Şimdi Ara

Bu araçlara ne kadar bütçeyle girmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büyüklerim,küçüklerim ve akranlarıma güzel bir gün geçirmelerini dilerim.

Bulunduğum konum ve iş yeri mesafemin aşırı uzun ve toplu taşıma bekleme süresinden dolayı "Ayağımı yerden kesecek" araç alma düşüncesine girdim.Aslında bayadır araştırıyordum fakat o vakitler asgari ücretle bir çalışan olduğumdan dolayı pek böyle bir niyete sağlıklı bir girişim yapamayacağımı düşündüm.Piyasayı ve alabileceğim eski de olsa memnuniyet sağlayan araçların bir kaçını araştırdım ve elimde alabileceğim bir liste oluştu.

Renault Twingo
    Lada Samara
    Skoda Favorit
    Renault Europa
    Mazda 323F HB
    Fiat Tempra

Bu araçları sağlıklı bir miktarda alabileceğim alım fiyatından sonra sanayiye götürme bakım,sigorta gibi ücretleride baz alarak ne kadarlık bir kredi çeksem bu araçlara en azından 1-2 yıl sıkıntısız binebilirim ? Maksat kredi ödediğim süre içerisinde aracın bana masraf yaşatmaması.Zaten hayal kurmuyorum araçların yaşı ve yıpranmışlıkları ortada.Özellikle ilk aracım olacak ve ekstra bir sıkıntım olmazsa aracımı uzun bir süre satmayı düşünmüyorum yani hep yaptırıp bineceğim ben bu araçlara.Haliyle bekarım ve ev halkı olarak iki kişiyiz.Her gün 40km gibi bir git gelim var Yalova'nın bir ilçesinde yaşadığım için trafik gibi bir sorunum çok fazla yok.

Bana bu konuda ekstra önerileriniz olursa dinlemeye açığım.Saygılarımla.

• şu ekonomide kredi çekmeyin
    para biriktirin, zaten her ay kenara koyduğunuz paraya bakarak kendiniz anlayabilirsiniz ne kadarlık masraf ödeyebileceğinizi.
    listeye gelirsek europa derim
    çoğu parçası ortak, yerlisi var ve ucuz, sanayiilerde anladıkları tipten.
    krediye girmeyin yeter.
    hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

şu ekonomide kredi çekmeyin
    para biriktirin, zaten her ay kenara koyduğunuz paraya bakarak kendiniz anlayabilirsiniz ne kadarlık masraf ödeyebileceğinizi.
    listeye gelirsek europa derim
    çoğu parçası ortak, yerlisi var ve ucuz, sanayiilerde anladıkları tipten.
    krediye girmeyin yeter.
    hayırlı olsun.
    İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.

Biriktirme konusuna gelirsem çok beklerim diye düşünüyorum.Faizlerinde düşeceği yok gibi görünüyor ihtiyaç kredisi için. En azından 10binlik temiz bir araç bulup 13 bin çekip 15 ödeyeyim diyorum ama çok mu sarsılırım tabii orasını tecrübe etmeden bilemem.Europa benimde içimden çok geçiyor.
  • Bence de idare edebilirsen araç falan alma sıkıntı yaşarsın hepsinden ha illa alacam diyosan da bence temiz bir brodvey düşünürdüm, europalar problemli araçlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakiramaseksi

Bence de idare edebilirsen araç falan alma sıkıntı yaşarsın hepsinden ha illa alacam diyosan da bence temiz bir brodvey düşünürdüm, europalar problemli araçlar
    Gerçekten bulunduğum yerde arabasız idare etmek sosyal hayatsız bir yaşama teslim ediyor.

Lada Niva alsam olur mu?
  • Nivalara da yanaşma bence seni çok iyi anlıyorum insanın gönlü hep güzel istiyor fakat başını agritmayacak 2.eli hızlı olan araçlara yönel uno da güzel tercih olur veya broadway alırdım ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault twingo sahibiyim. Tam bir şehiriçi arabasıdır, 8 valf olduğu için benzinde bile diğer benzinli araçlara göre daha az yakar, elektrikli direksiyonunu serçe parmakla bile çevirebilirsiniz. motor olarak gayet uzun ömürlüdür bakımlı bir twingo asla yolda bırakmaz. Dışarıdan görünenin aksine içine oturduğunuzda şaşırtan derecede geniştir. Tabi 4 kişi biniyorsanız bagaj sıkıntısı olur tasarımdan dolayı.

Gelgelelim ki 10 bin TL bütçe demişsiniz maalesef bu paraya bakımlı ve masrafsız bir twingo bulamazsınız. Alır idare ederim dersiniz ama her gün farklı bir yerinden arıza çıkartır. Eğer bu bütçeyle girmeyi düşünüyorsanız kesinlikle twingo'ya bulaşmayın. nispeten masrafsız/yürürü sağlıklı twingolar 16 bin civarından başlar.

Twingo'yu geçtim başka modellere baksanız bile bu fiyatlara maalesef masrafsız sorun çıkarmayacak bir araç bulmanıza ihtimal vermiyorum. 5 yıllık araçlar bile ne masraflar açarken 20 yıllık araçlardan bahsediyoruz. Sıfır araç almadığınız sürece her araç masraf açar.

Benim kendi uyguladığım ve herkese verdiğim nacizhane tavsiyem bu yaşlarda araba alacaksanız kesinlikle sigorta vb. hariç sürpriz masraflar için cebinizde 2 bin lira bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 23 Kasım 2018; 13:15:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.