Şimdi Ara

Yurtdisindan ticari amacla arac ithalati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar, yurtdisinda 2. el arac satisi yapan bir firmada calismaktayim. Yeni basladim daha dogrusu ve firma yurtdisina arac satisi yapmak istiyor. Dogal olarak ilk Turkiye"yi sordular ve konu hakkinda bilgim olmadigi icin arastirmaya basladim. Ancak ulasabildigim bilgiler hep bireysel olarak bedelsiz araca getirme hakkinda. Acaba bilgisi olan arkadaslar, ilgili mevzuati nasil bulabilecegim konusunda yardimci olabilirler mi ya da kisaca aciklama yapabilirlerse de cok sevinirim.

Simdiden herkese tesekkur ederim.

Not: Kullanamadigim Turkce karakterlerden oturu ozur dilerim.

• Arkadaş ekmeğinin peşinde konuya hakim olanlar bir zahmet yardım etsinler gurbete çıkmış sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tesekkur ederim EmreGLC desteginiz icin.
  • Hocam gümrük müşavirlerinden bilgi al çok daha kesin olur.

• Cruzer26, yanitiniz icin tesekkur ederim. Is yerinde yeni oldugum icin nereden baslayacagimi bilemedim o yuzden ilk olarak Donanim Haber`e baktim ve buradan yardim istedim cunku konu hakkinda hic bir bilgim yok.

Cehaletimi bagislayin, musavirler de ayri konularda uzmanlasiyor mu yoksa herhangi ulasabildigim bir musavirin konu hakkinda bilgisi olma ihtimali var midir?
  • ne yazık ki türkiyeye 2.el ithalatı yasak. sadece noltalji , bu eski araçlara izin var. Onda da şu yaştan büyük olacak şu fiyatta olacak gibi maddeler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlb -- 3 Haziran 2017; 11:29:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlb

ne yazık ki türkiyeye 2.el ithalatı yasak. sadece noltalji , bu eski araçlara izin var. Onda da şu yaştan büyük olacak şu fiyatta olacak gibi maddeler var.

Bayilerdeki arabalar gökten iniyo demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glukhovsky -- 3 Haziran 2017; 11:44:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tasit Kredisi ile arac Satisi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Glukhovsky kullanıcısına yanıt
    2. el ithalatı yasak. neresini anlamadınız tam olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlb -- 3 Haziran 2017; 22:20:46 >
  • 2. El aracı burada ancak yabancılar getirebilir onun dışındaki araçlar 0 olarak ithal edilmek zorunda. Fabrikadan 0 araç temin edebiliyor ve Almanya gibi bir ülkedyseniz buradaki galeriler mülteriniz olabilir.

• Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim yanitlariniz icin, buyuk ihtimalle bu sebepten dolayi ben de yalnizca kisisel olarak arac ithal etme hakkinda bilgi bulabildim. Tekrar herkese cok tesekkur ederim yanitlari icin.

Herkese sevgiler, saygilar ve hayirli ramazanlar dilerim.

• Bilgi amacli olarak, ileride baskalarinin da isine yaramasi acisindan, ulkemizee 2. el arac ithali neredeyse imkansiz :(. Klasik araca ithal edebiliyorsunuz ama yas sinir var, en az 25-30 yasinda olmasi gerekiyor. Maliyet ise inanilmaz yuksek ornegin:

- navlun + cif bedeli, nakliye ve fatura bedeli uzerinden + cikan rakamdan eger Avrupa birligi ulkelerinden ithal edilmiyorsa %10 gumruk bedeli + %18 KDV + OTV + pul, plaka masraflari ayrica bakanliktan izin ve garanti muafiyet belgesi...velhasil cok dertli bir is gibi gorunuyor arkadaslar :(.

Maalesef bazen hayal ettiklerimizle, ulkemizin gercekleri ortusmuyor. Yazdigim bilgilerde mutlaka hata vardir, hic anlamadigim bir konu ithalat ihracat ama ulkemizde oldukca zor gorunuyor. Burada gordugum araclarin, ulkemizde de kullanilacagini dusundugumde sevinmistim.

Saglicakla kalin, tekrar tesekkur ederim herkese.
  • Araba ithalati ile uğraşan gumruk muşaviri işinizi görür. Özellikle istanbulda vardir.

• arkadaş 2. el satış yapan bir firmada çalışıyormuş ama sıfır araba getirme konusunda bilgisi olan varsa o bilgiyi de burada paylaşırsak güzel olabilir. mesela grey market olarak tabir ettiğimiz araçların TR piyasasına gelmesi işlemleri nasıl oluyor. Almanyadan sıfır km bmw,mercedes,vw gibi araçları alıp getirmek istesek nasıl bir prosedür uygulanıyor ? bilen cevaplarsa yararı olabilir.
  • 0 araçlarda durum şöyle,

her şeyden önce teknik servis ağı kuruması lazım. 7 bölgede en az 20 servis bulunması gerekiyor ki onlarla anlaşması melese. TSE belgesi olan az, olanlar da markalara hizmet veriyor zaten. 50-60.000 Euro sanırım bu maliyet.

TSE'den izin alınmalı. Eğer AT tip onayı varsa çok sorun değil.

Sonrasında vergiler, trafik tescili vs.

işin özü bu iş paraya bakar.
  • Anladım. Mesela istanbul'da maslak'ta kaliyorum ve burada cogumuzun bildigi xclusive isimli galeri var. 7 bolgede servis agi var mi bu galerinin ? Ben pek sanmiyorum ama olabilirde tabi.

Ayrica ortada yanlis anlasilma varsa duzeltmek icin soyluyorum distributorluk tarzinda birsey sormuyorum. Mesela corvette veya range rover getirdigimizi varsayarsak bu markalarin hali hazirda 7 bolgede servis aglari mevcut. Servis agi getirilen arac markasina mi bagli bir durum yoksa getiren firmaya mi bagli bir durum ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.