Şimdi Ara

Cildirmak uzereyim motor gitti :(( (cozuldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
4.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 gun once araba aldim alfa 145 1.4 ts modeli konu vardi hatta 2 gun once cok yakiyor diye gazini ayarlatmaya gittim usta bana bujilerin enjokterlerin ve filtren bitmis degismesi lazim dedi 250 liraya hallettik ciktim eve geldim sikinti yoktu sabah oldu dun yani cikip dolasayim dedim araba teklemeye basladi benzine aldim duzeldi gaza alinca tekliyordu. Neyse ustaya bir daha gittim bakti sikinti yok dedi usta dedim arac gitmiyor. Neyse tartistik biraz ciktim eve geliyorum yakacikda araba yolda kaldi buji kirilmis bir tanesinide takmamis parca motora kacmis kapak taslanacak ve conta degisecekmis masraf belli degil daha motor bitik su an sinirden elim ayagim titriyor babam kavga etmeye gitti buyuk ihtimal

Ben siledeyim arac su an soganlikda bir serviste babamin yaninada gidemiyorum

400 liraya halletti alfa servisi ozel bostanci ecevit usta alfist dukkanin ismi

Bujiler degisti ngk orjinal buji aldik 8 tane kablolari degisti birde bijon mu ne onlar yanmis hep onlar degisti yani buji sistemi degisti komple

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 20 Nisan 2015; 13:59:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• bujiyi çok fazla sıkmıştır ustan. Durduk yere neden kırılsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O usta bana denk gelecekti var ya ben onu....

Gçmiş olsun. Ustanın kazmalığı o. Senin bir suçun yok. Gerekirse davaya kadar giderdim ben olsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

O usta bana denk gelecekti var ya ben onu....

Gçmiş olsun. Ustanın kazmalığı o. Senin bir suçun yok. Gerekirse davaya kadar giderdim ben olsam.

Babama biraktim babamin araci aldim ben sileye geldim babamda servise goturdu araci simdi de telefon acti yapan ustaya gidiyorum dedi yaninda ben yokum kavga edecek buyuk ihtimal benim bu ustaya ne gibi yaptiririm olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam ustaya yaptırırdım. O nası iş buji kırılacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Ben olsam ustaya yaptırırdım. O nası iş buji kırılacak.

bujileri sıcakken değişmek zararlı. Porselen kısmı ile metal kısmının sıcaklık farklılığı oluşuyor ve porselen kısım çok hassas . Buji ve yağ değişmini mutlaka araç soğukken fazla zorlamadan yapılmalı

• Ne ustası çırak bile olmaz be
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • potur kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracın kırılan buji parçasından olduğuna dair servisten bir belge al. Bujyi de kaybetme. Elindeki belgelerle dava açabilirsin diye biliyorum.

• Benim dangalak usta da subap ayarını yaptıktan sonra karbüratörü çırağa toplatmış. Gevşek bıraktığı parça ben çalıştırınca motora düştü ve motoru kitledi. 1 saat uğraştılar parçayı çıkardılar. Ama motor dizel gibi ses çıkarıp yalpalıyordu. Ne kadar kavga etsem de adi usta yapmaya yanaşmadı. Hukuki olarak ispatlayacak birşey yok maalesef üstüne bir bardak su içtik.
  • Kapak taşlama + conta değişimi 1500 tutuyor. Ben 2 ay önce yaptırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

Kapak taşlama + conta değişimi 1500 tutuyor. Ben 2 ay önce yaptırdım

Oha ya bittim ben maffoldum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: pog

Kapak taşlama + conta değişimi 1500 tutuyor. Ben 2 ay önce yaptırdım

Araç nedir fiyat çok geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: memocan2468

Benim dangalak usta da subap ayarını yaptıktan sonra karbüratörü çırağa toplatmış. Gevşek bıraktığı parça ben çalıştırınca motora düştü ve motoru kitledi. 1 saat uğraştılar parçayı çıkardılar. Ama motor dizel gibi ses çıkarıp yalpalıyordu. Ne kadar kavga etsem de adi usta yapmaya yanaşmadı. Hukuki olarak ispatlayacak birşey yok maalesef üstüne bir bardak su içtik.

araç kamerası işe yarar

• Hocam bi hyundai reno tofaş olsa herkes bakıyoda, bence bu tarz piyasada az olan araçları tamire götürürken işin ehlini bulmak lazım.

• Geçmiş olsun hocam
    Ustayla bir görüşün insanda yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Hocam bi hyundai reno tofaş olsa herkes bakıyoda, bence bu tarz piyasada az olan araçları tamire götürürken işin ehlini bulmak lazım.

Bir buji hocam ya adam birini takmamis birinide kirmis o kirik parcada motorun icine gitmis kapak sokulecek conta degisecek demis usta arac yurumuyor su an vallahi acaip sinirliyim

• Demek ki yetkili servisin önemi büyük.En azından yapılan işlem sonrası garanti veriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

Demek ki yetkili servisin önemi büyük.En azından yapılan işlem sonrası garanti veriliyor.

Bir daha tovbe servis en iyisi basima orda gelse komple yaparlardi ugrazmazdin yarin bir ton is cikti tornaci motordan o parcayi sokecek bujilerin o kisim komple yanmis kapak degisecek vs. Dediler yarin bittim ben :(

• Yetkili servislerde de bu tür sıkıntılar yaşanabiliyor ama en azından bunun riski daha az ve daha kolay muhattap bulunabiliyor.. Daha fazla cebinizden para çıkıyor ama dediğim gibi riski çok aza iniyor.. Yine ikinci el araç alırken de olabildiğince yeni araç tercih etmekte fayda var. Araç eskidikçe servis masrafları artıyor kısa vadede karda olunurken uzun vade de zararda bile olunabiliyor. Geçmiş olsun arkadaşım..
  • alfistilerin götürdüğü belli başlı servisler var keşke onlardan birine götürseydiniz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.