Şimdi Ara

Avrupa Hızlı Trenleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz günlerde bayram tatilini değerlendirmek için Avrupada gezi rotası oluşturduk. Ben eşim ve 19 aylık kızım ile beraber. İstanbul'dan Brüksel'e gidecek orada gezdikten sonra hızlı tren ile Paris'e geçecektik. Her şey çok güzel başladı, Brüksel'e indik gezdik vs. ardından MIDI tren istasyonundan hızlı tren e bindik tren gayet hızlıydı ama konfor bakımından sanırım bizdeki hızlı tren daha konforlu. Neyse Paris'e yaklaşık 15 dk kala tren durdu anonslar yapılıyor fakat ayrıntılı bilgi verilmiyor. Bir arıza olduğunu arıza sebebini aradıklarını o yeniden bilgilendirme yapacaklarını söylediler. Saat 22.00'da bu anons yapıldı. dakikalar, saatler, geçti anons üstüne anons yapıldı çözüm yok! İşin garip olan kısmı da yolcular gayet hallerinden memnun gibi sessiz sessiz oturuyorlar. Adamlar hiç umursamazca davranıyorlar. En sonunda öndeki trenin arıza yaptığını, geri geri makasa kadar gideceğimizi, ray değiştirip devam edeceğimizi söylediler peki bunu söylemeleri ne kadar sonra oldu? 3 saat. Evet koskoca 3 Saatte ancak çözüm bulmuşlar ve bu çözüm de herkesin aklına gelebilecek bir çözüm.

Neyse saat 01.40 da trenden indik, yolcuların oteller gitmesi için taksi hizmeti verildi, bunun için de sıraya girdik vs. gece saat 03.00 da ancak otelimize yerleştik.

Şimdi sorum şu; Avrupada 3 başkent yapan bir hızlı tren hattında bu arızanın çözülmesi bu kadar uzun olmalı mıydı ve bu arıza Türkiye'de olsaydı (aynı şartlarda) kendi insanımızın ya da diğer ülke vatandaşlarının tepkileri nasıl olurdu?

1 saat 20 dk'lık tren yolculuğumu 5 saatte sonuçlandı.

• Ben Roma dan Floransa ya Frecciarosa hızlı trenle 40 dakika gibi hızlı bir şekilde ulaşım sağladım , trenin konforu gayet iyidi . Saatte 305 km hızı da gördüm ekranda . Aynı gün Floransa dan Milano'ya geçtim ve 50 dk sürdü. Hava kararmadan havaalanına ulaşabildim. İstasyonlarda hangi gorevliden yardim isteseniz hemen yardımcı oluyorlar üstüne ilgilenen kişi yeterli bilgiye sahip değilse hemen telefonla arkadaşını çağırıp yardımcı oluyorlar ve bu konuda İtalyanlar çok iyiler . Yolculuk boyunca hiç mağdur olmadım . Daha sonraki yolculuklarım yine İtalya ya oldu ve hepside sıkıntısız geçti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beğenmiyorsan bir daha gitmezsin dostum avrupaya

avrupa>Türkiye demeye insan utanır yav 9 yaşındaki çocuklar 50 60 70 yaşındaki dedeleriyle maytap geçiyor bu yüzden

avrupaya gezmeye gidebildiğine göre tuzun da kuru tabi memnunsun burdan
  • Hani demişsin ya herkes halinden memnun gibi sessiz sessiz oturuyordu diye, yurtdışında yaşamanın bana göre en büyük eksikliği bu. Belki her şey ülkemizden daha güzel, alım gücü, yapılaşma, saygı, hoşgörü.. Ama bir ruhsuzluk var ortamda. Ya da bize uymuyor emin değilim.
  • Ben de sık sık yht kullanırım . Genelde kullandığım hat esk-ankara veya esk-istanbul şeklinde olur . Direkt bu pazar olanı anlatayım .

20.58 olan trenim zamanında gelmedi . Perona çıktık bilgilendiren yok bir şey yok . Geçti geçti geçti . 21.20 oldu tren öyle geliverdi hiçbir şey olmamış gibi . Ne geliyor dendi ne gelecek dendi . İnsanları bilgilendirme sıfır . Daha polatlıya gelmeden bir yerde random durduk . 30 dk da orda bekledik gene kimse bir şey anlatmadı .

İşin özeti şu tr de ne kadar sürede çözülğr vs bilmem ama insana değer yok . Kimse kalkıp bir şeyi açıklamaya gerek duymuyor . En azından söylemişler . Gereken de bu aslında ama işler böyle .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.