Bildirim
Daihatsu Applause-Lada Samara Kararsız kaldım yardım edin
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
arkadaşım bence sen araba alma.bu söylediğin arabalara bineceğine bisiklete bin daha iyi.dolmuşa bin,otobüse bin.yaya yürü.bu sırada para biriktirmeye devam et.7000 ytl ye felan gelince bize haber ver....:)) -
Kardeş bence biraz daha araştır biraz daha para eklersen eski model güzel başka modeller bulabilirsin, bu alıcağın araçlar sana masraftan başka bişeye yaramaz , biraz daha para ekliyip başka bi araç secmeni öneririm... -
hocam sımdı bı arkadasım 3250 ye 93 model lada aldı cokda guzel bınıyor ve 1 senedır hıc masraf cıkarmadı.Ama daıhatsuda ıyı dedıler.Cevremde daıhatsu kullanan yok.Ikısınıde kullanan arkadaslar varsa yazsanalr sevınırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kain1326 -- 29 Ağustos 2007; 13:17:17 > -
Lada Samara diyecektim ama vazgeçtim. Söylenildiği gibi alacağın araba en az 15 yaşında olacak. Her tarafı pasşanmaya yüz tutmuş gibi olacak. Motor desen zaten km çok çok yüksek olacak. Kendi fikrimce paranı boşa harcama. Biriktirebilirsen bi şekilde biriktir sonra karar vermen yönünde bir tavsiye yapabilirim.. -
2000 YTL civarı daha biriktirip, Broadway veya Spring alabilirsiniz. -
Samara alın, applause pek bilinen bir araç değil. Samara yı satarken daha çabuk satarsınız -
4000 ytl ye kadar briktirip temiz bir samara alın bence. daihatsu bilinmeyen bir araba. bi yerine bişey olsa altından kalkamazsınız. ama samara öyle değil. 3 hafta öncesine kadar benim de samara m vardı. sorun çıkarmayan , konforu da pek olmayan , ama brodway den şahinden daha performanslı ve daha ekonomik olan bir araç. bir de parçası çok ucuz. kuş serisinden broadway den daha ucuz.
bu bütçeye samara gider bence. -
kesinlikle samara -
Ukalalığın lüzumu yok. Ayrıca bu espriler çok bayatladı artık.
Samara tabiki... Bazen bakıyorum araba sitelerine pırıl pırıl Samaralar var o paralara. Konforsuzdur, her yerinden takır tukur ses gelir ama performansına diyecek yoktur. Ne kuş serisiyle ne de Broadway-Spring gibi arabalarla kıyaslanamaz bile. Parçası bol ve ucuzdur (Ör: Triger seti 20 YTL, fren diski 22 YTL, ayna 20 YTL, karbüratör 145 YTL v.s) 15 yaşında araba alıyorsunuz. Bazı sürprizlere de hazır olmalısınız tabi. Bugün markası ve modeli ne olursa olsun bu yaştaki bir arabanın illaki zaman zaman masrafı olacaktır.
Ama şu da var Samara alacaksanız çevrenizdeki insanların "at arabası alsaydın daha iyiydi, bu arabaya binilir mi, keşke az daha bekleyip Şahin alsaydın, bu da araba mı" gibi laflarına hazırlıklı olmalısınız. Bu tarz geyikçiler her yerde vardır bunu unutmayanı.
quote:
Orjinalden alıntı: farmerintown
arkadaşım bence sen araba alma.bu söylediğin arabalara bineceğine bisiklete bin daha iyi.dolmuşa bin,otobüse bin.yaya yürü.bu sırada para biriktirmeye devam et.7000 ytl ye felan gelince bize haber ver....:))
-
serçe derim -
hocam bence şöyle biraz daha kas kendini;paranı biraz daha artır;6-6.5 milyar gibi olduğunda 91-92 model tempra sx almaya bak
dediğin 2 araçtan da daha iyidir;daha konforludur.
belli mi olur o paraya sxa bile denk getirebilirsin
bence paranı samaraymış,daihatsuymuş vs. boşa harcama bu gibi markalara.
2.eli iyi olmayan araçalrdır bunlar.
satacak olursan çok zorlanırsın. -
Daihatsu motor olarak perfomanslı ve kasa olarakta oldukça rahat bir araç . Ancak yedek parça ve servis konusunda sıkıntı çekebilirsin. Bu arabalar, şimdiki chevrolet araçlarının tabanını oluşturmaktadır. Bildiğim kadarı ile motoruda mitsubishi lancer'den miras.
Kalite yönünde daihatsu olabilir. Ama piyasa şartlarında lada daha avantajlı. LAdalarda ciddi elektrik problemleri yaşanabiliyor. Sistem "beyin" adı verdikleri bir merkezden (aslı bir tür sigorta) dağıtılıyor. Sıkça arıza yapan bu sistemi kontrol ettirmelisin. Yürüyen aksamı çok sağlam, kasası sağlam bir araç. PArçaları ucuz ve her yerde bulunur. Serçe de olabilir ama lada yakıt ekonomisi olarak daha avantajlı. -
daihatsu applause ile lada samara karşılaştırması çok yersiz olmuş. daihatsu japondur ve applause dünyada en çok satılmış modellerinden birisidir. türkiye'de parçası vs rahatlıkla bulunur. performans olarak da samara ile karşılaştırılamaz ama bütün bunlara rağmen lada ucuz parça avantajı ile öne çıkıyor neticede 10-15 yaşında arabalar bunlar. parça fiyatı çok önemli.
saygılar -
quote:
Orjinalden alıntı: umutgultekin
daihatsu applause ile lada samara karşılaştırması çok yersiz olmuş. daihatsu japondur ve applause dünyada en çok satılmış modellerinden birisidir. türkiye'de parçası vs rahatlıkla bulunur. performans olarak da samara ile karşılaştırılamaz ama bütün bunlara rağmen lada ucuz parça avantajı ile öne çıkıyor neticede 10-15 yaşında arabalar bunlar. parça fiyatı çok önemli.
saygılar
Parçası nerede rahatça bulunuyor? Hiç küçük yerlere veya doğu illerine falan gitmedin heralde. Çoğu usta bu markayı ilk defa senden duyacaktır sanayiye gittiğinde. Satarkende burnundan getirir Daihatsu. -
quote:
Orjinalden alıntı: bucakli
hocam bence şöyle biraz daha kas kendini;paranı biraz daha artır;6-6.5 milyar gibi olduğunda 91-92 model tempra sx almaya bak
dediğin 2 araçtan da daha iyidir;daha konforludur.
belli mi olur o paraya sxa bile denk getirebilirsin
bence paranı samaraymış,daihatsuymuş vs. boşa harcama bu gibi markalara.
2.eli iyi olmayan araçalrdır bunlar.
satacak olursan çok zorlanırsın.
bucakli'ya kesinlikle katılıyorum.tempra bu dediğin arabalara her bakımdan 10 takar..ama sx alma.dijital göstergeler başını ağrıtabilir.tempra s al.dümdüz bi özelliği olmayan bi arabadır.sadece merkezi kilit var ve ön camlar otomatik.onun dışında bi özelliği yok.kesinlikle tavsiye ederim.5000 ytl'ye bulabilirsin. -
paran gayet yeterli al bi lada mis gibi binersin ladanın normal fiyatı zaten 3 buçuk 4 heryere gidersin aslında değiştirmene bile gerek yok -
quote:
Orjinalden alıntı: we[AGRA]
Parçası nerede rahatça bulunuyor? Hiç küçük yerlere veya doğu illerine falan gitmedin heralde. Çoğu usta bu markayı ilk defa senden duyacaktır sanayiye gittiğinde. Satarkende burnundan getirir Daihatsu.
doğru... biz istanbul'da yaşamaya çok alışmışız. o yüzden dedim parçası bulunur rahatlıkla diye. doğu illerinde durumu bilemiyorum ama fazla birşey de beklememek lazım.
ama zaten yedek parça fiyatları yüzünden ben de lada tavsiye etmiştim... -
gecen gun sanayıde dukkanı olan bır tanıdıga ugradım. dukkanda lada samara vardı. arızası ne dıye sordum. arac yag yakıyormus rektıfıye yapmıs, hemde 1000 lıra:))))
pekı aynı ıslemı daıhatsuya yapsak ne kadar tutar -
Şimdi 2 senelik konuyu niye canlandırdın diyeceksiniz ama bir Applause kullanıcısı olarak, yiğidi öldür ama hakkını ver lafını hatırlatmak istedim :) . 1.5 senedir Applause kullanıyorum. Öncelikle Lada Samara ile Applause karşılaştırması çok dengesiz olmuş. Fiyat olarak aynı olabilirler belki ama ben Applauseu tek geçerim bu konuda. Hem performans olarak hem de konfor olarak gerçekten müthiş bir araba. Parçaları da kolaylıkla bulunuyor ve de ucuz. Orijinalleri pahalı ama çok sağlam, bunun yanında yan sanayi parçalar da gayet yaygın. Yeter ki aramasını bilin. Açıkçası doğu illerinde başka marka arabaların da her parçasını bulabileceğinizi pek zannetmiyorum. Motoru komple yaptırayım deseniz belki Samaradan daha pahalıya çıkabilir ama konfor ve performans olarak Samaraya her yönden beş çeker ve de harcadığınız her kuruşun hakkını verir. Applauseu kullanan bilir. Bence kullanmadan önyargılı davranmayın.
Benzer içerikler
- opel corsa alınır mı
- seat arona yorumlar
- skoda octavia optimal hangi paket
- tata indica 1.4 tdi
- toyota mı volkswagen mi
- renault logan
- en az yakan arabalar
- uçan araba fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X