Şimdi Ara

Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Egea, ülkemizde rekor üzerine rekor kırıyor burada ki çok bilmiş ahali tiye alıyor. Pardon arkadaş siz hangi hayal aleminde yaşıyorsunuz?

Burası Türkiye hoş bende biliyorum Egea'nın 140.000 birim etmeyeceğini. Yahut Golf ün Focus'un 300.000 birim etmeyeceğini. Standart maaşlı çalışanın 15 yılda 0 araba alabildiği bir ülkede üstelik 20 yaşında arabaların 100.000 ₺ ettiği piyasada 140.000 ₺ ye sıfır araç satılıyor. Emsallerinden açık ara daha iyi bir araç üstelik. Burada ki çok bilmişlerse akıllarınca küçük görüp alay ediyor. Doğru kardeşim en iyisini bilen sizsiniz. Bu millet salak da bi siz akıllısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enki -- 11 Mart 2021; 15:40:39 >
  • Egea her ne kadar 5 yılı devirmişte olsa tasarımı halen güncelliğini koruyor. Konudaki yan profilden çekilen fotoğrafta bile Egea hem daha oturaklı bir arabayım hem tasarım anlamında daha özgün ve güzelim diyor.

Ben Egea HB'e rakip olarak Scala'yı görüyorum (fiyat ve kalite anlamında) ama sedan şu an için rakipsiz. Ekonomi böyle gittiği sürecede zaten Egeaya rakip çıkabileceğini sanmıyorum. Yeni sümbülü bilmem zaten araç yeni daha ama eskisine binip uzun yola çıkan Egea ile kıyaslamaya utanır. Yenisinin de vereceği his konusunda çok farklı olacağını sanmıyorum.

Ağlanacak halimizle övünüyoruz ya en çok o zoruma gidiyor. Milletin yüzüne bakmadığı araçlar (Egea dahil) baş tacı oldu ülkemde, milletin 8-10 aylık maaşıyla aldığı araçlarsa artık çoğumuz için hayal oldu.

• Bazenleri.

Bazenleri.

Bazenleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Kendince espiri yapıp haddini aşmış dediğin fluence ile karşılaştırmada egea daha iyi demişti editörler

Benzni TV'de 1.5 Corolla 1.6'dan iyi gidiyor, Octavia SuperB'den daha iyi editörlere kaldıyssak hiç konuşmayalım. 

• quote:

Orijinalden alıntı: haykouz

şimdi algı yapıyorum kafamda ki imaj ne olursa olsun bu kıyaslamada egea olur

sümbül O_o

EGEA

Egea'nın bir imajı mı var hocam?

Sümbül ithal araba, Egea bana daha yavan göründü, Symbol'ün arka tasarımı vs. çok hoş olmuş.

Egea'da artık eskidi, 2015'te çıktı aradan 6 sene geçmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Egea sattıkça vw ve alman marka fanboyları kuduruyor ki egea yı akıllarınca symbolle dacıa ile kıyaslıyorlar.Her ne konusu açarsanız açın egea her geçen gün piyasadaki rakiplerini biraz daha silerek piyasaya daha da hakim olacak.Geçen yıl 91000 adet sattı bu yıl 100000 i de geçecek.Her sokakta en az bir iki tane egea göreceksiniz.Bu aracı alanların sizin şu açtığınız konuyu zerre dikkate alacaklarını düşünmüyorum.Egea yı bilen biliyor.Sizin neyle kıyasladığınızla ne değer verdiğinizle kimse ilgilenmiyor.Şu an bravoyu istediğim fiyata satabilsem gider 2016-2017 model 1.6 dizel heçbek egea alırım.Kudurmaya devam😄😄

''Egea sattıkça vw ve alman marka fanboyları kuduruyor ki egea yı akıllarınca symbolle dacıa ile kıyaslıyorlar.''

Linea'nın halefi ne zamandan beri kendi çapındaki arabalarla kıyaslanamaz olmuş?

''Geçen yıl 91000 adet sattı bu yıl 100000 i de geçecek.''

Dolar 3 lirayken 130 bin VW satıldı bu ülkede, Passat+Polo Egea'yı geçiyordu. Ülke kötüye gittikçe Egea satıyor zaten Avrupa'da da tutulmuyor, ilk 20'de bile yok. Avrupa'ya gümrükten sokulmayacak 2 hava yastıklı Easy'leri bize geçirdiler. Ülke fakirleştiği için Egea satıyor.

Dacia Duster'da birinci olmuş, acaba bu başarı mı yoksa sebep-sonuç mu?Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma) 

C-Elysee ve 301 taa 2012'de çıktı, Symbol epeydir pasifti, şimdi gümbür gümbür Sandero+Logan geliyor Egea'dan da ucuz olacak gibi bakalım.Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma) 

''Egea yı bilen biliyor.Sizin neyle kıyasladığınızla ne değer verdiğinizle kimse ilgilenmiyor.Şu an bravoyu istediğim fiyata satabilsem gider 2016-2017 model 1.6 dizel heçbek egea alırım.Kudurmaya devam😄😄''

Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma)

Ülke ekonomisi düzelse kim bakacak Egea'nın yüzüne? Dolar 8 lira, faiz %20, salgın var, ülke herkesle kavgalı bu piyasada Egea alıyorlar Dolar 1 lira olsa asgari ücret 3000 Dolar olsa Egea'nın E'sinin dikey çizgisine bakmazlar hayal görmeyin arkadaşlar. Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma) 

Bu arada bu forumdaki birkaç zat hariç, insanlık Egea'yı B segment kabul ediyor, Egea C ise Polo'da C'dir. Hatta Egea C ise Polo D segmenttir.

• Youtube ile dergiciliği karşılaştırmak da ne bileyim Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma) 

Youtubeda adamın elinin altında bi araba var onu övüyor işte, dergideki karşılaştırmalı testten farkı var yani.

• Symbol Broadway değil de Torosun muadilidir. Bunu dayandırdığım nokta şudur; Dacia Logan modeli Dacia Toros olarak bilinen 1310 modelinin yeni versiyonu olarak üretildi. İlk başlarda sedan ve station wagon modelleri beraber üretilip satışa sunuldu. Son yenilemede Symbol başka ülkelerde Logan Sedan olarak satışa sunuldu. Benim düşüncem burada savaş Toros ile Doğan olarak değerlendirilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Egea her ne kadar 5 yılı devirmişte olsa tasarımı halen güncelliğini koruyor. Konudaki yan profilden çekilen fotoğrafta bile Egea hem daha oturaklı bir arabayım hem tasarım anlamında daha özgün ve güzelim diyor.

Ben Egea HB'e rakip olarak Scala'yı görüyorum (fiyat ve kalite anlamında) ama sedan şu an için rakipsiz. Ekonomi böyle gittiği sürecede zaten Egeaya rakip çıkabileceğini sanmıyorum. Yeni sümbülü bilmem zaten araç yeni daha ama eskisine binip uzun yola çıkan Egea ile kıyaslamaya utanır. Yenisinin de vereceği his konusunda çok farklı olacağını sanmıyorum.

Ağlanacak halimizle övünüyoruz ya en çok o zoruma gidiyor. Milletin yüzüne bakmadığı araçlar (Egea dahil) baş tacı oldu ülkemde, milletin 8-10 aylık maaşıyla aldığı araçlarsa artık çoğumuz için hayal oldu.

Linea'nın yenisi Egea yerlere göklere sığmyorken Symbol'ün yenisinin vereceği his farklı değil demek ön yargı olur.

Symbol'ün bu kasası 9-10 sene önce çıkmıştı, 10 yılda aracın çağ atladığına eminim. Özellikle videolardan göründüğü kadarıyla Megane Sedan'la aynı boyaya ve benzer hatlara sahip 1.0 atmosferik+LPG garantisi ile boş bir donanım getirirlerse piyasayı iyi okumuşlar demektir.

Bana Clio'dan güzel göründü.

• quote:

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

Symbol Broadway değil de Torosun muadilidir. Bunu dayandırdığım nokta şudur; Dacia Logan modeli Dacia Toros olarak bilinen 1310 modelinin yeni versiyonu olarak üretildi. İlk başlarda sedan ve station wagon modelleri beraber üretilip satışa sunuldu. Son yenilemede Symbol başka ülkelerde Logan Sedan olarak satışa sunuldu. Benim düşüncem burada savaş Toros ile Doğan olarak değerlendirilebilir.

Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma)

Sahibinden de görmüştüm. 1969'da çıkan arabayı sündüre sündüre 2002'ye kadar üretmişler.Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma) 

Toros ilk nesil Şahin-Doğan ile kıyaslanabilir sonra hiç kasa değiştirmedi Renault 19 şu Europa olanlar herhalde onlar Megane'ın atası oluyor 21 Manager'da sırayla Latitude Talisman.

• Fiat Egea modelini alt segmentteki bir araçlar bir gösterenler 2 gruptan oluşuyor :

1- %50 şişik fiyatlı vag grubu araç sahipleri. Egea eleştirilerinin sebebi milletin uyanarak artık vag grubu araçlara para kaptırmayacak olmaları korkusu. Düşünsenize 400 küsür bin TL bedellere ulaşan octavia'da geri görüş kamerası yok. Yani Skoda yoktavya!

2- Al-sat'çılar. Ama neden bok atıyorlar açıklamak gerek. Şimdi bu al-sat'çılar geçen sene şişen araç fiyatları ile 20 yaşında patatese dönen araçlara iki kat ödeme yaparak aldılar mı, aldılar. Satmaya kalktıklarında satabildileri mi, satamadılar. Neden, çünkü aklı çalışan hiç kimse 2006 model teneke golf'e 100 Bin TL ödemedi. Çünkü insanlar salak değiller. Peki ne yaptı, bekledi ve 130 Bin TL ödeyerek 2021 Model egea aldı. Al-sat'çılar ellerindeki patates araçların satılmasına engel olan modelin egea olduğunu bildikleri için afkuruyorlar. Ama gerçek değişmez, F/P her zaman silker.

Not : Egea, c segmentinin en kötü imaja sahip aracıdır. Ama F/P en iyisidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CE

Egea'nın bir imajı mı var hocam?

Sümbül ithal araba, Egea bana daha yavan göründü, Symbol'ün arka tasarımı vs. çok hoş olmuş.

Egea'da artık eskidi, 2015'te çıktı aradan 6 sene geçmiş.

Alıntıları Göster

6 senelik egea bile 2015 modeller baz alınsa dahi görsel olarak sümbülden kat be kat daha iyi durur bana göre tabiki bakış açısıyla alakalı çünkü egea hatlarına dikkat ederseniz daha agresif daha toplu daha erkeksi görünür bunu kime sörarsanız sorun değişmez ama sümbül görece sanki daha bir kardeşi gibi daha bi kendi halinde içine kapanık pısırık gelir bana bunu anlatamıyorum ama umarım anlamışsınızdır görsel açıdan değerlendiriyorum motor yürütme maliyeti yaygın servis vs ile de fiat renoya göre +1 tık daha öndedir ülkemizde geçmişten gelen marka algısında kafa kafayadırlar ona lafım yok bugün hangımiz tofaşa torosa binmedik yada amcamız babamız almadı kısaca egea her anlamda daha üstündür sümbüle göre

• Bir aracı överken diğerine çöp demek çok saçma . Parasına bakılır kıyaslanır araç alınır eski model bir araç sıfır egea yakınsa mantıken sıfır olanı almak daha mantıklıdır . Egea güzel bir araç ama bir Alman arabası ayarında degil fiyatına göre oldukça başarılı . Ekonomimiz iyi olsa çok satacağını düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: haykouz

6 senelik egea bile 2015 modeller baz alınsa dahi görsel olarak sümbülden kat be kat daha iyi durur bana göre tabiki bakış açısıyla alakalı çünkü egea hatlarına dikkat ederseniz daha agresif daha toplu daha erkeksi görünür bunu kime sörarsanız sorun değişmez ama sümbül görece sanki daha bir kardeşi gibi daha bi kendi halinde içine kapanık pısırık gelir bana bunu anlatamıyorum ama umarım anlamışsınızdır görsel açıdan değerlendiriyorum motor yürütme maliyeti yaygın servis vs ile de fiat renoya göre +1 tık daha öndedir ülkemizde geçmişten gelen marka algısında kafa kafayadırlar ona lafım yok bugün hangımiz tofaşa torosa binmedik yada amcamız babamız almadı kısaca egea her anlamda daha üstündür sümbüle göre

Alıntıları Göster

Yeni Taliant'a baktım, bagajı 528 litre ile Egea'dan büyük ve daha uzun dingil aralığına sahip, dizayn olarak da yan yana kardeşi olan Logan Sedan ile bakınca bence Logan daha modern.

Parça ve yürütme olarak bir şey diyemem, ikisinin de amortisörü, bujisi çıkma kaputu benzer fiyatlarda.

• Vw fanboyluğu ruhuna işlediği için fazla mesajla boş yere vakit kaybına sebep olmayım.Sen kendi içi dünyanda egeayı hangi segmente koyup hangi araçla kıyaslıyorsan kıyasla.Zaten araç tüm resmi otomobil otoritelerince C segment diye geçiyor.Senin ölümüne savunduğun Almanların tuv türk kuruluşu dahi araca C segment diyor ve golf leon octavia megane focus astra ile kıyaslıyor.Sümbülle kıyasladığın bu araç Almanlar tarafından astra focus megane leon golf vs ile kıyaslanarak en dayanıklı araç seçildi.Almanlar bile bu aracı bu şekilde değerlendiriyorsa senin sümbülle kıyaslamanı kim takar ki.Egea nın başarısı sadece fiyatından değil sağlamlık motor yedek parça konfor tasarım vs gibi konularda fiyatına göre en iyi araç olduğu içindir.Kimse egea ya leon golf astra focus kalitesinde demiyor.Fiyatına göre uygun maliyetle rakiplerinden biraz düşük kalite ile üretilen fiyat performans aracı diyor herkes.

• Konu buram buram tahrik kokuyor. Bu elemanın açtığı kaçıncı tahrikkar konu.
  • TEK TAKILMADILAR HOCAM RENAULT CLİO SYMBOL ALİZE YAZIN ALBEANIN RAKİBİ

• egea 3 yıldız da alsa euroncap'e girip kendini sınamış bir model. symbol'ün aynı seviyeye gelmesi için bence euroncap e girmesi gerekiyor

ayrıca hala baz donanımda arka camların manuel olmasına uyuz oluyorum.

bu reno türk halkına arka cam motorunu çok mu görüyor. kaç para bu cam motoru. insan utanır 2021 yılında hala çevirmeli camlı araba satmaya.

aynısını dacia'da da yapıyorlar. marka değerinin aşağıya çeken bir şey benim gözümde.

bu kafayla gittikleri sürece "ucuz araba markası" kimliğini biraz zor atarlar üstlerinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 11 Mart 2021; 23:46:18 >
  • Dalga gecilip,kucumsenme cabasına ragmen Egea segmentindeki cogu aractan daha ustun hem perf. olarak hem fiyat olarak, Adamlar sırf tup takılabiliyor diye C sutunu gocen fabrikanın parasıyla kopuk sıkılıp gonderilen Civic lerini almaya calısırken Vergi dilimlerinden zaman zaman Kayıs,kasnak CVT li Atmosferik aracları 50-60 bin farka alırken, Egea 1.6 Dizel Multijet 130BG 320NM Tork Ve Dolu lounge Plus arac satıyor.ustune uzun sure cift kavrama DCT yi manuel ile aynı fiyata sattı.1.0 Turbo Firefly getirdi,1.4 Atmosferik var, Efsane 1.3 Multijet var.

Ustune cok begenilen Cros modelini sundu.Corolla cılar 1.5 e Tup takılmıyor diye isyanlarda,golf gibi DSP patlayıp Ocagına incir agacı dikmiyor.i30 gitti,Elentra gitti,Accent gitti,Civic Fabrika kapandı,Corolla 1.5 ATMOSFERİGE gecti.Ama Egea da Sedan/HB/SW Dizel,Turbo,Atmosferik , Manuel otomatik Hepsi var.

Sumbul ise Egea nın rakibi asla olmaz.Ama 1.5 DCI Sumbul de cogu ozellşikle Japonlara nal toplatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 11 Mart 2021; 22:11:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.