Şimdi Ara

1.6 etorq Egea vs 1.4 i20

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Otomatik vites araç arayışındayım. 750bin civarı bütçem mevcut. Düşük km 1.6 etorq egea bulabiliyorum. Üzerine 50-100bin zorlayarak çıkarsam da yeni kasa otomatik i20 alabilirim.

Bu durumda mantıklı olan sizce nedir? Aradaki farka değer mi yada seçeneklerden başka bir araca yönelmek mi gerekir?

1.6 Egea tarafı mantıklı gelse de üretiminin durmuş olması, marka algısı gibi sebeplerden karar veremiyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• hb egea.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Mayıs 2024; 20:36:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea lounge alın geçin.

• I20 alırdım

• 2017 sedan urban ile 2017 hb urban plus kullandım.
    Size tavsiyem hb almanız çarpışma önleyici adaptif hız sabitleyici ile kullanımı keyiflidir.
    Sedanlarda kronik klima kazan arızası var. Benim araç arkadaşımın aracı dahil bir çok araçta garantiden değişti.
    Ben Bayon alır geçerdim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

Hb dikkatimi çekti evet ve tasarım olarak daha şık geliyor bana. Bayon için malesef i20'nin de üzerine 50-100 eklemek gerekir temiz hasarsız için. Sanırım bütçeyi çok zorlamamak adına egea hb mantıklı olacak.

• weSt` kullanıcısına yanıt
    Egea kullandım hem sedan hem hb kötü araba değil. Ben Hyundai yada Kia alırım. Belki psikolojik ama bana daha sorunsuz geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 26 Mayıs 2024; 19:43:23 >
  • 1.6 E-torq ve otomatik hb egea, piyasada bulabileceğiniz en sorunsuz motor-şanzıman ikilisine sahip. Araç zaten 7-8 yıldır yollarda, HB 1.6 etorq için ben daha kronik sorun duymadım, 6 yıl kullandım, 2 ay önce sattım ve halen yolda HB egea gördükçe içim sızlıyor. Çok severek bindiğim bir araçtı. İ20 nin bir önceki kasası hanımın kardeşinde vardı, o da sorunsuz bir araç olmasına rağmen genel konfor ve hacim düşünüldüğünde ben HB Egea diyorum.

• Güzel bir 1.6 e-torq bulduysan kaçırma lpg ile kafan rahat binersin egeadaki en güzel motor-şanzıman bence

• 1.6 dizel otomatik egea neden düşünmüyorsunuz

• O bütçeye motoru ve şanzımanının daha iyi performanslı ve sorunsuz olması sebebiyle makyajlı kasa 1.6 otomatik auris öneririm. Ayrıca kasa olarak da diğer 2 araçtan çok daha iyidir diye düşünüyorum.

Ayrıca attığım örnek ilandaki gibi cam tavanlı denk getirirseniz çok iyi olur diye düşünüyorum.

Örnek ilan :

https://www.sahibinden.com/s/PI4RomNG

• e-toeq lounge plus hb sahibiyim. i20 de deneyimlemiştim. her türlü egeayı alırdım ki öyle de yaptım.

• weSt` kullanıcısına yanıt

hb egea'nın 2. eli zayıf. egea alacaksan sedan daha mantıklı. eski şirket aracım egea idi. ergonomisi iyi, içi geniş bir araç. ancak kalite olarak i20'ye göre zayıf. hacmi için egea kalitesi için de i20'yi tercih ederdim.

arkadaş bu araç sadece türkiye'de bu isimle satılıyor. o zaman neden adını ege koymadınız? nasıl bir tuhaflıktır. bize egea dedirtip duruyorlar.

• i20 4 ileri otomatik

egea 6 ileri aisin şanzımana sahip

marka takıntınız yoksa egea derim

imkanım olursa benimde almak istediğim bir araç

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

İçi komple sert plastik kaplı, kapı içi döşemesi bile olmayan i20 nasıl egea'dan daha kaliteli oluyor ?

Egea bagaj içi döşemesine kadar i20den daha kaliteli bı arac.

• balomer kullanıcısına yanıt

Hocam yeni kasa i20 diye belirtmişim yani 2020 üzeri modelleri kastettim. Onlar da 6 ileri otomatik şanzımana sahip eski modellere kıyasla. Fakat yine de egea daha önde gibi görünüyor kıyaslamada.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt

2 sene sahibi oldum egea'nın, ne olduğunu biliyorum. direksiyonunda enjeksiyon çapağı olan araba görmedim hayatımda başka. genel kalitesi ve işçilik kalitesi vasat egea'nın. i20 bir alman değil, bir japon da değil ama italyan da değil. hepsinin ortasında bir yerde. kapı içi döşemeyle kaliteli olmaz bir araba, kaldı ki benim egea'da da kapı içi döşeme yoktu. :)

• Neyle kaliteli olur bir araç ?

İç mekan kalitesi egea

Yalıtım egea

Rafinelik egea

İ20 hangi konuda önde ? Direksiyonunda enjeksiyon çapağı var diye mi i20 daha kaliteli oluyor egea'dan ?

Basmakalıp düşüncelerle değerlendirme yapmamak lazım.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Güldürdün :)

• Egea.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.