Şimdi Ara

Berberler iyi kazanıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün berberi aradım ve en erken 2 saat sonraya randevu verebileceğini dolu olduğunu söyledi ve 2 saat sonrasına gittim 150 tl aldı ve 12 dk sürdü benden sonra ise hemen birini daha aldı böyle çalışan biri iyi kazanıyormudur ? Yüksek lisans yapıp Mali müşavirlik ruhsatımı alsam bile böyle kazanamam heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 5 Ağustos 2023; 10:35:36 >

• Güzel kazanıyorlarda dükkanda dedikodu harici sosyal hayatları yok gibi birşey
    Dedikoduda sosyalleşmeye girer mi bilemiyorum
    Birde parayı elden aldıkları için vergide kaçırıyorlar
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

Sosyal hayat bendede yok 40 kadın var bi erkek benim iş yerinde akşama kadar dedikodu alışveriş sohbetine maruz kalıyorum  

• Geçmişe dönsem kesinlikle berber veya kuaför olurdum.

Mahalle arası berberlerde bile tıraş 150 lira. Azıcık vizyon sahibi biri mesleğiyle alakalı gerekli eğitimleri alıp doğru sosyal medya kullanımıyla ufak bir şehirde bile ihya olur. Ben hiçbir birikim yapamazken, berberimin evi var ve arabasının modelini yükseltme muhabbeti yapıyordu. İnsanların kılıyla tüyüyle uğraşıyorlar akşam geç saatlere kadar çalışıyorlar ve zanaat sonuçta. Kazançlarında gözümüz de yok ama asıl gelirlerini yükselten şey sanırım vergi vermemeleri. Üstelik bu mesleğin yok olma ihtimali de bulunmuyor gibi  

• Bence iyi kazanamıyorlar. Kaç kuaför tanıyorum anca dönüp duruyor. Ya 15 yaşında mütevazi bir arabası var. Yada memleketinde ufak bi evi. Aç değil açıkta değil işte.

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    işe mi girdin meslek ne
    Oo cennete düşmüşsün :) elini sallasan ellisi
  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt

Bölümümle alakalı trde ilk 5 te büyüklük olarak

• capo di capi kullanıcısına yanıt

Sorunda o zaten ben yüksek lisans mezunuyum mali müşavir olsamda alamicam o saydıklarını

• Allah yolunu açık etsin kardeşim.

• Kendi dükkanın varsa zengin bile olursun berber olarak.

Son yıllarda gittiğim tüm berberler randevu usulü çalışıyorlar. Yer bulmak çok zor.

maksimum yarım saat sürüyor bir kişinin traşı

doğru dürüst masraf yok,

Elinde iyiyse zaten daimi gelen müşterilerle bile rahat rahat geçindirirsin hayatını

• JaReD22 kullanıcısına yanıt

Aynen doğum günümü kutlayacaz 10 ağustosta laik laik   

Senin sevgilin yok muydu hocam ayıp değil mi

• GaravelUsta kullanıcısına yanıt

Şaka yaptım hani bazıları diyorya laiklik diye ordan

• En az 10 yıldır aynı dükkana ve berberime gidiyorum. O dükkandaki toplam üç berberden birisi. Gittiğim yer ise İzmir'in dandik bir ilçesinde, merkezde ora seviye bir berber. Neyse, bu 10 yıllık süreçte ne zaman gitsem sabah akşam sıfır ve 2. el araba muhabbeti ve akıllı telefon muhabbeti dönüyor. Sadece satın almak ve bir üst modelle değiştirmek amaçlı konuşuluyor, laf olsun diye değil bu arada.

Berberim 1990 doğumlu ve meslek lisesi çıkışlı. 18 yaşından itibaren resmi olarak çalışıyor ve sigortası yatıyor. Aylık geliri en az 50 bin Lira çünkü 10 yıldır randevu sistemiyle çalışıyor. Ayrıca telefonu randevu için hiç susmuyor. İyi bir evi var, bir sürü ikinci el araba değiştirmiş, evli ve 2 çocuk sahibi.

Ben mi? Ondan 7 yaş küçüğüm ve Sim kartım bile ablamın üzerine kayıtlı :) Yıllar süren işsizliği ve parasızlığı zaten saymıyorum.

Kısaca, eğer orta gelirli ve dar gelirli bir ailenin çocuğu iseniz, meslek lisesine gidin, geçerliliği olan bir zanaat dalında eğitim alıp usta olun. 18 yaşında sigortalı olarak alanınızda iş hayatına başlayın. Biraz sermaye biriktirin ve kendi dükkanınızı açın. Türkiye sarmazsa da Almanya ve İngiltere gibi zanaat sahibi usta açığı olan ülkelere, diploma denkliği yapıp gidin.

Üniversite mezunları ise işsiz ve parasız, şanslı ise asgari ücretle çalışmaya devam etsin bu arada :)

• Dükkanın mevkisi iyiyse, işini iyi yapıyorsa, çevresi genişse ve kötü bir şehirde değilse kazancına şaşırırsınız. Ben okudum asgari ücretten biraz fazla elime para geçiyor, arkadaşım orta okul sonrası okumayıp dayısının yanında berber çırağı olarak işe başladı, yıllar sonra kendini dükkanını açtı. Şimdi ise ara ara yükseltmeye gittiği milyonluk aracı, evi, güzel bir evliliği, yazları sürekli tatillere gidişleri vs vs daha sayabileceğim bir çok aktivitesi var.

• damn2u kullanıcısına yanıt

Katılıyorum hocam, güzel bir tespit, bilgi. Bir yukarıda ben de kendi gözlemimi yazdım. Keşke orta okul bitince, meslek lisesi tutmasına rağmen beni anadolu lisesine göndermeselerdi. Rehber öğretmenleri ve ailemin "okul okuma" dayatmasının bedeli ağır oldu. Şu an benimle yaşıt (26) olup, ya meslek lisesine giden ya da usta-çırak ilişkisiyle meslek edinen arkadaşlarım para eziyor mekanlarda

• Mantık olarak çok kazanıyorlar gibi görünüyor ve vergi vermedikleri için para direk ceplerine kalıyor. Giderleri de fazla yok hatta hiç yok. Sadece dükkan kirası ve bağkur primi ödüyorlardır. Kira 10.000 TL olsa, bağkur 4.000 TL. Geriye bütün para ceplerine kalıyor. Elektrik ve su masrafı da fazla değildir.

Günde 150 TLden 10 kişi tıraş etse 1.500 TL yapıyor. 30 ile çarp. Aylık 45.000 TL.

• 2 yer var, mekanlar işlek caddelerde, sürkülasyon fazla, biri 60, diğer 50 gayme... sizlere fena kazık atıyorlarmış...bir mal alınca 10 yere uğrayıp veya 20 siteye bakıp seçenekleri ve fiyatları araştırıyorsunuz, berbere gelince teke bağlı kalırsanız işte böyle geçirirler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 5 Ağustos 2023; 16:26:21 >
  • Mali müşavir kadar olmasa da asgari ücrete göre iyidir.
    Bizim köyde 50 lira saç traşı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.