Şimdi Ara

Yaklaşık 4 gündür yatamıyorum tavsiye lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
17.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 4 gündür 0 saat uyku ile duruyorum. Normalde her gece saat 3 te yastığa başımı koyduğum an uykuya dalar bi sonraki sabaha uyanırdım. Ama son 4 gündür gram uyku yok saat 3 ten 9 a kadar yatakta kıvranıyorum sonra da kalkıyorum uyuyamıyorum stresten değil hayatımda önemli bir olay da olmadı neden böyle ya yeter artık ölü gibiyim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yaklaşık 4 Gündür Yatamıyorsanız İşte Tavsiyeler

Günlerdir uykusuz kalmak, fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde önemli olumsuz etkilere neden olabilir. 2 gündür, 3 gündür veya daha uzun süredir uyumakta güçlük çekiyorsanız, bu sorunu ele almak için adımlar atmak önemlidir.

İşte yaklaşık 4 gündür uyuyamıyorsanız uygulayabileceğiniz bazı tavsiyeler:

• Altta yatan nedenleri belirleyin: Uyku sorununuzun nedenini belirlemek, uygun tedaviyi bulmanıza yardımcı olabilir. Stres, kaygı, kafein tüketimi veya tıbbi durumlar uykusuzluğa katkıda bulunabilir.
    • Düzenli bir uyku rutini oluşturun: Her gün aynı saatte yatmaya ve uyanmaya çalışın, hafta sonları bile. Bu, vücudunuzun doğal uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlemesine yardımcı olacaktır.
    • Yatak odanızın ortamını optimize edin: Yatak odanız karanlık, sessiz ve serin olmalıdır. Gürültüyü azaltmak için kulak tıkacı veya beyaz gürültü makinesi kullanmayı deneyin.
    • Kafein ve alkolden kaçının: Kafein ve alkol uykuyu engelleyebilir. Yatmadan önceki saatlerde bu maddelerden uzak durun.
    • Egzersiz yapın: Düzenli egzersiz uyku kalitesini iyileştirebilir. Ancak yatmadan hemen önce egzersiz yapmaktan kaçının, çünkü bu sizi daha uyanık hale getirebilir.
    • Stresten uzaklaşın: Stres uykusuzluğun önemli bir nedenidir. Uyumadan önce stresinizi azaltacak etkinlikler bulun, örneğin ılık bir duş almak veya kitap okumak.
    • Yatakta geçirme sürenizi sınırlayın: Yatakta uyuyamazsanız, kalkın ve yatak dışındaki bir odada rahatlatıcı bir şeyler yapın. Yeniden uykulu hissettiğinizde yatağa dönün.
    • Uyku ilaçlarını düşünün: Uykusuzluk uzun süre devam ederse, doktorunuz kısa vadeli bir çözüm olarak uyku ilaçları önerebilir. Ancak uyku ilaçlarına uzun süre güvenmeyin ve olası yan etkiler hakkında doktorunuzla konuşun.

Bu tavsiyeleri uyguladıktan sonra bile uyku sorunlarınız devam ediyorsa, bir sağlık uzmanına danışın. Altta yatan tıbbi durumların veya uyku bozukluklarının teşhis edilmesi ve tedavisi gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Klima + kitap veya film. Uyumama rekoru 11 gün zaten en olmadı 7 gün sonra sonra uyuyakalırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

Klima + kitap veya film. Uyumama rekoru 11 gün zaten en olmadı 7 gün sonra sonra uyuyakalırsın

7 gün sonra uyuyakalırım da ondan sonra bi 11 gün daha beklemem mi lazım uyumak için
  • googledan bi arastirsaydin hocam. olayin ne acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atabata

quote:

Klima + kitap veya film. Uyumama rekoru 11 gün zaten en olmadı 7 gün sonra sonra uyuyakalırsın

7 gün sonra uyuyakalırım da ondan sonra bi 11 gün daha beklemem mi lazım uyumak için

Kış uykusuna yat en kesin çözüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazan -- 10 Temmuz 2012; 1:46:40 >

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Yoğurt Ye Ardından Televizyon seyret Uykunun Gelmesini Bekleme O Kendi Gelir Bi Anda Uyursun

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDC

Yoğurt Ye Ardından Televizyon seyret Uykunun Gelmesini Bekleme O Kendi Gelir Bi Anda Uyursun

Alıntıları Göster
    + baktım da uyuma yolları denedim çoğunu ama malesef :(

+ malum yazdayız bilader :D

+ denemedim değil ama zekvli oluyo bidaha denemekten zarar gelmez

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    git içki iç rahatlatır sonra yat uyu

• quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

malesef kullanmıyorum
  • quote:

quote:

malesef kullanmıyorum

o zaman git pasiflora al ilaç reçetesiz satıyorlar mı bilmiyorum ama kesin uyursun
  • quote:

quote:

quote:

malesef kullanmıyorum

o zaman git pasiflora al ilaç reçetesiz satıyorlar mı bilmiyorum ama kesin uyursun

son çare ilaç düşünüyorum da hayatımda hiç uyku problemim olmadı ilaçların bağımlılık yapmasından korkuyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

malesef kullanmıyorum

son çare ilaç düşünüyorum da hayatımda hiç uyku problemim olmadı ilaçların bağımlılık yapmasından korkuyorum

4 gündür uyumuyorsun kalp çarpıntısı yapar uykusuzluk ölmekten iyidir devamlı kullanmassanda bağımlılık yapmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

malesef kullanmıyorum

4 gündür uyumuyorsun kalp çarpıntısı yapar uykusuzluk ölmekten iyidir devamlı kullanmassanda bağımlılık yapmaz

tavsiyen için teşekkür ederim bu gece de uyuyamazsam artık sonra çare ilaç alıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: Estetic Fear

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

malesef kullanmıyorum

tavsiyen için teşekkür ederim bu gece de uyuyamazsam artık sonra çare ilaç alıcam

Alıntıları Göster
    Aşık mısın gardaş?

• quote:

Orijinalden alıntı: V-Immortal

Aşık mısın gardaş?

değilim olduğumda da böyle olmazdı zaten hiç bişey uykumdan önemli olamaz
  • quote:

quote:

Aşık mısın gardaş?

Alıntıları Göster
    dışarı çık 4-5 saat aralıklarla koş. yatmadan 1 saat önce bol bol yoğurt ye.

• quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

tamam deniyiceğim teşekkür ederim
  • quote:

quote:

Aşık mısın gardaş?

Alıntıları Göster
    Hocam bulursan çaresini bana da haber ver. Dört gün gibi abartı değil ama gıpta ediyorum isteyince kafasını yastığa vurup uyuyanlara. Yoğurt rezene falan hikaye, gıdım etki etmiyorlar.

İmkanın varsa yorul ama (ne bileyim, yorucu bir işe gir, ya da arkadaşın dediği gibi koş). İşe yarıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

tamam deniyiceğim teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Hiçbirimiz doktor değiliz, 4 gündür uyumamak belki de ciddi bir sorundur. Uzun süre uyanık kalıp uyuyunca sorun oluştuğunu okuyoruz. Bence 112 'yi ara, bir problem olur mu diye sor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _memet

Hocam bulursan çaresini bana da haber ver. Dört gün gibi abartı değil ama gıpta ediyorum isteyince kafasını yastığa vurup uyuyanlara. Yoğurt rezene falan hikaye, gıdım etki etmiyorlar.

İmkanın varsa yorul ama (ne bileyim, yorucu bir işe gir, ya da arkadaşın dediği gibi koş). İşe yarıyor.

Alıntıları Göster
    ben yorulsamda uyuyamıyorum takip
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.