Şimdi Ara

Bilgisayarım çok ısınıyor ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yeni bir bilgisayar aldım.Kasam Corsair Delta, Ekran kartım Gigabyte RTX2060Super, İşlemcim Ryzen 3500X oyunlarda tam performansta ekran kartım 83 dereceye,işlemcim ise 72 dereceye kadar çıkıyor. Odam biraz dar ve teras katında olduğu için odamda çok sıcak oluyor.Boşta iken işlemci 48 derece ekran kartı ise 45 derece. Bu değerler sizce bilgisayara zarar verirmi? Bu değerleri düşürmek için ne yapmam gerekir? Yardımlarınız için Teşekkür ederim.

ANAKART:GIGABYTE B450MH
    EKRAN KARTI: GIGABYTE RTX2060SUPER
    İŞLEMCİ:RYZEN 3500X
    HDD:SEAGATE 1TB
    SSD:ADATA 480GB
    RAM:CORSAİR 3000MHZ 2X8GB
    KASA:CORSAİR SPEC DELTA 4FAN 650W
    Bilgisayarım çok ısınıyor ne yapabilirim?

Bilgisayarım çok ısınıyor ne yapabilirim?Bilgisayarım çok ısınıyor ne yapabilirim?

• sıcaklıklar zarar verecek sıcaklıklar değil.

kasa havalandırması nasıl bilmiyorum ama kasanin kapağını açmak yardımcı olabilir bir deneyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kasada egsoz fanı yok mu? işlemci boşta 48 derece? yuh! ağır overclock mu var?
  • Kasanin oldugu yer cok dar, isinan hava hapsoluyor, dagilamayinca daha da isiniyor parcalar. Bu sicakliklar zarar vermez ama sicaklarda imkan varsa kasayi daha aciklik bi yere cikart. Hav akiminin cok iyi olmadigi dusunulurse yan kapagi cikartmakta ise yarar.
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    hayır. yeni aldım. 1 gün oluyor. Hiç ellenmedi. Fakat odam zaten 35 derece vardır. ve 48 derece beklemede kasaya göre normal bir derece. Sıkıntı olan oyunda 85 dereceleri görmesi. :(
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Anladım. Odadan kaynaklanıyor olma olasılığı varmı? Çünkü odam aşırı dar ve aşırı sıcak. Ben Terasta oturduğum için cidden burası sauna gibi. başka odaya almayı planlıyorum.
  • xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    Anladım. Pc ye zarar verir diye korkuyorum bende. Bu sıcaklıklar zarar vermezse iyi. Çünkü şuan yaz ve ben en üst kattayım ve odam 20m2 bile yok sauna kadar sıcak. bu odadan pc yı çıkarınca ve geniş bir alana koyduğumda ve kış aylarında sıcaklık normale döner mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Odayı değiştirmek de fayda sağlar ama öncelikle kasayı o daracık yerden çıkarın, masanın üstünde veya yanında, açık bir yerde dursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayberkrodoplu A kullanıcısına yanıt
    muhtemelen döner. sıcaklıklar korkulacak seviyede değil bilesenlerinize zarar gelmez. dediğim gibi kasanin kapağını açarsanız sistem büyük ihtimalle biraz rahatlar

• xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. görüşleriniz için.
  • Oda sıcaklığıda büyük etken.Ben odamda klima açmayınca oda sıcaklığı 30 derece ve ekran kartım 79 dereceye kadar çıkıyor.Klima açınca maksimum 73 dereceye çıkıyor.O oda sıcaklığına göre normal bence sıcaklıklar.Zaten parçalara zarar verecek sıcaklıklarda değil bu sıcaklıklar.
  • BlackF!Re kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
  • Kullandığın işlemcinin bildiğim kadarıyla kronik bir ısınma sorunu var ama 90 derecelere kadar destekler onun için problem etme ekran kartı 100 dereceye kadar calisir destekler ama yinede sen 80 i geçmemeye çalış özetlersek bir problem yok

• Aynı durumu yaşıyordum. Pc masamız aynı gibi hatta. İlk işiniz kasayı oradan çıkartmak olsun. Ben pc masasının yanına komodin koyarak çözüm buldum en azından kasa hava alıyor. Sıcaklıklar 20 derece falan oynuyor haberiniz olsun
  • Hocam kasayı. Daha açık bir alana koyman iyi olur, sağı solu kapanmış bu da bir nebze etki ediypr olabilir, hava olsa da alması zor olacaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasayı masa üstüne koy yan kapagı fln ac sıcaklık gözle görülür düşmezse aldıgın yere iade et o sıcaklıklar ömür kısaltır
  • Ekran kartının markasının oc düzenleyici programı vardır.Mesela msi afterburner gibi. Ordan ekran kartının fanın çalışma hızını otomatik artacak şekilde manuel ayarla. 70 'C YE geldiğinde fan hızı %75'e gelecek şekilde doğru orantılı şekilde artır.Sorunun çözülecektir.Benimde aynı sorun vardı malüm havalar çok sıcak.Bu şekilde yaparak max 74 dereceyi görüyorum full ayarlarda ve 2k 4k oyunlarda.
  • Merhaba ; bilgisayarınız ısınıyor ise ısı iletim değeri yüksek termal macun ile bakım yapın. Eğer bunu yapacak bir bilgiye sahip değil iseniz. Size en yakın bilgisayar servisinden destek alınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arke bilgisayar -- 10 Şubat 2025; 0:23:8 >
  • ayberkrodoplu A kullanıcısına yanıt

Sistemin ısımansının nedeni senin yüklediğin ilk resimde belli zaten kasanın önünde hava girecek yer yok önü plasitk ile kapatılmış o fanlar nereden hava alacak çok merak ediyorum bu kasayı tasarlayan mühendisi dövmek lazım o kasanın önünü sök ve kasanın arkasını duvardan 15-20 cm uzaklaştır hatta 30cm bile daha iyi olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.