|
BioNTech, Covid-19 aşısı nedeniyle mahkemeye çıkıyor: Yüzlerce tazminat talebi var!
-
-
Küresel dava olsa ne olacak. Herkes bu aşı beni öldürse sakat bile bıraksa kendi rızamla aşıyı oluyorum diye imzalayıp, gönüllü olarak 3er 5er oldu. Olmasalardı o zaman. Yani şimdi kitlesel olarak ölümlerde olsa kimsenin dava açmaya hakkı yok. Yeterince denenmeden o zaman niye oldular. Ha ancak yurt dışına falan çıkmak zorunda olanları da zorunda bırakanlar sorumlu tutulabilir. Yani milletin işi gücü vardı olmak zorunda kaldı. Onun dışında sıradan halk olmasaydı. Her şeye razıyım diye imzalar atıldı bir kere.
-
forumun çok bilen, batı hayranı muhteremleri hesaplarını sildirip kaçmadılar inşallah. malum akşa sonrası öğrendiğime göre bir tayfa garip şekilde hesap sildirip tüymüşler.
keza; mrna denilen aşının tam gelişmediğini, insan sağlığı için hala riskli olduğunu ben etrafımdakilere anlattım, söyledim ve burada da yazdım. ölecek adama yaparsın ki zaten ölecek adam. ama sağlıklı insanlara bunları dikta ettiler. bence burada dava edilmesi gereken biontec değil, devletlerdir. Alman hükümeti dir mesela ki burada başı MERKEL çekiyor, gay sağlık bakanı çekiyor. ama şimdi hiç birinden haber yok. hepsi milyonlarca euroluk lüks evlerinde yaşıyorlar.
geride ise aşısan ölen, sakat kalan milyon insan var.
-
İmzayı attınız boşuna
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
olmasalardı demek kolay aşı olmayana yaptırımlar ne olacak mecbur olanlar vardı
-
Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi de öve öve bitiremiyorlardı :)
-
Aşı hiç olmadım. Karşıt değildim ama kısmet olmadı ayak sürttüm çok fazla. Çok dikkat ettim pandemi süresince 1 kez kovid geçirdim çok hafif. Aşı olsaydımda biontech olmayacaktım. Çok araştırmıştım çünkü. Olan ve beyin kanaması geçiren, ayağı şişen kişiler tanıyorum. Bizleri denek olarak kullandılar... -
Kardeş şöyle düşün hiç aşı olmamış biri beyin kanaması veya ayak şişmesi vb. şikayetlerde bulunsa bunun sebebi neyde arayacağız.
Bununla ilgili özellikle abd'de baya araştırma var aşıların kalp krizini arttırdımı diye özellikle en çok kalp krizi konusu yaygın diye ortalama sayılarda öyle artış yok hatta azalan yıllar var pandemi sonrası.
Bu olayı insanın biraz sebep sonuçlu düşünce yapısından kaynaklı bir insan vefatmı etti neden ölmüş trafik kazası diyelim eh işte yollar bozuk olmasaydı yaşardı gibi yada kalp krizi geçirmiş aşı oldu ya o yüzden kimse kendi hatasını söylemez adam kolesterolu yüksekti sigarayı bırakması lazımdı falan denmez günah keçisi aşı.
Aşı karşıtı bir akrabam çocuğuna kızamık aşısı yaptırmadığı için 7 yaşında kızamık yüzünden vefat etti aşılar olmasaydı doğan her 3 çocuktan 2'si yetişkinlik dönemini görmeden vefat ediyordu çok değil 100 yıl önce ve halen dünya üzerinde aşıya erişimi olmayan ülkelerde durum aynı.
Aşının test süreci evet baya kısa sürdü o konu tartışmaya açık o konuda bir şey diyemem ama her gün binlerce insan ölürken yapılacak başka bir şey var mıydı bilemedim.
-
Kör ölür badem gözlü olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu ve benzeri davalar olmasın diye aşı öncesi bir tek bizde mi imza attırdılar acaba?
-
Zaten ben de cümlemin devamında onu yazmıştım. Zorunlu durumda olanlar vardı, işi yüzünden olmak zorunda bırakılanlar falan. Onlara bir şekilde hakkı verilmeli. Ama diğer türlü normal evinden kalkıp koşa koşa en önden sıra almaya çalışıp, 3-5 ne kadar çıktıysa olanlar. Her şeyi kabul ediyorum diye imza atanlar, muhtemelen aşı karşıtları ile bir ton kavga edenler, hiç şimdi iki yüzlülük yapıp da bize de hakkımızı versin demesinler. Benim bahsettiğim kesim o. Yoksa zorunluluktan olan az bir kesim. Zaten bildiğim kadarıyla onlar 1 kere olsa yetiyordu. Kaç kişi sadece 1 doz oldu ki. Ona bakmaları lazım, kim zorunlu kim gönüllü olmuş ortaya çıkar.
-
imza atıldığından dolayı birşey çıkmaz bundan. adamlar size o imzaları boş yere artırmadı biliyolardı bu günün geleceğini
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3. biontech aşımı olduktan 1 ay sonra covid geçirdim 5-6 gün yattım berbat birşeydi, Aşının görevi covidi hafif atlamam değilmiydi ? Sonra kendimi avuttum acaba aşı olmasaydım daha mı kötü geçirecektim veya ölümle mi sonuçlanacaktı. Aşıdan sonra neler mi oldu, aşırı derecede kilo aldım ve son 1.5 yıldır midem yanıyor neredeyse hergün. Bilmiyorum bunu aşıya mı bağlamalıyım yoksa ne bilim işte :)
-
Kara cahiller yine doluşmuş. Aşının hedefi sizi yaşatmak. Bu covid’e yakalanan herkes ölüyor demek anlamına gelmiyor zira hastalığı ne kadar ağır geçireceğiniz ya da atlatıp atlatamayacağınız aslında bir çok şeyle ilintili. Mesela alınan virüs yükü. O yüzden aşıdan önce hastanelerde görev yapan binlerce sağlık personeli covid sebebi ile hayatını kaybetti.
Bir de, benim bir tanıdığım sapasağlamdı aşı oldu bir süre sonra kalpten gitticiler var. İstatistiksel çıkarım yapmaktan aciz bu grup komplo lobisinin en tehlikelisi. hayatında ayda en az 1 kez lahmacun yiyenlerin, haftanın şu gününde doğanların ölüm oranları arttı gibi hiç bir anlamı olmayan absürt ve uydurma çıkarımlar yapmak hiçte zor değil.
Pandemiyi atlatmak için elimizdeki en etkili ve güçlü silah aşıydı. Aşı sayesinde bugün normale döndük. Medikal ilaç, aşı vb ürünlerin geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesi için oldukça zahmetli ve zor süreçlerden geçmesi gerekiyor. Pandemi nedeni ile aşılar için bu süreçler önceliklendirildi (ama gözardı edilmedi). Bu süreçler mükemmele yakın ama mükemmel değil. Dolayısı ile bu süreçleri tamamlayan her üründe 100% güvenli değil. Bu aşıyı çok geniş bir popülasyon yaptırdı, elbette bazı istisnai gruplarda beklenmeyen durumlar gelişmesi beklenebilir. Şimdi yapılması gereken bu insanların nasıl bir medikal geçmişi var, ortak noktaları neler üzerinde çalışıp bu süreçleri dahada iyileştirmek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ben 2 doz oldum hiç bir şey imzalatmadılar. imzalatmak isteselerdi olmayacaktım.
aşı olmak zorunda kalmam devlet baskısı. çok büyük bir laptop firması genel merkezine istanbul'a çağırdı beni sunum için. sırf uçak/otobüs seferlerinde zorunlu aşı isteniyor diye aşı olmak zorunda kaldım. ben olduktan 2 hafta sonra (ben daha gidemeden) aşı zorunluluğu ve tüm tedbirler kaldırıldı. 3x kazık yemiş gibi oldum. sorumlusu hükümettir.(ha bişey oldu mu vucuduma? yok ama belki bişey çıkar ileride.)
-
Nasıl çok araştırdınız ve aşı olmadınız anlatır mısınız.
Doktorlara mı danıştınız, bilim kurullarını mı dinlediniz.
Biz de istifade etmek isteriz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla arkadaşı bilmiyorum ama her iki tarafı da destekleyen bir çok uzman doktor vardı zaten. Ben de özellikle sağlık sektörü reklam alanında çalıştığım için sayısız doktor arkadaşım var. Bir kısmı aşı olmayanların yarısı sene sonuna ölecek dahi diyordu. Bir kısmı bu kadar hızlı mutasyon geçiren bir şeye ne aşısı. Sürü bağışıklığı tek çare diyordu. Benim özellikle karar vermemi sağlayan olay, hastanede aynı odada gayet yakın bir şekilde sonrasında ciğerleri ağzına çıktığını, karantinalarda günlerce kaldığını öğrendiğim kişilerle aynı odada bulunmama rağmen zerre bir şey olmaması oldu. Hani eni boyu tabi tam araştırılamadı. Bazıları virüse maruz kalmasına rağmen neden hiç hasta olmuyordu bilinmiyor. Varsayımlar üretildi ama bilemeyeceğim. Dolayısıyla ben zaten en kötüsüne maruz kalmışım bir şey olmamış diyerek bir de yeterince testleri yapılmayan aşıları olmamayı tercih ettim. Ve ne hikmetse en sağlıklı 2 yılımı dahi geçirdim diyebilirim :)
Ha diğer yandan doktorlarında zaten bu konuda elbette normal halka göre biraz daha aşina olmalarına rağmen aslında mikrobiyoloji uzmanlarının alanına giren bir konu. Yani kardiyoloji uzmanına göre sene sonuna aşı olmayanlar toplu ölecekti. Ki kendisi abd de uzmanlık almış bir doktor. Diğeri misal genel cerrah, önce karşıydı, sonra olmak lazım tabi diyordu. Aşılarını da oldu onlar, koronalarını da oldular. Ama bakarsanız tam olarak hiç birinin uzmanlık alanı değil. Ki yine de sıradan bir mikrobiyolog dahi, tamam çok daha tutarlı varsayımlarda bulunabilmekle beraber, virüs örneğini ve aşı örneklerini inceleyip testler yapmadan tutarlı bir sonuca varamazdı.
Bilgisayar alanındaki uzmanlıklar gibi düşünün. Sunucu uzmanları var, it var, grafik tasarımcı var, web yazılımcı var, hacker var. Hepsine özetle bilgisayarcı deniyor ama alanları çok farklı. Yazılım alanındaki ve özellikle virüsler ile ilgili çalışmış olan yazılımcılar virüslerden anlar.
Ama demek istediğim burada herhangi türde düşünen halkı küçümseyecek bir durum yok. Yani senin benim aklımızın almayacağı kadar tıp alanında bilgiye sahip, tus u geçmiş, üstüne yan dal yapmış doktorlar arasında da iki farklı görüş vardı.
-
Milyarlarca doz aşı yapıldı, bi kaç yüz kişi elbette sikayet eden olacak. Bazı insanlarda elbette bazi yan etkiler olacak. Fıstık yediği için alerjik tepki verip ölen var, bezelyeden, tahıldan vs bir sürü ölen insan var. Hepsini mahkemeye verelim o zaman. 100 senede bir görülen pandemi denen, insanların sokağa çıkmaya korktuğu, çıkanın para cezası verildiği, maske bulunamayan, hastanelerde cihaza bağlı acı ceke çeke ciğerleri ağzından gelerek ölen insanların olduğu, Avrupa'da ölülerin hastane koridorlarında bırakıldığı, yaşlıların ölüme terkedildigi, Amerikada ceset torbalarinin yetmediği, insanların toplu gömüldüğü, ailelerin ölülerini almaya korktuğu günleri cabuk unutmus birileri.Deterjan içip olenleri bile gördük ya. O günleri bitirdi bu aşılar. Simdi en küçük aşı karşıtı haberde yeniden refah kafalı tiplerin gördünüz mü ben demiştimciler şunu unutmasın: her 1 yan etki şikayeti olana karşı on binlerce sağlıklı ve en ufak zarar görmemiş insan var, her bir olumsuz bilimsel makaleye karşı binlerce olumlu bilimsel makale var. Aşı olarak sadece tuzlu su yapılsaydı bile eminim bir sürü sikayet eden olacaktı. Ayrica bakalim mahkemenin sonucu ne olacak. Hemen karara bağlamışsınız ama mahkeme davacıları haksiz bulursa ne olacak?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Her kelimesine katılıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kara cahiller yine doluşmuş. Aşının hedefi sizi yaşatmak. Bu covid’e yakalanan herkes ölüyor demek anlamına gelmiyor zira hastalığı ne kadar ağır geçireceğiniz ya da atlatıp atlatamayacağınız aslında bir çok şeyle ilintili. Mesela alınan virüs yükü. O yüzden aşıdan önce hastanelerde görev yapan binlerce sağlık personeli covid sebebi ile hayatını kaybetti.
Bir de, benim bir tanıdığım sapasağlamdı aşı oldu bir süre sonra kalpten gitticiler var. İstatistiksel çıkarım yapmaktan aciz bu grup komplo lobisinin en tehlikelisi. hayatında ayda en az 1 kez lahmacun yiyenlerin, haftanın şu gününde doğanların ölüm oranları arttı gibi hiç bir anlamı olmayan absürt ve uydurma çıkarımlar yapmak hiçte zor değil. Pandemiyi atlatmak için elimizdeki en etkili ve güçlü silah aşıydı. Aşı sayesinde bugün normale döndük. Medikal ilaç, aşı vb ürünlerin geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesi için oldukça zahmetli ve zor süreçlerden geçmesi gerekiyor. Pandemi nedeni ile aşılar için bu süreçler önceliklendirildi (ama gözardı edilmedi). Bu süreçler mükemmele yakın ama mükemmel değil. Dolayısı ile bu süreçleri tamamlayan her üründe 100% güvenli değil. Bu aşıyı çok geniş bir popülasyon yaptırdı, elbette bazı istisnai gruplarda beklenmeyen durumlar gelişmesi beklenebilir. Şimdi yapılması gereken bu insanların nasıl bir medikal geçmişi var, ortak noktaları neler üzerinde çalışıp bu süreçleri dahada iyileştirmek. |
forumun çok bilen, batı hayranı muhteremleri hesaplarını sildirip kaçmadılar inşallah. malum akşa sonrası öğrendiğime göre bir tayfa garip şekilde hesap sildirip tüymüşler. keza; mrna denilen aşının tam gelişmediğini, insan sağlığı için hala riskli olduğunu ben etrafımdakilere anlattım, söyledim ve burada da yazdım. ölecek adama yaparsın ki zaten ölecek adam. ama sağlıklı insanlara bunları dikta ettiler. bence burada dava edilmesi gereken biontec değil, devletlerdir. Alman hükümeti dir mesela ki burada başı MERKEL çekiyor, gay sağlık bakanı çekiyor. ama şimdi hiç birinden haber yok. hepsi milyonlarca euroluk lüks evlerinde yaşıyorlar. geride ise aşısan ölen, sakat kalan milyon insan var. |
Milyarlarca doz aşı yapıldı, bi kaç yüz kişi elbette sikayet eden olacak. Bazı insanlarda elbette bazi yan etkiler olacak. Fıstık yediği için alerjik tepki verip ölen var, bezelyeden, tahıldan vs bir sürü ölen insan var. Hepsini mahkemeye verelim o zaman. 100 senede bir görülen pandemi denen, insanların sokağa çıkmaya korktuğu, çıkanın para cezası verildiği, maske bulunamayan, hastanelerde cihaza bağlı acı ceke çeke ciğerleri ağzından gelerek ölen insanların olduğu, Avrupa'da ölülerin hastane koridorlarında bırakıldığı, yaşlıların ölüme terkedildigi, Amerikada ceset torbalarinin yetmediği, insanların toplu gömüldüğü, ailelerin ölülerini almaya korktuğu günleri cabuk unutmus birileri.Deterjan içip olenleri bile gördük ya. O günleri bitirdi bu aşılar. Simdi en küçük aşı karşıtı haberde yeniden refah kafalı tiplerin gördünüz mü ben demiştimciler şunu unutmasın: her 1 yan etki şikayeti olana karşı on binlerce sağlıklı ve en ufak zarar görmemiş insan var, her bir olumsuz bilimsel makaleye karşı binlerce olumlu bilimsel makale var. Aşı olarak sadece tuzlu su yapılsaydı bile eminim bir sürü sikayet eden olacaktı. Ayrica bakalim mahkemenin sonucu ne olacak. Hemen karara bağlamışsınız ama mahkeme davacıları haksiz bulursa ne olacak?
|
Kardeş şöyle düşün hiç aşı olmamış biri beyin kanaması veya ayak şişmesi vb. şikayetlerde bulunsa bunun sebebi neyde arayacağız.
Bununla ilgili özellikle abd'de baya araştırma var aşıların kalp krizini arttırdımı diye özellikle en çok kalp krizi konusu yaygın diye ortalama sayılarda öyle artış yok hatta azalan yıllar var pandemi sonrası. Bu olayı insanın biraz sebep sonuçlu düşünce yapısından kaynaklı bir insan vefatmı etti neden ölmüş trafik kazası diyelim eh işte yollar bozuk olmasaydı yaşardı gibi yada kalp krizi geçirmiş aşı oldu ya o yüzden kimse kendi hatasını söylemez adam kolesterolu yüksekti sigarayı bırakması lazımdı falan denmez günah keçisi aşı. Aşı karşıtı bir akrabam çocuğuna kızamık aşısı yaptırmadığı için 7 yaşında kızamık yüzünden vefat etti aşılar olmasaydı doğan her 3 çocuktan 2'si yetişkinlik dönemini görmeden vefat ediyordu çok değil 100 yıl önce ve halen dünya üzerinde aşıya erişimi olmayan ülkelerde durum aynı. Aşının test süreci evet baya kısa sürdü o konu tartışmaya açık o konuda bir şey diyemem ama her gün binlerce insan ölürken yapılacak başka bir şey var mıydı bilemedim. |
olmasalardı demek kolay aşı olmayana yaptırımlar ne olacak mecbur olanlar vardı
|
Bu aşının kudurtma gibi yan etkisi mi var yoksa bu aşı olanların bazıları kendine evet kandırıldık keşke olmasaydım demeyi yediremediği için mi kuduz gibi saldırıyor? Ulan aşıyı üretenler bile kendi dediklerini yalanladı, yok tek doz yok ağır geçirme yok bulaşmayın önleme vs derken siz hala millete cahil diyip babanızın firması gibi savunuyorsunuz |
Ya arkadaş herkes mi cahil, kaç kişiye yetmeye çalışıyorsun, bir kere sen araştır, madem cahil değilsin eğitimli insan söylenenlere ihtimal verir bir araştırır, küreselciler diye bir laf duymuşsun, söyleyip duruyorsun, söyleyeyim o zaman bu salgını çıkaran küreselciler,aşıyı kullanmaya zorlayan küreselciler, kim bunlar dünya bankası ülkelere salgını kabul etmeleri için baskı yaptı bunu araştır, Beyaz Rusya başkanı açık açık söyledi, para teklif ettiler diye, Afrika'da bir ülke başkanı çıktı söyledi hayvanlara meyve ve sebzelerde covid testi yaptık diye, koyunda çıktı keçide çıkmadı dedi muz da çıktı, yok ıspanakta çıkmadı diye, adam açıklamadan sonra ortadan kayboldu, 2 hafta sonra covidten öldü dediler, küreselciler diyorsan asıl bunları yapanlar bu hastalık yalanını ve devamını yayanlar küreselciler, salgın döneminde doktorlarla da konuştum tedavi planlarının içeriklerini de biliyorum ve o zaman o ilaçlardan bazılarını da araştırdım, bir tutturmuşsun cahil cahil diye, tek bir lafla inat ediyorsun, cahil asıl kimdir inat eden insandır, 3 kişi sana bir şey göstermeye çalışıyor, bir sürü dayanak kanıt gösteriyor, ya bir bakayım demeden direk cahil lafına yapışıyorsun, madem o kadar gelişmişsin, gelişmiş insanlar gibi yap, öne sürülenleri araştır, onları çürüterek cevap ver.
|
Başın sağolsun hocam. Zamanında evet çok soyutladılar aşı olmayanları, en yakınlarım bile benimle görüşmeyi kestiler aşısızsın sen diye. Yapılan onca baskıya zor direndim, ramak kalmıştı aşı olmama çünkü adım gibi yaptırmayacağıma emin olduğum şeyden bir baktım kendimi sorgulamaya başlamışım ulan harbiden ben mi hata yapıyorum diye. O dönemler olur da ben hatalı çıkarım diye kimsenin vebaline girmeyi göze alamayacağım diye uyaramadım aşı olan veya olmayan herkesi kendi tercihidir diye bakmaya çalıştım ama bugün keşke bana kurulan baskıyı ben yakınlarıma kursaydım diye kendime söylüyorum. Hatırlamak istemiyorum valla zorla kurulan baskı bir yana gerçekten ölsek kına yakacak, sevinecek nefret dolu insanımsı canlılar vardı. İşte bugün hala sağa sola saldıranlar onlar muhtemelen. Savunmak başka şey saldırmak başka bir anlasalar.. |
Aşı yüzünden 1 hafta gülhanede yattım.
Pıhtı attı böbreğime. Burada yanlış olan şey şu, öncesinde test yapılıp pıhtılaşma olasılığı ön görülmeliydi. Çektiğim acıları ancak morfinle dindirebildiler. |
Benzer içerikler
- reddit video indir
- whatsapp sohbet teması
- ekran videosu alma
- instagram dondurma
- whatsapp hd fotoğraf gönderme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X