Şimdi Ara

Yes, Your Grace Turkish Localization

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar tekrar forumdan ümit edip belki bu konuda birlik beraberlik sağlayabiliriz diye bu konuyu açıyorum...

Yes, Your Grace yapımcıları şuan oyuna yeni diller eklemek için çalışmalar yapıyorlar. Bu konuda Steam Wishlist ve Tartışmalar kısmında ki konuları çok ciddi bir şekilde takip ettiklerini söyleyebilirim.

Sizlerde bu efsane oyunun Türkçe olmasını istiyorsanız yapmanız gerekenler:

1- Steam istek listenize eklemek.
    2- Buradan Steam üzerinde ki tartışma konusuna +1 yazmak.

Geliştiricilerin mesajı yukarıda ki gibidir...

Umarım birlik beraberlik sağlanır ve oyuna yükselen herkes özveri gösterir...

Umarım bu sefer birlik beraberlik sağlanabilir...

• Adam senin gibi, bu tarz bir oyunla zerre ilişkisi olmayacak insanların konuya yazdığını söylemis. Yazdığı şeyde bir yanlış yok. İstek listesine alanların çoğunun oyunu almayacağını söylemis. Firmada bunu biliyordur zaten. İstek listesine alanların hepsinin alacağını tahmin ederek çeviri bütçesi ayırmıyorlardır. İstek listesine alanların belirli bir yüzdesi alır diye tahmin yürütüp çevisinin yapılıp yapılmayacağına karar veriyorlardır.

Velet diyip durmuşsun adama. En azından velet başına, kendini anlatacak kadar ingilizce öğrenmis. Sizde öğreninde bu tarz konularda bir lütuf bekler gibi uğraşmak durumunda kalmayın.
    Muşmula suratlı kadının teki "Türk olmaktan utanıyorum" diyerek İtalya'ya kaçmıştı. Şimdi devlete yalvarıyo beni buradan kurtarın diye. O mesajı yazan şahıs da bunun laciverti işte. Yok kimseye hakaret etmemiş, yok kimseye kötü söz söylememiş vs bırakın bu martavalları. Adamın bir "türkçe bok gibi bir dil, oyununuza türkçe ekleyip de boşa vakit kaybetmeyin değmez bu korsancılara" dediği kalmış, dilimizi nerdeyse itin poposuna sokmuş siz hala hakaret etmeyin, küfretmeyin derdindesiniz. Küfredin ama küfretmeden küfredin Erol Mütercimler gibi.
    İlk paragrafta buraya +1 yazanların çoğu oyunu almayacak diyor. Yalnız unuttuğu bir şey var bu tarz bir oyunda o başlığa gidipte +1 yazanların çoğunluğu alır o oyunu.

İkinci paragrafta bende gelmesini isterim ama potansiyelinizi buraya harcamanız yanlış olur, diyo. Yani firmanın oyuna türkçe dilini eklemek için vakit harcaması potansiyelini zayi etmekmiş.

Üçüncü paragrafta bazı türk firmaları bile kendi dilini eklemiyor. Siz bu dili eklerseniz bu sizin şahış firması olduğunuzu gösterir, diyo. Bir nevi firmayı küçümsüyo bu oyuna türkçe dilini eklerseniz ufak firmasınızdır demeye getiriyo.

Anlayacağın canım hocam karşı çıkmaktan fazlası var burada. Bu resmen kendi diline düşmanlık.
    Şey gibi değil mi bu X ünlü firma sitesinde 'yeni şirketimizi nerede açalım? Şu en yeni y markamızı ilk hangi ülkede satışa çıkaralım?' demiş de bizim hayırsever(!) insanımız da ''Ya ben zaten x firmasını sevmem siz Türkiye'ye getirmeyin zaten kimse de almaz'' demiş. Afedersiniz de bu faydalı(!) insanın yaptığını savunmak da bakış açısı ve ya eleştri vs. gibi şeylerin arkasına sığınılarak söylenecek şeyler değil. Bu oyunu duyurulduğundan beri istek listesinde tutanların ya da konusu açıldığında görüp almaya karar verenlerın adına adına kendince aptal yorum yapmayı açık görüşlülük(?) adı altında tartışmaya açmaya çalışmak bile bayağılıktır.

Forumda bağımsız kendince çeviren insanları da bunun gibi insanlar soğuttu. Firma yapmasa da burada yapan çıkar mı bilmem. Maaşına zam yapılmasını istemeyip 'ben ilerde dilenirim' diyen çalışan gibi saçma ve boş.. Ayrıca çevrilmesse bu arkadaş çeviri için istek konusu açar yüzsüz gibi..
  • oyunu satın aldım +1 yapıştırdım
  • Türk'ün Türk'e faydası yokken gerçekten bu sektörün gelişmesi çok zor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstek listemdeydi zaten. +1'i de yaptım şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TackleBarry

Türk'ün Türk'e faydası yokken gerçekten bu sektörün gelişmesi çok zor...

Vay arkadaş bu kadar düşmanlıkta ne diyim artık bunu yazan velet kesin bu konuyu görüp orada gitti de yazdı yoksa bu velette bu beyin yok oyun bana zerre hitap etmediği halde belki türkçe de gelir diye + verdim yazıklar olsun

• Venomstr kullanıcısına yanıt
    Gerçekten insan anlam veremiyor, arkadaşın profiline gidip 1-2 cümle yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: StRonK

Vay arkadaş bu kadar düşmanlıkta ne diyim artık bunu yazan velet kesin bu konuyu görüp orada gitti de yazdı yoksa bu velette bu beyin yok oyun bana zerre hitap etmediği halde belki türkçe de gelir diye + verdim yazıklar olsun

Alıntıları Göster
    Adam senin gibi, bu tarz bir oyunla zerre ilişkisi olmayacak insanların konuya yazdığını söylemis. Yazdığı şeyde bir yanlış yok. İstek listesine alanların çoğunun oyunu almayacağını söylemis. Firmada bunu biliyordur zaten. İstek listesine alanların hepsinin alacağını tahmin ederek çeviri bütçesi ayırmıyorlardır. İstek listesine alanların belirli bir yüzdesi alır diye tahmin yürütüp çevisinin yapılıp yapılmayacağına karar veriyorlardır.

Velet diyip durmuşsun adama. En azından velet başına, kendini anlatacak kadar ingilizce öğrenmis. Sizde öğreninde bu tarz konularda bir lütuf bekler gibi uğraşmak durumunda kalmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yes, Your Grace Türkçe Yama
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pizza Steve

Adam senin gibi, bu tarz bir oyunla zerre ilişkisi olmayacak insanların konuya yazdığını söylemis. Yazdığı şeyde bir yanlış yok. İstek listesine alanların çoğunun oyunu almayacağını söylemis. Firmada bunu biliyordur zaten. İstek listesine alanların hepsinin alacağını tahmin ederek çeviri bütçesi ayırmıyorlardır. İstek listesine alanların belirli bir yüzdesi alır diye tahmin yürütüp çevisinin yapılıp yapılmayacağına karar veriyorlardır.

Alıntıları Göster
    Offf haşırt.

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Pizza Steve kullanıcısına yanıt
    Seni blokladım kardeş. Senin gibilerine zerre tahammülüm yok. Pizza Steve de aynı şekilde. Onu da blokluyorum. Kötülük bedava değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pizza Steve

Alıntıları Göster
    Tamam da ona ne arkadaş firmanın satış müdürü mü? Maaş mı alıyor? Niye böyle birşey söylüyor. Ne gereği var söyler misin bana ? Bu bence bir adilik başka hiç birşey değil!

• Benim eleştirdiğim nokta +1 yazanların çoğu almayacak demesi ona ne arkadaş firma çalışanı felan değilse ona ne!
  • Onu yazan kişi kendi penceresinden doğruları yazmış kimseye hakaret etmemiş, aşağılamamış, rencide etmemiş. Karşılığında bir fikriniz var ise sizde kendi pencerenizden "doğruları" yazar tartışırsınız usul böyledir.

Bence Türkçe dil desteği mümkün mertebe her AAA oyuna gelmeli. Ancak oynamayacağım kendime göre "tırt" bir oyunu da sırf destek için istek listeme atmayı, imza kampanyasına katılmayı mantıklı bulmuyorum. Zevkler ve renkler tartışılmaz benim sevmediğim bir oyun sizin için harika olabilir. İşte burada da "tercih" devreye giriyor.

Karşı görüşünü dile getirdi diye "velet" denmesi hoş değil. Siz yapın kampanyanızı elbet destekleyen çıkar. Ama karşı görüşe de saygı duyulması lazım.
  • Bir insan bir oyuna kendi dilinin eklenmesine niye karşı çıkar? Bana onu anlatsana hocam. Oyunun iyi kötü olmasından veya senin sevip sevmemenden bahsetmiyorum.
  • Her AAA oyunlarını da herkes sevmek zorunda değil o zaman onlarda öyle yazssın bu düşünce yanlış. Mesela geçen haftalarda Hospital için kampanya oldu oyunu hiç sevmem oynamayıda hiç düşünmüyorum ama destek verdim. Nedeni bizleri açıkçası sallamamaları her oyun türkçe çıksın bunun ne zararı olabilir ki 3. dünya ülkesi sayılmaalım artık ama biz hala kendi kendimizin yoluna taş koyuyoruz. Oynamaya bilirsiniz ama diğer Türkçe oynamak isteyenlerinde şansını veya yaptığı kampanyayı baltalamanın anlamı yok
  • *Gelinim sana söylüyorum, kızım sen anla!* diyerek lafa giriyorum. Öncelikle bana eğitim dersi verene kadar okuduğunuzu anlamaya çalışın. Türkleri aşağılıyor diye tek bir lafım yok. Mecaz olarak sevdiğimiz bir oyuna 32 tl veremeyecek kadar aciz değiliz dedim. Hangi kafayı yaşıyorsun da bu lafımdan onu çıkardın hayret...

Oyun bilmem ne store'de isterse 500 dolar olsun. Türkiye de yaşıyoruz, Türkiye pazarından alışveriş yapıyoruz fiyatlarda ona göre düzenlenip uygulanıyor. Ben daha hiç bir Rus'tan böyle bir laf duymadım, *Oyun falanca yer de 60 dolar, ama Rusya da 400 ruble(30TL). Gidelim de almanya pazarından alalım, çünkü biz enayiyiz kendi milletimize uygulanan fiyatlar bizi bağlamaz. Ne kadar saçma sapan bir düşünce lan bu. Çoğu ülkeye fiyat düzenlemesi ayrı ayrı olarak yapılıyor. biz de 32 tl'dir. Tayland'da bizim paramızla 18 tl eder. Tek bir fiyat politikası hiç bir ülkede tutmaz. Basit ekonomi, kafayı çalıştır az.

Aşağılayacak olsam daha beter cümleler kurardım, kelime haznem geniştir. Veled'e velet denir. 2 x 2 = 4. Bu tür oyunların ben de müptelası değilim, takıldığım nokta Türkçe oyun çıkaracak yapımcı destek olacağın yerde köstek oluyorsun. Küçük oyundur büyük oyundur maksat Türkçeye yeni bir oyun daha kazandıralım. Aibell game localization'un konusunda yorumum vardır(Oyunlara Eklenen Türkçe Altyazı Destekleri Hakkında Bilgilendirme) üşenmeyen girip okusun. Orda dediğim şey aynen şu; "1000000 kişi istek listesine ekler 1000 kişi alır. Amaç istek listesine ekletmekse eşimize dostumuza herkese söyleyelim istek listesine attıralım. Yapımcı ümitlensin çok satılacak diye, beklenen ilgiyi görmeyince 2.nci oyununda Türkçeyi unutabiliriz" diye... Steam'in sistemi bu şekilde çalışıyormuş, 32 tl'lik oyunu herkes alabilir. Oyunu oynamayacağım ama alırım kenarda dursun... Velhasılı, sonunu bağlayamadım ama öyle işte... Neyse uzatmaya luzum yok, esen kalın, iyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 16 Mart 2020; 0:58:18 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.