Şimdi Ara

Astra-İnsignia-Civic-508-Ceed mi? :) Muhteşem bir karmaşadayım. Üstadlardan çözüm bekliyorum:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başlıkta belirttiğim gibi kararsızlık ve karmaşaya düştüm. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    (Öncelikle belirtmem gerek herhangi bir markanın hayranı değilim. Değerlendirmeleri tarafsız yapmanızı istiyorum. Ayrıca bilgi sahibi olmadan
    yazıyorsak bile az sallayalım lütfen :))
    Bütçem yaklaşık olarak 50.000 ve 60.000 TL arasındadır.
    Aradığım özellikleri yazıyorum(olmazsa olmaz);
    -Sunroof(olmayadabilir olsa iyi olur:)
    -100 km üzerinde motor ve rüzgar sesini kabine almama
    -Yakıtı ve vergisi az veya normal olma( yılda 600 TL veya altı)
    -Konfor, rahatlık,
    Haricen kararsızlık içine düştüğüm ve yaklaşık 3 aydır araştırma yaptığım konular;
    1.İlk başta Hatchback 2010-2014 arası Opel Astra J kasa(sanırım) otomatik vites Cosmo paket baktım. Motor olarak 1.4 Turbo 140 beygir motora sahip.Yorumları incelemeleri tek tek takip ettim. Kimi araç gidiyor az yakıyor dedi kimi gitmiyor nazlanıyor çok yakıyor dedi. Ama genel kanı olarak orta seviyede rahat , teknolojik olarak donanımlı , sağlam hissi veren fakat bagaj açısından sıkıntılı gördüm(idare ederiz dedim).
    Rakam olarak 50.000-60.000 aralığında ama ortalama 55.000e düşük km kazasız bulabiliyorum. Tam otomatik vites olmasıda cazip kılıyor.
    Beni etkileyen yanı AFL far sistemi oldu.

2.Olarak Honda Civic Elegance 2010-2012 kasa Otomatik vites inceledim ve kullandım. Motor 1.6 atmosferik ve 125 beygir.
    Aracın inanılmaz bir piyasası var. Üst kasa ile aynı fiyata satılıyor. Anlamsız derecede fiyatı yüksek gördüm. Kime sorsam kaporta kalitesi düşük, motor ve vitesi sorunsuz dediler. Al pişman olmazsın kolay satarsın yorumları cabası.
    Ama araç bana göre kara düzen eski tip araçlardan farklı gelmiyor. Isındım sevdim ama hiç bir sensör ve özellik yok. Bu kadar özelliksizlik arasında denge sisteminin olması beni şaşırttı diyebilirim. Teknolojiden çok geri olsada acayip bir piyasası var. Sorun olarak lastik ve rüzgar sesini içine alması en büyük problemi diye düşünüyorum. Beyaz renk 50bin km civarlarında kazasız 2011 kasaya 60 bin tl civarında istiyorlar. LPG uyumlu olması tek sevindirici tarafı olsa gerek. Verilir mi diye düşünüyorum çıkış bulamadım:)?

3.Opel İnsignia Cosmo Paket 2009-2012 kasa düz vites 1.6 Turbo 180 beygir motora sahip kimilerinin tabiri ile canavar bir araç. Aracı kullanmadım. Yorumlara baktığımda aracın gerçekten gittiğini ama bu derecede çok yaktığını söylüyorlar. Hatta öğretmen bir arkadaşım çok memnunum bu aracın tüp uyum sorunu var zaten benzinle binilmeli şeklinde yorumlarını dinledim. Araç dıştan bakınca konfor akıyor diyebilirim. Özellikleri E sınıf araçlara özgü. Koltuklarından lastiğine kadar güven hissi veriyor. Otomatik olmaması ve yakıtın üzeceği konusunda şüphelerin beni biraz soğutuyor. (Eşim rahat kullandığı için otomatik istiyorum. Ayrıca şuanda tam otomatik astra 2004 kasa ve 12 yıl manuelden sonra ben bile manuel istemiyorum.) Fiyat olarak temiz km yine 100 bin altında rakam olarak 55 bin-60 bin arasında bulabiliyorum.

4.Herkesin aman Fransız mı sakın ha yanarsın bitersin üzülürsün dediği bir araç. Pegout 508 1.6 THP 156 Beygir motor her ne kadar pazarlık yaptığım arkadaş tam otomatik diye ısrar etsede robotize yarı otomatik vitese sahip diye biliyorum. İncelemeler yorumlar şu yönde vites sizi gerçekten üzer. Sarsıntılı tam bir felaket. Passat 1.6 Dsg kullanmış biri olarak (sarsıntısız deniliyor ama benim kullandığım vitesin canı cıkıyordu:) ) ne kadar sarsıntılı bilemiyorum. Konfor bakımından kullananlar Audi Mercedes lezzetinde şeklinde yorum yaptı. Teknolojik özelliklerine bakarsak Opel'i aratmaz. Bu kadar doluluk neden istiyorsun şeklinde sorusu olanlar bu rakamları verip boş bir araç almak ne kadar mantık dışı ise dolu teknolojik bir alet kullanmayı yeğlerim diyorum. Araca baktım. İç tasarım çok hoşuma gitti. Opel gibi dikliğin abartıldığı değil yerinde bırakıldığı bir gögüs var. Herşey el altında olması cabası. Bir depo ile 1100 km olayını çok okudum. Depo 72 Litre arkadaşlar. Az yakıyor gibi olsada kabaca Kmde 30 kuruş gibi bir rakam eder. Buda şehir içi mi dışı mı muallak tabiki.
    Ama baktığım araçlar içinde en rahat duranı, bagajı büyük olup doluluk oranı fazla olanı diyebilirim. Etkilendim ama yine burda Lpg uyumsuzluğu ikinci el piyasasındaki karmaşası düşündürüyor. Pazarlıkta olduğum araç 60 bin tl net.Kazasız boyasız. Bide sahibi 20 bin kmde bir bakım yapılıyor dedi. Avantajlı olduğunu düşünüyorum.

5.Kia Ceed 1.6 çift kavramalı tam otomatik 138 beygir CRDİ dizel motor sanırım. Araç iç dizayn dış dizayn olarak çok güzel duruyor. Özellik doluluk yakıt herşey olumlu. Bagajı kücük olsada Honda Civic ile aynı büyüklükte .D
    Kore malı olması benim için artısı diyebilirim. Millet almandan şaşma japon ucar diyor ama devir Kore devri gibi geliyor:) Her neyse araç her yönüyle olumlu fiyatının 60-65 bin arası olması üzüyor beni. Zorlanırım olabilir ama Hatchback bir araç piyasası muallak acaba eder mi sorusunu soruyorum. Bu seçeneklerde i30da var ama aracın iç tasarımı bence felaket gögüs kısmı kötü duruyor.

6.Accord 2.0 hep sevidğim bir araç vergiden dolayı eliyorum. Rakamı 60 bin üstünde. Volvo s60 rakamım 70 binleri görünce kesinlikle full paketini deneyeceğim. Övmekle bitirilemiyor. Avensis 1.6 manuel olması 2.0 vergisi derken eliyorum. Ama hep taktir ettiğim tam bir Fiyat/performans aracı olarak düşünüyorum. Mazda 6 süper bişey duruyor ama piyasa gözün kör olsun bide 2.0 motor vergi üzer abi :). Wolksvagen gurubuna el değmedim. Passat severim. Golf 7 çok başarılı. Ama acımasız iç piyasa 100 bin TL'ye sanırım yurt dışında uzay mekiği alınır. Olsada versek;) Gerçi vermem BMW 5.20 2007 kasa hastasıyım :D her neyse.

Çıkarımlarım alıyorsan tam otomatik al. Tüpe uyumlu olsun. Turbolular ve direk injeksiyonlular sıkıntı çıkarır. Full paket dene. Piyasası tutulanı al vs. vs.
    Tüm bunları toplayınca vazgeçilmezlerimi elersem en başta konfor geliyor. Sonrası eleniyor dediğim gibi. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizce neye karar vermeliyim.? Üstadları bekliyorum yazıma özellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m0z -- 25 Temmuz 2016; 15:06:15 >

• 50 60k,esnaf arabasi,deger kaybetmeyen,sorunsuz otomatik,az tuketim,donanimli.
    Astra disindakileri Allah icin yazmissiniz.
    Hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Hocam burdan Astra sonucunu mu çıkarmam gerekli? :)
  • m0z kullanıcısına yanıt
    Egea niye bakmadiniz hocam. 1.6 sıfır tam otomatik tüp uyumlu 5 yıl garantili yeterli donanım seviyesi vs vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: m0z

Hocam burdan Astra sonucunu mu çıkarmam gerekli? :)

Hayirli olsun arkadasim cok oyalanma kriterler malum

• İçlerinde en alınası insignia eğer manueli kabullenirseniz yakıt sorun değil, lpg ile subap eriterek binebilirsiniz.
    Eğer otomatik olacak derseniz astra veya ceed ikilisinden hangisinin daha temiz ve donanımlısını bulursanız onu alın.
    Ama astraya lpg taktırmayacaksanız ceede yönelin, astra çok fazla yakmasa da pek ekonomik olduğu söylenemez.

Accord kullanmadım birşey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahtalıKöyünMarangozu -- 25 Temmuz 2016; 17:22:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

İçlerinde en alınası insignia eğer manueli kabullenirseniz yakıt sorun değil, lpg ile subap eriterek binebilirsiniz.
    Eğer otomatik olacak derseniz astra veya ceed ikilisinden hangisinin daha temiz ve donanımlısını bulursanız onu alın.
    Ama astraya lpg taktırmayacaksanız ceede yönelin, astra çok fazla yakmasa da pek ekonomik olduğu söylenemez.

Accord kullanmadım birşey diyemem.
    508 1.6 THP'lerde tam otomatik vites mevcut, 1.6 dizel olanlar yarı otomatik ve geçişleri hissettiren cinsten.

Accord çok yakıyor, otomatik vitesli versiyonun hızlanması ve yakıtı da çağ dışı.

Civic gereksiz pahalı, 10 yıldır aynı araç, vites olsun motor olsun aynı.

Insıgnıa da yakıt olarak soru işareti yaratıyor.

Gerçi Astra 1.4 de yakıt olarak şehir içi 10 litre civarı tüketir.
    Sonuç olarak bunların arasında gerçekten az yakan bir araç yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Astra j 1.4t lpg sport+still+sunroof+multimedya tam fiyat/performans aracıdır. Lpgde şehir içi performanslı kullanımda 25 kuruş yakar yani az yakar çok kaçar,piyasası hızlı,kaliteli,tok ve sağlam bir araç.

• Bu butceye ceedin 136 ligini bulamazsin. 128 bg olan onceki versiyonu bulabilirsin. 136 ligi bulamazsin derken concept plus veya premiumu demek istedim. Concept veya comfort bulunabilir belki ama onlarda da cam tavan olmuyor. Ceed icin butcenize 2012-2013 concept plus uyuyor ...

• Bu bütçelerde astra rakipsiz.
    1.4t otomatik lpg birçok yönden önde ve hakikaten çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dostum35 -- 25 Temmuz 2016; 19:07:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Egea niye bakmadiniz hocam. 1.6 sıfır tam otomatik tüp uyumlu 5 yıl garantili yeterli donanım seviyesi vs vs.

Adam İnsignia yada Astra'dan vazgeçip B sınıfı, malzeme kalitesi 0, 1.6 kağnı gibi atmosferik motorlu araç mı alsın ?

• yargicc kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekkür ederim. Aslında Fiattaki gelişmeler sevindirici.Ama hep temkinli yaklaşıyorum bu yüzden bir türlü gözümü dolduramadi.İnşallah kaliteyi yakalar bizlerde düşünürüz ileride.

• TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Eşim konusunda şüphelerim olmasa içlerinde Insigniayı lider yapıp hemen alacağım.Ama otomatikte cok rahat sürüyor.Düz vites uzun heybetli bir aracta sorun cekermi diyorum.Gerci yokus kalkis gibi ozelliklerle baya rahat eder. Bu arada kafayi Prins Lpg sistemlerine taktim.Aldığım araca takacagim gibi bir tane sıvı sistem. Merak ettiğim şu astranın sürüş zevki nasıl? Yada Ceed uzun yolda ses yalıtımı ideal mi? Bilenler cevaplarsa sevinirim. Cevap yazanlar elinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: m0z

Eşim konusunda şüphelerim olmasa içlerinde Insigniayı lider yapıp hemen alacağım.Ama otomatikte cok rahat sürüyor.Düz vites uzun heybetli bir aracta sorun cekermi diyorum.Gerci yokus kalkis gibi ozelliklerle baya rahat eder. Bu arada kafayi Prins Lpg sistemlerine taktim.Aldığım araca takacagim gibi bir tane sıvı sistem. Merak ettiğim şu astranın sürüş zevki nasıl? Yada Ceed uzun yolda ses yalıtımı ideal mi? Bilenler cevaplarsa sevinirim. Cevap yazanlar elinize sağlık.
    Sıfır alıyor olsaydınız Insignia derdim. Ama bu durumda en mantıklı seçenek Astra gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NinthMenderReturns

quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Adam İnsignia yada Astra'dan vazgeçip B sınıfı, malzeme kalitesi 0, 1.6 kağnı gibi atmosferik motorlu araç mı alsın ?

Alıntıları Göster
    farklı bir alternatif olarak daha az bir bütçeyle 2010-2011 laguna3 tavsiye ederim
    1.5dci düz veya 2.0t otomatik ihtiyaca göre bakılabilir
    saydığınız araçların hiçbirinden aşağı kalmaz, fazlası vardır...

• 508 1.6 thp de tam otomatik şanzıman var.

İnsignia ve 508 arasında seçim yapardım. Özellikle insignia sw çok harika duruyor.

• EPICA kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim.Satıcı arkadasta üzerine basa basa otomatik bu dedi.Şuan iclerinde 508 en önde pazarlık biterse dusunebilirim.Accordun vergiside fazla yakitida fazlaymis ogrenmis oldum.
    Civic konusunda hem fikirim 10 yildir ayni ve o fiyat çok geliyor bana. Ceed ve 508in yakıt konusunda uzmeyecegini dusunuyorum.

• ccc123 C kullanıcısına yanıt
    Astra olursa kesinlikle Afl far sistemi ve Cosmo paket alirim. Yakiyor ama gitmiyor nazlı biraz diyorlar kullanicilar biraz anlatır mı.? Uzun yolda 90 100 km/s hizdan sonra sesi çok alıyor mu? Otomatik vitesi nasıl? Tüp uyumu yok ama sıvı sistem taktirsam olur mu?

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Hocam 82.000 kmde cam tavan dahil premium Ceed gümüş renk 62 bin TLden pazarlikla 60a alabiliyorum.Tüp sıkıntımda olmaz ama bilmediğim tanımadığım araç sorulari bu yüzden yazdim kullanıcılar çıkarsa kararim kesinlesir.

• dostum35 D kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı mısınız yukarda sorduğum soruları cevaplamaniz mümkün mü?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.