Arkadaşlar hangisi tercihiniz olur kimileri bekarken psikolojin yıpranır der,kimileri ise evlenirsen çökersin der herseyiniz olacak kendine ait eviniz,işiniz,arabanız ve yalnız takılacaksınız kafanıza göre. Toplumun normlarımı yada babalık içgüdülerimi yoksa sorumluluk almamakmı hangisi ağır basar sizce? |
40 yaşında bekar,yalnız hayatmı yoksa çocuk için evlenmek mi?
-
-
BELİRLİ BİR YAŞTAN SONRA ÇOLUK ÇOCUK ÇEKİLMİYOR. BEN 46 YAŞINDAYIM BOŞANDIM. ÇOCUĞUM DA YOK. MİLLET EVLEN ÇOCUK YAP DİYOR. KAFAM KALDIRMIYOR AÇIKÇASI.
-
Toplumumuzda. 1 elalem ne der 2 aile baskisi olmasa insanlarin yuzde 90 ı evlenmez bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
babalık içgüdüsü yoksa bu yaşta evlenmek , bence, gereksiz. ayrıca karşınızdaki kişinin de analık iç güdüsü olmalı.
-
Peki yalnız yaşamakiçin ne düşünüyosun hocam mesela çevrendekiler evleniyo mutlu mesut yaşıyo sen geliyon eve tek başınasın bunun bunalımındayım ya bu aralar
-
kendinle mutlu olmayı öğrenirsen hayatına neşeli bir şekilde devam edebilirsin. ha burası orta doğu onu unutma. o ayrı bir durum. evlenmiş olmak için evlenilmez. seversin, yanında istersin, maddi manevi her şeyini paylaşmak istersin o zaman evlenirsin. serseri tiplerin dediği "kız" cinsinin hayatında olması ise derdin, bunu çözemezsin. bu bir nevi görmemişlik/açlık. 6 senelik evliyim, kimse mutlu mesut yaşamıyor. klasik kitap oku spor yap demek istemiyorum. içinden gelince zaten bunları yapacaksın. çözümlemen gereken durum gerçekten eş mi arıyorsun kendine yoksa toplum baskısı/kültürel yaşam gibi konularda kendini sıkışmış mı görüyorsun. ben çocukluğum,ergenliğim ve gençliğim boyunca yalnızdım. gerek kendim yüzünden gerek insanlar yüzünden. yalnız olmak konusunda deneyimliyimdir. 30 yaşımda, aldığım psikolojik destek sırasında, eşim yok benim diye yola çıktım ve evlendim. 30'uma kadar bi çok güzel kız gördüm/gösterdiler. ancak yüz güzelliği, huy çirkinliği eklendiğinde zehir gibi bişey oluyor. aşık olmak, karşındaki kişiye karşı farkındalığının uyanmasıyla başlıyor. isterse yarışmalarda birinci olsun. aramak bulmak için zorlarsan daha beter olursun. akışına bırakacaksın. şu sıralar maddi dertler o kadar yükseldi ki evlenmek resmen intihar etmeye döndü. 10 yaşındaki çocuk bile küsmüş hayata.
not: eve geldiğinde kimse yok diye üzülüyorsun ama eve geldiğinde asık bi surat ve trip yiynce de off diyeceksin. her işin kendine göre derdi var.
-
Rahatın yerindeyse dertsiz başına dert aramıycan boşver.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşın dediğine katılmakla birlikte insan varlığında yokluğunda paylaşımını yapmak ister. Kişiye özel duygular vardır. Tabii seni anlayacak biri ile paylaşman gerekir. Eğer böyle biri bulduysan biraz zorlamakta yarar var. En nihayetinde hayatında yaşayacağın bir çok duyguyu yaşamış olduğunu düşünüyorum. Geriye eş olmak, aile olmak veya en önemlisi genetiğini aktarmak kalıyor. Bir düşün, istemez misin senin gibi düşünen yada düşündüğün ve zamanında yapamadığın şeyleri başaracak bir birey. Başardıklarını ömrünün yettiği kadarıyla görebileceğin biri. Bu kadar kötülüğün içerisinde iyi yetiştireceğini düşündüğün biri.
Cahil ve sadece ufak bir zevk için çok fazla çocuk yapanlara karşı bilinçli olarak çocuk sahibi olmak istemez misin?
-
Kendi kendime aslında mutlu olan birisiyim işim belli bi çevremde var,yakınlarım çoğu kişi evlenince mutlu görünce neden diye düşündüm bi an bazen anlık olabiliyor bu düşünce.
Çok güzel yazmışsınız aslında ben olaylara hep pozitif bakıyorum,evliliğin güzel taraflarına halbuki dediğin gibi çok neGAtif yanlarıda var bizim insanlarımız baya bi rol yapabiliyo baktığın zaman instagramda herkes mutlu yahu diyiyosun acaba bi benimmi derdim var.Arada sevgilim oluyo vakit geçiriyoruz cidden güzel oluyor,benim çevremde yok öyle kız gösteren özelde çalışıyorum ben haberim olmadan ailem bi kaç kıza bakmış sanırım onlarda kadrolu istiyomuş çok önemsemedim zaten tanışma gereği bile duymadım:)
Son yazdığında çok haklısın işten geliyon yorgun argın gerçekten suratsız bi kadın çekilmez hiç yazdıklarını gündüz okudum şimdi yazabildim,açtım güzel bi film koydum önüme çerezimi baktım keyfime herseyin bi bedeli bi derdi var evliliğin güzellikleri var ama gerçekten onunda bi bedeli oluyo.
-
Bu ulkede cocuk mu yapilir omg heleki 40 yasinda
Cocuk 20sine gelince sana baba değil dede der
Evlat edinebilirsin hemde onlarca
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
çocuk sahibi olmak, 2 kişinin karar verip sorumluluğunu alacağı bir kavram. zaman zaman ben de dediğin gibi düşünüyorum ama zamanında kendimce çektiğim dertler aklıma geliyor. bi sürü durum oluşuyor kafamda ve vazgeçiyorum. özellikle çocuğumun tablet tv bağımlısı otomatik yaşayan birisi olmasından korkuyorum. kendi gözlemimce insan konuşana kadar bebek, cinsel dürtü gelince ergen, aklı başına gelince genç ve hayat hakkında bilgi sahibi olunca yetişkin oluyor. hem erkeğin hem kadının yetişkin evresinde olması gerekli çocuk için. buna biraz daha var sanırım.
-
Public yerlerde bebek çocuk gördüğünde şebeklik yapıp seviniyorsan çocuğu güldürüyorsan cocuk için evlenmek. Tepkisiz kalıyorsan ve bebeği güldürenlere anlam veremiyorsan çocuksuz hayat.
Ben ikinci gruptayım.
-
noldu son durum
-
DEVAM BEKARLIĞA. GÜNLÜK İLİŞKİLER İÇİNDE TAKILIYORUM.
-
Benim çevremde bi kaç kişi var hatta akrabam evliler biliyorum sevgi yok, aldatma var e yaşlar ilerledi diye şimdii yeni yeni evine bağlanıyo adamlar :)
Bana denilen şu insan yaşlılık için evlenir, hastalık için evlenir vb... Kardeşim ben hep derim sevgi olmasa hiçbişey olmaz evde sevmediğiniz bi hayvanı bile beslemek istemezsiniz ve bu evlilik aynı evde iki kişi yıllarca yaşıyo ben mantık evliliği yapan ve kocasını aldatan çok kadın gördüm, çevremde var adam karısını sevmiyo nafaka için, çocuk için boşanmıyolar gün öldürüyolar böyle nasıl yaşıyolar anlamıyorum..
Madem yaşlılıkta önemli yaşlanınca evleneyim kocası ölmüş bi kadın bulurum 60 dan sonra :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuk yapmak için evlenilmez. O ilişkide çocuk da çiftler de mutlu olamaz, herkes sürünür.
-
kocasını aldatan kadınları nasıl gördünüz?
-
Anlatıyolar, takılanlar oluyodu ne sanıyosunuz, Tc kadının kocasını gururla anlattığınımı sanıyosunuz :)))quote:
Orijinalden alıntı: Guest-737C13933kocasını aldatan kadınları nasıl gördünüz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynen, en iyisi g.tünün arasına tanga giyip ortalıkta gezen ruslarda hocam. çok sadıklar.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
BELİRLİ BİR YAŞTAN SONRA ÇOLUK ÇOCUK ÇEKİLMİYOR. BEN 46 YAŞINDAYIM BOŞANDIM. ÇOCUĞUM DA YOK. MİLLET EVLEN ÇOCUK YAP DİYOR. KAFAM KALDIRMIYOR AÇIKÇASI. |
Benzer içerikler
- pasaporta damga vurulmazsa ne olur
- relpax 40 mg kullanıcı yorumları
- ayda 1 nargile içmek
- 30 yaşındayım evlenemiyorum
- lojistik firma isim önerileri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X