Şimdi Ara

[YARDIM] Bench Presste Gogsumu hissetmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
11.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Son bir aydır bench presste gogsumu hissedemiyorum. Omuzlarimda ağrı oluyor fakat göğüs kaslarindaki o kasilmalari bir türlü hissedemiyorum. Yüzlerce kez Hareketin nasıl yapıldığına baktım hatta salonda iki farklı hocaya hareketi doğru yapıp yapmadigimi sordum ikisi de doğru yapıyorsun dediler. Sağ omzumda sanırım rotator cuff kasim zedelenmis. Bunu da yine internetten öğrendim. Başına böyle bir sorun gelip de nedenini anlayan var mı?
    İmla için kusura bakmayın telefondan bu kadar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zero0o -- 13 Ağustos 2014; 22:01:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bench Press'te Göğüs Kaslarını Hissetmeme Nedenleri ve Çözümleri

Bench Press Yaparken Göğüs Kaslarını Hissetmemek

Bench press, göğüs kaslarını hedefleyen popüler bir egzersizdir. Ancak bazı kişiler bench press sırasında göğüs kaslarını yeterince hissetmeyebilir. Bunun nedenleri şunlar olabilir:

1. Yanlış Form

• Uygun olmayan bir bench press formu, göğüs kaslarına yeterince yük binmesini engelleyebilir.
    • Sırtınızı düz tutun, omuzlarınızı geriye alın ve ayaklarınızı yere sağlam basın.
    • Barı göğsünüze doğru indirin ve patlayıcı bir şekilde itin.

2. Aşırı Ağırlık

• Çok ağır ağırlık kullanmak, formunu bozabilir ve göğüs kaslarınızı hissetmenizi engelleyebilir.
    • Başlangıçta daha hafif ağırlıklar kullanın ve zamanla kademeli olarak ağırlığı artırın.

3. Hızlı veya Sıçrayarak Hareket

• Barı çok hızlı indirmek veya yukarı fırlatmak, göğüs kaslarını yeterince çalıştırmayabilir.
    • Hareketi kontrollü ve yavaş bir şekilde gerçekleştirin.

4. Omuz ve Triseps Kaslarının Fazla Katılımı

• Omuz ve triseps kasları, göğüs kaslarına kıyasla daha güçlü olabilir ve bench press sırasında daha fazla efor sarf edebilir.
    • Omuzlarınızı ve triseps kaslarınızı izole eden egzersizler yaparak bu kas gruplarını güçlendirebilirsiniz.

5. Isınma Eksikliği

• Isınma, kasları harekete hazırlar ve sakatlanma riskini azaltır.
    • Bench press yapmadan önce göğüs kaslarınızı ve diğer ilgili kas gruplarını iyice ısıtın.

Chest Press'te de Göğüs Kaslarını Hissetmeme Durumu

Bench press'e benzer şekilde, chest press sırasında da göğüs kaslarını hissetmeme sorunu yaşanabilir. Bunun nedenleri genellikle bench press'teki nedenlerle aynıdır.

• Formunuzu gözden geçirin ve gerektiğinde düzeltin.
    • Ağırlığı kademeli olarak artırın.
    • Hareketi yavaş ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirin.
    • Omuz ve triseps kaslarını güçlendirin.
    • Egzersizlerinizden önce iyice ısının.

Bu çözümleri uygulayarak bench press ve chest press sırasında göğüs kaslarınızı daha iyi hissedebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hareketten önce iyi ısın omuzlar için, ondan sonra biraz daha geniş tut(olması gerekenden dar olduğunu tahmin ediyorum).
  • ağırlığı yeterince göğsüne indirmiyor olabilirsin ve ya göğsün için biraz fazla ağırlık basmış olabilirsin 5-10 kg azalt bi dene...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Hareketten önce iyi ısın omuzlar için, ondan sonra biraz daha geniş tut(olması gerekenden dar olduğunu tahmin ediyorum).

Hocam bardaki cizgilere küçük parmaklarimi koyuyorum tutuşta bir sorun olduğunu sanmıyorum ama bir dahakine biraz daha geniş tutup deneyeceğim sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: cand_mag

ağırlığı yeterince göğsüne indirmiyor olabilirsin ve ya göğsün için biraz fazla ağırlık basmış olabilirsin 5-10 kg azalt bi dene...

Ağırlığı tam olarak indiriyorum. Zaten boş barın ağırlığı 17.5 Kilo diye biliyorum. Isınırken boş bar ile isinip sonradan yavaş yavaş arttiriyorum ağırlığı fakat sanki göğüse değil de omza vuruyor gibi bütün yük.. Benchten soğudum yok mudur bunun alternatifi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero0o

quote:

Orijinalden alıntı: cand_mag

ağırlığı yeterince göğsüne indirmiyor olabilirsin ve ya göğsün için biraz fazla ağırlık basmış olabilirsin 5-10 kg azalt bi dene...

Ağırlığı tam olarak indiriyorum. Zaten boş barın ağırlığı 17.5 Kilo diye biliyorum. Isınırken boş bar ile isinip sonradan yavaş yavaş arttiriyorum ağırlığı fakat sanki göğüse değil de omza vuruyor gibi bütün yük.. Benchten soğudum yok mudur bunun alternatifi?

http://www.youtube.com/watch?v=BYKScL2sgCs
    İngilizcen varsa izlemeni tavsiye ederim, tam aradığın şey. Şu videonun başında olduğu gibi sırtı bükerek yapma olayını dene özellikle. Omuza yapılan baskıyı da azaltıyor.

• Zero0o kullanıcısına yanıt
    omuza yük biniyorsa barı göğse yaklaştırdığın yer yanlıştır... ya göğsünün çok altına ya da boğazına yakın yere indiyorsundur... doğrusu meme ucuna denk gelecek şekilde indirmektir. ve ağırlığı alırken de aynı şekilde alman lazım yani barın altında çok ilerde ve ya geride olman ağırlığı ilk alma esnasında omuz kaslarına haddinden fazla baskı yapabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dumbell ile yap benc pressi. Dumbel press deniyor galiba. İnternetten bak benchten nefret ederim. Ağırlık tak çıkar felan..

• Omuz için ilk başta ısıtıtsan omuzun daha az ağrır. İncline yaparsan omuza daha çok yük biner. Dumbell ile yaparsan omuz sakatlıkları daha az görülür.
    Göğüsü hissetmek için de abartmamak şartıyla geniş tutarsan göğüse daha çok baskı yaparsın. Barı tamamen göğüse değdirip ve tükenene kadar yaparsan göğüsü mutlaka hissedersin. ( örnek 12 tekrarda son tekarda tükenmiş olman lazım , 10 tekrarda son tekrarda tükenmiş olman lazım, 8 tekrarda son tekrarda tükenmiş olman lazım gibi diğer türlü set değil ısınma olarak kabul edilir ) hatta bu yüzden partner veya smith machine göğüs günlerinin vazgeçilmezidir. Ben bu şekilde 1 ila 2 gün göğüste ağrı hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangk -- 14 Ağustos 2014; 10:17:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.