Şimdi Ara

Bu motor bu aracı çekmiyor yorumları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iyi kötü otomobil geçmişim 12 13 yılı devirdi. Çok farklı model araç kullanmadım şimdilerdede yeni otomobil alma arifesindeyim. Aklıma yatan her aracı bu foruma girip geçmiş konulardan araştırıyorum. Premium markalar ve fiyatı beni aşan araçlar dışında baktığım 7-8 model tartışmasında sürekli bir kişi BU MOTOR BU KASAYI ÇEKMİYOR. Lütfen biri bana bunun ne demek olduğunu anlatabilir mi ? 1.6 atmosferik motorlar çekmiyor. 1.33 toyota motoru aurisi çekmiyor. 1.4t astra da kasayı çekmiyor. 50-60k bandın da kasayı çekebilen motorlu otomobil var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.4 turbo astra çekmiyor diyen kişiyi bloklayın, hatta ifşa edin

İşin özü çekmiyor muhabbeti kişiden kişiye değişir, kimisi 80 beygirlik motor ile tatmin oluyordur, kimisine 150 beygir yetmiyordur.
  • Çekmiyor ama kime göre neye göre çekmiyor önemli olan bu.
    Mesela 2.0 turbo motordan inip 1.2 atmosferik arabaya binen adama göre o araba çekmeyebilir. Aslında o adamın sülalesini bile arabanın arkasına bağlasan çeker ama neyse..

Sakin sürücü 1.2 turboyu ferrari niyetine sürerken, makassız yaşayamayan, ışıklarda beni kimse geçemez diyen, beyni gaz pedalından başka bir yerde çalışmayan adamlara kağnı gibi gelir.
  • Çekmiyor kavramı göreceli birşey, normal kullanıcı için düşük hacimli atmosferik motorlarda çekiş düştüğü zaman 1 vites düşürülüp yüksek devirde gidilince çekiş bir nebze artıyor.

Elbette 1.4 atmosferik gibi araçlarda 4-5 kişi+bagaj ile çekiş sorun olacaktır ama günlük kullanımda normal kullanıcı için problem olmayacaktır.

• 1.4t astra çekmiyorsa biz çıkalım.
  • Yaşa kardeş güldürdün

• 1.2 motor harbiden loganı çekmiyor.yokuş olmayan dümdüz yerde yaşayanları bisiklette çeker

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu artık yavaştan tarih olmaya başlamış bir olgudur.

"Çekmiyor" olgusu çok değişken bir olgudur. Benim performans beklentilerim düşünülürse, hemen hiçbir araba "çekmiyor" olur. Yeni bebekleri olmuş bir ailenin beklentisi düşünülürse, hemen her araba "çeker".

O yüzden ben bu işe daha farklı bir pencereden yaklaşıyorum. Bazı araçlara bazı motorlar zorlamasyon konuluyor. Ben bu araçları "zorlama" kabul ediyorum. Bazı arabalara ağırlığına göre çok küçük motor koyuyorlar. Bu o motorun fazla zorlanmasına ve çok yakmasına sebep oluyor. Araç gene gidiyor. Çekmesine çekiyor. Yokuşu bir vites düşürüp çıkıyor. Çoğu kişi için kabul edilebilir bir performans sunuyor. Ancak gene de hoş değil. Çünkü öyle örnekler var ki, aynı aracın 1.4 modeli 1.6 modelinden çok yakıyor mesela. Veya 1.6 mondeo ile 2.0 mondeo aynı yakıyor falan... İşte bu motorları o araçlara koymayı "zorlama" kabul ediyorum ve zorunluluk dışında bu araçların alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Git düzgününü al.

Onun dışında, "bu motor bu kasayı çekmiyor" meselesi neredeyse tarihe karışmış bir olgu bana göre. Arkadaşın 1.2 Polosu çekiyor. 1.2 turbo golf çekiyor. O yüzden konuşmanın pek bir anlamı yok. 1.33 toyotaları bilmiyorum. Hiç kullanmadım. Pek sanmıyorum. Hantal olabilir. Ancak basınca gidiyorsa mesele yoktur. Eskiden basınca da gitmeyenler, yokuşta iki vites düşürenler vardı. Yorum yapanlar rahata çabuk alışıyor diye düşünmekteyim. Özellikle ekonomik araçlar son yıllarda çok gelişti ve bu araçların ana müşterisi olan biz aşağılık orta sınıf insanlar rahata çok kolay alıştık.

• Daha hacimli bir motor ayni kasada daha az yakiyorsa o motor o arabayi cekmiyordur ..

• mühendisin bilemediğini yurdum insanı hesaplar.
    siz kafanızı yormayın, alın bi araç keyfini sürün.
  • Kimsenin erkisinde kalmayın, gidin test sürüşüne çıkın ve öyle karar verin. Ben 1.2 tsi aldım test sürüşünde beğendiğim için, fiestam vardı 1.5 dizel , onun kadar atik değil, ama test ettim ve bunu sorun etmedim, çünkü benim için öncelik genişlik ve biraz da olsa konfordu. O yüzden siz siz olun çekiyo çekmiyoyu boşverin, gidin deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda herkesin Ferrari 488 GTB aracı var hocam. En kötü Lamborhini Murcielago kullanıyorlar. O yüzden bu forumda hiçbir araç çekmiyor, gitmiyor, rampa çıkamıyor ve kliması açıkken bayılıyor.

O sebeple aklınızdaki her aracı test etmekte fayda var. Onlara göre hiçbir araç gitmediği için, size göre gidiyor olan bir araç bulabilirsiniz test ederek

• Göreceli kavramına katılıyorum, birde arabayı kullanamayıp çekmiyor diyen insanlar var atmosferik benzinli aracı alıyor rampada 2 bin devir tutuyor çekmiyor diyor, kardeşim ya önceden hızlanıcaksın yada takıcaksın 3. Vitese bak bakalım cıkıyor mu cıkmıyor mu tamam belki 80 ile çıkar belki 100 ile çekmiyor demek yalnıştır, 1.4 turbo astra cekmiyorsa ülkecek arabalarımızı yakalım zaten J kasada 9.7 0-100, K kasada 8.3 saniye çekmiyor tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scofield1 -- 31 Temmuz 2017; 16:13:46 >
  • bana göre çekmeyen araç yokuşta durduğunda kalkamayan araçtır. bunu yaşadığım tek araç oldu şimdiye kadar; 1.4 şahin. dik bir yokuşta durdum mu kalkamazdım. veya yavaşladığımda gır-gır-gır avans vuruntusu yapmaya başlardı hangi vitese alırsam alayım yemezdi. makul tüketen tek şahin modeliydi ama dik yokuşta üzerdi. durmadan girdiğim halde hızlı girme şansım olmadığı için çıkamadığım birkaç yokuş ta olmuştu o araçla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scofield1

Göreceli kavramına katılıyorum, birde arabayı kullanamayıp çekmiyor diyen insanlar var atmosferik benzinli aracı alıyor rampada 2 bin devir tutuyor çekmiyor diyor, kardeşim ya önceden hızlanıcaksın yada takıcaksın 3. Vitese bak bakalım cıkıyor mu cıkmıyor mu tamam belki 80 ile çıkar belki 100 ile çekmiyor demek yalnıştır

3. viteste 80'le çıkabilen bir araca kimsenin çekmiyor diyeceğini sanmam.
  • hyundai era 1.5 crdi 110 beygir araçtan sonra hiç bir araba çekmiyor gibi geliyor. O nedir öyle ya. Araba için rampa felan önemli değil...

Neyse konuya gelirsek peugeot 301 1.2 vtı gerçekten çekmiyor.
  • 0-100 km 12 sn ustunde ise cekmiyor, 10-12 sn ise eh iste idare eder demek.

• Bu konuda beklenti cok önemli..gercek performans isteniyorsa en az 130bine 3.20d almak lazim yok normal performan dersen tsi, turbo astralar, crdi, tdi, tdci bunlar da kötü degil hem benzin hem dizel..

• 2010 fiat linea kullanıyorum. 1.3 dizel otomatik. Çoğu kişi o kasaya o motor düşük diyor. Araba kimi zaman hantal kalıyor, bu doğru. Ben bu arabada 5 yolcu ve bagaj dolu halde Kartepe'ye çıktım birkaç kere.

• Motorun kasayı kaldıramamasının en güzel örneği alt motorun bir üst motor seçeneğinden daha fazla yakıt harcaması yoksa her araba gidiyor.

Amma 1.4 t turbolu motor astra içinde denmez büyük haksızlık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.