Dünden bugüne zamanda yolculuğa çıkalım: Meydanlarda boy gösterdiler... Yer, yer, kafaya kafaya verdiler. Bazenleri tek takıldılar... Üst akıl tarafından birkaç rakam olarak cepheye sürüldüler. Kimi zaman Ümmet'e ihanet ettiler... Bazenleri de, geçmişlerini unutup hadlerini aştılar. Bir üst segment olduklarını iddia ettiler. Partiye yeni rakipleri katılmasına rağmen ... Fakat onlar için rakip tekti. Şimdi gelelim karşılaştırmaya. Eskiden Symbol'ler de kapı çerçeveleri sac plakaydı, artık Egea gibi plastiğe dönmüşler. Symbol artık küçültülmüş bir Megane Sedan'a benziyor, 8400 Euro'dan LPG uyumlu 1.0 75 beygir sCe motorla satışa sunulmuş Egea'ya göre epey de ucuz. Bakalım Renault Egea'dan müşteri çalabilecek mi... Egea'da 2015'te çıkan 6 senelik kasasıyla biraz demode kalmış. |
Yerli Fiat'ların kadim rakibi Renault Symbol artık er meydanında! (Egea ile karşılaştırma)
-
-
Yeni symbol insallah eskisi gibi toplama parcalarla, ergonomiden yoksun, arac olsun ayagimi yerden kessin mantigiyla uretilmediyse eger egea karsisinda sansi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi algı yapıyorum kafamda ki imaj ne olursa olsun bu kıyaslamada egea olur
sümbül O_o
EGEA
-
Kendince espiri yapıp haddini aşmış dediğin fluence ile karşılaştırmada egea daha iyi demişti editörler
Tam güzel birinceleme geliyor derken yarıda kalmış. Sonu bekledigim gibi olmadı.
-
Egea sattıkça vw ve alman marka fanboyları kuduruyor ki egea yı akıllarınca symbolle dacıa ile kıyaslıyorlar.Her ne konusu açarsanız açın egea her geçen gün piyasadaki rakiplerini biraz daha silerek piyasaya daha da hakim olacak.Geçen yıl 91000 adet sattı bu yıl 100000 i de geçecek.Her sokakta en az bir iki tane egea göreceksiniz.Bu aracı alanların sizin şu açtığınız konuyu zerre dikkate alacaklarını düşünmüyorum.Egea yı bilen biliyor.Sizin neyle kıyasladığınızla ne değer verdiğinizle kimse ilgilenmiyor.Şu an bravoyu istediğim fiyata satabilsem gider 2016-2017 model 1.6 dizel heçbek egea alırım.Kudurmaya devam😄😄 -
Yeni sembol Egeaya göre 1.0 turbo motoru + fabrika lpg'si ile avantajlı, ayrıca egea'nın 1.4 atmosferine karşı mtv'si çok daha uygun.
Arabayı değiştirme planım var, param anca boş egea'ya yetiyor ama şu 1.4ün MTV'si çok canımı sıkıyor. Tofaş her zamanki gibi düşük hacim turbo benzinli satmak istemiyor, 1.0 turbo motoru da fiyatı yüzünden öldürdüler.
Daha fazla vergi vermemek için sigarayı bile bırakmış bir adamım, 1.4 atmosferik alıp o vergiyi vermem.
Bakalım, 1.0 eco-g hangi fiyattan gelecek.
Bu arada yukarıdaki arkadaşlar niye markaların sahibiymiş gibi taraf tutuyorlar, şu kafayı hiç anlayamadım. Cebine uygun olanı al kullan.
Ertesi gün editi: Symbol ismi sona erdi. Yeni isim "taliant"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfyonumuFünyeylePatlattm -- 11 Mart 2021; 14:43:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Broadway ile Doğan arasında Doğan daha oturaklıydı,
Symbol ile Linea arasında Symbol'u tercih ederdim,
Ama Egea hakikaten Symbol'e biraz fazla geliyor
-
Yeni Symbol dedikleri de orjinal Dacia Logan 😁 bizim gibi ülke de Dacia logan i Renault seymbol adı altında satmaları
Egea dan kötü olacağını sanmıyorum en azından 4 yıldız falan alır ncap testinden :)
Dacia logan bu, artık sandero logan clio aynı platformu kullanıyor daha kaliteli hale geldi, egeadan ucuz olanağını sanmam ama
Satışta egea nin yanına yaklaşamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: ykaya1983
Egea sattıkça vw ve alman marka fanboyları kuduruyor ki egea yı akıllarınca symbolle dacıa ile kıyaslıyorlar.Her ne konusu açarsanız açın egea her geçen gün piyasadaki rakiplerini biraz daha silerek piyasaya daha da hakim olacak.Geçen yıl 91000 adet sattı bu yıl 100000 i de geçecek.Her sokakta en az bir iki tane egea göreceksiniz.Bu aracı alanların sizin şu açtığınız konuyu zerre dikkate alacaklarını düşünmüyorum.Egea yı bilen biliyor.Sizin neyle kıyasladığınızla ne değer verdiğinizle kimse ilgilenmiyor.Şu an bravoyu istediğim fiyata satabilsem gider 2016-2017 model 1.6 dizel heçbek egea alırım.Kudurmaya devam😄😄Hocam kim senin tavuğuna kış dedi
Symbol ithal geleceği için sanmıyorum egeadan ucuza satışa sunulacağına. Ancak egea ile benzer fiyattan satışa sunulur.
Ben egea karşısında şansının olmadığını düşünüyorum
Egea fiyatina gore gayet konforlu araba bos yapmayin .
2 tane tenekeyi niye yarıştıralım hocam? Teneke dedik, pardon. 150 bin tanesi, lol.
-
egea yı çok severim ama tercihim symbol olurdu
-
tekerini alamayacak adamlar egeaya teneke demeye devam etsinler, araç 6 yılda 350 bin satış rakamını aştı...
-
Foruma bakarsan ancak yaya kalırsın.Egea gayet makul bir araç.
Egea sattıkça vw ve alman marka fanboyları kuduruyor ki egea yı akıllarınca symbolle dacıa ile kıyaslıyorlar.Her ne konusu açarsanız açın egea her geçen gün piyasadaki rakiplerini biraz daha silerek piyasaya daha da hakim olacak.Geçen yıl 91000 adet sattı bu yıl 100000 i de geçecek.Her sokakta en az bir iki tane egea göreceksiniz.Bu aracı alanların sizin şu açtığınız konuyu zerre dikkate alacaklarını düşünmüyorum.Egea yı bilen biliyor.Sizin neyle kıyasladığınızla ne değer verdiğinizle kimse ilgilenmiyor.Şu an bravoyu istediğim fiyata satabilsem gider 2016-2017 model 1.6 dizel heçbek egea alırım.Kudurmaya devam😄😄
|
Fiat Egea modelini alt segmentteki bir araçlar bir gösterenler 2 gruptan oluşuyor : 1- %50 şişik fiyatlı vag grubu araç sahipleri. Egea eleştirilerinin sebebi milletin uyanarak artık vag grubu araçlara para kaptırmayacak olmaları korkusu. Düşünsenize 400 küsür bin TL bedellere ulaşan octavia'da geri görüş kamerası yok. Yani Skoda yoktavya! 2- Al-sat'çılar. Ama neden bok atıyorlar açıklamak gerek. Şimdi bu al-sat'çılar geçen sene şişen araç fiyatları ile 20 yaşında patatese dönen araçlara iki kat ödeme yaparak aldılar mı, aldılar. Satmaya kalktıklarında satabildileri mi, satamadılar. Neden, çünkü aklı çalışan hiç kimse 2006 model teneke golf'e 100 Bin TL ödemedi. Çünkü insanlar salak değiller. Peki ne yaptı, bekledi ve 130 Bin TL ödeyerek 2021 Model egea aldı. Al-sat'çılar ellerindeki patates araçların satılmasına engel olan modelin egea olduğunu bildikleri için afkuruyorlar. Ama gerçek değişmez, F/P her zaman silker. Not : Egea, c segmentinin en kötü imaja sahip aracıdır. Ama F/P en iyisidir. |
Yeni sembol Egeaya göre 1.0 turbo motoru + fabrika lpg'si ile avantajlı, ayrıca egea'nın 1.4 atmosferine karşı mtv'si çok daha uygun.
Arabayı değiştirme planım var, param anca boş egea'ya yetiyor ama şu 1.4ün MTV'si çok canımı sıkıyor. Tofaş her zamanki gibi düşük hacim turbo benzinli satmak istemiyor, 1.0 turbo motoru da fiyatı yüzünden öldürdüler. Daha fazla vergi vermemek için sigarayı bile bırakmış bir adamım, 1.4 atmosferik alıp o vergiyi vermem. Bakalım, 1.0 eco-g hangi fiyattan gelecek. Bu arada yukarıdaki arkadaşlar niye markaların sahibiymiş gibi taraf tutuyorlar, şu kafayı hiç anlayamadım. Cebine uygun olanı al kullan. Ertesi gün editi: Symbol ismi sona erdi. Yeni isim "taliant" |
Kendince espiri yapıp haddini aşmış dediğin fluence ile karşılaştırmada egea daha iyi demişti editörler
|
Y ykaya1983 demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
''Egea sattıkça vw ve alman marka fanboyları kuduruyor ki egea yı akıllarınca symbolle dacıa ile kıyaslıyorlar.'' Linea'nın halefi ne zamandan beri kendi çapındaki arabalarla kıyaslanamaz olmuş? ''Geçen yıl 91000 adet sattı bu yıl 100000 i de geçecek.'' Dolar 3 lirayken 130 bin VW satıldı bu ülkede, Passat+Polo Egea'yı geçiyordu. Ülke kötüye gittikçe Egea satıyor zaten Avrupa'da da tutulmuyor, ilk 20'de bile yok. Avrupa'ya gümrükten sokulmayacak 2 hava yastıklı Easy'leri bize geçirdiler. Ülke fakirleştiği için Egea satıyor. Dacia Duster'da birinci olmuş, acaba bu başarı mı yoksa sebep-sonuç mu? C-Elysee ve 301 taa 2012'de çıktı, Symbol epeydir pasifti, şimdi gümbür gümbür Sandero+Logan geliyor Egea'dan da ucuz olacak gibi bakalım. ''Egea yı bilen biliyor.Sizin neyle kıyasladığınızla ne değer verdiğinizle kimse ilgilenmiyor.Şu an bravoyu istediğim fiyata satabilsem gider 2016-2017 model 1.6 dizel heçbek egea alırım.Kudurmaya devam😄😄'' Ülke ekonomisi düzelse kim bakacak Egea'nın yüzüne? Dolar 8 lira, faiz %20, salgın var, ülke herkesle kavgalı bu piyasada Egea alıyorlar Dolar 1 lira olsa asgari ücret 3000 Dolar olsa Egea'nın E'sinin dikey çizgisine bakmazlar hayal görmeyin arkadaşlar. Bu arada bu forumdaki birkaç zat hariç, insanlık Egea'yı B segment kabul ediyor, Egea C ise Polo'da C'dir. Hatta Egea C ise Polo D segmenttir. |
tekerini alamayacak adamlar egeaya teneke demeye devam etsinler, araç 6 yılda 350 bin satış rakamını aştı... |
ısrarla gelip şu forumda egea yı gömmeye çalışan bazı aklı kıt arkadaşlar görüyorum ama bunların ki tamamen önyargı yada 100 bin lira verip 3672137617361783 km de ki 2004 vtec alan kesim olduğuna eminim ancak ispatlayamam arkadaşlar iki araca alıcı gözüyle değil estetik olarak bakınca bile kağıt üstünde ki veriler de dahil egea daha üstün daha iyidir bence konu kilit |
Egea her ne kadar 5 yılı devirmişte olsa tasarımı halen güncelliğini koruyor. Konudaki yan profilden çekilen fotoğrafta bile Egea hem daha oturaklı bir arabayım hem tasarım anlamında daha özgün ve güzelim diyor. Ben Egea HB'e rakip olarak Scala'yı görüyorum (fiyat ve kalite anlamında) ama sedan şu an için rakipsiz. Ekonomi böyle gittiği sürecede zaten Egeaya rakip çıkabileceğini sanmıyorum. Yeni sümbülü bilmem zaten araç yeni daha ama eskisine binip uzun yola çıkan Egea ile kıyaslamaya utanır. Yenisinin de vereceği his konusunda çok farklı olacağını sanmıyorum. Ağlanacak halimizle övünüyoruz ya en çok o zoruma gidiyor. Milletin yüzüne bakmadığı araçlar (Egea dahil) baş tacı oldu ülkemde, milletin 8-10 aylık maaşıyla aldığı araçlarsa artık çoğumuz için hayal oldu. |
lojistisyen demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Benzni TV'de 1.5 Corolla 1.6'dan iyi gidiyor, Octavia SuperB'den daha iyi editörlere kaldıyssak hiç konuşmayalım. |
Benzer içerikler
- ford transit 190 p teknik özellikleri
- araç muayeneden 2 kez kalmak
- petlas imperium pt515 yorum
- gürcistan batum lastik fiyatları
- bmw ix1 yorumlar
- rezvani tank fiyat
- aurus araba
- corolla gr
- toyota corolla 2023
- kg mobility fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X