Şimdi Ara

Citroën C3 1.6 VTi 115 EAT6 Yakıt- LPG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni C3 Ağustos ayına kadar 1500 kişinin tercihi olmuş rakiplerinden mesela Fabia ve 208'i geçmiş.

Şu an tek otomatik şanzıman EAT6 ve 1.6 VTi motorla satılıyor.

1.6 , 150 tork , 115 beygir , 4 silindir , 16 valf , Valve lifting timing injection denilen BMW-PSA ortak üretim motor en güçlü VTi 1.6 120 beygir 160 tork .( C4'lerde var.)

Kendim bu aracı ilk geldiğinde kullandım otomatik haricinde 1.2 atmosferik 82 beygir,1.6 75 beygir dizel,1.6 100 beygir dizel motor var.

Bu aracın yakıt tüketimi şehir içinde 9-10 litre civarı kullanıcılar veya almayı düşünenler şunu bilsin ki 1.2 83 beygir i20'de şehir içinde 8 litre yakıyor .

Yani bu araç ortalamaların üstünde yakıyor ama hem bastığınız zaman gidiyor hemde LPG takılıyor garantiden çıkması sizin için önemli mi bilemem ama bu araca BRC Sequent 32 takılabilir 24 takılabilir Atiker Gold takılabilir yani LPG ye uyumlu bir motor sonuçta 4 silindir 16 valf 1.6 motor.

Şahsi tavsiyem tüplerin Ferrari'si , BRC'dir .

Zaten araç benzinli olarak güçlü bir motora sahip LPG ile kilometrede 20-30 kuruş arası yakar B segment bir HB ve C segment atmosferiklerin motoruna sahip diyebiliriz 150 tork güce sahip.

C3'ün bu motorunu almayı düşünenlerin şu konuda avantajı olduğunu bilmeleri lazım 1.2 turbo benzinli 110 beygir Puretech'e LPG takılmıyor alırkende satarkende LPG uyumlu EAT6 tam otomatik araç satıyorsunuz.

Kullanıcılardan gelen yorumlarda aracın yalıtımının iyi olduğunu,çukurlardan geçerken tok olduğunu,donanımların segment bazında en iyisi olduğunu tek sorun olarak direksiyonun fazla yumuşak olduğunu söylüyorlar.

Aracın koltukları rahat ben test sürüşünde eski bir C4 ve Golf 6 kullanıcısı olarak direksiyonun çok yumuşak olduğunu söyleyebilirim bayanlar için yapılmış gibi aynı Polo'nun direksiyonunu anımsattı.

Bu araç sorunsuz bir şanzımana sahip ve LPG takılıyor ikinci elde satarken bunun kesinlikle faydası olacağını söyleyebilirim bu segmentte LPG takılabilen ve tam otomatik şanzımana sahip nadir araçlardan biri.

Donanım olarak Live Feel First Feel Edition Shine var Yeni İbiza'dan daha dolu,Polo'dan da daha dolu gibi sadece mevcut Polo Trendline dolu bir araç yeni gelecek 2018 Polo Trendline'da kapı kolları aynalar boyasız olacak.

C3'te renk opsiyonlarından dolayı tavan rengi neyse ayna rengide o oluyor ama kombinasyonsuz renk siyah.

Ek olarak aracın iç mekanı bir C HB kadar geniş diyebilirim bagajı sınıf ortalamalarında fakat ön kelebek camları neticesinde aracın görüş açıları sınıfında rakipsiz gibi birşey yüksek oturma pozisyonu önde oturan kişilerin B segment araçta olduğunu unutturabilir diyebilirim.

Donanım olarak baz donanım bile gayet iyi.

Mesela yeni gelen Seat İbiza'da ısıtmalı aynalar sadece full donanımda var bu araçta standart.

Cruise Control,Follow me home,boyalı kapı kolları,ESP standart C3'le alakalı ana konu açmıştım orada hepsi yazıyor C3 bu konuda daha iyi gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Citroën C3 1.6 VTi EAT6: LPG Uyumlu Bir Seçenek

Citroën C3 1.6 VTi 115 EAT6, şehir içi ve yolculuklar için uygun bir otomobildir. EAT6 otomatik şanzımanıyla rahat bir sürüş deneyimi sunarken, 1.6 VTi motoru da etkileyici bir performans sağlar.

LPG Uyumlu Mu?

Citroën C3 1.6 VTi EAT6, LPG ile uyumlu bir motora sahiptir. LPG, benzine göre daha uygun fiyatlı ve çevre dostu bir yakıttır, bu da bu modeli ekonomik bir seçenek haline getirir.

Citroën C3 1.6 VTi 115 EAT6 Yorumları

Citroën C3 1.6 VTi 115 EAT6, kullanıcılar tarafından genel olarak olumlu yorumlar almaktadır. Konforlu sürüşü, düşük yakıt tüketimi ve modern özellikleriyle öne çıkmaktadır. Ancak, bazı kullanıcılar bagaj alanının sınırlı olabileceğini belirtmektedir.

Teknik Özellikler

• Motor: 1.6 litre VTi
    • Güç: 115 beygir gücü
    • Tork: 156 Nm
    • Şanzıman: 6 ileri EAT6 otomatik şanzıman
    • Yakıt Türü: Benzin veya LPG

Diğer Benzer Modeller

• Citroën C3 Aircross
    • Citroën C3 1.2 PureTech
    • Citroën C3 1.6 VTi Manuel

Sonuç

Citroën C3 1.6 VTi 115 EAT6, LPG uyumlu motoru, konforlu sürüşü ve modern özellikleriyle şehir içi ve yolculuklar için uygun bir seçenektir. LPG ile uyumlu olması, onu ekonomik ve çevre dostu bir tercih haline getirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de test sürüşünde aracı beğenmiştim, peformansı, yalıtımı, konforu gayet iyi idi. Belirttiğiniz gibi direksiyonu şaşırtıcı şekilde yumuşak geldi fakat hızlandıkça sertleşiyor, tedirgin etmiyor.

Koltukları çok rahat ve konsolun yapısı sayesinde ön taraf fazlasıyla geniş ama arka taraf bir tık daha geniş olsaymış on numara olurmuş.

Açıkçası segmenti dahilinde düşündüğümde aracın pek bir eksisini görmedim, belki iç mekan kalitesi biraz daha iyi olabilirdi o kadar. Genel anlamda gayet başarılı bir araç olmuş, belki göreceli bir kavram olduğundan tasarımı eleştirilebilir ama ben bu tarz tasarımları seviyorum.

Bu sınıfta araç alacak olsam 1.6 otomatik c3 ilk tercihim olur büyük ihtimalle.
  • Bu arac bende var.. 1.6 vti otomatik feel paket + airbump + 16" celik jant

Sorulariniz olursa cevaplarim
  • quote:

Orijinalden alıntı: CinliUV

Bu arac bende var.. 1.6 vti otomatik feel paket + airbump + 16" celik jant

BRC mi Atiker mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

quote:

Orijinalden alıntı: CinliUV

Bu arac bende var.. 1.6 vti otomatik feel paket + airbump + 16" celik jant

BRC mi Atiker mi ?

:) yok su anda benzin.. yari trafik yari acik yolda 7.5 - 8.0 lt arasi yakiyor.. gayet makul su anda...
  • Airbumblı modeller güzel duruyor . Trafikteki çamaşır makinelerinden daha tarz , en azından ...

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Ben de test sürüşünde aracı beğenmiştim, peformansı, yalıtımı, konforu gayet iyi idi. Belirttiğiniz gibi direksiyonu şaşırtıcı şekilde yumuşak geldi fakat hızlandıkça sertleşiyor, tedirgin etmiyor.

Koltukları çok rahat ve konsolun yapısı sayesinde ön taraf fazlasıyla geniş ama arka taraf bir tık daha geniş olsaymış on numara olurmuş.

Açıkçası segmenti dahilinde düşündüğümde aracın pek bir eksisini görmedim, belki iç mekan kalitesi biraz daha iyi olabilirdi o kadar. Genel anlamda gayet başarılı bir araç olmuş, belki göreceli bir kavram olduğundan tasarımı eleştirilebilir ama ben bu tarz tasarımları seviyorum.

Bu sınıfta araç alacak olsam 1.6 otomatik c3 ilk tercihim olur büyük ihtimalle.

Uzun yıllar güncel kalacak bir araç olmuş hocam sizde fark etmişsinizdir belki C4 Cactus'ler yıllardır satış rakamlarını koruyor .

C3 Aircross çok daha iddialı bir araç son 6 ya kaldı belki Car of the Year olur. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.6 8V renault clio, yakıt
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • C3 yüksek olduğu için bazı olumsuzlukları var. olumlu tarafı da iç mekan genişliği. lpg önemli tabi ki, bu motorda EAT6 olması çok iyi. ama unutulmamalıdır ki 1.2 110 luk EAT6 208 2 litre daha az yakacağından benzer tüketimleri yakalar. benim 8 000 deki ortalamam 5.7.

alım fiyatı çok önemli yani...

• Tüpçüler gelsin.

• up

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-578C28641

up
    Konuya girdim millet ne ara tüp taktı konusunu açtı dedim konu benimmiş.
  • Arkadaşlar 1.6 vti otomatiği alınır mı, yoksa biraz daha konulup 1.2 puretech mi tercih edilir? Uzun yıllar sorunsuz hizmet edecek bir araba arıyorum.

• Oh Long Johnson kullanıcısına yanıt

Cevap biraz geç oldu ama kesinlikle 1.6 vti otomatiği tavsiye ederim. 2018 model olanını alıp prins marka lpg taktım. Uzun yolda ortalama LPG tüketimi 6 - 6.5 litre (Yaz mevsimi, Klima açık, 3 Yetişkin, Bagaj Ful).

Şehir içi orta yoğun trafikte 8.5 litre , şehir içi aşırı yoğun sık dur kalklı trafikte 9.5 - 10 litre LPG tüketimi oluyor. Karma tüketim değeri ise genellikle 8.25 civarı gerçekleşiyor. Bu veriler yaklaşık 3 sene boyunca elde ettiğim veriler. 1.2 pure tech motor için kötüdür diyemem, tecrübe ettiğim bir motor değil fakat lpg uyumunun olmaması nedeniyle direk elediğim bir seçenek olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quadratics -- 15 Mart 2022; 9:10:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.