< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Hani ses yalıtımı, plastik kalitesi filan derken e haklı adam diyordum da; yol tutuşa sövüp, sonra kaporta kalitesine girip oradan bir de Linea ile bir tutunca yazık oldu dakikalarıma dedim. evet incecik saçı var o kadar incecik dandik bir araba ki o yüzden iihs den top safety pick ödülü var, http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/mitsubishi/lancer-4-door-sedan/2011 4 teker bağımsız süspansiyon yapmışlar, evo şasesinden izler taşıyan şase yapmışlar gene size yarananamamışlar, sizin yüksek beklentilerinizi evo paklar kanımca.(oda paklamaz onda da tok kapı sesi yoktur unuttum kusura bakmayın) ayrıca sürücülük var sürücülük var; 4 teker bağımsız süspansiyonlu sedan araca takla attıracak kadar sürüş yeteneği!! takdire şayan olsa gerek tebrikler. hani hobi olarak yazın bir şey demiyorum ama yazmak içinde yazmasak daha sağlıklı olacak kanımca hayırlı günler. |
eğri oturalım doğru konuşalım şimdi.
chevrolet avrupa'dan çekilmiş bir marka. opel destek veriyor ama opel'de artık gm'nin değil, psa'nın. yani opel türkiye'nin bir gün chevrolet'ten tamamen elini eteğini çekmeyeceğinin garantisi yok. psa'ya ne ki opel'in geçmişteki chevrolet ortaklığı? mitsubishi'nin türkiye'de arkasında sabancı var. temsa yani. dünya'da ise arkasında renault nissan var. 2 dev marka. renault nissan mitsubishi ittifakı kuruldu. eskiden de daimler grubu vardı. mercedes yani. mitsubishi marka olarak daime chevrolet'den (avrupa'da ama amerika'da değil) güçlü oldu. lancer'ın parçasını bulamazsın diyen arkadaşlara yav he he diyip geçin. çok kolay bulunuyor sanılanın aksine. bende mitsubishi asx ve colt var 2 araç, bu araçların parçasını bile her yerde buluyorum. lancer sahibi arkadaşlarım var, bırak yeni kasasını eski kasanın bile parçalarını her yerde bulabiliyorsun. parçası yok diye bir şey yok. kaldı ki parçası zor bozuluyor, öyle yok elektronik arızası bilmem en arızası yaşatmıyor kullanıcısına. sağlamlığa gelince, iki araç ta euroncap 5 yıldızlı yanılmıyorsam. chevrolet cruze'un gerçek bir chevy olmadığını da belirtmem lazım, bu araç aslında daewoo. dünya'da daewoo cruze olarak satılıyor. yani kore malı. mitsubishi safkan japon arabası. kore'de de açıkçası hyundai ve kia ikilisinden başka marka araç alınır mı tartışılır. bundan 10 sene öncesine kadar hyundai bile tartışmaya açıktı ama adamlar geliştirdi kendini. daewoo batık bir marka ve gm arkasına sığındı. e gm'de zaten batıktı. bu nedenle sanmıyorum yani gelişim filan. mitsubishi de battı demeyin bana, battığı gibi çıkmasını bildi de. akıllı ortaklıklar kurdu, nissan ve renault batık mı şimdi? yalıtımı iyi mi? değil evet. ama hangi japon arabasının yalıtımı iyi? yukarıda bir arkadaş linea'nın japon olanı demiş. güldüm geçtim. teneke'den bahsetmiyoruz, lancer'dan bahsediyoruz. ![]() bu iki seçenek arasından lancer derim ben. tasarım olarak bi kere cruze'dan çok çok daha yakışıklı. sağlamlık ve uzun ömürlülük bahsetmiyorum o bir japon ve mitsubishi. opel'in motorları sütçü beygiri olmasıyla ünlüdür cruze da öyle bir araç, gitmiyor. lancer 117 beygir'i dolu dolu veriyor kullanıcısına. yakıt tüketimi de öyle bir düşük ki. opel motorları gibi benzini su gibi içmiyor. su gibi içtiği zaman da hakkını veriyor, çok rahat 200-220 gibi hızlar görebilir bir 1.6 117'lik lancer. |
|
iki arabayı da göklere çıkarmanın bir anlamı yok. 1.6 atmosferik sonuçta ralli arabası kiti taktırmakla ralli arabası moduna girmeyin rezil olursunuz.
lancer 1.5 kullandım. özellik bol. ama yalıtım kötü, kapılarda tok kapanma sesi yok, saçları bence ince, rüzgarda ve hız yapınca (öyle de aman aman bi hız beklemeyin, otobanda 170 i zor görüyor) araba hafif olduğundan yalpalıyor. viraj viraj diyorlar, fordla girdiğim virajdan lancerle az daha taklayla çıkıyordum. sert plastik malzeme dolu içi. linea nın japonu bence. ikinci eli de kötü. fiyatına göre donanım olarak baya iyi. param buna çıktı dersen al, ama harikalar bekleme. cruze için bilgim yok. lancer yerine civic almayı tercih ederdim. |
Lancer tek iyi yanı, diğerine göre daha az yakması...
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 30 Nisan 2018; 16:38:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 29 Nisan 2018; 12:45:4 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DECF0C154 -- 29 Nisan 2018; 15:6:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahaKaradeniz -- 29 Nisan 2018; 17:58:45 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Nisan 2018; 14:34:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 30 Nisan 2018; 16:20:12 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 30 Nisan 2018; 17:55:8 > |