Şimdi Ara

Bridgestone'un berbat lastikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 7-8 sene evvel Bridgestone E330 evo modeli 4 lastik almıştım ve inanılmaz derecede memnundum,herşeyi ile efsane bir lastikti.
    Bu deneyimime güvenerek babamın arabasına da brisgestone takılması için baskı yaparak bridgestone bayiye gönderdim.
    Bayinin elinde çok fazla seçenek yokmuş, ecopia ep 150 modeli yeni nesil bir lastiği tavsiye etmiş.Lafı uzatmayayım,bridgestone ne de olsa deyip taktırdık...
    taktırmaz olaydık,
    Fren denilen bir şey kalmadı arabada,fren mesafesi fena halde uzun,yani bir fren esnasında öndekine her türlü vurursun cinsinden.Yine frene bastığında öyle bir ses çıkıyor ki ( yavaşken bile) herkes dönüp size bakıyor.Islak-kuru-sıcak-soğuk her türlü denedim...İnternette araştırdım,herkes bu söylediğim şikayetleri kelimesi kelimesine aynen söylemiş.Diyeceksiniz ki sizin arabaya uyum sağlamamıştır:başka marka araba kullanıcılardından da aynı şikayetler var...
    Bayi ile iletişime geçtim,bize lastikleri getirin inceleme yapılsın dedi ( yani diyor ki ''siz bize onları verin,biz onları test ettik hiç bir sıkıntısı yok,tamamen kullanıcı hatası diye yazılı bir not ile size geri verelim'' ) bir daha bridgestone bayinin önünden geçmem,herkese tavsiye ederdim,artık etmem...

Velhasılkelam,
    Markaya sonsuz güvenmemek lazım.Normalde lastik alırken çok araştırırım ama bu sefer oldu bittiye gelmişti iş.
    Aklıma geldi,lastik alacak olanlar için bir hatırlatmaya yapayım dedim...Özelliklerine bakın,arabanıza uyum sağlıyor mu,kauçuk oranı,fren mesafesi vs vs...bu konuyu iyi bilen arkadaşların söyleyecek daha fazla sözü vardır mutlaka.
    Bir dahaki sefere good year alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x.unseen -- 19 Ocak 2020; 14:15:56 >

• sattığım 1 serisi bmw de bu marka bir lastik vardı hangi modeli bilmiyorum lastik değil kütük dü resmen..
  • petlas alacaktık astra j icin lastıkcı Bridgestone önerdi 4 bin liraya uzak mı duralım hocam sadece belli modeli mı kötu yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

petlas alacaktık astra j icin lastıkcı Bridgestone önerdi 4 bin liraya uzak mı duralım hocam sadece belli modeli mı kötu yoksa
    hocam bridgestone sakın almayın diye birşey söyleyemek doğru olmaz.Lastik konusunda ahkam kesecek kadar bilgim yok ama lastik seçebilecek kadar var.Ben kişisel olarak bridgestone'dan uzak duracağım.Yani yukarıda yazdığım şikayetleri 3.sınıf lastik üreticilerin lastiklerinde bile görmedim ben...
  • tesekkur ederım
  • hava soğuk ve 7 derecenin altındaysa yaz lastiği hemen sertleşir performans vermez.
  • Bridgestone lastikler bizim ülke şartlarına çok uyumlu değil, yapısı yollarımıza sert kaçıyor ve yol biraz tozlu veya çamurluysa fren mesafesi aşırı uzuyor diğer lastiklere göre. Otoban sürüşü ise lastikler biraz ısınınca muazzam diyebilirim, başka bir memlekette yaşıyor olsak tercih edebilirdim ancak ülkemizde GoodYear, Michelin, Continental 3'lüsünden sapmamak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha önceki aracımda ve şuan kullandığım araçta da fabrikasyon olarak bridgestone potenza ile geldi ben tam tersi olarak yol tutuş ve fren bakımından lastikleri üst düzey buluyorum.
    Panik frenlerde abs bile açmıyor neredeyse.
    Ancak konfor olarak ortalamanın altında kalıyor sert ve sesli lastikler ne yazık ki.
    Sizin kullandığınız lastikler model olarak giriş seviyesi olabilir. Aynı ebadın turanza veya potenza modeli ile daha iyi bir performans alınabilirdi.
  • Bridgestone mu, evlerden ırak.

Fred cakmaktaşin arabasındaki beton tekerlerden farkı yok.

Kütük gibi bir lastik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pirelli P7
  • ecopio lastiklerle 3. yılım hala çok memnunum.çevremdeki bir kaç kişi de aldı hepimiz memnunuz hocam.sizin lastiklerde üretim hatası felan olmasıın?
  • 2 sıfır aracım bridgestone modelleri ile teslim edildi.

birinde turanza
    diğerinde potenza s001 ( görece pahalı bir lastik)

sert ve konforsuz olması bir yana hiç güven vermedi.
  • B330 evo yüzünden kaza yaptım 2 yıllık lastik odun gibi olmuştu ufak bir su birikintisinden geçtikten sonra arka tarafı saldı 50 km hız ile gitmeme rağmen hamuru çok sert lastik bir daha kesinlikle almam konfor da hak getire.
  • Focus1 aracıma BridgeStone Turanza ER300 almıştım ve memnun kalmıştım.

Diğer lastiklere göre biraz daha sertti ama iyi yol tutan, sağlam yapılı bir lastikti.

BridgeStone'lar genelde biraz sert olur. Yumuşak lastik arayanların uzak durması gereken bir lastiktir.
  • Her markanın her modeli iyi olmuyor ne yazık ki. Bridgestone genel olarak sert bir lastiktir. Ama özellikle güney bölgelerde ve bozuk yollarda gidiyorsanız benim görüşüm daha iyidir, çünkü yumuşak lastiklerin bizim bozuk yollarda(köy kasaba yolları gibi) balon yapma riski yüksektir. Özellikle zaten yumuşak olan lastik sıcak havada daha da yumuşuyor. Kaliteli asfaltta iyidir bu ama konu bozuğa gelince iş değişiyor. Aldığınız modeli iyi olmayabilir ama yorumları iyi model alır ve soğuk havada kış lastiğine dönerseniz bence iyi bir markadır. Ekstra olarak sert lastik eve biraz konfordan ve sesten ödün verdirir ama kolay deforme olmaz.
  • abartılı olmuş biraz

Bridgestone sert lastikleri ile bilinir ama bu kadarı da haksızlık bence

Sabancı güvencesiyle ülkemizde üretiliyo

Michelin Continental değil elbet ama yine de kalitelidir

her ani frende kızaklamayacağını biliyoruz
  • Aurisimde fabrika lastiği olarak ER300 kullanmıştım. Ne kadar dikkat etsem de tutuşun az olduğu zeminlerde kalkış yaparken sarardı. Ani frenlemede kızaklardı.

T001 lere iyi diyorlar bilmiyorum ama ER300 kesinlikle almayın çok kötü.
  • Bende Focus 3.5 aracımda kullanıyorum kış lastiği olarak, daha önceki lastik Mich. idi bu lastik onun yanında gerçekten odun denecek cinsten. Bozuk zeminlerde sert fren yapınca aracı gezdiriyor aynı şekilde otoban sürüşlerinde ani fren yapınca yine aracın ön arka dengesini bozuyor bir önceki Mich. de ayağını pedela koyunca arabayı zamk gibi yapıştırıyordu yola. Birde çok darbe tutuyor kış lastiği ve yumuşak olmasına rağmen, pata küte gidiyoruz yolda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

abartılı olmuş biraz

Bridgestone sert lastikleri ile bilinir ama bu kadarı da haksızlık bence

Sabancı güvencesiyle ülkemizde üretiliyo

Michelin Continental değil elbet ama yine de kalitelidir

her ani frende kızaklamayacağını biliyoruz
    hadi ben yalan söylüyorum,diğer yorumlara bi bak istersen...
  • Bende 5 senedir kullandığım turanza t001 var lastikle 50 bin km. Yaptım hala gayet iş görüyor. Islak - kuru ani frenlemede ABS devreye girdiğini hatırlamıyorum. Her seri bir değil bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.