Şimdi Ara

Bel Fıtığı Tedavisi Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belimde iki tane fıtık var bir yıldır. Birisi başlangıç birisi orta seviyeydi. Gün geçtikçe ağrılarım artıyor. İlk başta egzersiz verdiler klasik ama hiç bi işe yaramadı. Sonrasında fizik tedavi gördüm onun da bi faydası olmadı. Akupunktur denedim biraz amatördü yapan kadın biraz rahatlar gibi oldu ama yine değişen bişey yok. İki kere belimi çektirdim birisi amatördü birisi milli güreş takım masörü ama kâr etmedi. Aslında 7-8 seans gel masaja dedi ama eğer ki çektiren varsa o acıya 1 seans dayanmak bile zor nitekim ne yaptıysam bi sonuç alamadım arkadaşlar ağrı iyice arttı bazen bel bükülüp kalıyor yürürken. Sol bacağımda güç kaybı oluyor. Sol kasığıma vurmaya başladı ağrısı idrarda bile sıkıntı oluyor. Ameliyat önermiyor kimse nedeni ne? Başka bi çaresi var mı bi yardım edin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MergennS -- 16 Temmuz 2015; 4:15:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağrı için sulidin plus tercih edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Ağrı için sulidin plus tercih edilebilir.

Kalıcı bi çözüm arıyorum hocam sağolun yinede

• Zaten belini çektirmek gibi saçmalıklarla iyice arttırmışsın bel fıtığını. Sigara ve alkol kullanımı yapılan bilimsel çalışma ile bel fıtığı oluşturuyor eğer varsa da şiddetlendiriyor, sigara ve alkol içiyorsan bırakmalısın, uygun bir fizik tedavi ve koşu/yüzme antremanları yapmalısın. Karın kaslarını güçlendirmelisin aynı şekilde sırt kaslarını da, ağırlık kaldırırken düzgün hareketlerle kaldırmalısın. Düzgün ve etkili bir fizik tedavi, etkili ve antremanlar git gide güçlenen koşu/yüzme ile bel fıtığı bu düzeylerde geriletilebilir. Alternatif tedavilerle beline iyice zarar verirsin, hiç bir işe yaramaz. Ameliyat son aşamada önerilir, bir sonra ki aşama ise idrar felcidir, ameliyatın amacı ağrıyı gidermeye yönelik değil; idrar felcini önlemektir. Ameliyat olsan dahi ağrıların geçmeyebilir.
    Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exice -- 17 Temmuz 2015; 18:05:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exice

Zaten belini çektirmek gibi saçmalıklarla iyice arttırmışsın bel fıtığını. Sigara ve alkol kullanımı yapılan bilimsel çalışma ile bel fıtığı oluşturuyor eğer varsa da şiddetlendiriyor, sigara ve alkol içiyorsan bırakmalısın, uygun bir fizik tedavi ve koşu/yüzme antremanları yapmalısın. Karın kaslarını güçlendirmelisin aynı şekilde sırt kaslarını da, ağırlık kaldırırken düzgün hareketlerle kaldırmalısın. Düzgün ve etkili bir fizik tedavi, etkili ve antremanlar git gide güçlenen koşu/yüzme ile bel fıtığı bu düzeylerde geriletilebilir. Alternatif tedavilerle beline iyice zarar verirsin, hiç bir işe yaramaz. Ameliyat son aşamada önerilir, bir sonra ki aşama ise idrar felcidir, ameliyatın amacı ağrıyı gidermeye yönelik değil; idrar felcini önlemektir. Ameliyat olsan dahi ağrıların geçmeyebilir.
    Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için idrar felci hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? Birazda ben araştırıyım

• Annem ameliyat olmuştu, çok çekti yıllardır. Bel fıtığı için çözüm yok, tamamen temizleyemiyorlar. Bir kere fıtık çıktığında ömür boyu mutluluklar dileriz. Annem ameliyat olduğu halde halen ağrısı var. Bacağında uyuşma varsa bir doktora görün, sinirlere baskı yapmaya başlamış artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

Annem ameliyat olmuştu, çok çekti yıllardır. Bel fıtığı için çözüm yok, tamamen temizleyemiyorlar. Bir kere fıtık çıktığında ömür boyu mutluluklar dileriz. Annem ameliyat olduğu halde halen ağrısı var. Bacağında uyuşma varsa bir doktora görün, sinirlere baskı yapmaya başlamış artık.

Onun ağrısını çeken bilir hocam. Doktorlardan da umudu kesiyorsun. Gün geçtikçe ağrının geçmeyeceğine ve gelişen tıp dünyasına inancı azalıyor insanın. Şimdi bi tane alternatif bi yöntem buldum onu deneyeceğim eğer ki geçerse sonucunu buradan paylaşırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bel fıtığı hakkında!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MergennS kullanıcısına yanıt
    Ben geçen sene lomber disk bel fıtığı ameliyat olmuştum. Ameliyat yöntemi mikro cerrahi . Bendeki fıtık patlamıştı ve sağ ayağıma ağrısı vuruyordu. Yürürken sanki bıcak saplıyorlardı bana topallıyordum sinirlere aşırı baskı yapıyordu. Şirinevlerdeki özel Fatih üniversitesi hastahanesinde ameliyat oldum. 1 sene geçti hiç bir şikayetim yok çok şükür. Sana tavsiyem fıtık ertelemeye gelmez, eğer belindeki ayağa giden sinirler aşırı hasar görürse belden aşağısı felç olur ve ömür boyu idrar sondası kullanmak zorunda kalırsın. Mikro cerrahi yöntemi ile ameliyat ol, çünkü yarım santim bir kesik ile iğne gibi alet ile fıtıkları alıyorlar. Bir gün hastanede kalıyorsun ertesi gün tapurcu oluyorsun.Evde 1 ay kadar yatak istirati ve sonrasında doktorun verdiği egzersizleri yapıyorsun beldeki kasların güçlenmesi için. Ben şuan çok memnunum halimden. Bilgisayar başında çok fazla oturma ve her saat başı 5 dakika dolaş. Fazla kilon varsa mutlaka kilo ver. Kilo bel fıtığına sebep oluyor. Günlük 2 litre su içmeyi ihmal etme. Bunlar bana doktorumun tavsiyesi. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 18 Temmuz 2015; 13:05:31 >

• kara344 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam tavsiyelerinizi dikkate alacağım

Rica ederim. Tekrar söylüyorum ameliyat olmayın diyenleri sakın dinlemeyin. Bu acıyı çekmeyen bilemez. Fıtık patladığında geri dönüşü yok, mutlaka mikro cerrahi ile ameliyat olunmalı. Çünkü beldeki ölen sinirler tekrar onarılamıyor malesef.

• Alternatif yöntemlerden umudu kesmelisin, beline daha fazla zarar vericeksin. Dediklerimi uygularsan geriletmeye başlarsın fıtığı. Sigara birinci düşman malasef. İdrar felci, eğer fıtık patlarsa oluşan bir durum, ilk 6 saatte ameliyat çok önemli. Kısacası idrarını tutamıyorsun, eğer ameliyatı da es geçersen bir ömür boyu sondayla gezmek durumunda kalıyorsun. Malasef alternatif tıp denilen, anatomiden yoksun insanların uydurduğu yöntemleri deneyerek hiç bir fayda sağlayamazsın, geçici bi ağrı azalman olabilir fakat fıtık halen devam edecek ve bi süre sonra ağrın nüksedecek, dediğim gibi ağrı geçmeyebilir ameliyatta, amaç idrar felcini önlemek. Dediklerimi yaparsan faydasını göreceksin, büyük ihtimal sigara içiyorsun ve aktif hareket eden birisi değilsin.

Geçmiş olsun, sorularını cevaplarım elimden geldiğince.
  • exice E kullanıcısına yanıt
    Öyle bi zor geliyor ki insana ağrı her yolu denemeye meyilli oluyorsunuz hocam. Galiba haklısınız. Evet sigara içiyorum iki günde bir paket içiyordum. Şimdi günlük 1 pakete çıktı. Birazda o yüzden arttı galiba ağrılar. Tahmin ettiğiniz üzere çok hareketsiz bi hayatım var. Egzersizi günlük ne kadar önerirsiniz ? Bir de siz bel Fıtığı geçirdiniz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MergennS

Öyle bi zor geliyor ki insana ağrı her yolu denemeye meyilli oluyorsunuz hocam. Galiba haklısınız. Evet sigara içiyorum iki günde bir paket içiyordum. Şimdi günlük 1 pakete çıktı. Birazda o yüzden arttı galiba ağrılar. Tahmin ettiğiniz üzere çok hareketsiz bi hayatım var. Egzersizi günlük ne kadar önerirsiniz ? Bir de siz bel Fıtığı geçirdiniz mi ?

Evet kardeşim bende de vardı, senin ki gibi 2 tane başlangıç düzeyindeydi. sigarayı bırakmazsan, spor yapmazsan malasef hiç birşey yaramaz. Bende sülük ve hacamatı denedim, işe yaramadı. ama şuan 45 dakika koşuyorum, sigarayı bıraktım, doktor evde yapabileceğim bel egzersizleri söyledi onları yapıyorum, çok bisiklete biniyorum ama ayakta sürmeye gayret gösteriyorum, şuan 1 ay önceki mra göre doktor böyle devam ederse hiç yaşamamışsın gibi olacak dedi, tıptan şaşma kesinlikle, dediklerimi yap birkaç aya farkı çok göreceksin. ilk önce sigarayı bırak, emin ol şuan belinde hissettiğin hafif bunaltı, kasılma hissi bıraktıktan 1 hafta sonra geçmeye başlayacak :) bir de spor yaparken 4 kilodan fazla kaldırma ve sırt kasların güçlenmeden 4 kiloyuda kaldırma, deneyimli bir fitness antrenörü bul seni hazırlasın koşu ve bisiklete. Kolay yollar emin ol işe yaramıyor

• exice E kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam söylediklerinizi mutlaka uygulamaya koyacağım. İlginiz için teşekkür ederim

rica ederim kardeşim, bi sorun olursa özelden her zaman yardım ederim :)
  • Bende 6 sene önce fıtık ameliyatı olan biri olarak kesinlikle bel çektirmeni tavsiye etmem. Arkadaşın dediği gibi mikrocerrahi yöntemiyle ameliyat oldum. Allah'a şükür çok iyiyim. Benim sana tavsiyem olabildiğince fazla beyin cerrahına muayene ol. (ben öyle yaptım) istatistik tut hepsinin görüşünü al en azından bir fikir sahibi olursun. Ama ön önemlisi bence Cengiz KUDAY'a (istanbuldaydı en son) bir muayene ol derim. Yanında MR'larını götür tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gözcü

Bende 6 sene önce fıtık ameliyatı olan biri olarak kesinlikle bel çektirmeni tavsiye etmem. Arkadaşın dediği gibi mikrocerrahi yöntemiyle ameliyat oldum. Allah'a şükür çok iyiyim. Benim sana tavsiyem olabildiğince fazla beyin cerrahına muayene ol. (ben öyle yaptım) istatistik tut hepsinin görüşünü al en azından bir fikir sahibi olursun. Ama ön önemlisi bence Cengiz KUDAY'a (istanbuldaydı en son) bir muayene ol derim. Yanında MR'larını götür tabiki.

Peki hocam, mikro cerrahinin farkı ne ?

• farklı çok az bir kesik atıp küçük bir delikten microskop yardımıyla fıtığı alıyorlar .
  • gözcü kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam sağolun

• Güncel arkadaşlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.