Şimdi Ara

benzinli araçlar hurdayamı ayrılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benzinli ve dizel araçlar arasındaki fiat farkları bazı markalarda hemen hemen sıfırlandı ufak tefek donanım farklarıyla acaba benzinli araç almak artık cazip olmadığına göre türkiyede satılan her 10 araçtan 8 dizel oldugundan benzinli araçlar devrini doldurdumu acaba iki araçtanda kullanan arkadaşlar tüketim degerlerini yazarlarsa aradaki fark daha net olacak

• nasıl sıfırlandı yahu en az 2 bin ytl fark vardır her firmada
  • yok be ya ne sıfırlanması gerçi biraz uçuk bi örnek olacak ama babamın arkadaşında son model bi merso dizel vardı onu sattı benzinli sıfır merso sl 350 aldı adam dizeli sevmemiş
    doğu tarafında millet hep benzinli araba alıyolar oda var
  • bence bu gidişle dizel arabalar hurdaya ayrılıcak bi arkadasım dizel corsa almıştı şimdi bin pişman 4 sefer yolda kalmış şimdide motor suyuna yag karışıyormuş.
  • aslında firmalar benzinlilere opsiyonel fabrika montajlı lpg fırsatı sunsalar bak bakalım dizeller ne oluyo o zaman
  • Bugün araba alsam yine benzinli alırım, tercih meselesi, hurdaya ayrılmak falan çok alakasız bence...

Tüketim değerlerine falan gerek yok, azıcık araba görmüş herkes dizellerin daha az yaktığını biliyor, ama kimin canı hangi tür aracı almak isterse onu alıyor...
  • neden hurdaya ayrılsın ki
    biz daha dizel arabaylan tanışalımız ne oldu ki avrupalı kaç yıldan beridir dizel arabaya biniyor
    hurdaya ayıracak olsalardı onlar ayırırlardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • opsiyonel lpg yi chevrolet sunuyor bildiğim kadarıyla.
  • yılda 10.000 km yapan biri için dizel mi mantıklı benzin mi? bence benzinl, araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: bhe

yılda 10.000 km yapan biri için dizel mi mantıklı benzin mi? bence benzinl, araç

Bence lpg'li araç her durumda daha mantıklı.Lpg'nin daha çevreci ve havayı daha az kirlettiği gözönüne alınırsa,ve küresel ısınmanın zararlarını yaşamaya başladığımız ve çevreyi en az kirleten ürünlerin önem kazanmaya başladığı şu zamanlarda lpg daha kullanılabilir bir ürün diye düşünüyorum.
    Çevre için güneş enerjisiyle çalışan,hidrojenle çalışan yada buna benzer çevreci yakıtlarda olduğunu düşünenler olabilir ama şu an en ekonomik yöntem lpg sanırım.En azından bizim ülkemizde
    Saygılar
  • çok boş bi konu olmuş...

neymiş benzinli araçlar hurdaya ayrılacakmışta, falan filan...

laf olsun torba dolsun işte...
  • Hurdaya çıkartılması gereken saçma bir dusunce

Hayatım boyunca dizel almadım almamda almayacagımda. Böyle dusunen cok ınsan var zira üst sınıfta satılan aracların yıne buyuk cogunlugu benzınlı.

Nasıl huradaya cıkıyormus
  • konu kitlensin artık
  • benzinli aracı olanlar çok kızmış konuya cepleri kötü yandı herhal biraz gerçekçi olmak lazım üst sınıf araçlar artık dizel satışların tamamına yakını dizel bütün formlarda dizel konuşuluyor ve ikinci el araç piyasası dizel üstüne dönüyor tabiki arkadaşların bazıları kızacak ama aklın yoluda birdir diye düşünüyor ilk fırsatta dizele geçmelerini tavsiye ediyorum hepinize saygilar kazasız sürüşler
  • quote:

Orjinalden alıntı: activman

benzinli aracı olanlar çok kızmış konuya cepleri kötü yandı herhal biraz gerçekçi olmak lazım üst sınıf araçlar artık dizel satışların tamamına yakını dizel bütün formlarda dizel konuşuluyor ve ikinci el araç piyasası dizel üstüne dönüyor tabiki arkadaşların bazıları kızacak ama aklın yoluda birdir diye düşünüyor ilk fırsatta dizele geçmelerini tavsiye ediyorum hepinize saygilar kazasız sürüşler

bence yanlış düşünüyorsun benzinli isteyen benzinli dizel isteyen dizel kullanılır kimse kimsenin kararına tercihine laf söyleyemez bu yönden benzinliler hurdaya ifadesi biraz abartı olmuş bence de bana kalırsa her 2 sininde avantajlı olduğıu farklı yerler var kime hangisi daha uygun geliyorsa onu alır kullanılır eskitir beğenmezse değiştirir bu kadar basit bence

• bir kere benzinlideki motor sesi hangi dizelde var allahaşkına

en iyi dizel bile magirus gibi ses çıkartıyor
  • evet arkadaşım, bundan sonra bütün benzinli araçlar hurdaya çıkacak.

türkiyede benzinli araç kullanan milyonlarca insan senin kadar akıl edemedi, tebrik ederim en akıllı sen çıktın bizi uyardın.

hemen yarın benzinli arabalarımızı hurdaya verip senin arabanın aynısından alıcaz.

Not: bu arada benim arabam LPG li olduğu için muhtemelen hem senin dizel aracından daha az yakıyorum, hemde daha performanslı kullanıyorum.

yarında ben topic açıcam, dizel arabalar hurdaya ayrılsın, hepiniz lpg li araba alın diye.
    ben çok zekiyim ya, bu ülkedeki milyonlarca insanın kafası benim kadar çalışmıyo.
  • Ben hiç sevmesem de milletin %80-90ı kösele ayakkabı giyiyor, hem kösele ayakkabı spor ayakkabılardan daha ucuz, nolcak şimdi, koyun gibi hemen sürünün yaptığını mı yapalım? Bizim"kendi tercihimiz" diye bir şey olamaz mı? Her şey ekonomi mdir?
    Aracımızın bir yanı vurulduğunda bi kutu boya alıp fırçayla boyasak daha ekonomik olmaz mı?
    Peki bisiklet kmde kaç litre yakıyor? Ya da scooter.. Her şey litre ile kuruş ile mi ölçülüyor?

İmzamda dizel Clio, avatarımda ise benzinli 12 var, gayet tarafsız biriyim, fakat topic taraflı...
  • Eyvah benzinli Ferrarileri hurdaya atacaklar...

neyse ben toplarim onlari hurdaliktan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: activman

benzinli aracı olanlar çok kızmış konuya cepleri kötü yandı herhal biraz gerçekçi olmak lazım üst sınıf araçlar artık dizel satışların tamamına yakını dizel bütün formlarda dizel konuşuluyor ve ikinci el araç piyasası dizel üstüne dönüyor tabiki arkadaşların bazıları kızacak ama aklın yoluda birdir diye düşünüyor ilk fırsatta dizele geçmelerini tavsiye ediyorum hepinize saygilar kazasız sürüşler

Sana mı kaldı şimdi Dizeli tavsiye etmek ??

Ne ben ne babam bugune kadar hiç dizel araç kullanmadık. Babam S 350 L sahibi. Bende ise 5.30i var Kesinlikle benzinli almayı da dusunmuyoruz.

Aklın yolu bir Performans sürüş zevki = Benzinli araçlar. Benzinli motorun egsoz homurtusunu duymak 6.000 Devirlere kadar cıkmak bana zevk verıyor. Başka turlu de aracı kullanmam zor olurdu. Ekonomi yapmam gerekırse garaja kitlerim aracımı toplu taşımayı tercih ederim. Yine dizel tercih etmem.

Ekonomi yapmak isteyenler dizel tercih edebilirler saygı duyarım..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.