Şimdi Ara

Beyin KM'yi olduğundan düşük gösteriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen yıl Ford Focus araç almıştım. 129 bin kmde idi. Otorapor Kağıthanede ekspertize soktum. Aracın km'si orijinal dendi. Tüvtürk muayene kayıtlarına göre de herhangi bir tutarsızlık yok.

Bugün aracımı satacaktım. İlgili arkadaşlarla beraber Auto King Oto Ekspertize gittik. Aracın genel ekspertizi yapıldı. Dediğimin haricinde bir şey çıkmadı yalnız aracın program ile KM sorgusu yapıldığında araç beyninin aracı 42 bin kmde (kırk iki bin) gösterdiğini söyledi. Alıcı da kıllandı. Ben de kıllandım Neyse alışveriş iptal oldu. O problem değil de neden böyle birşey olmuş olabilir? Benim yaptırdığım ekspertize baktım. Km 129 bin görünüyor beyin scaninde.

***Aracın yetkili serviste otomatik şanzıman beyini değişmiş 2019 yılında 90 bin kmde, faturası var. Acaba şanzıman beyni değişince aracın beyni kmyi mi sıfırlıyor? Eğer öyleyse Otorapor sisteminde neden normal göründü. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Moralim çok bozuldu.

• gösterge değiştiyse, focusta km yi gösterge tutuyor. daha düşük km li aracın göstergesi takıldıysa km yi düşük gösterir.

Ben 4000deki aracıma 0 focus göstergesi taktım. 0 dan devam etti, alıcıya da söylemiştim.

• x-rayted kullanıcısına yanıt

Hayır gösterge değişimi yok. Araç 2013 model.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Sıfır beyin takılmışsa yeni beyin 0 dan başlar diye düşünüyorum.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Şanzıman beyni takılmış 42 bin km önce. Ondan dolayı mı acaba

• Sánchez kullanıcısına yanıt

42 bin km once beyin takilmis ve beyin de 0 ise, su anda beynin 42 bin gosteriyor olmasi cok mantjkli. Kafa karistiracak birsey yok. Dilerseniz beyinden km arttirin dilerseniz aliciya aciklayin durumu. Beynin kac km de takildiginin bilgisi vardir nihayet. Gerisi basit cikarma islemi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Hayır beyin 420 bin araç 130 bin çıkmış gibi bir triplendiler ona canım sıkıldı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OBD ile şanzımana da bakılıyor. Şanzımanda düşük km çıktıysa ve faturası da varsa bir sorun yok.
  • Sánchez kullanıcısına yanıt

hocam araçta km bilgisi tutan tek bir beyin yok ki, "aracın beynindeki km bu" derken hangi beyinden bahsediyorlar tam olarak?

- gösterge beyni var km bilgisi tutan,

- şanzıman beyni var,

- ECU motor beyni var,

- ABS beyni var,

yani var oğlu var. şimdi burda en sağlıklısı hiç değişmedi ise ABS beyninden km'ye bakılır, çünkü lastik döndükçe sensörden km bilgisi ABS beynine işlenir. arkadaşlar doğru diyor adam gider gösterge beynine bakıp yanlış bilgi verir size ama belkide arızadan dolayı serviste gösterge değişmistir kim nerden bilecek işin doğrusunu. ayrıca misal km düşürme olayı için genellikle gösterge beynini hack'leyerek yapıyorlar. ama girip abs beynine bakınca gerçek km değeri çıkıyor vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 4 Nisan 2023; 1:15:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.