Şimdi Ara

Büyük Karasızlık Yaşıyorum Arkadaşlarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllardır olduğu gibi yine araç ile ilgili kararlarda sizlere danışarak hareket etmek istiyorum. 3.5 yıl önce 0 km olarak Vw Polo 1.0 TSİ DSG araç aldım.

Aracım şuan 64.000 Km.'de ve herhangi bir kazası bulunmamakta. Aracımı daha büyük bir araçla değiştirmek istiyoruz fakat ,

Kredi oranları bir hayli yüksek. Neredeyse yıllık yüzde 30 oranında faiz isteniyor.

Aracımın değeri belli değil , 320.000 TL ile 480.000 TL arasında değişen bir ikinci el piyasası var hatasız araçların. Yani inanılmaz mantıksız ( Yeni kasa 0 km Polo 378.000 TL ) yani aracımı satacağım rakamı bilemiyorum.

Aylık 4.000 TL kredi ödeme gücüm var. Fakat kredi oranlarını kabul etsek bile inanılmaz bir türev - integral başlıyor. Araç değerine göre yüzdelik oranda kredi çıkıyormuş. Max. 24 ay oluyormuş gibi gibi ... oldukça zorlayıcı şartlar çıkıyor.

Tek isteğimiz daha geniş bir araç almak fakat şuan hareket imkanımız çok kısıtlı . Bir yandan da zam gelecek endişesiyle hızlı hareket etmek istiyorum.

Tavsiyeleriniz benim için değerlidir. Şimdiden teşekkür ederim.

• Bence aracınızı satıp ya da takas edip temiz bir 2. El bakın. İnsignia olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KararanBitki -- 29 Aralık 2021; 11:34:11 >
  • Aracın değerini vavacars teklifiyle az çok anlayabilirsin.

Sonrasında bu paranın üzerine ne kadar koyabileceğini hesaplayıp alternatiflere bakmaya başlayabilirsin.

Eğer büyük araçtan kastın SUV ise B-suv alma poloyu elinde tut daha iyi. C-Suv için ek bütçe gerekebilir.

Eğer D sınıf sedan veya C sınıf hb ise; ikinci el temiz araçlara yönelebilirsin.

Şu şartlarda kredi kullanmanı önermem zaten şu anda muhtemelen kredi başvurun olumlu sonuçlanmaz bankalarda hem TL fon maliyetleri çok yüksek hem de likit yok. Ocak ortasından itibaren daha iyi önünü görebilirsin.

• Aracı büyütme nedeni bagaj ise, bir adet port bagaj alın. Kullanmaya devam edin.

• Önceden kararsızlık => bekleme ve erteleme => daha pahalıya alma şekilinde ilerliyordu.

Şu an bazı şeylerin dövize endeksli ucuzlayacağını umut ederek x2 kararsızlık yaşıyor insanlar.

Bence uzun vadeli binici iseniz ve ihtiyaç var ise çok beklememek lazım. Eminim şu an bu faizden çekeceğiniz kredi belki ilk sene gözünüze batacak ama enflasyon karşısında daha sonraki taksitler sizi daha az yoracak (Maaşınızın artıp taksit ödemesinin sabit kaldığını varsayarak).

Geriye kalan tek problem aracı satarak yerine yenisini bulmak. Eğer vavacars gibi yerlerde aklınıza uyan araç bulursanız takasa girmek daha kolay olur. Satış ve yeni araç bulma arasında bekleme de yapmamış olursunuz.

• VectrAirliness kullanıcısına yanıt

Şuan kurumsal yerler araç alımı yapmıyor malesef. Dalgalanmadan dolayı araç alımı yapılamamaktadır diyor.

• anilis_gs A kullanıcısına yanıt

Direk nakit olarak almıyorlar ama takas seçeneği hala mevcut.

Büyük Karasızlık Yaşıyorum Arkadaşlarım.
  • Öncelikle aracınızın fiyatını ortalama olarak öğrenin, ki yeni alacağınız aracın üzerine ne kadar ekleyeceksiniz bir fikir edinmiş olursunuz. Bunu da trinksat, vavacars, araba değeri gibi uygulamalardan öğrenebilirsiniz. Bunları galeri fiyatı gibi düşünebilirsiniz, üzerine 10-20 ekleyerek gerçek fiyatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

• Kerasuslu K kullanıcısına yanıt

Vavacars değerledim aracımı şimdi ederi bunun ne kadar üstü olur?

• Satıp ikinci el şöyle 2012-2013 arası az devisenli cıvık.oneririm 300 -350 civarı vardır diye düşünüyorum hem geniş hem de tam otomatik bu arada merakımdan dsg patladı mi hic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 29 Aralık 2021; 16:39:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.