kanunilik” ilkesi gereği yasasının olması gerekiyor.
    Yani doğrudan bir yasası olmadığı için de ('Kanunsuz suç olmaz' prensibi gereği)
    VPN kullanmak veya DNS ayarları değiştirmek,
    suç olarak kabul edilmiyor. ]]]

Yukarda bahsettiğim gibi VPN Kullanmanın cezası yoktur bizde bağlantı olarak DNS
    kullanıyoruz yani gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

İletişim İçin;
    Mail: cinarnetservergroup@gmail.com
    Telegram: t.me/internetcini
    İnstagram: instagram.com/internet.cini

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.