Şimdi Ara

Bench Press Omurgaya Yük Bindirir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16 yaşında 51 kiloyum ve 50 kilogram ile 3 set 8 tekrar bench press yapıyorum ama bench olmadığı için yere yatarak yapıyorum ondada yere 2 tane yastık koyuyorum (1 tanesi belimden sırtıma uzanacak kadar uzun bir yastık diğeri daha küçük bel bölgemin altına gelecek şekilde ) bu durum benim boy gelişimimi olumsuz etkiler mi ? Yada boy uzamasında engel olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismiolmayanbirvatandaş -- 29 Mayıs 2024; 18:52:13 >

• Tavsiye etmem yapma.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Peki ağırlık antrenmanlarını bırakıp calisthenics yaparsam buy gelişimime daha fazla mı katkı sağlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyuna bir etkisi olmaz. Düşük kilo çok tekrar yap ya da 3 set 33+1 tekrar şınav çek. Ağırlıktan daha iyi etki hissedersin. Omurgana da baskı yapmaz.

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

Anladım, peki bu calisthenics omurgamdaki yükü hafifletip dolaylı yoldan boyumun daha rahat uzamasında yardımcı olur mu ?

• ismiolmayanbirvatandaş İ kullanıcısına yanıt

Olmaz. Boy uzatan egzersiz diye bir şey yok maalesef.

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

Peki önerebileceğin temel hareketlerden oluşan bir calisthenics programı var mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç kg dumbell ile...
    3 yıl önce açıldı
    Bench Press artık artmıyor :(
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ismiolmayanbirvatandaş İ kullanıcısına yanıt
    Spor camiasında bir meme vardır."Vücut ağırlığıyla bile vücut geliştirme yapılır." Bununla bayağı eğlenirler ama gerçektir bir barfiks demiri şınav ve koşu ile fit bir vücuda sahip olunur sehpasız kesinlikle bench yapmanı tavsiye etmem.50kg az bir kg değil kendine geri dönülmez zararlar verebilirsin.
    Tavsiyem
    Diyetine dikkat et.
    Amacın güçlenmek olsun güçlü bir kas hacimsiz estetikten uzak olamaz.
    Barfiks şınav düzgün yapılırsa gayet yararlı hareketlerdir.
    Bu kadar basit olsa herkes yapardı deme iyi bir vücuda sahip olmak azim ve devamlılık ister
    Barfiks, şınav, koşu, ağılığın varsa düzgün formda progresive overload yapacaksın bu kadar.
    Düzgün form düzgün form düzgün form.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Barbell floor press yaz araştır. Doğru formda yaparsan birşey olmaz. Yastığa gerek yok. Yastıkla herhangi bir dengesizlikte sakatlanma riski açığa çıkar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.