Şimdi Ara

100.000 KM yi geçmiş 2. el araç alınırmı? Nelere dikkat edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci el araç alacak kişilerin ortak düşüncesi 100.000 i geçen araç alınmaz yönünde. Özellikle 2. el dizel araç almayı niyetlenen herkesin ortak sorunu yüksek km yapmış araçlar. Bu tür araçları almakta sakınca varmıdır? Yoksa nelere dikkat edilmelidir? Almayı düşündüğüm aracın km si 130.000 km ve daha 2 yıllık araç. fiyatı yüksek km sinden dolayı uygun. ancak almamam gerektiği yönünde çok uyarı alıyorum ve kafam karışıyor. Eminim benim gibi düşünen arkadaşlarda aynı ikilemi yaşıyorlardır. Bu konuda sizlerin görüş ve düşüncelerinizi merak ediyorum..

• 100.000 geçen arabaya çöp muamelesi yapan adamlara kmsi düşürülmüş araba satmak farz.Benim çevremde de var öyle insanlar.Hem dizel olsun, hem km düşük olsun,hem temiz olsun, hem ucuz olsun.140 binden 40 bine düşürülmüş arabayı alıp kendilerini kandırıyorlar.İlk bakımda gerçeği öğrenince de...

Aracın fiyatı uygunsa ve bakımları aksatılmadıysa alınabilir.
  • fiyat uygunsa beğendiysen alınır niye alınmasın.Bu neyi gösterir arac biraz daha fazla kullanılmıs.
    Babamda 2 gün önceye kadar 80binden yukarı istemıyordu 2 gün önce 105binde doğan s gördük ve aldık.Bu zamana kadar arastırırken düşük km isteyen biri bile beğendikten sonra aracı kmsine fazla takılmaz.

Alırsanız hayırlı olsun.
  • Biz arkadaşa 350.000 de dizel bir araç aldık. Kendi aracımla geçen hafta 100.000 i aştım hala tık yok. Serviste düzenli bakım yapılmış araçsa korkmadan alınabilir. Tabiki yetkili servislerden expertiz raporu almak şartıyla. O zaman ortaya çıkıyor zaten herhangi bir sorun varsa. Kendi aracımı en azından 150.000 km ye kadar kullanmayı düşünüyorum. Alacağın fiyatta önemli tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CayaBisküviBandırdım

fiyat uygunsa beğendiysen alınır niye alınmasın.Bu neyi gösterir arac biraz daha fazla kullanılmıs.
    Babamda 2 gün önceye kadar 80binden yukarı istemıyordu 2 gün önce 105binde doğan s gördük ve aldık.Bu zamana kadar arastırırken düşük km isteyen biri bile beğendikten sonra aracı kmsine fazla takılmaz.

Alırsanız hayırlı olsun.
    100.000 psikolojik sınırı eskilerden kalan bir alışkanlık.
    Artık otomobiller 100.000 km'de eskimiş olmuyorlar.

Tabii ki düşük km iyidir, ama önemli olan o kilometreleri nasıl yaptığıdır.
  • 100.000 geçen arabaya çöp muamelesi yapan adamlara kmsi düşürülmüş araba satmak farz.Benim çevremde de var öyle insanlar.Hem dizel olsun, hem km düşük olsun,hem temiz olsun, hem ucuz olsun.140 binden 40 bine düşürülmüş arabayı alıp kendilerini kandırıyorlar.İlk bakımda gerçeği öğrenince de...

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

100.000 geçen arabaya çöp muamelesi yapan adamlara kmsi düşürülmüş araba satmak farz.Benim çevremde de var öyle insanlar.Hem dizel olsun, hem km düşük olsun,hem temiz olsun, hem ucuz olsun.140 binden 40 bine düşürülmüş arabayı alıp kendilerini kandırıyorlar.İlk bakımda gerçeği öğrenince de...

2 yılda o km.yi yapmış araba muhtemelen şirket aracıdır.
    şirket kendi almıştır, yada kiralamıştır. işi görüldükten sonra kaç paraya satarsam benim için kardır der satar.
    hiçbir araba alınmaz diye bişey yok, yeterki kriterlere uygun olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

2 yılda o km.yi yapmış araba muhtemelen şirket aracıdır.
    şirket kendi almıştır, yada kiralamıştır. işi görüldükten sonra kaç paraya satarsam benim için kardır der satar.
    hiçbir araba alınmaz diye bişey yok, yeterki kriterlere uygun olsun.

Alıntıları Göster
    Arabanın km den ziyade düzenli bakımlı olması önemli...Bakımları yapılmış temiz kullanılmış araçta 100 bin birşey değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _crash_

Arabanın km den ziyade düzenli bakımlı olması önemli...Bakımları yapılmış temiz kullanılmış araçta 100 bin birşey değil...

Alıntıları Göster
    1 yıl önce arkadaşım 2004 Corsa aldı 200.000 KM'de. Arabada da ufak tefek vuruklar tamirler dışında motor sağlam. 231000'e gelmiş geçen gün. Hala saat gibi çalışıyor. KM artık o kadar da önemli değil. En kötü motor bile şu anda 300.0000 400.000 götürecek kapasitede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _crash_

Alıntıları Göster
    Sadece 25 bin de 2 yaşında bir araç almıştım, araç çok temizdi ancak adam ne baskı bırakmış ne şanzıman ne de vites kutusu...Anlaştıktan sonra notere giderken sahibi kullanmıştı, adamın agresif kullanımından anlamıştım bunların olabileceğini ama artık çok geçti.Sonuçta 45 bin de sahibinden.com'a ilanını vermek zorunda kaldım

Kullanım en önemli unsur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadLifter

Sadece 25 bin de 2 yaşında bir araç almıştım, araç çok temizdi ancak adam ne baskı bırakmış ne şanzıman ne de vites kutusu...Anlaştıktan sonra notere giderken sahibi kullanmıştı, adamın agresif kullanımından anlamıştım bunların olabileceğini ama artık çok geçti.Sonuçta 45 bin de sahibinden.com'a ilanını vermek zorunda kaldım

Kullanım en önemli unsur bence.

Alıntıları Göster
    forumda bu konular çok tartışıldı... burada önemli olan km değildir. aracın bu kmye nasıl geldiği ve nasıl kullanıldığı bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığı herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığıdır. eğer bu yazdıklarımda sorun yoksa araç alınabilir..

• peki araçların ortalama ömrü ne kadardır. 300-400 bin arasına kadar kullanılabilinir mi? maxda rx-8 için soruyorum. Alacağım 2006 model.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muslat Çevik

peki araçların ortalama ömrü ne kadardır. 300-400 bin arasına kadar kullanılabilinir mi? maxda rx-8 için soruyorum. Alacağım 2006 model.
    100 bin bir şey değil buyrun haberlere

http://www.otomobil.com.tr/21-yilda-1-600-000-km-1990-honda-accord/

http://pchocasi.com.tr/16-milyon-km-yol-yapti-toyota-yeni-otomobil-verdi-21642/

adamlar 1 milyon 600 bin kilometre yapmış....

• 100 bine düşürmüşler yakında 50 bine düşürüp 50bin altı arabaları 3 katına satma hayali kuran bir satıcının konusu.

• Onemli olan kmnin dusurulup dusurulmesigi,arac 200bin kmde olur 60bine cekerler hem fazladan km dusuk diye fazla odersin hem 200bindeki araca 60bin kmde diye binersin :)

fiyat ucuzsa,bakimlari duzenli,kaliteli parcalarla yapildiysa o motoru bitiremezsin, imzamdaki arac 150bine dayandi ne turbosunda sikinti var ne enjektorunde masallah tikir tikir isliyor 50bin km sonra bi turbo enjektor alsam (isciliksiz 2100lira tutuyor) 200bin daha goturur.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Onemli olan kmnin dusurulup dusurulmesigi,arac 200bin kmde olur 60bine cekerler hem fazladan km dusuk diye fazla odersin hem 200bindeki araca 60bin kmde diye binersin :)

fiyat ucuzsa,bakimlari duzenli,kaliteli parcalarla yapildiysa o motoru bitiremezsin, imzamdaki arac 150bine dayandi ne turbosunda sikinti var ne enjektorunde masallah tikir tikir isliyor 50bin km sonra bi turbo enjektor alsam (isciliksiz 2100lira tutuyor) 200bin daha goturur.
    Arkadaşlar arac bakım bakım deyip durmuşsunuz.
    Allah rızası için biri çıkıp şu bakım dediğinizi bi somutlaştırsın anlamayanlar için.
    Mesela şu km de şu şu parçalar deişecek. Şu zaman sonra şu yağ yenilenecek felan felan gibi
    bir takvim çıkarsın. Özünde bilmem kaç tane yağ , filtre ve mekanik aksaam var takibi yapılması gereken.
    Anlayan gelsin lütfen. Birde ikinci el alırken mesela bi şehre gittik. Sanayide karşımıza çıkan ilk expertizemi sokucaz aracı.
    Olay nedir neresine baktırıcaz. Elimize tutuşturulan rapor yeterli olacakmıdır.

• Hocam wankel motorlar sorunlu diye duydum ama siz yine araştırın bi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100bin mi kaka olmuş o araba
    Acilen sandık motor alman gerek.
    2010 konusu ama istemsizce yazdım

• 190 bin km de dizel araç almıştım. 90 beygirlik motoru 80 beygire düşmüştü. Motorunun acil bakımı yoktu, kazasız bir araçtı. ancak 190 bin km de olup 90 beygirlik motoru 70 'e düşen araçlar var. İŞte böyle bir aracı almam, artık çekişi iyice düşmüştür, zevk vermez insana. Yine bakımlıysa da alana lafım olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragonborn Cicero

peki araçların ortalama ömrü ne kadardır. 300-400 bin arasına kadar kullanılabilinir mi? maxda rx-8 için soruyorum. Alacağım 2006 model.

Wankel motorlar klasik motorlardan farklıdır. Turkiyede hakkını vererek yapan bir usta vardi mazda formlarının birinde. Bu motor bildigim kadariyla bir yerden sonra ustasına gitmezse sandık motor alman gerekiyor. Ayrıca bakımları zordur bulasmayin derim. Yağı farklı ve eksiltiyor bu yuzden devamli yag kontrolu vs yapmaniz lazim

• AztecHB A kullanıcısına yanıt
    bende inceledim o motor türünü harbiden çok sıkıntılı. Almaktan vazgeçtim sağolasın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.