Şimdi Ara

Android telefon saçmalığı (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
508
Cevap
1
Favori
18.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Birader, Redmi Xiaomi'nin bir ürünü değil mi?
    alt şirketi .d ürünü değil
  • Iphone kullanan marka hastası bir kapital köledir.

Android ortamında ki özgürlüğü hiçbir şey yaşatamaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2020 yılında 5 sene önceki kasayı çıkartarak dediğin şeyi kanıtlı gerçekleştirdi apple haklısın. İsteyen alır kime ne. Diğer yandan Samsung gibi firmalar 1000 liraya dahi apple dan daha iyi tasarımlar satmakta. Yazılım olarak 10binlik Android ile 10binlik ios dendiğinde standart bir kullanıcı için ikisi de pek önemli değil. İpod, imac gibi ürünler kullanıyorsam iPhone almak mantıklı olur. Diğer türlü ise Android. Zaten ben o paraları vermem/veremem diyorsa biri tek seçeneği var.

• quote:

Orijinalden alıntı: R_DeNiro

Bu güncelleme işine neden bu kadar takılıyor? Hali hazırdaki telefonunda bir sıkıntı vs. yoksa güncelleme olmazsa olmaz bir şey değil. Ha yazılımsal sıkıntı olur, anlarım. Ama yazılımsal sıkıntıları giderecek kadar güncelleme desteği geliyor zaten.

Ben Samsung Note4 sahibiyim, yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. Ve bana değiştirmek için bir neden vermedi, hala her şeyi yeterli benim için. Hatta şu an piyasadaki orta segmentteki çoğu telefondan daha iyi olabilir. Arkaplanda 10-15 uygulama açık ne bir kasma, ne bir donma sorunu var. Kamerası da benim için yeterli. Rom özgürlüğü de var, ben bunu geç keşfettim. Bir ay önce Note7FE rom kurdum, telefon tamamen değişti. Bir süre daha da devam etmeyi düşünüyorum, Note10 fiyatları biraz daha düşene kadar.
    Güvenlik Güvenlik Güvenlik

2014 model iPhone 6 kullanıyorum hala güvenlik güncelleştirmesi alıyor. Evet 2014. Yıl 2020. Üstelik bu telefon 1 GB ram’e sahip.

2015’te aldığım android telefonlar artık yok. Yok yani. Bi LG var elimde ana menüde bile dolaşamıyorum nerdeyse. iphone 6 ile şuan yapamadığım şey Artırılmış Gerçeklik uygulamaları falan :d

Başına bir şey gelmeyen bu güvenlik açıklarını önemsemiyor ne olacak diyor ama bir şey geldikten sonra önlem almanın faydası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Bir sonraki mesajımda yazdım. Bakın siz de demişsiniz, 2014 yılında aldığınız bir telefon hala güvenlik güncelleştirmesi alıyor. Çünkü her zaman bir açık vardır güvenlik konusunda. Tamamen güvenli bir cihaz diye bir şey yok. Evet bu güncellemelerin bazıları yeni teknolojilere adapte olmak içindir ancak keşfedilmemiş güvenlik açığı her zaman olacaktır. 8 yıldan beri var olan bir güvenlik açığı hakkında Apple açıklama yapmıştı bu yıl içerisinde. Yani güvenlik güncellemesi aldığınız için güvendesiniz anlamına gelmiyor bu.

Ben de 2015'te aldım telefonumu(Note4) ve hala ilk günkü gibi çalışıyor. Hiç bir donma, takılma sorunu yaşamadım. Ve eminim bir çok telefonda açılamayacak uygulamaları da açıyorum. 4K video desteği, hızlı sarj(şu an çok basit bir özellik ama 2014 yılına göre değerlendirmek gerekir), bir ton değişik sensörler vs. sayamayacağım kadar özelliğin yanında bir de SPen gibi muazzam bir detayı var. Açıkcası benim için Note serisi bütün telefonlar arasında ayrı bir yere sahip, zaten o yüzden sonraki telefonlarım da bu seri ile devam edecek. Android telefonlarda çeşitlilik fazla ama iyisini seçme iradesi de kullanıcıya ait. Note4 hakkında sadece ben böyle düşünmüyorum, forumdaki Note4 kullanıcıları sayfasını da ziyaret edebilirsiniz. Ha kendi LG örneğinizdeki gibi bir çok android telefon olabilir, haklısınız. Dediğim gibi bir telefonu seçme iradesi bize ait, android telefonlar arasında da Note serisi gibi çok iyi telefonlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R_DeNiro

Bir sonraki mesajımda yazdım. Bakın siz de demişsiniz, 2014 yılında aldığınız bir telefon hala güvenlik güncelleştirmesi alıyor. Çünkü her zaman bir açık vardır güvenlik konusunda. Tamamen güvenli bir cihaz diye bir şey yok. Evet bu güncellemelerin bazıları yeni teknolojilere adapte olmak içindir ancak keşfedilmemiş güvenlik açığı her zaman olacaktır. 8 yıldan beri var olan bir güvenlik açığı hakkında Apple açıklama yapmıştı bu yıl içerisinde. Yani güvenlik güncellemesi aldığınız için güvendesiniz anlamına gelmiyor bu.

Ben de 2015'te aldım telefonumu(Note4) ve hala ilk günkü gibi çalışıyor. Hiç bir donma, takılma sorunu yaşamadım. Ve eminim bir çok telefonda açılamayacak uygulamaları da açıyorum. 4K video desteği, hızlı sarj(şu an çok basit bir özellik ama 2014 yılına göre değerlendirmek gerekir), bir ton değişik sensörler vs. sayamayacağım kadar özelliğin yanında bir de SPen gibi muazzam bir detayı var. Açıkcası benim için Note serisi bütün telefonlar arasında ayrı bir yere sahip, zaten o yüzden sonraki telefonlarım da bu seri ile devam edecek. Android telefonlarda çeşitlilik fazla ama iyisini seçme iradesi de kullanıcıya ait. Note4 hakkında sadece ben böyle düşünmüyorum, forumdaki Note4 kullanıcıları sayfasını da ziyaret edebilirsiniz. Ha kendi LG örneğinizdeki gibi bir çok android telefon olabilir, haklısınız. Dediğim gibi bir telefonu seçme iradesi bize ait, android telefonlar arasında da Note serisi gibi çok iyi telefonlar var.
    Ben android çöpçülerden değilim zaten ya. Her marka telefonu kullandım. Sony Samsung Huawei Lumia Apple Vestel cidden her şeyi kullandım.

Sonra şunu anladım, uzun ömürlülük, teknik destek gibi sebeplerden daha kısıtlı özellikler kullanabilirim. Her telefonda ufak tefek yazılımsal donanımsal kusurlarla hatalarla karşılaştım. Bu hataların en az olduğu telefonlar Samsung ve Apple’dı. Servislerinden de çok memnundum.

Şuan Apple kullanmamın sebebi bana çok seçenek vermeye gelmiyor. Root, rom, efekt değiştirme şu bu bataklığa batıyorum. Apple ise basit. Bir duvar kağıdı değiştirebiliyorum bir de simgelerin yerlerini. İkinci sebebi de ne kadar saf android olursa olsun bi yerde fabrika ayarı istiyor. Apple’da bunu 1 kere falan yapmışımdır bunca yılda hiçbir şey yaşamadım.

Fiyatının tuzlu olduğunu kabul ediyorum. Zaten hala 6 kullanmam durumu açıklıyor. Durum izin verirse parası neyse verip yine Apple alırım. Yok olmazsa bir samsung çekerim problem yok.

• Yav girin app store veya google play e farkı anlarsınız. Bık bık bık yapmaya gerek yok.

Adı üstünde android. Birisine sen android misin deyin bakın ne oluyor?

Bir uygulama kurduğunuzda iosa sizden izin ister bildirim gönderebilir miyim? Gps kullanabilir miyim fotoğraflara erişebilir miyim???

Sizin kontrolünüzde olur herşey. Android mi o programcının insiyatifine kalır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Note3 2013 eylülde çıkmış. İphone 5s de öyle. Şu an whatsappta problem yok , paralıda değil. Nereden uyduruyorsu bunları ? Şu an iphone 5s kullanıyorum. Güncelleme almadı İos 13 ama 3 gün önce güvenlik güncellemesi aldım
  • andorid iş değil yaa.

1 kez 2011 de aldım tövbe ettim o zamandan beri iphone..

açıklamanız çok doğru olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 11 Mayıs 2020; 7:30:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Yav girin app store veya google play e farkı anlarsınız. Bık bık bık yapmaya gerek yok.

Adı üstünde android. Birisine sen android misin deyin bakın ne oluyor?

Bir uygulama kurduğunuzda iosa sizden izin ister bildirim gönderebilir miyim? Gps kullanabilir miyim fotoğraflara erişebilir miyim???

Sizin kontrolünüzde olur herşey. Android mi o programcının insiyatifine kalır
  • 1000 tane note 10 10000 iphonu döver

• Valla note 4 kullanıyordum 2 ay öncesine kadar (ekranı kırıldı). EKim 2014'te çıkmış ve mart 2020'ye kadar kasmadan kullanmışım, ömrü boyuncada 2 veya 3 kere batarya değiştirdim, ekranı kırılana kadar canavardı. Şimdi de Note 10 plusa geçtim ve açıkçası gayet memnunum bunu da ortalama bir 4-6 yıl arası kullansam yeterli olacaktır. Kısaca marka fanboyluğu yapacak değilim. Eğer bilgisayarın apple tv'de apple tv kullanıyorsan tabletin vb cihazın da apple markaysa kesinlikle iphone kullan ama benim gibi büyük ekran ve kalem olsun toplantılarda not defteri taşımam diyorsan note serisi alırsın. Tamamen ihtiyacına ve optimal kullanıma göre alımı yapmak lazım.
  • Uzun yıllardır ve şuan da dahil android kullanırım ama Apple benim keyfi batarya değişim talebimi sipariş alıp verdiği tarih içerisinde, gün içinde değiştirdiği için bile ayrı bir yere sahiptir

• quote:

Orijinalden alıntı: umtasln

Hem iPhone hemde Android kullanıyorum.
    Şahsi telefonum iphone .2016 yılında 6S plus almıştım. Severek kullanıyordum. Kullanması rahat ve herhangi bir kasma yaşamadım fakat bir güncelleme ile bataryası gitti ve zamanla batarya tamamen öldü. Tahminen artık güncellemede alamayacak yakın zamanda uygulamaların bir kısmıda güncellemeden çalışmayacaktır.
    Android telefonu ise şirket 2017 de verdi şuana kadar herhangi bir sıkıntısını görmedim. Kaynağını bilmediğim hiçbir uygulamayı indirmiyorum.
    Sonuç olarak Telefona verecek Çok param olsa İphone alabilirim kullanmasını seviyorum fakat bu ekonomik şartlarda orta sınıf bir Android işlemcili telefon almak daha iyi olur. Yakın zamanda da android bir telefon almayı düşünüyorum.
    Size müjdem 6s serisi ios 14’ü de alacak. Diğer müjdem ise telefonunuzun uygulama kullanılmayacak noktaya gelmesi için en az 4 sene gerekiyor.

Babamda 5s var ve ios 10’da bıraktık. Hala güncelleme desteği sürüyor. Bakın ios 10’un üzerinden neredeyse 4 sene geçmesine rağmen. Yani alın bir deji batarya, 4-5 sene arkanıza bakmayın.

• mıknatıs20 M kullanıcısına yanıt
    elimde hem note 4 hemde note edge bulunuyor, note 4 ü yavaşlatıcak bir güncelleme yayınlanmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömerim55

Aynı zamanda alınmış iphone 5'i ve lg g2'yi düşün. Şu anda iyi kötü Lg g2 kullanılabilir ama iphone 5'te youtube bile yok. Android bu konuda daha üstün.

@Confather
    Şimdi kontrol ettim youtube için ios 11 istiyor apple. Gerçekten harcamış 5, 4s serilerini. Çekmecemde android 8’li lg g2 var, 7 sene oldu alalı gerçekten hiç bir şekilde uygulamalardan desteği çekilmedi, android 10 bile var ama o romu yapan kişinin adı sanı belli olmadığı için asla bankacılık işlemi yapmam yani ana telefon olarak kullanmam. Onun haricinde iş görür.

Ana telefon olarak 7 plus kullanıyorum 3.5 senedir kullanıyorum sanki ilk günkü hız gibi hızı. 2 büyük daha güncelleme alıp 3 sene de güncellemeden kullansan 5 sene, toplam 8.5 sene. 8 seneden sonra da uygulama desteği kesilsin bir zahmet.

• Kafan güzelmiş ioscu devam böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

En az bir iPhone kadar pahalı olan bir cihaz alırsan uzun süre kasmadan takılmadan kullanırsın.
    Gidip boktan 1500tllik Samsungu alıyorsunuz 8bin tllik iPhone ile kıyaslıyorsunuz 2 sene sonra kasıyor diye ağlıyorsunuz. Git S10 al, Note 10, OnePlus 8 al kasmadan kullan. iPhone rakibi olan cihazlar bunlar, Galaxy J,C,M,A bilmemne serisi birbirinin aynısı olan ucuz cihazlar değil.
    5 sene güncelleme istiyorsan yine en az iPhone kadar pahalı Google Pixel serisi var. Daha ucuzu olan android one cihazları var Nokia gibi.
    8 sene önce androidin henüz olgunlaşma aşamasında olduğu ve Samsung'un touchwiz bokunu inatla dayadığı dönemde bir Galaxy s3 kullanmışsınız o günden beri android kasıyor deyip duruyorsunuz. Android = Samsung değildir. Sony cihazları arayüzünün hafifliği sayesinde hiçbir zaman kasma donma yapmadı mesela.
    1100 tl ye migrostan 3 yıl önce boktan xiaomi mi max2 almıştım. o 8-10 binlik iphoneler tv ye görüntü aktarmiyor benim tlf cillop gibi aktarıyor. bir de telefon boktan moktan ama 3 yıldır kasma, donma yok.

kesin bilgi yayalım.

• erhandenizzz E kullanıcısına yanıt
    İphone bilmeden Ram nedir bilmeden karalamış durmuşsun. Ram değerine bakıp telefon alıyorsan al sana rastgele bir örnek veriyorum İphone kendinden 2,67 kat fazla rama sahip 3 yaş genç telefonu bile tokatlıyor.https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/61420-202888/apple-iphone-7-plus_oppo-reno2-z/ öğrende gel
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.