Şimdi Ara

YUMŞAK PLASTİK, SERT PLASTİK MESELESİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sürekli forumda okuduğumuz " iç kapı ve ön göğüste sert plastik kullanılmış, bu araba kalitesizdir" olgusunun nedeni nedir?
    yumşak plastik(poliüretan) ile sert plastiğin hammadde kilogram fiyatı mı farklı? Yoksa kalıp işçiliği, montajı mı farklı? Kaza anında sert plastik bizi yaralama riski mi daha fazla?
    hatta yumşak plastik fetişisti bir arkadaşım var ve her arabaya binişinde ön göğüsü mıncıklıyor. Bu yumşak plastik sevdası nedir anlıyamadım.
    hayatım boyunca dokunmayacağım bir yerin yumşak yada sert olması neyi değiştirecek. Mesela 2014 toledo kullanıyorum ve direksyon ve vites topuzu deri, sağ ve sol kol dayama yumşak suni deri. Diğer tarafların sert olması beni rahatsız etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salserol -- 26 Kasım 2014; 15:42:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• konu güzelmiş.
  • Sert plastiğin de kalitelisi var illa yumuşak iyi diye bişey yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde herkes plastik uzmanı olduğu için, bakınca ayırt edebiliyorlar hangisi kaliteli, hangisinin ömrü daha uzun.
  • 70 li yıllar ve öncesinin özellikle amerikan araçlarında deri vs gibi malzemeler varken şimdi heryeri plastik, o arabalar gerçekten arabaymış şimdikiler totomobil, bir de bizim millet yımışak sever özünde

• Lüks donanım diye satılan modellerde bile ahşap ve krom görünümlü plastik kullanılıyor, millette zannediyor lüküstür ne denebilir ki

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

70 li yıllar ve öncesinin özellikle amerikan araçlarında deri vs gibi malzemeler varken şimdi heryeri plastik, o arabalar gerçekten arabaymış şimdikiler totomobil, bir de bizim millet yımışak sever özünde

yımışak eyidir içine gömülesi gelir insanın birde grileşeni varmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Parke döşemesi ve rengi
    12 yıl önce açıldı
    Hafif Jant Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hissiyat meselesi birazda. Yumusak doku herzaman daha iyi hissettirir. Ayrica sert plastik hassastir. Azicik birsey degse hemen cizilip kotu goruntu olusmasina sebep olur

• Yumuşak plastikte trim ses denilen olay daha az olur diye düşünüyorum. Yanılıyormuyum acaba.
  • Sert plastik uzun vadede daha dayanıklı olmaz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yumuşak ve kaliteli plastik iyidir.
    1-trim sesi daha az olur.
    2-dokunsal his yüksek olur.
    3-çatlama,yarılma,çizilme olursa da daha az olur.
    4-sıcak ve soğuk havadaki genleşme çıtırdama vesayir sesler yumuşakta daha az olur.
    vs.

• Ayrıca sert plastiğin esneme payı çok daha az olduğundan yumuşak plastiğe oranla zamanla yada ufak kazalarda kırılma olasılığı daha fazladır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Yumuşak plastikte trim ses denilen olay daha az olur diye düşünüyorum. Yanılıyormuyum acaba.

Bildiğim kadarıyla en üstü yumuşak plastik, onun altı yine sert plastiktir. Trimlere etki edeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huka Sampos -- 26 Kasım 2014; 15:51:15 >
  • quote:

70 li yıllar ve öncesinin özellikle amerikan araçlarında deri vs gibi malzemeler varken şimdi heryeri plastik, o arabalar gerçekten arabaymış şimdikiler totomobil, bir de bizim millet yımışak sever özünde

O arabaları almak için 70 li yıllarda bir ev parası veriyordun bunu da dikkate almak lazım.

Şu an bir ev parası verebileceğin araçlar da benzer kalitede merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Hissiyat meselesi birazda. Yumusak doku herzaman daha iyi hissettirir. Ayrica sert plastik hassastir. Azicik birsey degse hemen cizilip kotu goruntu olusmasina sebep olur

http://www.youtube.com/watch?v=F_Gfs564YzQ

İthafen

Şu araba daki 2 ve 3. vitesteki devir çevirme kabiliyeti acaba orta sınıf hangi sedan araçta var merak ediyorum

Buda fena değildir

http://www.youtube.com/watch?v=1pK6JE0M0AY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 26 Kasım 2014; 15:55:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Sert plastik uzun vadede daha dayanıklı olmaz mi?

Yumusak ya da sert plastik ikisinde de trim sesi olabilir, bunun için üretimde plastik parçaların birleşim yerlerine aralarına ince cift taraflı poliüretan bantlar kullanılır, vida somunu olarak da yine poliüretan somunlar kullanılır, çok ucuz modellerde bu özen gösterilmediğinden trim sesleri duyulabilir, bir aracın üretim kalitesini buradan tahmin edebilirsiniz. Bu arada bir arkadaşın dediği gibi sert plastik çizilmeye daha meyillidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Sert plastik uzun vadede daha dayanıklı olmaz mi?

Yumusak ya da sert plastik ikisinde de trim sesi olabilir, bunun için üretimde plastik parçaların birleşim yerlerine aralarına ince cift taraflı poliüretan bantlar kullanılır, vida somunu olarak da yine poliüretan somunlar kullanılır, çok ucuz modellerde bu özen gösterilmediğinden trim sesleri duyulabilir, bir aracın üretim kalitesini buradan tahmin edebilirsiniz. Bu arada bir arkadaşın dediği gibi sert plastik çizilmeye daha meyillidir.

Bilgilendirme için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Hissiyat meselesi birazda. Yumusak doku herzaman daha iyi hissettirir. Ayrica sert plastik hassastir. Azicik birsey degse hemen cizilip kotu goruntu olusmasina sebep olur

http://www.youtube.com/watch?v=F_Gfs564YzQ

İthafen

Şu araba daki 2 ve 3. vitesteki devir çevirme kabiliyeti acaba orta sınıf hangi sedan araçta var merak ediyorum

Buda fena değildir

http://www.youtube.com/watch?v=1pK6JE0M0AY

Araba dedigin bunlar zaten. Nerde bunlar nerde yenileri

• Sert plastik çiziliyor, cabuk çiziliyor, derin çiziliyor. Kalitesiz sert plastik dokunmadan çiziliyor.

• bir de şu olayı gördüm.

2013yılındaydı sanırım i30 incelemeye gittik arkadaşlarla. iç mekanda böyle kaliteli havası yaratılmaya çalışılmış gibi geldi bana. Üstte böyle yumuşak gibi bir

tabaka var altı bildiğin taş gibi. o yırtılırsa mesela daha kötü görünür.

bilmiyorum aynı şeyi farkeden oldu mu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.