Merhabalar, birkaç gün önce 50000 kmde 1.5 crdi getz aldım. Aracın herhangi bir kazası yok, bakımları servisinde yapılmış kayıtları mevcut.
Yalnız yol bilgisayarında aldığım ortalama tüketim değerleri karma kullanımda 7.5-8 litre arası değişiyor ki bana bayağı yüksek geldi.
Babamın megane 2 dci sı ile bu değerlere ancak limitlerle gazlayarak belki çıkabiliyorken, kasa olarak daha ufak ve 3 silindirli getzin bu değeri vermesi bana tuhaf geldi; üstelik elimden geldiğince aracı optimum devrinde kullanmaya özen gösterdim.
Araç ben almadan önce birkaç ay uçar plazada yatmış, sahibi fazla olduğu için kullanmamış aracı, satılık olarak oraya vermiş.
Yarın bakım yaptırmayı düşünüyorum yağ filtre vs değişme vakti gelmiş hadi onlar birkaç puan düşürsün diyelim ama genede 8 gibi bir değerin çok altına ineceğini sanmam basit bir bakımla.
Özel olarak kontrol ettirmem gereken bir parçası varmı?
buna ek olarak rölantideki vibrasyonu meganedan sonra biraz fazla gibi geldi, normalde bu arabalar fazla mı sallanırlar rölantide?
lafı açmışken 50000 bakımında dikkat edilmesi gereken parçaları da sorayım, sanayiye bilinçli gideyim :)
bostancı/göztepe sanayide bu araçtan iyi anlayan usta biliyorsanız memnun olurum, carbon clean de yaptırmak istiyorum ülkemizin mazotlarının kalitesi malum :) illa sanayi olması da lazım değil gerçi ben üsküdarda oturuyorum fazla uzak olmasın benim için kafi.
şimdiden teşekkürler,
black kardeş öncelikle aracın hayırlı olsun aracın yeni olsa diyecemki arac rodaj diye ama değil bu arada yol yakıt gösterge ekranı takılmışdır sıfılaman gerekiyor bunuda ortalama yakıt tüketim bölümünde iken yol gösterge kadranından basılı tutarak sıfırlama yapabilirsin senin araba bayadan beri yattığı için o tıkanmıştır yol bilgisayarını sıfırla düzelir benimde 2005 1.5 dizel ve şehir içi ortalama 5 ile 5.5 arası uzun yolda 3.5 ile 4 yada 4.5 arası değişiyor formu biraz daha incelersen burada verilere ulaşırsın önce yol bilgisayarını sıfırla derim
önerin için teşekkür ederim westbam ama yakıt aldıktan sonra sıfırlama yaptım zaten, ondan sonra bu değerler çıktı. ben biraz seri kullanırım hani 3.5-4 falanda değil gözüm. ancak 6-6.5 litreyi aşmamayı isterim en kötü koşulda bile :)
quote:
Orijinalden alıntı: black swan
önerin için teşekkür ederim westbam ama yakıt aldıktan sonra sıfırlama yaptım zaten, ondan sonra bu değerler çıktı. ben biraz seri kullanırım hani 3.5-4 falanda değil gözüm. ancak 6-6.5 litreyi aşmamayı isterim en kötü koşulda bile :)
benim aracımda şehir içinde kışın 7.5 -8 arası yakıyor
biraz kullanıma ve yol durumuna bağlı
bern mecburen 3000 devir civarında kullanıyorum ve 5 km gibi kısa bir mesafede kullanıyorum
yazın bile 7nin altına inmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: JackDaniels
benim aracımda şehir içinde kışın 7.5 -8 arası yakıyor
biraz kullanıma ve yol durumuna bağlı
bern mecburen 3000 devir civarında kullanıyorum ve 5 km gibi kısa bir mesafede kullanıyorum
yazın bile 7nin altına inmiyor
Alıntıları Göster
çok severek almıştım bu aracı ancak gerçek değerleri böyle ise biraz pişman olacağım gibi :/
quote:
çok severek almıştım bu aracı ancak gerçek değerleri böyle ise biraz pişman olacağım gibi :/
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: black swan
valla bende öyle
ama bazı arkadaşlarda öyle değilmiş
başka bi forumdaki bi arkadaşınkide 9-10 litre yakıyo
ama o arabaya geniş lastik felan koydu
modifiye yani
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: black swan
valla bende öyle
ama bazı arkadaşlarda öyle değilmiş
başka bi forumdaki bi arkadaşınkide 9-10 litre yakıyo
ama o arabaya geniş lastik felan koydu
modifiye yani
Alıntıları Göster
black kardeş ne diyeyim bu araba 3 silindir yani ekonomi arabası arabanın biraz huyuna suyuna alışırsan problemleri aşarsın gibi ama öncelikli olarak bir önceki arabanı unutman bence kıyaslama yaparssan arabadan zevk alamazsın gibi geliyor bana
quote:
Orijinalden alıntı: westbam
black kardeş ne diyeyim bu araba 3 silindir yani ekonomi arabası arabanın biraz huyuna suyuna alışırsan problemleri aşarsın gibi ama öncelikli olarak bir önceki arabanı unutman bence kıyaslama yaparssan arabadan zevk alamazsın gibi geliyor bana
Alıntıları Göster
bir önceki arabam daewoo nubiraydı, 100 kmde yaklaşık 11-12 litre benzin yakıyordum :) 2 gündür babamdaydı araç, bugün bir aldım bilgisayar 8.5 gösteriyor tabi artık sinir katsayım bayağı bir arttı. Halen servise sokamadım, yarın gideceğim bakalım artık inşallah bostancıda bir yere..
quote:
bir önceki arabam daewoo nubiraydı, 100 kmde yaklaşık 11-12 litre benzin yakıyordum :) 2 gündür babamdaydı araç, bugün bir aldım bilgisayar 8.5 gösteriyor tabi artık sinir katsayım bayağı bir arttı. Halen servise sokamadım, yarın gideceğim bakalım artık inşallah bostancıda bir yere..
Alıntıları Göster
Araban hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullan
quote:
Orijinalden alıntı: shadow35
Araban hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullan
Alıntıları Göster
cok tesekkurler shadow :)
quote:
cok tesekkurler shadow :)
Alıntıları Göster
evet bencede servise bir baktır bir sorun vardır depo hesabı yaparsan gitmeden daha iyi olur gibi yakıt km hesabından bahsediyorum belki yakıt gösterge ekranı bozuktur.
quote:
evet bencede servise bir baktır bir sorun vardır depo hesabı yaparsan gitmeden daha iyi olur gibi yakıt km hesabından bahsediyorum belki yakıt gösterge ekranı bozuktur.
Alıntıları Göster
yakıt ekranı okadar şaşmıyo
kullanım şartlarını yazmadı arkadaş
ama olabilir bi değer bence
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
yakıt ekranının şaştığını ben görmedim hiç km hesabı ile yakıt ekranı hep aynı tuttu
kullanım şartları daha etkili sarfiyat miktarı konusunda
quote:
Orijinalden alıntı: bayraktar26
quote:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
yakıt ekranının şaştığını ben görmedim hiç km hesabı ile yakıt ekranı hep aynı tuttu
kullanım şartları daha etkili sarfiyat miktarı konusunda
Alıntıları Göster
ama unutmamak gerek elektronik bir parça bu sonuçta onun arabasında arzalı olabilir belki öyle değilmi benim arabada çıkan arzalar senin arabada çıkmaz veya başka arabalarda çıkmaz bu benim araba arzalı olmazda anlmına gelmez ki
quote:
ama unutmamak gerek elektronik bir parça bu sonuçta onun arabasında arzalı olabilir belki öyle değilmi benim arabada çıkan arzalar senin arabada çıkmaz veya başka arabalarda çıkmaz bu benim araba arzalı olmazda anlmına gelmez ki
Alıntıları Göster
haklısın tabii ki arızalı olabilir ama bu zaten tüketim değerlerini depoyu tamamen doldurup 100-200km kadar yol aldıktan sonra aynı istasyon aynı pompadan tekrar depoyu tamamen doldurup çıkan tüketim değerini yol bilgisayarındaki değer ile karşılaştırdığımızda eğer eşit değilse çıkan değerler burada bir arıza olduğu ortaya çıkar istikamet o zaman doğru yetkili servis ama benim aracta hiç şaşmadı şimdiye kadar tek şaşan iş depodaki yakıtın kaç km yeteceği, genel de depoyu doldurduğum da 615km gider diyor ama ben 700km nin altına hiç düşmedim şehir içinde,uzun yolda ise sürat yapmazsam toplam 1000kmyi çok rahat görürüm
quote:
Orijinalden alıntı: bayraktar26
haklısın tabii ki arızalı olabilir ama bu zaten tüketim değerlerini depoyu tamamen doldurup 100-200km kadar yol aldıktan sonra aynı istasyon aynı pompadan tekrar depoyu tamamen doldurup çıkan tüketim değerini yol bilgisayarındaki değer ile karşılaştırdığımızda eğer eşit değilse çıkan değerler burada bir arıza olduğu ortaya çıkar istikamet o zaman doğru yetkili servis ama benim aracta hiç şaşmadı şimdiye kadar tek şaşan iş depodaki yakıtın kaç km yeteceği, genel de depoyu doldurduğum da 615km gider diyor ama ben 700km nin altına hiç düşmedim şehir içinde,uzun yolda ise sürat yapmazsam toplam 1000kmyi çok rahat görürüm
Alıntıları Göster
kardesim bnde aynı sorunlar karsı karsıyaydıım.3 adet atesleme bujısını degiştirince yakıt ortalama 6,5 6,8 arası oluoo..onlarında fiyatı(servis) 170 civarı..
quote:
Orijinalden alıntı: CnKmN1925
kardesim bnde aynı sorunlar karsı karsıyaydıım.3 adet atesleme bujısını degiştirince yakıt ortalama 6,5 6,8 arası oluoo..onlarında fiyatı(servis) 170 civarı..
Alıntıları Göster
dizelerde buji yok ama
quote:
dizelerde buji yok ama
Alıntıları Göster
kardesim araba 1,5 crdi..gozumun onunde değiştirildi.3 adet atesleme bujisi...dizellerde olmadıgıda nerden cıktı???
quote:
Orijinalden alıntı: CnKmN1925
kardesim araba 1,5 crdi..gozumun onunde değiştirildi.3 adet atesleme bujisi...dizellerde olmadıgıda nerden cıktı???
Alıntıları Göster
BAHSETTTİĞİN DEĞER GETZ İÇİN COK YUKSEK... ARABA ZATEN HAFİF VE DİZEL OLARAK COK DAHA AZ YAKMASI LAZIM...
BELKİ DE COK AGRESİF KULLANIYOSUN DİİCEM AMA OYLEYSE BİLE FAZLA BU DEGERLER , BİZDE FİESTA 1.4 VAR , GETZE GORE BİRAZ DAHA AĞIRDIR VE ORTALAMA 6 LT YAKIYO 100KMDE.
SEN Bİ SERVİSE GOTUR ONLAR BULURLAR ÇARESİNİ,
quote:
Orijinalden alıntı: bosphorus199
BAHSETTTİĞİN DEĞER GETZ İÇİN COK YUKSEK... ARABA ZATEN HAFİF VE DİZEL OLARAK COK DAHA AZ YAKMASI LAZIM...
BELKİ DE COK AGRESİF KULLANIYOSUN DİİCEM AMA OYLEYSE BİLE FAZLA BU DEGERLER , BİZDE FİESTA 1.4 VAR , GETZE GORE BİRAZ DAHA AĞIRDIR VE ORTALAMA 6 LT YAKIYO 100KMDE.
SEN Bİ SERVİSE GOTUR ONLAR BULURLAR ÇARESİNİ,
Alıntıları Göster
Getz dizel 1180kg.Fiestanın agırlıgı o kadar yoktur herhalde.
quote:
Orjinalden alıntı: bosphorus199