< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Of The Birds -- 9 Eylül 2022; 19:23:7 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
4 lastiğin basıncında düşüyor
-
-
Sıcak soğuk dikkat ediyor musunuz? Yüklü yüksüz vs?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 2 haftadır takip ettim zaten hiç yük taşıma vs gibi bi durum olmadı.Bugün tekrar hava bastım.Yine 4 lastikte de bi 5 psi düşüş vardı belkide normaldir bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Of The Birds -- 9 Eylül 2022; 23:9:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Normal degil
Ben de basınçları devamli takip ederim
Ayda 1 ya da 2 psi oynar.
Mevsim gecislerinde değişim fazla olur o ayrı
2 haftada 5 psi normal değil birkaç ayda 1-2 psi oynar en fazla normal lastik
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Siboplardan yada cantlardan kaçırır dubleks lastikse, eğer lastik sağlamsa
Lastikler soğuk basmanız lazım.
Sıcak lastik sıcak hava ile basarsanız; örneğin 35psi, sonraki ölçüm soğuk ve ilk hareket ölçümü olur ise 32~33psi çıkması normal olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lastiğe hava basarken mesela sabah ilk araca binip en yakın benzin istasyonuna gittiniz ölçtünüz bir dahaki ölçümde aynı şekilde olmalı. Lastik ısındıkça basınç artar. Yani göstergede okuduğunuz psi değeri yüksek çıkar. Onun için hep soğuk lastikle hava verilmesi lazım. Atıyorum araç yüklü iken ölçüm yaparsanız da basınç yüksek çıkar bunu demek istedim:)
Hocam şu şekilde ölçtüm 2 hafta önce evime 10 dakika mesafedeki benzinliğe gittim oraya varıncaya kadar ısinmamistir herhalde ve 4 lastikte 30 31 civarına inmişti daha sonra 35 psi bastım.Dun tekrar kontrol etmeye aynı yere gittim yine 4-5 psi kayıp vardı tekrar 35 bastım haftaya yine kontrol edicem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
xiaomi taşınabilir hava pompası alın. sabahleyin soğuk soğuk basın havayı bu cihazla. benzinlikteki cihazların kalibrasyonu bozuk ve oraya gidene kadar lastik ısınıyor.
-
Teneke jant ise paslanmıştır. Lastik yüzeye temas etmiyordur
Gecen sene 260a aldim 860 yapmislar
Benimki de arada kapanir oldu kendiliginden
yük basıncı değiştirmez, hacmi değiştirir basınç sabit kalır.
tekerleği söküp ölçün, arabanın üzerinde ölçün aynı çıkar.
Bu arada konuya cevap olarak;
jantlarda eğrilik varmı kontrol ettirin,
subapları değiştirin,
lastiğin topuklarının oturduğu yerleri temizlettirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 10 Eylül 2022; 16:10:6 > -
Kucuk deligi olan bi topu şişirelim.
Az miktarda hava kaçırır. Yere koyup uzerine ayagimizla basinca kacan hava tazyigi artar.
E simdi yuk basinci artirmiyor mu?
Teknik bilgim yok yanlis anlamayin sadece mantigimla dusununce yuk basinci artirir diyorum.
Jantları kontrol edin. Jant kenarlarında ufak bir pas-darbe vs varsa kaçırır.
-
Teknik olarak formül PV=nRT,
P basınç,
V hacim,
n mol sayısı (gazın miktarı diyebiliriz),
R sabit,
T sıcaklık.
nRT sabit olduğuna göre PxV de sabit olmalı. Bu durumda eğer uygulanan yük hacmi arttırırsa basınç azalır, hacim azalırsa basınç artar. (önceki mesajımda biraz karıştırmışım haklısınız)
Ancak buradaki soru işareti uygulanan yük hacmi ne kadar değiştiriyor? Pratikte basıncın değişmediğini varsayarak hacminde değişmediğini varsayabiliriz.
Dediğim gibi boştaki lastik ile arabaya takılı lastik arasında basınç farkı çıkmıyor. Yani ortalama lastik başına 400kg yük bile basıncı değiştirmiyor.
Birde yüklü aracın lastik basınçları daha yüksek olur, yük ile basınç artsaydı, birde bizim arttırmamız gerekirdi.
-
lastikler yüzünden kaçırıyor.bak aynı jant aynı sensörlü sibop ama önceki lastiklerim laufenn'de ben de senin gibi zırt pırt lastikle uğraşırdım illet olurdum sonra good year effiency grip performance taktım unuttum en son ne zaman hava bastığımı.uzun yola falan gittim geldim hiç oynamıyor yol bilgisayarından bakıyorum sürekli.
-
Ne alakası var biri lastiğin üstüne binen yük basıncı diğeri lastiğin iç basıncı alakası bile yok
ayrıca yük fazla olduğunda hava basmamızın sebebi lastiğin virajda katlanmaması için
4 lastiğin birden havası aynı oranda kolay kolay inmez.
muhtemelen lastik sıcakken 35 basıp soğukken 30 ölçüyorsunuz.
Ankara'da bu aylarda sabah mutlaka düşük basınç uyarısı alırız, hatta facebook'ta paylaşmışım, anı olarak hatırlattı ve aynı gün eşim aradı araba düşük basınç uyarısı veriyor diye. yazın 220 olan lastik havaları, dışarısı soğuyunca 190'a kadar düşmüş. bugün sabah çıktığımda hava 11 dereceydi.
eşim öğlen çıkıyor hiçbir uyarı yok ama sabah çıkınca düşük basınç uyarısı alıyor, belki bunla ilgili olabilir.
-
Örnek vermek gerekirse 33 basıyorum tüm lastiklere, ön lastikler 1 haftada 1 psi bile düşmüyor, arkalar 3-5 arası düşüyor. Neden diye sormaya çok gerek yok çünkü ufak tefek çiviler var. Onları çıkarttırıp devam etmek lazım. Sizin de tüm lastiklerde sorun olabilir mi? (Farklı psi düşüşleri olduğunu var sayıyorum)
Benzer içerikler
- mavi antifiriz hangi araçlarda kullanılır
- conta kaç derecede yanar
- piyasa arabaları
- petlas mı lassa mı
- hyundai mi kia mı
- mustang mach-e fiyat
- honda elektrikli
- togg teslimat süresi 2024
- mg es5
- doblo trekking 4x4 mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X