Şimdi Ara

Bu ülkede hak aramak bile parayla...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten s.a arkadaşlar ; ben normalde yüzde 44 engelli bir vatandaşım yaklaşık 1 aydır yeni engelli rapor almaya uğraşıyorum başta epilepsi olmak üzee birçok hastalığım var + işe girersek vergi muafiyetinden faydalanırız diye randevu alıp heyete girdim girmez olaydım öyle gıcık öyle aksi bir doktora denk geldim ki sağlık kurulu bana yüzde 9 oranla rapor verdi. itiraz hakkımız var tabiki hemen itiraz ettik bizi kayseri şehir hastanesine sevk ettiler bugün de hastaneden aradılar dedi böyle böyle rapora itiraz etmişsiniz doğru dedim adamlar daha hastaneye gitmeden 218 tl para istediler bende arayan kişiye kardeşim ben işsiz güçsüz adamım zaten burdan çıkıp gelmek bana bir külfet olacak + bu işin orda ne kadar süreceği belli değil ben nerden bulim o parayı dedim.

Valla bu ülkede parası olmayan sürünsün kardeşim bu ülkede paran kadar sağlık var devlete gitsen yüzüne bakmıyor kimse özele gitsen bir dünya para istiyor üniversite hastanesine gitsek hep çaylak tipler anlamıyor lar eee ne yapacaz biz peki ???

• Selamlar.

Detayına girmeyeceğim, girmek ve hatırlamak istemem zaten. Hayatının çok kısa bir bölümü hastanelerde geçmiş bir insan olarak şunu söyleme hakkını görüyorum kendimde... Maalesef ki paranız veya özel sağlık sigortanız yok ise devletteki hekimler iş yoğunluğu ve hasta yoğunluğu sebebiyle sizinle yeterince ilgilenemiyorlar. Aslında ilgilenmek istiyorlar ama sistem yoğunlukları buna müsaade etmiyor. Bir de ücret ödemeleri çıkar daima irili ufaklı. Sizi vezneye yönlendirirler çeşitli konsültasyon ücretleri için. Bir nevi hastaneye destek vermiş olursunuz o paralarla. Sizden istenen de prosedür gereği istenen bir bedel olabilir. Detayını maalesef bilmiyorum. Ancak şunu biliyorum ki, bağlı olduğunuz ilçenin kaymakamlığında sosyal yardım birimi olur. Bu birime başvuru yaparsanız bu bedelin ödenebilmesine dair bir maddeleri var ise size yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Ekim 2021; 22:42:20 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

kesinlikle haklısını bu ülkede sağlık paran kadar var ..

parası olmayan bu ülkede ölsün sürünsün... devlet hastanesine gidiyon kimse yüzüne bakmıyor özele gidiyon bir dünya para isteniyor üniversite hastaneleri acemi çaylak dolu birşeyden anlamyorlar...

eeee ne olacak peki bu işin sonu ???

• 7805 7 kullanıcısına yanıt
    Para kazanmak lazım ama çok para. Ya da iyi insanlara denk gelmeye çalışıcaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hakkınızda hayırlısı olsun.

• Yüzde 41 bende engelliyim, maalesef bu şerefsiz düzen böyle, ehliyet için gittim bende, daha doktora girmeden 150 tl ödedim, heyet vermedi raporu, itiraz ettim, başka yere sevk ettiler, ordan aradılar ama para felan istemediler, direk heyete gireceğim için, bu ülkede adım atmak para ile, yürümek para ile, yakında nefes alma parasıda isterlerse şaşırma. İmkanım olsa bir dakika durmam bu ülkede, böyle doğdum ama burdaki insanlar ve düzen yüzünden nefret ediyorum. Her haltı paraya çevirmişler, peki onada tamamım ama bari bu yöndende yardım etseniz oda yok. Zaten bu heyette vermezlerde daha uğraşmayacağım canları cehenneme.

• Hayalci kullanıcısına yanıt

dostum çok haklısın yani söylenecek çok şey var ama neyse....

bu arada senin engelin ney ?? ehliyet için rapor alabildin mi ???

biz geçen hafta cuma günü babamla önce il sağlık müdürlüğüne gittik babam haklı olarak ordakilere kızdı bağırdı çağırdı sonrada başhekim yardımcısının yanına gittik raporu geri çekecekler bakalım uğraşacaklar 1 hafta 10 gün sonra gene gel dediler bakalım ne olacak bu ülkede engellinin her işi sorun sıkıntı anasını satım batsın bı dünya.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boyum kısa sadece, başka bir engelim yok.

Senin ne engelin var.

epilepsi hastasıyım + sol gözde sıkıtnı var + dermansız depresyon hastasıyım ne olacak bizim sonumuz böyle ???

Evlenip boşandım 9 yaşında oğlum var.

Senelerdir çalışıyorum.

ooo mşallah valla bende iş yok eş yok hiçbirşey yoktur tek tabanca adamım ben ...

kamu da mu çalışıyorsunuz ???

• Engelli deyince hep kamumu aklınıza gelir.

Özel bir şirkette çalışıyorum, kamuya giremedim hep torpil işlediği için.

haklısın kamuda torpil olayı çok dönüyor kamuya girme sıkıntı ....

ben özel sektör de uzun yıllar çalıştım çok ezildim psikolojik baskılara maruz kaldığım için öyle dedim....

Kardeşim istersen birlikte sohbet edebiliriz, konuşmaya ihtiyacın var gibi duruyor, özelden numaranı sallarsan realdede konuşuruz ne dersin. Hem bazı konularda yardımda ederim

eyvallah isabet olur usta....

• Konu ile alakası yok ama yazmak istedim bir antinatalist olarak.

Aynı dertleri çocuğunuz da çekmemesi için bu dünyaya çocuk getirmemek gerek.

• Kayseriden sonrasını okumadım.

• George para varsa bana da yolla  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.