Şimdi Ara

4 yıldır işsiz komşum hala iş bulamamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
8.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2020'de covid zamanı işten çıkan bi komşu vardı yanlış anlaşılmasın sıcak yerde oturduğumuzdan balkonda vakit geçirenler çok balkona çıktımmı 100 kişiyi görebiliyorum çevre binalarda..

Demem o ki 4 yıldır işsiz kaldı, 1 çocuğu var eşide çalışmıyor 45 yaşlarında bir adam.. Şimdi bu ülkede nasıl bir geleceğiniz olabilir ki? 40 yaşından sonrası için konuşuyorum.. 40 yaşından önce insan genç olduğu için hayatta hiç hastalık vs olmuyor laylaylom hayata devam ediyor sonra ebesini görebiliyor ...

• 4+ yıldır işsizse keyiftendir, işsizlik en az 6 ay- max 2 sene sürer 2+ sene sonrası piskolojik sorun hastalık.

İnsan taş taşır, kargoculuk yapar, taksicilik yapar yine ailesine bakar çalışmak isteyene iş dolu.

Bir çoğu dandik eğitimleriyle,vasıflarıyla rahat oturak masa başı memuriyet tipi iş arıyor ehhhh daha çok ararlar 

• Cevap belli olamaz.Bu Ülkeye insanlar sadece işkence çekmeye gelmiş ve bu bizim kaderimiz.Adam 40 yaşına geldiği için muhtemelen kolay kolay heryerde iş bulamayacak.Bu Ülke 30 yaşından sonra iş yok çok yaşlısın 20 yaşında iş tecrüben yok seni işe alamayız denilen kimsenin yaşamamaması gereken bir Ülke.Anadan Babadan zengin değilsen varlıklı değilsen herzaman sürünmeye mahkum olduğun bir Ülke.Fakirlere devamlı hikaye satan çok çalışırsan istediğini elde edersin biyerlere gelebilirsin die yalanlar uyduran bir Ülke.Cevap belli O adamın bu Ülkede hiçbir geleceği yok artık öldü o adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 20 Mart 2024; 12:34:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hangi işi yapmak istiyor kaç maaş istiyor.. genel müdürlük 200 bin maaş şirket arabası için epey beklemesi lazım

• 40 yasindan sonra is bulamiyorsun zaten öl daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Organize sanayilere gitsin. On binlerce işletme vasıflı vasıfsız işçi arıyor. Yemek, servis vs. dahil.

Ama iş arayan da ben ancak şöyle bir işte, şu şartlarda çalışırım der. En doğal hakkı. Demek ki iş beğenmeme lüksü var, ihtiyacı yok. Yani çalışmak isteyene iş çok.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Mesleği parasız olandan güzel yorum gelmiş

Niteliksiz, algıları kapalıysa iş bulma ihtimali zordur. Tanıdığım bir abi covid zamanı işi kapalı olduğu için adam sokakta çakmak sattı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bireysel olarak değerlendirmek hata ama aciliyet durumu değişken. kişinin vasfına göre ve GERÇEKTEN çalışmak istemesine göre de durumlar değişken

Ülkede bir üniversite curcunası aldı başını gidiyor.

Adam excel ile rapor hazırlayacak arada çıkan sorunlar için de bilgisayara yeniden format atacak bir kadro için bilgisayar mühendisi arıyor.

NEDEN ?

Bu düşünce nereden oluştu iş verenler açısından ? Vereceği maaş konusu ise ap ayrı bir konu

Kişi ilk okula yazıldığı andan itibaren genel bir mesleki eğitim yönünde program çizilmeli devlet tarafından

Çocuğun ilk-orta seviyedeki durumuna ve eğilim yönelimine göre de lise ve dengi okul 2 ye ayrılmalı. 1 tanesi mesleki branşlar olmak üzere 4 yıllık bir eğitim verilirken diğeri de ünv aşaması için yeni bir değerlendirme yapılacak bir şuan lise diye tabir ettiğimiz tüm branş eğitimlerinin olduğu kısımda kişinin sosyal veya fen konusundaki tercihlerinin de yönlendirilip değerlendirileceği bir eğitime tabi tutulmalı.

Bu seviyede başarı durumuna göre ünv tercihleri için yönlendirme yapılır başarısız olanlar ise yeniden mesleki bir eğitim kurumuna gönderilerek vatandaş vasıfsızlıktan kurtarılır

ama şuan ki eğitim programımız 2yıl bile geçmeden tüm müfredat değiştirildiği gibi ne mesleki olarak nede kültürel olarak gençleri tatmin etmediği gibi her gün çıkan haberlerden anladığın herkes imam olmalı gibi bir dini eğitim ağırlığında olmaya, hatta güncel dünya ülkeleri coğrafyaları - yakın/uzak tarih bilgilerinden uzak bir bir boş küfe programında olduğunu; yanı sıra KANAAT NOTU gibi saçmalık ile birey mevcut eğitiminde başarısız olsa bile başından atmak isteyen öğretmen sıfatsızları tarafından sınıf atlatılıyor. Derseniz ki öğretmen ne yapsın. Veliler başarısız olsa bile sınıfı geçirilmeyen öğrencisini bırakan öğretmeni darb ediyorlar konusu ise bam başka bir konu. Çocuk eline ilk okuldan itibaren AKILLLLLIIII tlf ile yaşamaya başlayınca akıllı bilgi oldu sana veli müsveddeleri de ayrı bir konu

kişisel imkanı olan ancak yardımcı olabilir komşuna

Am kişisel olarak da çok fazla çalışma merakı yok gibi. Çünki birçok kişinin alakasız meslek grublarında iş aradıklarını da görmekdeyim. Adam yana yana iş arıyor giriyor çıkıyor. ister başarısız işter beğenmemiş olun her hafta bir yerde işe başladığına göre adamda bir arayış var gözüküyor. detayı bilmesem de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam 1 senedir işsizim.
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu süreçte nasıl geçiniyorlar hocam peki? ben bekar tek halimle kalakaldım bu adam kadın ve çocukla ve kendi ne yer içer wow

• august landmesser kullanıcısına yanıt

heryerde iş arıyor maaş isteyen varmı bu ülkede öyle bir durum yok siz yurt dışındamı yaşıyorsunuz

• por favor beni engellemiş o nedenle alıntı yapamadım . zaten saçma sapan mesaj yazan herkes beni engelliyor alıştım :D organizede mobilyacılarda vs buralar ucuz çalışan afgan suriyeli doldu git bir bak sonra gel yorum yaz :D

• Benim ablam is bulamadigi icin artik aramiyor

2 uni mezunu ingilterede nba masteri yapti burada pek bakmiyorlar ne kadar egitimli olduguna

Istanbul universitesi edebiyet mezunu

Hocasi Ogretim gorevlisi olmak icin ingiltereye tez odevi icin yolladi

Ulkeye dondugunde ogreniyorki o dokumanlari hazirlarken hocasi baskasini almis

Bavul dolusu dokumani cope atti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 20 Mart 2024; 15:31:12 >
  • keyiften çalışmayanda dolu işsizliği bahane edip yatıyorlar statülü oturak rahat iş arıyorlar rahat şartlarda, sonra karısı boşamaya kadar gidiyor genelde kahvehane okeyci tayfası böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Mart 2024; 14:52:9 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Keyiften calismayanlardan bahseden yok olaylari carpitma

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

4+ yıldır işsizse keyiftendir, işsizlik en az 6 ay- max 2 sene sürer 2+ sene sonrası piskolojik sorun hastalık.

İnsan taş taşır, kargoculuk yapar, taksicilik yapar yine ailesine bakar çalışmak isteyene iş dolu.

Bir çoğu dandik eğitimleriyle,vasıflarıyla rahat oturak masa başı memuriyet tipi iş arıyor ehhhh daha çok ararlar 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Mart 2024; 15:46:28 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Aynen is dolu dolu

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Aynen ara eleman sektöründe dolu özeliikle lojistik elektirik elektronik giyim yiyecek asıl sorun dandik alt yapıyla ileri vasıflı iş istemek kendi kız kardeşimde 3+ sene işsizdi dandik myo ve aöf diplomasıyla büyük holdinglere masa başı muhasebe iş için cv bırakıyordu ruh hastası,sen nesinde ne yapsın seni koca holding   en sonunda burnu sürtüp küçük bir firmaya girdi babam parayı kesince el mecbur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Mart 2024; 15:9:48 >
  • 4 yıldır iş beğenmiyor demek ki. Aynen devam etsin.

• hizmet sektöründe falan vasıfsız pozisyona girsin sigortalı 18 bin liraya falan çalışsın

• İş yok insan çok ekmek yok

Türkiye'de korkunç bir nüfus fazlalığı var insanlar bunu göremiyor nefes alacak yer mideye girecek ekmek kalmadı yakında içecek su da kalmayacak anca anlarlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi yerlerden geliri vardır. yoksa gider bulaşıkçılık,garsonluk falan yapar yine çalışır. az da olsa çalışır.

ya da ailesiyle yaşıyordur, fatura ödemiyor + kira ödemiyordur , içkisi sigarası vs vs yoktur, yani ebeveynleriyle yaşamını idame ettiriyotdur.

ancak iş çok olayı büyük saçmalık. iş verenler ve temsilcileri artık işçi değil bildiğiniz köle arıyorlar bence.

bende iş arıyorum bir süredir. haftada 6 gün , mesai zorunlu, günde sözde 8 saat, asgari ücret ya da bir tık üstü maaşlarla 'işçi' arıyorlar.

zorunda olmasa insanlar bu şartlara çalışmazlar herhalde........ dicem ama millet gidiyor çalışıyor. çok saçma ama çalışıyor insanlar. çalışmasalar şartlar düzelir. geleceği olmayan vasıfsız işlerden bahsediyorum. zanaat işleri falan değil.

bence öncelikle mutlaka çalışma şartlarının devlet eliyle, yasalarla yeniden düzenlenmesi ve iyileştirilmesi gerekmekte.

adam usta mesela bir işe başvuru yapıyor asgari ücret teklif ediyorlar. bu tarz durumlar da çok arttı. bu da saçma ötesi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.