Şimdi Ara

Aracımın durumu berbat! (Belediye rezilliği, BMW F30 içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
8.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, dün ne yazık ki vahim bir olay yaşadım. Sanıyorum bu forumdaki herkes belediyelerin trafik teröründen haberdardır, ben de onun bir kurbanı oldum. Işıklardan sağa dönüp yoluma devam ederken aracın direksiyon hakimiyetini kaybettim, her ne kadar toparlamaya çalışsam da araç spin atıp ağaca çarptı daha sonrasında da kaldırıma çıktım. Direksiyon hakimiyetini kaybetmemin sebebini de tahmin etmişsinizdir, belediye tarafından sulanan yol! Yolun sağ şeridinin tamamı çamur, su ve yaprak/ağaç kalıntılarından oluşmaktaydı. Lafı uzatmadan meramımı anlatayım, aracın ön ve arka aksları kırıldı, ön tamponun ve elektronik aksamın (far yıkama, far) durumu ortada. Araç vurduktan sonra ileri vites halindeyken 50 m geriye gitti, muhtemelen şanzıman da düzen tutmaz artık. Sizlerden yorum almak istediğim durum şu, ne yapmalıyım, başvurabileceğim yerler var mı ve en önemlisi de aracım perte çıkar mı? Bu olaydan sonra araca binmek kesinlikle istemiyorum, çok üzüldüm gerçekten ama düzen tutacağını sanmıyorum. Allahtan dileğim sizlerin başına böyle bir şey gelmez. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aracım 2014 model BMW 320i ED, hızım 40-50 arasıydı.

Aracımın durumu berbat! (Belediye rezilliği, BMW F30 içerir)
    Aracımın durumu berbat! (Belediye rezilliği, BMW F30 içerir)Aracımın durumu berbat! (Belediye rezilliği, BMW F30 içerir)Aracımın durumu berbat! (Belediye rezilliği, BMW F30 içerir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tst- -- 26 Ekim 2017; 21:38:6 >

• Sahibinden temiz boyasız ağır hasar kayıtlı bmw

Şaka bi yana aracın kaskosu var mı?
  • Yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum: kavşağı hangi hızla dönerken araç bu hale geldi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Sahibinden temiz boyasız ağır hasar kayıtlı bmw

Şaka bi yana aracın kaskosu var mı?

Var hocam. Araç dediğiniz gibi bu arada, kız gibi. 30.000 km'de, balataları diskini yeni değiştirdim. Bırakın boyayı çiziği hare dahi yok. Borusan bakımlı, turbo yağlanmadan gaza dahi basılmadı. Evlat acısı gibi koydu ama yapacak bir şey yok cana gelmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tst- -- 26 Ekim 2017; 19:50:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BordoVeBeyaz

Yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum: kavşağı hangi hızla dönerken araç bu hale geldi ?

Yanlış anlaşılacak bir şey yok dostum, 30 km/h gibi girdim, biraz gaza bastım taş çatlasın da 40 diyelim.
  • Yasal süreci nasıl olur bilemem.

Ancak arabanın altını(şanzımanı, motoru) sağlamsa bi yere çarpmadıysa hiç bir şey olmaz. Güzelce toplanır. Yani arabadan ümidi kesmenize gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Yasal süreci nasıl olur bilemem.

Ancak arabanın altını(şanzımanı, motoru) sağlamsa bi yere çarpmadıysa hiç bir şey olmaz. Güzelce toplanır. Yani arabadan ümidi kesmenize gerek yok.

200 metre civarında sürüklendi geriye doğru araç ileri vites konumundayken. Sanmıyorum ki düzen tutsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır araç
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: slajer

quote:

Yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum: kavşağı hangi hızla dönerken araç bu hale geldi ?

Yanlış anlaşılacak bir şey yok dostum, 30 km/h gibi girdim, biraz gaza bastım taş çatlasın da 40 diyelim.

Çok denk geliyorum da; kavşaklarda yanlama ile geçiş yapmaya çalışan arkadaşlar bazen kaza yapıyor..
  • Hocam yanlıs anlamayın ama hiç bir hak talep edemezsiniz kendimin motosikleti var motosiklet dünyasında içinde her platformu takip ederim o sulamalar yüzünden kim bilir kaç kisi hayatını kaybetmiştir ki asfalt kalitesine girmiyorum bile hiç bir şekilde bi işlem yapılmıyor yeniden çok geçmis olsun
  • quote:

quote:

quote:

Çok denk geliyorum da; kavşaklarda yanlama ile geçiş yapmaya çalışan arkadaşlar bazen kaza yapıyor..

Aracımın görünüşünden, daha önceki postlarımdan da anlayacağınız sürece o tarz bir sürücü değilim. Yanlarken vuruyor olabilirler fakat benim konumla bunun bir alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Laminon

Hocam yanlıs anlamayın ama hiç bir hak talep edemezsiniz kendimin motosikleti var motosiklet dünyasında içinde her platformu takip ederim o sulamalar yüzünden kim bilir kaç kisi hayatını kaybetmiştir ki asfalt kalitesine girmiyorum bile hiç bir şekilde bi işlem yapılmıyor yeniden çok geçmis olsun

Teşekkür ederim hocam. Yolu biliyorsundur, sen de Hacettepe'de okuyormuşsun. Keşke düzelse bu tarz sorunlar, Allah korusun trafikteki herkesi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aracımın görünüşünden, daha önceki postlarımdan da anlayacağınız sürece o tarz bir sürücü değilim. Yanlarken vuruyor olabilirler fakat benim konumla bunun bir alakası yok.

Bu durumda size şöyle bir tavsiyem olacak; servisten araç hangi hızdayken bu kazayı yaşadığınıza dair rapor isteyin ( araç bu veriyi veriyor ). Daha sonra bu rapor doğrultusunda mahkemeye başvurarak kazanın yol şartlarından kaynaklandığına ilişkin iddiada bulunarak şikayetçi olun ve bilirkişi raporu talep edin. Bilirkişi raporu Lehinize geldikten sonra da biraz mahkeme süreci yaşayacaksınız. Umutsuz olmayın, hakkınızı alabileceğinizi düşünüyorum.

• Hiç bişey olmaz hocam. Düşündüğünüz gibi değil olay. Ne şanzımanlar var anası ağlamış oluyor komple yapılıyor(orjinal kendi hasar almış şanzımanı). Yani arabaya bi alt takım yapılacak varsa kaportası düzeltilecek ve şanzımanı elden geçecek. Bunları yaparken hasar kaydının abartılmasınıda fahiş bedeller yazılmaması adına işlemleride adım adım takip edin. Tertemiz ilk günkü gibi çıkarılır. Bu arabayı ankarada istanbulda yetkili dışında yapabilecek servisler belli. Onlar dışındada kimseye elletmeyin.
  • bu arabayla dönüşte kıç atmak için gazlanmadıysa ben 15 senedir boşa araç kullanıyorum

40-50 km hızla bide 200 m sürüklendi ha?

vay be diyorum sadece. araç muhtemelen pert. zaten heryerde yağmur yağıyor belediye sulasa ne olacak
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kusura bakmayın:
    Yan verirken kaza yaptım desenize şuna? kalkıp belediye falan diyorsunuz.
    200 mt viteste sürüklendi diyorsunuz. 30 km hız ile aracın arka tekerleği yamuk vaziyette, viteste 200 mt nasıl sürüklenecek?
    belliki elektronik kontrollerde kapalı. 30 km hız ile aracın hem ön süspansiyonunu hemde arka süspansiyonunu dağıtamazsınız. o yolu iyi biliyorum, bende boşken şımarıyorum orada.
    şuçu kendinizde arayın sonra yol durumunu konuşuruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 26 Ekim 2017; 20:2:16 >

• Yol tutmayan bmw?

Tutuşçular arkadan itişçiler üzülmüştür şimdi bu duruma ...

Geçmiş olsun hocam.
  • @BordoVeBeyaz: Yarın Borusan ile görüşüp öyle yapayım hocam. Teşekkür ederim.

@GrandLotus: Satarken çok zarar ettirecek, o üzücü gerçekten...

@airarmada: 15 yıldır boşa araç kullanıyorsunuz. Muhalefet olmak için kendinizi küçük düşürmeyin lütfn.

@Du Hast: Aracımda kasko ve sigorta var, "yan verirken" kaza yapmış olsam söylerdim. Elektronik kontroller hiç kapanmadı, aldığımdan beri yani :) Araçla ağaca vurdum, oradan sekip sürüklendi.
  • quote:

@BordoVeBeyaz: Yarın Borusan ile görüşüp öyle yapayım hocam. Teşekkür ederim.

@airarmada: 15 yıldır boşa araç kullanıyorsunuz. Muhalefet olmak için kendinizi küçük düşürmeyin lütfn.

@Du Hast: Aracımda kasko ve sigorta var, "yan verirken" kaza yapmış olsam söylerdim. Elektronik kontroller hiç kapanmadı, aldığımdan beri yani :) Araçla ağaca vurdum, oradan sekip sürüklendi.

30 km hız ile ağaca vurup 200 mt mi sürüklendi
    30 değildir o. 30 olsa yerinizde duramazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

@BordoVeBeyaz: Yarın Borusan ile görüşüp öyle yapayım hocam. Teşekkür ederim.

30 km hız ile ağaca vurup 200 mt mi sürüklendi
    30 değildir o. 30 olsa yerinizde duramazsınız

bence araç park halindeyken öyle sürüklendi 30km hızla olsa yolun karşısına geçerdi😝😝😝

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Yasal süreci nasıl olur bilemem.

200 metre civarında sürüklendi geriye doğru araç ileri vites konumundayken. Sanmıyorum ki düzen tutsun.

Problem şanzımanda olmaz, motor geri dönmeye çalışırsa triger diş atlayabilir. O da zaten ya çalışmamaya, ya da aşırı sarsıntılı çalışmaya neden olur, anlaşılır. Başka da bir şey olmaz merak etmeyin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.