Şimdi Ara

Yulaf + Tavuk Köftesi :) [Yemek Tarifleriniz]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yulafı yiyemiyordum ve haşlamadan içim dışıma çıkmıştı artık.Farklı bir tarif arıyordum.
    @AlfredBorden kardeşim imdadıma yetişti
    X gram tavuk göğsünü ve X/2 gram yulafı ayrı ayrı mutfak robotunda çekiyoruz. Yoğuruyoruz, istediğimiz baharatları garnitürleri vs ekliyoruz ve köfte haline getirip ister tavada kızartın ister ızgara yapın :) Ayrıca baya tok tutuyor.

    Sizin de böyle değişik tarifleriniz varsa yazabilirsiniz



  • Denemek lazım
  • Ben yulafı çok az(2-3dk) haşlıyorum.Zaten hemen şişiyor neredeyse 2 katı hacme ulaşıyor.İçine de lor katıyorum(tuzlu).Sabah sıcak yemek isteyenler için güzel bir seçenek olabilir.Ben sıcak yemek yemeyince zor doyuyorum,bu sebeple böyle bir şey yaptım.
  • Matt Ogus, bileniniz vardır belki bu adamı. Geçenlerde 2011 de çekip paylaştığı bu videoyu tekrar paylaşıp " Daha iyisini bilmediğim için sağlıklı diye bunca berbat şeyi yediğim zamanlar " diye bir başlık atmıştı. Video buhttp://www.youtube.com/watch?v=kwEhZd7HCPc
    Şimdilerde ise bolca pop tart (abur cubur) , chipotle burrito (bizdeki dürüm gibi ama içeriği daha çeşitli bir fast food) ve yanında canı ne isterse yiyor, içiyor.
     Yulaf + Tavuk Köftesi :) [Yemek Tarifleriniz]

    Yapması gereken sadece günlük yağ-karb-protein miktarını aşmamak ve 1000 kalori başına 10-15gr lif tüketmeye özen göstermek. (meyve-sebze yiyerek vitamin mineral alımını da es geçmemek şart)


    Demek istediğim, eğer yulafı sevmiyorsanız yemeyin, alternatifi onca yiyecek varken boşuna kendinize eziyet etmenize gerek yok. Önemli olan karbonhidratın hangi yiyecekten geldiği değil miktarı. Tabi böyle dedim diye hepsini şekerden almayın
    Ben yulafı sadece omlet yaparken tüketiyorum, omlet çok daha güzel oluyor. Değilse tüketmem zaten.
    Bu adam sayesinde makro beslenmesini öğrendim ve hayat böyle güzel. Yağ yakımına yönelik düşük kalorili beslendiğim halde günde 1-2 dondurma yiyebiliyorum, bulka geçince olay çok daha şenlenecek




  • Aslında paketleyip atacaksın güzel bi fikir deneyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melfuranyus

    tavugu robotta cekicegine,tavuk kıyması alın hocam

    kütür kütür dişlerine kıkırdaklar geliyor dişimi kırıyordum neredeyse bir kere

    Ben yulafı severek tüketenlerdenim , yulaf yiyince metabolizmam kendine geliyor bilmiyorum psikolojik mi ama karbonhidratları doğru kaynaklardan kullanınca hem bağırsaklarım çok iyi çalışıyor hemde kendimi daha iyi hissediyorum, örneğin geçen gün dediğin ekmekte dürüm yedim sabaha kadar karnım ağrıdı sabahta malüm olay ama makro oranlar sayesinde şeker tüketebilmek güzel gerçekten @Executor06

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AlfredBorden kullanıcısına yanıt
    Yine de abartıp full şeker gitmemek lazım. Yulaf yiyince metabolizmanın kendine gelmesi lif oranındandır. Amerikada şundan var 100gramda 30gr lif içeriyor. (bizim lif kaynağı gördüğümüz eti lifalif yulaf ezmesi 100 gramda 7.6gr lif içeriyor ! )
     Yulaf + Tavuk Köftesi :) [Yemek Tarifleriniz]

    Keşke ülkemizde de bu tarz ürünler olsa. Ama bizde hâlâ besin değeri dahi yazmayan yığınla ürün mevcut...




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yulafı sabah kahvaltısında sütle severek yiyorum sorun olmuyor. Onun dışında bulgur ve pirinç pilavı ile tamamlıyorum öğünleri.
  • Peki pirinç pilavı mı , bulgur pilavı mı, makarna mı ?

    Soruyu zayıflamak isteyen biri için yani kendim için soruyorum :)
    Şu an için öyle kaslık, abanmalık bir durum yok.
    Özellikle göbek bölgesi yağlı.
  • Köfte harcı ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz.. 150 gr yulaf 250 gr tavuk göğsü 1 adet yumurta bir miktar tuz ve yeteri oranda köfte harcı kullanıyorum.. Tadı eskiden yediğimiz piliç burgerlere çok benziyor.. Bulgur mu pirinç mi derseniz benim tercihim bulgur... Besin değerleri gayet iyi ve glisemik indeksi pirince göre %50 düşük..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarifi yaptığınızda eğer yağda kızartmazsanız içi pişmez.

    Fırında ve tavada pişirdiğinizde unlu, tatsız tuzsuz, sert bir köfte olur.

    Tavsiyem tavuk kıymasına 1 yumurta kırın ve yulaf ununu bağlayıcı olarak çok az kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.