Şimdi Ara

YENİ AMA KALİTESİZ Mİ YOKSA ESKİ AMA KALİTELİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40-45 bin arasına araba almayı düşünüyorum. Aklımda tam otomatik Cruze var. Çok araştırdım ve çok sevdim arabayı ama o fiyata alacağım Cruze 100-150 bin km arasında ve 2009-2011 model civarlarında olacak.

Bunun yerine çok daha yeni, km'si çok daha düşük manuel Symbol, Accent Era, Peugeout 301, C-Elysee filan mı alsam. Chevrolet Aveolar da var. Sizce hangisi daha mantıklı?

Daha eski daha cok kullanilmis Cruze mu yoksa yeni ve cok az kullanilmis Symbol, Accent Era, 301, C-Elysee veya Aveo mu?

• Elbette temiz durumda eski ve daha üst segment araç. 2016 yılında 77bin TL'ye 2011 model 85000km'de en üst donanım seviyesinde Volvo S60 aldım. Aynı motor aynen üst donanım Ford Focus sıfır fiyatı 88bin TL idi. Tanıdık ilk sahibinden aldım, herkes sıfır sandı öyle temizdi. Beş yaşındaki bu Volvo bana o günden beri üç yılda sadece bir debriyaj problemi, bir iki sefer de basit sarf malzemesi problemi yaşattı. İyi bir ustam var ve garanti ile işim olmadığı için servise yüksek ücretler vermek zorunda kalmıyorum. Parçası bol, ve pahalı sayılmaz. Her markanın böyle araçları vardır, hızlı değer kaybederken çok da yıpranmayan. Arayıp bulmak lazım. Üç yaşındaki Ford Focus çok daha fazla değer kaybederdi ve bu keyfi yaşamazdım...

K.
  • 2009-2011 cruze bile saydığınız symbol, accent era, 301, c elysee gibi araçlardan daha sağlamdır...
  • Cruze ile saydığın araçlar arasında öyle ahım şahım bir kalite farkı yok ki. Ben de 2018 model Egea ile 2008 model BMW 5 Serisi falan sormuşsundur diye girmiştim konuya.
  • aractan anlamayan ugrasmaktan zevk almayan birisi icin yeni kalitesiz yeni arac mantikliyken bizim gibi hobisi ozel ilgi alani olan insanlar icin eski kaliteli ve surus hissiyati iyi olan araclar daha cok zevk verecektir
  • Tanidik, guvendik birinden bulunan eski yoksa yeniyi tercih ederim. Bugun soylediginiz rakama bana en guzel gelen arac 97-98 e 200 mercedes ama alacak olsam muhtemelen 2016-17 symbol, linea vs bakarim.
  • Beni sık sık görmek istiyorsan Cruze al geç .
  • Yakın bir dostumda Cruze var,manual ve 80.000 km bandında oldukça temiz bir araç,aklında olsun hani düşünürsen bağlantıya geçirebilirim kendisi ile,en azından bir istişare edersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskinin parçaları eskiyor. Problem yaratma ihtimali artıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

2009-2011 cruze bile saydığınız symbol, accent era, 301, c elysee gibi araçlardan daha sağlamdır...
    Daha saglam oldugu kesin de yuksek km'li daha eski bir aractansa daha dusuk km'li yeni bir arac daha az sorunsuz olabilir diye dusundum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Cruze ile saydığın araçlar arasında öyle ahım şahım bir kalite farkı yok ki. Ben de 2018 model Egea ile 2008 model BMW 5 Serisi falan sormuşsundur diye girmiştim konuya.
    Bütçemi BMW'ye yetmiyor malesef. Hiç bakmıyoruz bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

aractan anlamayan ugrasmaktan zevk almayan birisi icin yeni kalitesiz yeni arac mantikliyken bizim gibi hobisi ozel ilgi alani olan insanlar icin eski kaliteli ve surus hissiyati iyi olan araclar daha cok zevk verecektir
    Öyle çok bilgisi olan, hız yapan, arabayla sürekli uğraşan birisi değilim ama tamamen bilgisizi hiç anlamayan birisi de değilim. Sonuçta ailemi tasiyacagimdan dolayi guvenlikli olsun isterim butcem el verdikce ama sorun cikartip beni surekli sanayiye gotursun de istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Tanidik, guvendik birinden bulunan eski yoksa yeniyi tercih ederim. Bugun soylediginiz rakama bana en guzel gelen arac 97-98 e 200 mercedes ama alacak olsam muhtemelen 2016-17 symbol, linea vs bakarim.
    Tanıdıkta yok malesef. Alırsam da tanımadığım birisinden alacağım. Tesekkurler fikirleriniz icin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Beni sık sık görmek istiyorsan Cruze al geç .
    Cruze o kadar sorunlu mu ki? 2-3 kronik sorunu dışında çok bir sorunu olduğunu bilmiyorum. Varsa aciklarsaniz sevinirim sayın sönmeyen arıza lambası.
  • Ilk sahibinden olsun da gerisi çok mühim değil yeni eski farketmez. Mesala peder beyin arabasi 6 yaşında km si daha 15 bin...

Böyle emekli arabası bul
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Yakın bir dostumda Cruze var,manual ve 80.000 km bandında oldukça temiz bir araç,aklında olsun hani düşünürsen bağlantıya geçirebilirim kendisi ile,en azından bir istişare edersin.
    Arabayı şu an almayacağım. Yazin alacagim. İlk arabam biraz aceleye geldi ve pisman oldum. O yuzden bu sefer akillandim. Şimdiden arastirmaya basladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipinsan -- 25 Ocak 2019; 15:17:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

Eskinin parçaları eskiyor. Problem yaratma ihtimali artıyor
    İşte bu beni biraz düşündürdü ama bir yandan da güvenliksiz, konforsuz, donanımsız sadece yeni ve kmsi dusuk bir arabaya binmek var. Kararsiz kaldim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Ilk sahibinden olsun da gerisi çok mühim değil yeni eski farketmez. Mesala peder beyin arabasi 6 yaşında km si daha 15 bin...

Böyle emekli arabası bul
    Benim babamin arabasi da oyle. Araba 14 yasinda ama daha 80 bin km'de ve tertemiz. İlk sahibi degil ama aldigi kisi ilk sahibi gibi bir seydi. Babam da temiz kullaninca araba baya temiz kaldi. Ben araba alalı 1 sene oldu. 12 bin km yol yaptım ve babam gibi temiz kullanamiyorum.
  • Kendi aracım da 2011 ve cruze gibi piyasası olmayan bir araç. 50 civarına temizi bulunuyor.

Şimdi cruze da çok iyi bir araba değil ama 301, linea ile aynı kefeye koyulacak kadar kalitesiz değil.
    Bizim millet için göğüslük kalite göstergesi olduğu için artık geceleri göğüslüğe sarılıp mı yatıyorlar, üzerinde nasıl bir fantezi yapıyorlar ben de bilmiyorum kalitesiz şimdi bütün arabalar.

kaç tane hava yastığı olmuş, güvenlik testlerinden başarılı olmuş olmamış, güzel yol tutmuş tutmamış bunlar en gereksiz detaylar nasılsa teste bile girmeyen linea'nın koltuğu kazada ölmeyecek bile olsan öldüreceği için gerek yok bunlara. Direkt öbür tarafa bilet alırsın.

Benim için güvenlik ve yol tutuş da önemli. Ben o yüzden o paraya alabileceğim güncel ve arıza olasılığı düşük C sınıfı düzgün kaliteli bir araba alırdım, şirket aracı olarak satılan boş ve güvenlik ekipmanları kısıtlı testlere bile girmemiş arabalara yeltenmezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Kendi aracım da 2011 ve cruze gibi piyasası olmayan bir araç. 50 civarına temizi bulunuyor.

Şimdi cruze da çok iyi bir araba değil ama 301, linea ile aynı kefeye koyulacak kadar kalitesiz değil.
    Bizim millet için göğüslük kalite göstergesi olduğu için artık geceleri göğüslüğe sarılıp mı yatıyorlar, üzerinde nasıl bir fantezi yapıyorlar ben de bilmiyorum kalitesiz şimdi bütün arabalar.

kaç tane hava yastığı olmuş, güvenlik testlerinden başarılı olmuş olmamış, güzel yol tutmuş tutmamış bunlar en gereksiz detaylar nasılsa teste bile girmeyen linea'nın koltuğu kazada ölmeyecek bile olsan öldüreceği için gerek yok bunlara. Direkt öbür tarafa bilet alırsın.

Benim için güvenlik ve yol tutuş da önemli. Ben o yüzden o paraya alabileceğim güncel ve arıza olasılığı düşük C sınıfı düzgün kaliteli bir araba alırdım, şirket aracı olarak satılan boş ve güvenlik ekipmanları kısıtlı testlere bile girmemiş arabalara yeltenmezdim.
    Mantıklı. Bir kaza geçirme olasiligimiz var hepimizin. Ki ben alacagim arabayi bi 4-5 yil kullanmayi dusunuyorum. 4-5 yilda ne olur ne olmaz. Biraz daha eski olsun ama kaza aninda canimizi almasin daha iyi. Kendi canimiz neyse de sevdiklerimiz de arabada olacak. Onlarin canina mal olup da pisman olacagima guvenli araba alirim. En fazla daha yipranmis olur daha fazla ariza cikarir belki ama en azindan o buyuk pismanligi yasamamis olurum.

• Yazdığınız durumda Cruze derim.

Km yüksek olsa da tertemiz iyi kullanılmış araçlardan birini seçin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.