Şimdi Ara

Babasını sevmeyen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim babam tam bir zalimdi. Onu hiç sevmedim.

1. Annemi eskiden sudan sebeplerle hep döverdi. Her dayağı en az yarım saat sürerdi. Dayakları bitmezdi.
    2. Takdir belgesi alamadığımda dünyamı karartırdı. Sürekli bir şiddet vardı.
    3. Bütün kazandığını babasına ve kardeşlerine yedirdi.
    4. Çocukları umurunda bile değil. Bütün çocukları kanser olsa 2 günde unutur.
    5. Ablam öldükten sonra 2 kere ağladığını görmedim.
    6. Bizi hep yoksullukla sınadı. Ekmeğe muhtaç etti yıllarca.
    7. Kendisi en ufacık hastalıkta özel hastaneye koşar. Milyonlar bile harcar. Biz kanser olsak 5 bin TL bile vermez.
    8. Kiradan kurtulup ev alacaktım. 200 bin TL borç bile vermedi. O sırada bankada milyonları vardı. Kendisi kazanmadı. Miras kalan para var. Kendisi hiçbir şey kazanamaz. Sadece yer.
    9. Hayvanlardan nefret ediyor. İnsanları da sevmez.
    10. Hiçbir dostu, arkadaşı yok. Kimsesi yok. 1 arkadaşı bile yok.
    11. Yıllarca içip içip küfretti. Ortalığı dağıttı. Sürekli içer ve şiddet uygulardı.

Şimdi iyice yaşlandı. Bize muhtaç duruma düştü. Şirinlik yapmaya çalışıyor. Çünkü artık muhtaç

• valla şu kadar söyliyim. 4 kardeşiz. ilk iki doğumda babam hastaneye gelmemiş. yani ilk başta hastaneye birlikte gitmişler tabi ama doğum gerçekleştikten sonra babam ortalıkta yokmuş ve ertesi gün gelmiş hastaneye. annem başarılı doğum yapıyo ve bakıyo yanında kimse yok, ilk geceyi tek geçiriyo. memlekette de değiliz akraba da yok. kocası yok ve nerde olduğu belli değil.

babam ertesi gün gelince annem korkudan neden gelmedin diye soramıyo dahi. babam öyle biridir yani çok sert. bize sert tabi. sokakta kimseyle konuşamaz başını öne eğip yürür.

ben küçükken hatırlıyorum, evin dış kapısının anahtarla açılma sesini duyduğum an içime bi korku kaplardı. çünkü babamın evde olması, evin içindeki tüm atmosferi anında değiştirirdi. fakat bu durum özellikle benim için kötüydü çünkü kız çocuklarına hiç kızmayan babam her gün beni yanına çağırıp sorular sorar ve kesin bi tokat patlatırdı. bu sebeple babam evde değilken ben sevinç ile yaşardım, babam gelince dayak yemeye hazırlanırdım.

bunu okuyan kişiler abarttığımı düşünebilirler ama %1 dahi abartı yok. pavlov'un köpekleri gibiydim yani babam eve döndüğünde hiçbir suçum yoksa bile tokatı yiyeceğimi biliyodum ve gerçekten de yiyodum.

hatta bi kere misafirliğe gittik. gittiğimiz kişi esnaf. annemler onların evine gittiler biz erkekler dükkana geçtik. yanda da oyuncak dükkanı vardı. esnaf adam bana kumandalı oyuncak araba aldı ve hediye etti. dünyalar benim oldu çünkü hayatımda oyuncak görmemişim ve adam 90'lı yıllarda bulunabilecek en gelişmiş oyuncağı veriyo bana. hemen oynamaya başladım. abi 2 dakka geçmeden araba durdu. çalışmıyo. babam da "sen hediyeyi bozdun" diye aldı beni esnafın önünde tokatladı. arabayı da paketleyip adama geri verdi ve adamdan özür diledi. adam geri almıyo, dur tamir ettiririz diyo, babam dinlemiyo. adam pilleri değiştirdi. araba çalıştı. meğer ilk satılırken pili zayıfmış. adam sevinçle tekrar arabayı bana verecekti ki ben ağlıyorum o sırada çünkü daha 5-6 yaşındayım. babam gururuna yediremedi, arabayı almayı reddetti. adama zorla ısrar edip arabayı almadı. paketleyip oyuncak dükkanına kendi götürüp iade etti arabayı babam. ben de dayağı yediğimle kaldım.

sen diyosun ya "ne olursa olsun babanızı sevip saygı duyacaksınız diyenler gelir şimdi" diye, onu diyen kişiler şanslı kişiler. normal bi babaya sahip oldukları için. her babayı öyle sanıyolar. halbuki dünyada çeşit çeşit baba var. ipini koparan baba oluyo.
  • fatality yap   

• babamla olan duygusal bağım ondan nefret etmek şeklinde değil. ama babam bana çok yabancı. sanki babam değilmiş de öyle başka biriymiş gibi. baba oğul ilişkimiz hiç olmadı. ne maddi ne de manevi anlamda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babasıyla zaman zaman sıkıntı yaşamayan erkekte gaylik olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atın çöplüğe gitsin,

• Bence türkiyenin en büyük sorunu babalar
    Babasıyla iyi anlaşam ya da arkadaş gibi olan kimse görmedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senin olayların benzerlerini ben de yaşadım nefret ediyorum hocam mezarına bile gitmemeyi düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birazdan ''o senin buban nasıl nefret edersin buban o senin buban'' diyen köle ruhlular damlar da haklısın, çiftleşip çocuk yapmak marifet değil önemli olan gerisini getirebilmek, babalık yapmayana baba denmez

• 01001101 kullanıcısına yanıt

babam aslında kötü biri değil. sadece yıllardır fazla sinirli. ve nedense banada senin dediğin gibi samimi gelmiyor, yabancı biriymiş gibi geliyor. belkide bunun eebebi ben çocukken yurtdışına çalışmaya gitmiş olması olabilir.

bazen her hareketine gıcık olup sürekli tartışıyorum.

• 4F3 kullanıcısına yanıt
    ben babamla hayatımda oturup muhabbet etmedim. küçükken hergün beni döverdi. sonra dövmeyi bıraktı. çok sinirli ve suskun biridir babam. yani konuşmaz ama konuşunca da kızar.

bazen arkadaşlarımın evide giderdim, babalarıyla arkadaş gibi konuşabildiklerini görünce bana değişik gelirdi, bizde hiç öyle olmadığı için.

babamın bana yabancı biri gibi görünmesi bu yüzden.

• ama şu var, benim peder kendisi ihtiyarlayınca değişti. şimdi ben eve gideyim de benle oturup konuşsun diye can atıyo. çünkü kıraathaneye çıkartamıyoz babamı. uzun yıllardır da çalışmıyo. evde oturuyo. kıraathaneye alıştırsak annem kurtulur. ama yok abi adam çıkmıyo.

• Kendisi ile aramda görüş farkları olsada kendisinden egoist ırkçı cani sadist narsist bencil gibi gibi hakaretler almış olsamda severim babamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 21 Aralık 2024; 21:48:19 >
  • ZillaKami kullanıcısına yanıt
    ben annemi de sevip sevmemekte kararsızım. sevmeme sebenim: annem gerçekten hiç yemek yapmazdı. ne kahvaltı hazırlardı ne de akşam yemeği. resmen aç yaşadım küçüklüğümde. ki zaten bu sebeple büyüyemedim fiziksel olarak.

sevmemekte tereddüt etme sebenim de şu: annem böyle biriydi evet ama bunu tetikleyen şey babamın ruh gibi olmasıydı. babam hem eve para getirmezdi hem de kendi gelmezdi. akşamları bile gelmezdi. geldiğinde de ortalığı kırıp dökerdi, bağırıp çağırırdı. yani babam normal biri olsaydı annem de normal olacaktı muhtemelen.

işin tuhafı, babam sonradan "eve para getirmek" dışında 180 derece değişti. eve gelmeyen adam, evden hiç çıkmamaya başladı. kızıp-döven adam bi anda bizle muhabbet etmeye çalışan çocuk gibi birine dönüştü. değişmeyen tek şey eve para getirmemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Aralık 2024; 22:0:35 >

• Çok zor bir durum ne diyeyim herkes dünyada şanslı olmuyor, anne ve babasını seçemiyor, ben anne ve baba olarak çok şanslıyım babam bana hayatım boyunca maddi ve manevi hep destek olmuştur, onun hakkını asla ödeyemem

• Yotundaşi kullanıcısına yanıt

bebiş sen de küçükkene valorant oynuyormu idin?

• Lan baba cevaplara bak yaşadığımız şeylere bak millet dışarda gülüp oynarken bizim neden DH konu dışında takıldığımızı şimdi anladım

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Hocam anne genelde evin kahrını çeken ve uğraşan taraf olduğu için kızma konusunda daha bir temkinli oluyor insan, zaten gözlemlediğim kadarıyla bizim gibilerin babası hep aynı profil: evde hiçbir şeyle uğraşmaz, varlığı yokluğu bir, varlığında da huzursuzluk çıkarır, bir gün sana faydası olmaz, insan yerine koyup konuşmaz gibi gibi, bu durumdan kendin etkilenince haliyle annenin nasıl etkilendiğini de düşünüyosun, o yüzden işin sonunda daha çok kızılan taraf yine baba oluyor

• Kendisi hakkında ne yazsam elde kalır en iyisi hiçbir şey yazmıyım zaten yaşlandı kendisiyle iletişimimde yılda 1-2 kere falan kafam rahat artık.

• 4F3 kullanıcısına yanıt
    Knk baban iyi adam la öyle deme ok

Bu arkadasin babasi gerçekten kotuymus

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.