Bildirim
YENİ OKTAVİA YAKIT TÜKETİMİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Mükemmel bir değer. -
TABİ BU DEĞERİ YAKALARKEN KIŞ LASTİKLERİ DE TAKILIYDI.SAKİN KULLANIMDA GERÇEKTEN ÇOK AZ YAKIYOR .AGRESİF KULLANIMDA DA EN FAZLA UZUN YOLDA 4.7 Yİ GÖRDÜM -
Araba kaç km'de ?
Uzun süre kullandıysanız , 100-110 bandında ne yakıyor ? -
ARABA 9500 DE 120 SABİT HIZLA 4.7 YAKTI.100 110 BANDINDADA 4.3-4.5 YAKAR -
değerler müthiş. yüksek vites düşük devir ve az yakıt, az ses... yeni motorlar gerçekten çok güzel. -
ARABA DA KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE JETTA DAN BİN KAT DAHA İYİ HER YÖNÜYLE -
quote:
Orijinalden alıntı: gokko16
ARABA 9500 DE 120 SABİT HIZLA 4.7 YAKTI.100 110 BANDINDADA 4.3-4.5 YAKAR
İzmit-Bursa arası 130 km falan , sizin bilgisayar 39 km gösteriyor.
Sanırım belli bi yerden sonra sıfırlamıssınız. Bu da eğim faktörünü devreye sokar.
O yollar bayağı inişli çıkışlı ve virajlı değil miydi? İzmit-bursa arası en baştan ölçmek lazım...
Ayrıca şehirdışı verisi 3.3 olan bir aracın 100-110 bandında 4.5 yakması aşırı sapma demektir.
Benim golf 7 daha 2 binde ve havalar burda bayağı soğuk sağlıklı ölçüm yapamadım daha ama
100 ile giderken 3.5-4 arası yakmasını bekliyorum , fazlası benim için hayal kırıklığı olur.. -
quote:
ARABA DA KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE JETTA DAN BİN KAT DAHA İYİ HER YÖNÜYLE
MQB platformu jettada yok , yeni kasayla bu platforma gececek. Şartlar ancak o zaman eşitlenir.
Ben şu an için sedan araba alacak olsam kesinlikle octaviayı jettaya tercih ederim.
Hatta octavia özellikle kullanışlılık anlamında beni çok cezbediyor , devasa bagaj , liftback tarzı açılan kapak vs çok iyi.. -
tabi teknik olarak octavia daha iyi olabilir ancak bence tasarim olarak jettanin yaninda 2005 model gibi kaliyor. hele arkasinin falan cok kotu oldugunu dusunuyorum.
yine de aile icin alinip binilebilecek bir arac ama ben bir genc olarak jetta mi octavia mi sunsalar dusunmeden jetta secerdim. -
quote:
Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus
quote:
ARABA 9500 DE 120 SABİT HIZLA 4.7 YAKTI.100 110 BANDINDADA 4.3-4.5 YAKAR
İzmit-Bursa arası 130 km falan , sizin bilgisayar 39 km gösteriyor.
Sanırım belli bi yerden sonra sıfırlamıssınız. Bu da eğim faktörünü devreye sokar.
O yollar bayağı inişli çıkışlı ve virajlı değil miydi? İzmit-bursa arası en baştan ölçmek lazım...
Ayrıca şehirdışı verisi 3.3 olan bir aracın 100-110 bandında 4.5 yakması aşırı sapma demektir.
Benim golf 7 daha 2 binde ve havalar burda bayağı soğuk sağlıklı ölçüm yapamadım daha ama
100 ile giderken 3.5-4 arası yakmasını bekliyorum , fazlası benim için hayal kırıklığı olur..
Guzel yakalamissin hocam. Mesala bolu duzce arasi pekala 2 lt ort tutturulabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
BEN ZATEN BURSADAN İZMİT E KADAR DEMEDİM BURSA İLE İZMİT ARSINDA DEDİM DOSTUM O 39 KM MESAFEDE İZMİT KARAMURSEL ARASI -
quote:
Orijinalden alıntı: Beamer
tabi teknik olarak octavia daha iyi olabilir ancak bence tasarim olarak jettanin yaninda 2005 model gibi kaliyor. hele arkasinin falan cok kotu oldugunu dusunuyorum.
yine de aile icin alinip binilebilecek bir arac ama ben bir genc olarak jetta mi octavia mi sunsalar dusunmeden jetta secerdim.
Ben de genç olarak Golf dedim -
O FABRİKA DEĞERİ ÖLÇÜMLER RÜZGARSIZ VE EĞİMİ OLMAYAN DÜZ BİR YOLDA 70 KÜSÜR KM HIZLA ORTAYA ÇIKAN DEĞERLER GOLF İLE DE MUHTEMELEN BENİM YAKALADIĞIM DEĞERLERİ YAKALARSIN BENİM BURSA İZMİT ARASI YAKALADIĞIN EN İYİ DEĞER 3.8 LİTRE -
SAYGI DUYARIM TERCİH MESELESİ MESELA BENİMDE JETTANIN ARKA FARLARI HOŞUMA GİTMİYOR. AMA BEN BUNU SÖYLERKEN SADECE GÖRÜNTÜYÜ ELE ALARAK SÖYLEMEDİM MALZEME KALİTESİ İŞÇİLİK MOTOR TEKNOLOJİSİ V.S BUNLARI GÖZ ÖNUNDE BULUNDURARAK SÖYLEDİM -
quote:
O FABRİKA DEĞERİ ÖLÇÜMLER RÜZGARSIZ VE EĞİMİ OLMAYAN DÜZ BİR YOLDA 70 KÜSÜR KM HIZLA ORTAYA ÇIKAN DEĞERLER GOLF İLE DE MUHTEMELEN BENİM YAKALADIĞIM DEĞERLERİ YAKALARSIN BENİM BURSA İZMİT ARASI YAKALADIĞIN EN İYİ DEĞER 3.8 LİTRE
- Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.
- Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.
- Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.
Ben eski arabam dizel focusla 90 km sabitle gidiş 4.0 , aynı yolu dönüş 3.8 görmüştüm .Şehirdışı tüketimi fabrika verisi 4.0 Lt'di.
Sağlıklı ölçüm de zaten başlangıç noktasına dönmek suretiyle yapılır , en azından gidiş ve dönüş ayrı ayrı ölçülüp belirtilmeli.
Tabi yol , rüzgar , hava sıcaklığı vs. de önemli , çok dişli asfalt 1 lt'ye yakın arttırabiliyor mesela..
90 km hızla , fabrika verisinde hile olmayan her araçla da şehirdışı verisi yakalanır,normal şartlarda.
Çünkü yukarda da yazıldığı gibi testte 120'ye kadar çıkılıyor , değişken hızlar vs. var .
Hatta 70-80 km hızlarda 3.3 altıda görülmeli.
benim araba 1500 devirde 80 yapıyor , ilerde deneyecem kaça kadar düşecek diye.
Ben gidiş-dönüş olarak test edip paylaşacam , siz de eğer aynı yolu sürekli yapıyorsanız böyle yaparsanız yol gösterici olur ve de makbule gecer
-
Bende bir ara toroslardan antalyaya inerken ortalama verisi paylasicam. Herkesin agzi acik kalacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
SAYGI DUYARIM TERCİH MESELESİ MESELA BENİMDE JETTANIN ARKA FARLARI HOŞUMA GİTMİYOR. AMA BEN BUNU SÖYLERKEN SADECE GÖRÜNTÜYÜ ELE ALARAK SÖYLEMEDİM MALZEME KALİTESİ İŞÇİLİK MOTOR TEKNOLOJİSİ V.S BUNLARI GÖZ ÖNUNDE BULUNDURARAK SÖYLEDİM
alıntı yanlış oldu sanırım -
(: İNŞALLAH -
Güzel değerler , kazasız belasız sürüşler hocam
Benzer içerikler
- 1.6 ti-vct motor kronik sorunları
- eksantrik keçesi yağ kaçağı
- tutulmayan ama iyi arabalar
- otomatik vites araba gaz yemiyor
- hgs cama yapıştırmadan kullanılabilir mi 2024
- jaecoo 7 yorumlar
- seat arona fiyat listesi
- byd bayilik şartları
- chery euro ncap
- togg sipariş
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X