Merhaba arkadaşlar.Bundan 2 yıl önce passat 1.8t sahibi olduk.Böyle bir arabayı babama aldırabilmek en büyük hayalimdi.Ancak yaşının ve 2. el olmasının verdiği sorunlar bizi arabadan epey soğuttu.18600 tl ye almıştık.Ancak geçen 2 yıl içinde triger kayışı,debriyaj baskı balata,turbo hava basınç sensörü,4 adet lastik gibi ufak tefek () masrafları oldu.Aslında şu an arabamız emsallerinden çok çok masrafsız hale geldi ama ilerisi için korkularımız var.Üstelik kış şartlarında sabah soğuğunda lpg ye çok gec geçiyor.Bu da öğretmen olan babamın yaklaşık 2 km mesafedeki okuluna neredeyse benzinde gidip gelmesine neden oluyor.Okula varmak üzereyken arac lpg ye yeni geçiyormuş.Kaldı ki lpg li hali bile ortalama 25 kuruş yakarken,meganın dizel motoru sakin kullanımla 15 kuruşlara kadar iniyormuş.Babamda bu durumdan oldukça rahatsız.Ne zenginler var dizel veya tüplü arabaya binerler biz memur halimizle benzinli passat kullanıyoruz diyor :D .Birde parçaları pahalı olduğu düşüncesiyle her yıl kaskoda yaptırıyoruz.En azından yerli bir arabaya binersek gerek kalmaz diye düşünüyoruz.Ocak ayında göz bebeğimi büyük ihtimalle satacağız.Babam yerine uygun bir dizel almayı düşünüyor.Passat tan önce 9 yıl kadar megana binmiştik.Oda 99 modeldi.30.000 km de almıştık ve tam 9 yıl masrafsız kullanmıştık.O yüzden babamdada bendede megan sempatisi her zaman olmuştur.Şimdide megan almayı düşünüyoruz.Ancak bunu satınca üzerine belli bir miktar para koyma şansımız var.Bende başlangıçta 2004-2005 model dinamik megan bakınıyordum ama son günlerde bu privilege modeline fena sardım :D .Temiz bir 2004 dinamik megan ortalama 100,000 km de ve internetteki fiyatı 24-26 bin tl civarında.Ancak 2006-2007 privilege donanımlı 100-120 bin km olan meganlarda kilometreleri emsallerine göre fazla olduğundan onlarda 25-26 bine alınabilir gibi görünüyor.Yani her iki meganda ortalama 100-120 bin km de olacak ama ben donanım ve yaşı açısından,bir de üzerine belki 1-2 milyar daha fazla koyarak privilege modelini alabileceğimizi düşünüyorum.Bu noktada biraz tereddütte kaldım.Henüz 3,4 yasında 120.000 km yapmıs megan için neler söyleyebilirsiniz? Bize ne gibi masrafları olabilir?Alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Yaklaşık 5 ay 2004 model Megane 2 dynamic tekno paket otomobil kullandım. Privelege konusuna pek takılmayın derim. Benim aracımda sunroof, hız sabitleyici, yağmur, silecek,lastik basınç sensörü,elektronik klima vardı. Bana hak verir misiniz ama bazıları cidden gereksiz ve tamiri de pahalı. 3. ayda lastik basınç sensörü bozuldu ve sağ ön lastik patladı yazıyor ama yanlış. Lastiğin basıncı 33 psi ve normal. Yetkili servise gittim, ellerinde yoktu sipariş ile 7 gün sonra geldi. 3 saatlik bir işlem sonucu 160-170 tlye yeni sensör takıldı. Bence gereksiz.Yağmur sensörü var ama şu anda kullandığım dizel Accent'in fasılalı silecekleri sensörden daha iyi. Hafif yağmur yağıyor 10 saniye aralıklarla camı silmesini istiyorsun ama yağmur sensörü 3 saniyede bir siliyor. Accent Era'da 6 silecek hız ve bekleme kademesi var. Ayrıca 2. el aldığım Megane'de yağmur sensörü bozuktu ve ona da 70 tl ödeyerek yenisini taktırdım. Sunroof da çukurlu ve taşlı yollarda tıkırtı yapıyor benden söylemesi. Ama en güzel özelliği hız sabitleyici idi. Hızımı 90'a, yerine göre 106'ya sabitler 6-8 saatlik uzun yola giderdim. Hatta sahibinden.com'da detaylı arama megane 2 hız sabitleyici ve dizel yazarsan karşına çok güzel modeller çıkacaktır. Son olarak Megane 2 tavsiye ederim. Hız sabitleyici dışında diğer donanımlar çok da önemli değil bence. Hız sabitleyici, yüksek model yılı ve düşük km.'li modelleri düşünün derim.
Size şöyle söyliyim 4 yıla yakın megane dynamique kullanmış biri olarak ;
Dynamique ler faz1 modellerdir ve bu modeller biraz sorunludur sağdan soldan tıkırtılar filan. Faz2 modelinde yani 2006 dan sonraki modellerde bu sorunlar azaltılmış. Sizin yerinizde priviliage değil expression ve km si 100000 den aşağı olanını alırdım. Sunrooflu modelden uzak durun zaten expressionda yok. Sunroof motoru çabuk arızalanıyo ve oldukça pahalı tıkırtısıda canınızı çok sıkar.
quote:
Orijinalden alıntı: Rallyman61
Dynamique ler faz1 modellerdir ve bu modeller biraz sorunludur sağdan soldan tıkırtılar filan. Faz2 modelinde yani 2006 dan sonraki modellerde bu sorunlar azaltılmış. Sizin yerinizde priviliage değil expression ve km si 100000 den aşağı olanını alırdım. Sunrooflu modelden uzak durun zaten expressionda yok. Sunroof motoru çabuk arızalanıyo ve oldukça pahalı tıkırtısıda canınızı çok sıkar.
sizin araç sunrooflu muydu?genelde bunu aracında sunroof olmayanlar söylüyor
quote:
Orijinalden alıntı: efsanea_06
quote:
Sunrooflu değildi. Forumdada birçok kez bunu duydum kendimde şahit oldum. Birçok kezde satılık ilanlarda sunroof motoru bozuk olduğunu yazısıyla karşılaştım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur umarım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: efsanea_06
quote:
Sunrooflu değildi. Forumdada birçok kez bunu duydum kendimde şahit oldum. Birçok kezde satılık ilanlarda sunroof motoru bozuk olduğunu yazısıyla karşılaştım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur umarım.
sunroof motoru her araçta webasto markadır motorda neden bozulur söyleyim sunroofun bakımını periyodik olarak yaptırmamız lazım yıkama,yağlama yapılması gerekiyor bu bakımı çoğu kimse yaptırmaz bu nedenle sunroof bacakları aşınır ve boşluk olur o zaman tıkırtı olmaya başlar ve motor zorlanmaya başlar uzun süre bakım yaptırmayınca motor en sonunda sıkışır zarar görür.sunroof malzemeleri mercedestede aynıdır renaultta da