Şimdi Ara

Yakıt Ekonomisinde Benzin Markasının Önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

forumlarda artık mit olmuş bir konuyu sizlere sormak istiyorum.

shell - bp - opet 'ten alınan benzinler arasında (aynı oktan olduğunu varsayalım) maliyet düşürücü bir fark mıdır?
    geçen forumdaki bir arkadaş yazmış, shell'den benzin almaya başladığımdan beri yakıt tüketimin 15% düştü gibi.

• Bunlari her defasinda dusuncegimize bir kerelegine sandiga giderken dusunsek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben büyük markalar arasinda fark olduğunu düşünmüyorum.
  • Mazot benzin hepsi aynı tankerle tüpraşa gidip alıyor.istasyon üçkağıtçı değilse sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

Mazot benzin hepsi aynı tankerle tüpraşa gidip alıyor.istasyon üçkağıtçı değilse sıkıntı yok.

Ben de böyle biliyorum . Hatta popüler marka olmasa bile yakıt aynı. Örneğin lukoil, alpet, Aytemiz gibi markaların yakıtı popüler Markalarla aynı..bir süre önce popüler markalar kendi katkı maddeleriyle yakıtlarını bir adım öne çıkarıyordu ama şimdi Epdk bunu da yasakladı diye biliyorum .

Yani yukarıda bir arkadasın yazdığı gibi istasyon üçkağıtcı değilse, hepsi aynı musluktan doluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Bunlari her defasinda dusuncegimize bir kerelegine sandiga giderken dusunsek?

Olmaz hocam biz,her olayda halka yani bize laf edeni,posamız çkartana kadar vergi alanı seviyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %30 tasarruf bile olsa benzin 5.5 lira olduktan sonra ekonomi yapmak hikaye. esas mesele yakıt fiyatları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araçlarda yakıt göstergesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Shell' in yakıtı PO'dan daha iyi. Yani SHELL kullandığım zaman araba bir başka gidiyor ve daha uzun gidiyor. OPET ile SHELL 'i kıyaslarsam fark söyleyemem.
  • marka gerçekten önemli bu yüzden ben mazda 3 kullanıyorum
  • ne günlere kaldık be
  • Çok bariz farkettirmez. En büyük etken sürücünün sürüş karakteristiği.
  • Bence de Shell, Opet'e göre 1L kadar az yakıyor sanki. Ayrıca Shell'in Vpower'ı performans anlamında da biraz fark ettiriyor.
  • Ben hep 60 liralık alıyorum
  • Herkes namusuyla aynı litre temiz benzin koysa sıkıntı olmaz da Güzel ülkemde bırak markayı istasyon bile farkediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsinin aynı rafineriden çıktığı söylenir. Katkı maddesi gibi bir durum varsa bilen söylesin
  • Performans olarak shell v-power derim ama bence en çabuk biten de bu, daha fazla km için ise BP derdim.
  • 66 litre aracıma 75litre yakıt koymayı başaran benzin istasyonları var.

Motorin de fark var ama benzin de hissetmiyorum herhalde dizel gibi kullandığımdan 9 litreden sonrasını sallamadığımdan 100km de.
  • şu pompa fiyatlarına göre lpg %15 zor tasarruf ettiriyor nasıl bir yakıtmış o arkadaşın kullandığı jet yakıtı falan koydu galiba.
  • Mazotu Shell den Benzini BP den
  • bp atınca çekmiyor net.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.