Şimdi Ara

Yerli Chery 1 milyona satılabilir! Omoda 5'in vergisiz fiyatı 550 bin TL mi? Hesabım doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Chery'nin liste fiyatında en boş Omoda 5:

1 milyon 650 Bin TL diyor.

Hesabı şöyle yaptım.

Bu arabaya gümrükten sonra %20+80 KDV/ÖTV koyuluyor. Yani 2 katına çıkmadan evvel gümrüklü fiyata gelmem lazım

1650/2= 825 bin TL

825 bini de şöyle hesapladım, araba x fiyat, x/2 daha ekliyorum.

Burada düz hesap arabayı 4x yaptım, 6x olunca yani %50 gümrük gelince 825 bine denk gelecek.

825÷6= 137 bin 500

137.5 x 4 550 bin yapıyor.

Yani gümrükten evvel bu makina 550 bin lira maliyetle gemiden iniyor. (Bayi kâr payları var)

550 binlik araba yerli olunca %80+20 ekleyince 1,1 milyon olacak.

Chery bizler için manuel şanzıman boş paket C Sedan veya C SUV getirirse 900 bin fln olursa tadından yenmez.

Yerli Chery 1 milyona satılabilir! Omoda 5'in vergisiz fiyatı 550 bin TL mi? Hesabım doğru mu?

"The price range is between 92,900-126,900 RMB (13,800-18,800 USD). 'Omoda' (欧萌达) is the..."

Yabancı kaynakta Çin fiyatı da boş paket Omoda 5 için 470 bin TL'ye denk geliyormuş.

Yerli Çinliler Türk sürücüsüne, otomobili para ve statü aracı olarak değil her birini ruhu olan birer makine olarak gören herkese nefes aldıracak gibi görünüyor.

Araba almayı Chery Türkiye'ye fabrika kurmada son aşamaya gelindi vs. haberlerinden sonra erteledim. Bunlar yerli olarak banttan inene kadar bu fiyatlardan araba almam büyük ihtimalle.

• Bende sizle aynı düşüncedeyim araba alma işini chery haberinden sonra erteledim beklemedeyim.
  • her taraf çin tenekesi dolacak diyosun.

• senged kullanıcısına yanıt

Doğru karar.Yerli Chery 1 milyona satılabilir! Omoda 5'in vergisiz fiyatı 550 bin TL mi? Hesabım doğru mu? 

• Dizel araç üretirler mi acaba?

• kasım ayında orta paketi 1137 ye almıştım faturada araç bedeli 480 bin tl idi gerisi vergi  

• Aleyküm selam ümmet..Hesabın çok doğru bu fiyatların biraz altı bile olabilir..Ayrıca kulağıma geldiğine göre Chery yetkilileri tartışıyorlarmış hala, ahirette de ,bu dünyada Chery alanlara kaç huri kaç gılman verelim diye..İşte böyle ümmetim..ha bir de dışarıdan ilkokul bitirme sınavları başlayacakmış diyorlar aklında olsun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

Kasım 2023 dolar kurunu 29 kabul edersek, bugünün parasıyla yaklaşık 560 bin lira yapıyor arabanın vergisiz fiyatı. %10 gümrük vergisinden de muaf olacağını düşürsek 1.2 milyon'a satıalbilir.

• Chery fabrika olayı kesin mi arkadaşlar?
  • murattekno kullanıcısına yanıt

CHERY'DEN SAMSUN'A FABRİKA MI KURACAK?

Bolkan, paylaşımında şunları söyledi: "Kulağıma geldiği kadarıyla Chery de Türkiye’de fabrika kurmaya hazırlanıyor! Fabrika arazisi için Samsun’da karar kılındığı, resmi açıklamanın yakında yapılacağı kulağıma gelenler arasında!" açıklamasında bulundu.

• Yanlış hesap. Ana distribütörler açıklanan satış bedelinin çıplak fiyatına almaz araçları, minimum %25 daha altına alırlar ki, bazen fabrikanın elden çıkarmak istediği, yavaş satılan modellere ekstra %50 iskonto bile yapmışlığı vardır.

O vergilere ayrıca %80'in %20'si yani ÖTV'nin KDV'si, %10TRT bandrolü gibi ek vergiler de eklemelisiniz.

Devamında ise araba distribütörlerini az para kazanıyor veya düşük kar marjları var olarak düşünmeyin, böyle söyleyenlere inanmayın. Bugün Türkiye'de en dandik markanın bayisinin sahibinin bile şahsi serveti 500 milyon $'ın üzerinde.

• bamorex kullanıcısına yanıt

Zaten işçiliği kötüydü, artık buradan üretilenlerin kalitesini düşünemiyorum.

• bamorex kullanıcısına yanıt

Havza Motor Corporation diye bir şey geziyor. Havza'ya motor fabrikası kurulacakmış galiba.

(Teyitsiz bilgi)

• Bizimkiler sadece burada elektrikli araç üretmelerini istiyordu bir ara. Eğer ondan vazgeçmemişlerse zor bu hesap, hatta imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Yanlış hesap. Ana distribütörler açıklanan satış bedelinin çıplak fiyatına almaz araçları, minimum %25 daha altına alırlar ki, bazen fabrikanın elden çıkarmak istediği, yavaş satılan modellere ekstra %50 iskonto bile yapmışlığı vardır.

O vergilere ayrıca %80'in %20'si yani ÖTV'nin KDV'si, %10TRT bandrolü gibi ek vergiler de eklemelisiniz.

Devamında ise araba distribütörlerini az para kazanıyor veya düşük kar marjları var olarak düşünmeyin, böyle söyleyenlere inanmayın. Bugün Türkiye'de en dandik markanın bayisinin sahibinin bile şahsi serveti 500 milyon $'ın üzerinde.

Lada bayisininde 500 milyon $ ı var mıdır?

Sahibi Vega'ya biniyor.Yerli Chery 1 milyona satılabilir! Omoda 5'in vergisiz fiyatı 550 bin TL mi? Hesabım doğru mu? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.