Merhaba arkadaşlar, 2000 model 85000 km de citroen saxo 1.4 sahibiyim. yaklaşık bir haftadır, yola çıktıktan 10 dakika sonra araba stop ediyor. hareket halindeyken marşa basınca tekrar çalışıyor. ama bazen ilk marşta çalışmıyor.
sizce neden olabilir? bi de böyle şeylerde servise gitmek mi yoksa herhangi bir ustaya göstermek mi daha mantıklı?
teşekkürler
Araç lpgli mi?
yok hocam lpg li değil..benzinli
rölantiye düşünce mi stop ediyor?
genellikle vites değiştirirken oldu, bir kaç kere 2 den 3' e gecerken oldu, bir kaç kere 4 den 5'e gecerken, birkaç kere de ışıklarda durucak iken oldu.
arac vites deyisirken bosa cikiyor sanirim bu aradada istop ediyor bi karbiretorun memesini temizle injekterlerin i temizle sonra bidaha dene
quote:
Orjinalden alıntı: addland
Merhaba arkadaşlar, 2000 model 85000 km de citroen saxo 1.4 sahibiyim. yaklaşık bir haftadır, yola çıktıktan 10 dakika sonra araba stop ediyor. hareket halindeyken marşa basınca tekrar çalışıyor. ama bazen ilk marşta çalışmıyor.
hocam hareket halindeyken marşa basmanıza gerek yokki kavrama yöntemiyle yavaşça ayağınızı debriyajdan kaldırın siz farketmeden zaten çalışacak. anahtarı geri çevirmeyin tabi...
yoksa marş almaz ve paniklerseniz allah korusun ani fren gerektiğinde frenin boşaldığını farkedersiniz...
aracın vestanas denilen bir firen mekanizması var neresi derseniz fren yagın konuldug yer orada bi beyaz tapa var emme manifoltundan gelen hortuma takılı o tapa tapa bozulursa emme den geln havayı firene göderemezse stop eder havayı motora geri gönderdi icin stop eder eger başka arıza yoksa benim acıklamam bu tamirci06 by
westinghouse sorunuda olabilir ama frene bastığında fısss diye ses duyarsın fark etme ihtimalin yüksek. Birde rolanti düşükmü araçta?ara sıra bendede oluyor bu durum lpg de değilde benzinde oluyor karbüratörü temiletmekte fayda var.Birde otomatik jigle çalışıyormu?
vites arası stop ateşleme kiti başka adıylada ateşleme bobininden hele bazan çalışmama % ateşleme kiti buzilerin üstündeki bobinler. opellerde kompledir o parça hondalarda her bujinin üstünde kit ayrı ayrıdır. senin araçta nasıldır bilmiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: gacara_53
vites arası stop ateşleme kiti başka adıylada ateşleme bobininden hele bazan çalışmama % ateşleme kiti buzilerin üstündeki bobinler. opellerde kompledir o parça hondalarda her bujinin üstünde kit ayrı ayrıdır. senin araçta nasıldır bilmiyorum.
tam anlamadım ifade etmek istediğinizi.Bujilerin üstündeki bobin derken orayı anlamadım asıl olarak. Vites arası ateşleme kiti bilidğimiz bobinden bahsediyorsunuz değilmi?
quote:
Orjinalden alıntı: yug2980
quote:
Orjinalden alıntı: gacara_53
tam anlamadım ifade etmek istediğinizi.Bujilerin üstündeki bobin derken orayı anlamadım asıl olarak. Vites arası ateşleme kiti bilidğimiz bobinden bahsediyorsunuz değilmi?
eet bildiğimiz bobin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme