< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Küçük şehirde yaşanılır ama okunmaz. Bir kere üniversiteli olacaksınız bir kere genç olacaksınız. Bu bir kereyi Türkiye'de zaten geçirmeye mahkumuz bari iyi bir şehri olsun.
Ayrıca eğitimin kalbi büyük şehirlerde atıyor. Sağlam bir eğitim için büyük şehir şart. 10 üniversite hariç gerisini at çöpe zaten durumlar malum kimsenin bunu reddedeceğini düşünmüyorum. Tıp dahil her bölüm için geçerli bu söylediklerim. Bi 5 seneye falan tıp da diş gibi olacak ve nerede okuduğunuzun önemi daha da artacak. Artık insanlar diplomanıza bakacaklar. Hacettepe Çapa mezunu varken periferde okuyan kişi arka planda kalmış olacak. (Özelde zaten böyleydi, devlette de böyle olacak) Küçük şehirlerde vizyon kazanamazsınız. Tamam tıp okuyorsunuz ama sadece tıp okuduğunuzla kalırsınız. Buna ek olarak hiçbir şey katamazsınız. Üstüne bir de eğer TUS'da da sağlam bir yeri yazmazsanız hem tıp hem asistanlık eğitimini periferde yaparsanız işiniz zor. İyi bir hekim olmanız güçleşecek. Şöyle de bir gerçek var, oradaki hocaların çoğu gayri resmi emekliye ayrılmış hocalardır bu şehirlerde bilim olmaz, araştırma imkanı olmaz. Kafasını dinlemek isteyen hoca küçük bir şehre geçer orada çalışmaya devam eder. 3-5 istisna elbet vardır ama çoğu gelir slaytını okur parasını alır gider. Ne bilimle uğraşır ne öğrenciye bir şey katma derdi vardır o hocaların. |
Festivaller, konserler, eğlenceler, gece yaşamları, günü birlik turlar, geziler, ünlü kafeler restorantlar barlar bunların hepsi ve daha saymadıklarım büyük şehirlerde var. Küçük şehirde ulaşım imkanı bile yok yalnızca şehir merkezine ulaşım var, akşam 8-9 gibi ulaşım imkanı bitiyor. Araban yoksa nereye geziyorsun acaba? Hadi diyelim geziyorsun, tüm şehirde toplasan 3-5 gezilecek yer olacak zaten altı üstü.
Küçük bir şehirde arkadaşlarınla villa kiralayıp oturamazsın, çünkü şehirde villa bile yok ![]() ![]() Eğitimle ilgili bir seminer olur bir sempozyum olur, büyük birisi konuşmaya gelir falan hepsi yine büyük şehirlerde. Küçük bir şehirde akşam vakti dışarıya bile çıkmak güçleşiyor. Kız arkadaşınla el ele bile dolaşamıyorsun. Kızlar açık giyinemiyorlar. Kızları geçtim erkeklere bile laf edilen memleketler var. Büyük şehirlerde gençler daha özgür ve cesur. Kızlarla sahile parka gidip oturabilirsin, barlara gidip oturabilirsin, evine davet edebilirsin ister sevgili olsun ister arkadaş olsun kızlarla erkeklerin evde kalması ne gençlerin ne muhitin gözüne batıyor. Buradaki birçok kız ben memlekette asla bunları yapamazdım diye itiraf ediyorlar. Ben de tıp okuyorum yapan gayet yapıyor sanki 7/24 ders çalışıyorsunuz. Sınavlara 7-10 gün kala çalışıyorsunuz altı üstü geri kalan 1 ay ne oluyor? ![]() Neymiş arkadaş ortamı olunca kendi imkanını yaratabiliyormuşsun. Neymiş o imkanlar gerçekten merak ettim. Birinizin evine gidip makarna partisi mi yapıyorsunuz ya da okey mi oynuyorsunuz? Neler olduklarını gayet iyi biliyorsun 30dk düşünsem 60 sebep daha bulabilirim. Sen kendini avutuyorsun tamamen. Yatay geçiş olayı da dediğin gibi değil her çalışan geçemiyor. Geçen sene çapaya 500 başvuru olmuş hangi biri geçecek? |
yaşanmayacak bir yer olduğu için ya da insanlar bizi yiyecek diye değil zaten. gençliği yaşamaktan bahsediliyor burada.
|
Şuan yanlış yönlendiren sensin. Mezun olduğunda anlarsın ne demek istediğimi. Şuan tek yaptığın seçiminin doğru olduğunu kendine ispatlamak
|
İnternette tanımadığın insanlar hakkında ileri geri konuşup boyunu aşan laflar etme delikanlı.
Sen daha hayatı tanımamış evinden dışarı çıkmamış 17 yaşında birisin, insanları genellemek ve kategorize etmek senin ne haddine? Çapa tıpta okuyorum yüksek ortalamam var TUS dershanesinden tam burs kazanarak ücretsiz kaydoldum. Hayat tek yönlü değildir sadece ineklemekten ibaret değildir. Yeri gelir ineklerim yeri gelir içerim yeri gelir eve kız atar sevişirim. Ben hayatın her yönünü yaşamaya çalışan biriyim. Gezip tozanlar derslerinde iyi olamıyor diye bir genelleme yaparsan yüzünde patları bu. Ben de sıradan bir öğrenciyim, arkadaşlarla kişi başı 150tl verip havuzlu villa kiralayabiliyoruz, kişi başı 400 verip araç kiralayıp 3 günlüğüne marmarise gidebiliyoruz. Asosyalsen yapamadıklarını parayı bahane ederek söyleme. Haftaya da 100 liralık günübirlik bir geziye gideceğiz boluya. Gidip orada 5 yıldızlı otelde kalıp bonfileler yemiyoruz öğrenci işi takılıp gezip geliyoruz. Her bütçeye uygun bir tatil vardır ![]() |
Bence Ankara bile çok sıkıcı kucuk sehirleri dusunemiyorum bile
|
Babam işçi parası eve zor yetiyor, ne yapıyorsam burslarım ile yapıyorum.
Az önce hiçbir amacı olmayan kıçı başı dağıtan biriydim şimdi de sadece ders kasıp inekleyen birisi oldum öyle mi insanlar sana güler asıl oturduğun yerden anında 180 derece dönüyorsun ![]() İşinize gelince sınav sıralama sınavı her şey adaletli iyi güzel, benim gibi karşınıza biri çıkınca da 80 soruluk sınavla adamları tıpa sokarsan kem küm falan. Uzanamadığın ciğere mundar demeye devam et sen ![]() |
Saydığını sanatçılarda ne sorun varmış Aleyna Tilki falan mı demesi gerekiyordu?
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 21 Temmuz 2020; 10:4:58 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CN III Oculomotor -- 21 Temmuz 2020; 11:17:5 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CN III Oculomotor -- 21 Temmuz 2020; 10:41:49 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |