Şimdi Ara

Yeni Auris'in Detaylı Testi ve İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar okantestetti de farklı otomobilleri testleri ve detaylı incelemeleri devam ediyor.

Bu hafta sizler için Auris'i konuk ettim ve Auris'i detaylıca inceleyip yorumladım. Yeni Toyota Auris incelemesi için tıklayınız

Bilmeyenleri için biraz okantestetti'den bahsedeyim. okantestetti'de ben farklı otomobilleri detaylıca inceliyorum ve test ediyorum ardından da marka fanatikliğine ve kulaktan dolma bilgilere yer vermeden detaylıca yorumluyorum. Amacım merak edenleri bilgilendirmek, alacak olanların kafalarındaki soruları gidermek.

okantestetti 'de araçlar hakkında detayı ve eksiksiz bilgiler var 2 satırdan oluşan kısa görüşler değil. Aracın tasarımından performansına, maliyetinden donanımına, kullanım kolaylığından eğlenceli olup olmamasına kadar herşeyi detaylıca inceliyorum okantestetti'de

Umarım incelemelerim ve yorumlarım işinize yara ve bende amacıma ulaşmış olurum. :)

Ayrıca okantestetti 'de Yeni Auris dışında Clio IV'den Skoda Citigo'ya Nissan Navara'dan Mercedes Citan'a birçok farklı aracın detaylı incelemesini bulabilirsiniz.

• 2013 benzinli Auris kullanıcısı olarak Emeğini takdir ettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

2013 benzinli Auris kullanıcısı olarak Emeğini takdir ettim

Teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanno

quote:

Hocam yazını okudum. Genel olarak güzel bir inceleme olmuş eline sağlık.
    Yanlız tork konusunda yeni kasa dizelde 190'dan 205 oldu yazmışsın ki bu olay 2010'da olmuştu. Yani bir önceki kasada da 205 torklu modeller mevcuttu ve bu motor bence rakiplerine nazaran zayıf bir dizel motor(astra hariç). Bence 1.6 dizelin son çeyrekte gelme ihtimalinden bahsetmen de iyi olabilirdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorumlarınız objektif ve doyurucu olmuş. Beğendim.

Bir solukta Skoda Citigo testinizi de okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Yorumlarınız objektif ve doyurucu olmuş. Beğendim.

Bir solukta Skoda Citigo testinizi de okudum.

Beğenmenize sevindim. Daha farklı otomobiller ve daha iyi yorumlar için takibe devam etmenizi dilerim :)
  • auris in bagaj hacmi kullanilan lastik ebadından dolayı Türkiye icin 360 dan daha kucuk diye biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • incelemeniz güzel olmuş sade,anlaşılır ve objektif şu ntv de bi adam var aklı sıra test yaptığını sanıyor ara sıra tv de rastlıyorum bu kadar araç cahili bir adamın araba test etmesini gülerek izliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

auris in bagaj hacmi kullanilan lastik ebadından dolayı Türkiye icin 360 dan daha kucuk diye biliyorum.

Çok teşekkür ederim düzeltmeniz için hemen düzzelttim bende sayenizde. Dikkatiniz için çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

incelemeniz güzel olmuş sade,anlaşılır ve objektif şu ntv de bi adam var aklı sıra test yaptığını sanıyor ara sıra tv de rastlıyorum bu kadar araç cahili bir adamın araba test etmesini gülerek izliyorum

Beğenmenize sevindim. :) Vallaha NTV'de benim bildiğim birtek Saffet'in garajı var. Eğer onu kassediyorsanız bence biraz haksızlık ediyosunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanno -- 1 Nisan 2013; 1:37:31 >
  • merhaba biz 1-2 hafta içinde yaklaşık 55 bin lira civarında sıfır araba alıcaz. 2-3 tane seçeneğimiz var siz olsanız hangisini alırsınız ?

1) toyota yeni auris

2) kia ceed

3) hyundai i30

bu 3 arabadan auris ön planda.cam tavanlı modeli hoşumuza gitti. kianın donanımı ve tasarımı hoşumuza gitti,hyundai de aynı şekilde tasarımı hoşumuza gitti. kafamız bir hayli karıştı.bu 3 seçenekten yada sizin önerebileceğiniz bir araç var mı?
  • Güzel ve objektif bir inceleme olmuş gerçekten.Ancak bazı yerlerde katılmadığım fikirleriniz yok değil..

''Ayrıca daha önceki Auris sahipleri de kendi araçlarındaki eksikliklerin giderildiğini görünce bu araca geçmek isteyebilirler.''

Ne gibi eksiklik mesela ?

Bir önceki kasada usb-bluetooth vs. zaten vardı yeni birşey değil..

Diz hava yastığı tüm 1,6 larda standarttı diye hatırlıyorum..Yanlışsam düzeltin..

Fazla uzatmadan diğer incelemelerinizi de okuyayım..
  • Öncelikle incelemeniz için tebrikler. Güzel ve objektif bir inceleme olmuş. Ancak arkadaşların belirttiği noktalar gibi bazı ufak tefek hatalar var ki gayet doğal olabilir.

Ben yeni auris advance skypack 1.6 multidrive s sahibiyim. Araçtan çok memnunum şu ana kadar her açıdan. Sadece tek bir konuda biraz üzdü o da skyview tavandan gelen tıkırtılar özellikle bozuk yolda. 1000 km kontrolüne az kaldı. Onu da serviste halledeceklerini umuyorum. Genel anlamda çok başarılı ve özellikle sürüş konforu olarak çok keyifli bir araç bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prong -- 1 Nisan 2013; 16:04:02 >
  • on konsol cok yukarida geldi bana, koltugu yukselttigimde basim yan direge carpiyordu(boyum 1.80 lerde) kisacasi onumu rahatca gorebilecek bir surus pozisyonu bulamadim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık tşk ederiz. Gayet detaylı ve güzel bir inceleme olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmrkmustafa

on konsol cok yukarida geldi bana, koltugu yukselttigimde basim yan direge carpiyordu(boyum 1.80 lerde) kisacasi onumu rahatca gorebilecek bir surus pozisyonu bulamadim ?

ben 1.93'üm ve oturuş pozisyonu çok rahat ve görüş iyi. Tabii ben koltuğu en düşük seviyeye indiriyorum. Ayar meselesi. İdeal noktayı bulana kadar koltuk ayarı ile oynamak lazım ancak dik konsol ve derin oturma pozisyonu açıkçası çok hoş. Bence tabii. Araç özellikle bundan dolayı sportif bir his de veriyor kullanımda. Ayrıca çok seri ve yol tutuşu mükemmel. Ford focus'a çok çok yakın belki de aynı seviyede bir yol tutuşa sahip diyebilirim. Şazıman çok sarsıntısız ve başarılı. Var mı yok mu belli değil. Hissetmiyorsunuz bile vites geçişlerini. Tabii önceden hiç kullanmadıysanız cvt ye biraz alışmanız gerekecektir önce. 1.6 multidrive s için konuşuyorum tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prong -- 1 Nisan 2013; 16:20:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

quote:

Orijinalden alıntı: okanno

quote:

Hocam yazını okudum. Genel olarak güzel bir inceleme olmuş eline sağlık.
    Yanlız tork konusunda yeni kasa dizelde 190'dan 205 oldu yazmışsın ki bu olay 2010'da olmuştu. Yani bir önceki kasada da 205 torklu modeller mevcuttu ve bu motor bence rakiplerine nazaran zayıf bir dizel motor(astra hariç). Bence 1.6 dizelin son çeyrekte gelme ihtimalinden bahsetmen de iyi olabilirdi.

Çok mahçup oldum size gerçekten özür dilerim. Evet haklısınız. Satış temsilcisi yüzünden olmuş bu hatalar genelde daha çok dikkat ederim ancak bu sefer satış temsilcisinden duyduklarımı direkt yazmıştım hatalıyım, çok özür dilerim tekrardan.

1.6 dizelin gelme ihtimalinden emin olmadığım için bahsedemedim çünkü her ne kadar satış temsilcileri gelecek demiş olsalar da genel kulis duyumlarımdan bu seneye yetişmesinin (Avrupa taleplerinin fazla olması dolayısı ile) zor olacağını duymuş olmam. Yani 2014'e de kayabilir. Ancak gerekli araştırmalara devam ediyorum kesinleşince söyleyeceğim :)

Motorun zayıf olduğu konusuna katılıyorum ne yazıkki dizelin en zayıf halkası zayıf performans değerleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: besyo_bora

merhaba biz 1-2 hafta içinde yaklaşık 55 bin lira civarında sıfır araba alıcaz. 2-3 tane seçeneğimiz var siz olsanız hangisini alırsınız ?

1) toyota yeni auris

2) kia ceed

3) hyundai i30

bu 3 arabadan auris ön planda.cam tavanlı modeli hoşumuza gitti. kianın donanımı ve tasarımı hoşumuza gitti,hyundai de aynı şekilde tasarımı hoşumuza gitti. kafamız bir hayli karıştı.bu 3 seçenekten yada sizin önerebileceğiniz bir araç var mı?

3 aracında birbirine göre farklı karakteristik özellikleri var. O yüzden öncelikle bir araçtan ne beklediğinizi sıralamanız lazım.

Mesela ben örnek verecek olursam sıralamam:

Performans
    Donanım
    Tasarım
    Konfor
    Tüketim
    Satış sonrası destek
    İç hacim

şeklindedir. Bu 3 aracı da kullandığım için bu sıralama ile baktığımda Kia Cee'd öne çıkıyor. Tabi sizin sıralamanıza göre farklı olabilir. Ayrıca ben burada fiyat olarak da karşılaştırmadım. Bayilerden aldığınız fiyata göre de değişir. Bu bilgileri verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim size :)

• quote:

Orijinalden alıntı: prong

Öncelikle incelemeniz için tebrikler. Güzel ve objektif bir inceleme olmuş. Ancak arkadaşların belirttiği noktalar gibi bazı ufak tefek hatalar var ki gayet doğal olabilir.

Ben yeni auris advance skypack 1.6 multidrive s sahibiyim. Araçtan çok memnunum şu ana kadar her açıdan. Sadece tek bir konuda biraz üzdü o da skyview tavandan gelen tıkırtılar özellikle bozuk yolda. 1000 km kontrolüne az kaldı. Onu da serviste halledeceklerini umuyorum. Genel anlamda çok başarılı ve özellikle sürüş konforu olarak çok keyifli bir araç bence.

Öncelikle beğenmenize sevindim. :) Hatalar içinde sizlerden tekrar özür diliyorum.

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanırsınız inşallah. Tıkırtılar konusu Toyota'nın son zamanlarındaki genel işçilik problemlerinden ne yazık ki. Bende ilk nesil Auris kullanıcısıyım ve daha 2.000 kilometreye geldiğimde kabin tıkırtıları başlamıştı. Umarım bu nesilde onu düzeltmişlerdir.

Ancak belirttiğiniz detay için çok teşekkür ederim. İnşallah düzelir sorununuz. Sizden ricam 1.000 km bakımı sonrası bana bilgi verebilir misiniz. Bende araştırma yapacağım ve eğer çok fazla duyduysam kronik sorun bölümüne ekleyeceğim ki ilerde okuyacak arkadaşlara daha fazla bilgi aktarabilmiş olabilelim :)

Tekrar iyi günlerde kullanmanızı dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Güzel ve objektif bir inceleme olmuş gerçekten.Ancak bazı yerlerde katılmadığım fikirleriniz yok değil..

''Ayrıca daha önceki Auris sahipleri de kendi araçlarındaki eksikliklerin giderildiğini görünce bu araca geçmek isteyebilirler.''

Ne gibi eksiklik mesela ?

Bir önceki kasada usb-bluetooth vs. zaten vardı yeni birşey değil..

Diz hava yastığı tüm 1,6 larda standarttı diye hatırlıyorum..Yanlışsam düzeltin..

Fazla uzatmadan diğer incelemelerinizi de okuyayım..

Beğenmenize sevinim :)

Anladığım kadarıyla sizde benim gibi ilk nesil Auris sahibisiniz veya en azından Auris'i beğenenlerdensiniz. :)

Eksiklik olarak kastım standart olan donanımlarından değil aksine bende Toyota Touch ekranı ve Skyview tavan dışında çok fazla değişen olmamasına sevindim kendi adıma :)

Eksiklikten kastım yalıtımsal ve sürüş özellikleri. Örneğin ilk nesil Auris'in yol sesi yalıtımı çok zayıftı. Aynı şekilde yol tutuşu başarılıydı ancak yükseklik nedeniyle bazı dinamik özelliklerinde kayıplar yaşanıyordu. Bunu gibi özellikleri sayabilirim daha ancak yakın zamanda ilk nesil Auris aracım hakkında da yazı yazacağım biraz ona saklayayım müsadenizle :)

Diğer incelemelerim hakkında da yorumlarınızı beklerim :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.